Nyheter om Moskva


Mann drepte to personer i Moskva etter munnbindkrangel

To personer ble tirsdag skutt og drept på et kontor i Moskva. Skyteepisoden skal ha startet da gjerningsmannen ble bedt om å bruke munnbind.
Les mer om:

Mann drepte to personer i Moskva etter munnbindkrangel

To personer ble tirsdag skutt og drept på et kontor i Moskva. Skyteepisoden skal ha startet da gjerningsmannen ble bedt om å bruke munnbind.
Les mer om:

Bohinen matchvinner for CSKA

Emil Bohinen scoret kampens eneste mål da CSKA Moskva vant 1-0 over Krylja Sovetov i russisk eliteserie lørdag. Bohinen startet kampen på benken og ble byttet inn i det 72. minutt, før han nesten umiddelbart scoret sitt første mål for CSKA. Det var mye takket være den tidligere Vålerenga-profilen Chidera Ejuke. Nigerianeren driblet seg i kjent stil forbi flere forsvarsspillere, før han vippet ballen inn i boksen, der Bohinen sendte ballen i mål. (NTB)
Les mer om:

Manchester United har på plass løsningen

Nå mangler det bare en arbeidstillatelse før Manchester United har Ralf Rangnick på plass på treningsfeltet. Carrick ledet United til 2-0 seier mot Villareal og en sterk poengdeling mot Chelsea på Stamford Bridge, nå kommer «alle moderne tyske managers far». Vikar til sommeren, deretter som konsulent (hva nå dette inkluderer) i ytterligere to år. Ralf Rangnick kaster seg uredd inn i heksegryta på Old Trafford for å fortsette Solskjærs fase med gjenoppbygging av klubben.

Sky Sports: Manchester United er enig med Lokomotiv Moskva

Liverpool manager Jürgen Klopp sin «læremester» og managere som Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann sitt store idol Ralf Rangnick er for tiden direktør i den russiske klubben Lokomotiv Moskva. – Skal han midlertidig overta managerstolen i Manchester United må han kjøpes fri fra jobben.

ESPN: Manchester United endrer planene for Michael Carrick

Paul Scholes freste til Carrick da han ble værende for å lede den tidligere Solskjær-skuta, som han var sterkt delaktig i hadde sneiet innom flere skjær. Carrick ledet klubben til seier mot Villareal, men representerer ikke det Scholes ser på som en kortsiktig løsning. Nå ser det ut som også United-ledelsen har innsett dette. Ifølge ESPNs kilder ble Carrick fortalt om å forberede seg på en lengre periode som vikar-for-vikaren enn forventet. Det ble snakket om at Carrick skulle lede til og med hjemmekampen mot Brighton, 18. desember, men ifølge ESPNs kilde er denne planen endret.

Rangnicks advokat bekrefter

Ralf Rangnick er klar til å bli Manchester Uniteds midlertidige manager, opplyser hans advokat. Kontrakten er foreløpig ikke signert. Rangnicks advokat bekrefter overfor det tyske sportsnyhetsbyrået SID at kontraktforhandlingene snart er ferdige. Tyskeren kommer fra jobben som sportsdirektør i Lokomotiv Moskva. Han har tidligere ledet Rangnick har trent både Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk Bundesliga. Det er ventet at 63-åringen signerer en kontrakt på seks måneder. Han erstatter Ole Gunnar Solskjær, som forlot klubben søndag.

Leicester topper!

Før torsdagens europaligakamp var det spesielt spenning i gruppa til Leicester. Fire klubber er med og kjemper om førsteplassen. Vant Leicester mot Legia, ville Premier League-klubben trone over Spartak Moskva og Napoli. 21 minutter inn i kampen var det meste avgjort. Leicester satte inn presset som ga Patson Daka og James Maddison arbeidsforholdene til å score. Maddisons 2-0 scoring var i tillegg i skikkelig Johan Cruyff-stil med en tallerkensnurr av en vending og ballen banket over i venstre hjørne.

The Athletic: Ralf Rangnick er på plass på Old Trafford

Vi har i mange omganger hørt at Ralf Rangnick var aktuell som sportsdirektør for Manchester United, men nå er han som har bygget opp Red Bull sin fotballsatsning klar som midlertid arvtager for Ole Gunnar Solskjær. The Athletic melder at tyske Ralf Rangnick er mannen som tar over for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Han får jobben på midlertidig basis, noe som vil si at han har en kontrakt på et halvt år. – etter det vil han fortsette i klubben, men da som konsulent.

Etter bryllupsreisen begynte problemene for skistjernen

Etter et storslått bryllup i Moskva, dro Anna og Aleksandr Bolsjunov til Maldivene. Etter det har det vært mye trøbbel for den sterke russiske langrennsløperen
Les mer om:

Stig Juelsen fra Grålum har kokkelert rundt i hele verden

Få sarpinger har viet så mye av livet til mat og vin som det Stig Juelsen har gjort. Den opprinnelige Grålumgutten har møtt kokkelegenden Paul Bocuse i Moskva og har vært kokk for Frank Sinatra da han besøkte Oslo i 1991.
Les mer om:

Russere til VG: Derfor tar vi ikke vaksinen

MOSKVA/OSLO (VG) Kun en tredel av russere er fullvaksinert. Nå når Russland stadig nye, tragiske rekorder på antall smittede og døde av coronaviruset.
Les mer om:

CaughtOffside: «Brendan Rodgers har sagt ja»

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær er under intenst press om dagen og lørdagens tannløse oppvisning mot Manchester City på lørdag forsterket presset ytterligere. – I dag melder CaughtOffside at leveransen ikke har vært god nok etter ultimatumet til nordmannen om å snu utviklingen etter 5 – 0 overkjøringen av Liverpool for tre kamper siden.

Snart slutt på nedstengning i Moskva, trass i høye smittetall

I Moskva lemper myndighetene på en delvis nedstengning, selv om smittetallene stadig er høye.
Les mer om:

CIA-sjef i samtaler med russisk sikkerhetsråd

CIA-sjef William Burns møtte sekretær for det russiske sikkerhetsrådet, Nikolai Patrutsjov i Moskva, opplyser rådets pressetjeneste.
Les mer om:

Katarina solgte huset for å komme seg til Moskva: – Det blir en kneik å komme seg over om dette ikke fungerer

I vinter startet Katarina Bjørnevik Pents en innsamling for å finansiere stamcelletransplantasjon i Russland. Nå er hun i gang med en omfattende prosess for å prøve å stoppe utviklingen av MS-sykdommen.
Les mer om:

Michael Laudrup fristet til retur etter tre år i skyggenes dal

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen. Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Lavrov inviterte Huitfeldt til Moskva

- God og åpen dialog.
Les mer om:

Mens forholdet til Nato er på frysepunktet får Huitfeldt Russland-invitasjon

TROMSØ (VG) Utenriksminister Sergej Lavrov slo fast at «Nato er ingen venn av Russland», før han annonserte at utenriksminister Anniken Huitfeldt er invitert til Moskva.

Huitfeldt invitert til Moskva

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) ble invitert til Moskva da hun mandag møtte sin russiske motpart Sergej Lavrov for første gang.

Det ble tøft for et skadeskutt Vipers

Med to seire og to tap hittil i Champions League, jaktet Vipers sårt nødvendige poeng mot CSKA Moskva. Vipers Kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren. Les: Mats Hummels viste Haaland hvordan det skal gjøres Sørlendingene står dermed med tre nederlag på sine fem første kamper i gruppespillet. Tapet var Vipers’ første i egen hall i høst. Kort fortalt var vi for dårlige. Det ble for ujevne prestasjoner, og vi hang ikke helt sammen.

Pandemien herjer i Russland: - Gir grunn til alvorlig bekymring

På gravplassen Jastrebkovskoje utenfor Moskva har det kommet flere hundre nye graver de siste ukene. Coronadødsfallene i Russland fortsetter å stige.
Les mer om:

– Dette var en strek i regninga

Regjerende mester Vipers har tapt tre av sine fem første kamper i gruppespillet i Champions League. Etter et surt hjemmetap for russiske CSKA Moskva kan veien videre i turneringen bli tøffere for kristiansanderne.
Les mer om:

Smell for Vipers i Mesterligaen

Vipers Kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball lørdag. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren. Sørlendingene står dermed med tre nederlag på sine fem første kamper i gruppespillet. Tapet var Vipers' første i egen hall i høst. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og til pause sto det 11-11. Vipers greide aldri å tette luken etter at russerne rykket fra 15-15 til 19-15. Tidligere i høst ønsket Katrine Lunde (41) en overgang til nettopp CSKA Moskva.

Hjemmesmell for Vipers

Vipers Kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball lørdag. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren.
Les mer om: