Nyheter om Moskva


Russland-NATO-rådet møtes igjen

NATO-Russland-rådet, som er forsvarsalliansens kanal for dialog med Moskva, skal møtes torsdag. Det blir det første møtet i år, etter en heller anstrengt vår.
Les mer om:

Russisk avis: Norge drukner i sin egen toleranse

MOSKVA: En russisk regjeringsavis har besøkt Norge. Det er blitt til en artikkelserie om tiggere i mercedeser, somaliske pirater og harmløse vikinger.
Les mer om:

Russisk curlingpresident: Norsk OL-bronse kom etter provokasjon

MOSKVA (VG) Curling-president Dmitrij Svisjtsjov mener at den russiske dopingsaken i OL kom som følge av en provokasjon. Avsløringen gjorde at Norge fikk OL-bronse.
Les mer om:

Iran satser på diplomatiet for å redde atomavtalen

Irans utenriksminister reiser til Beijing, Moskva og Brussel i et forsøk på å redde atomavtalen, samtidig som situasjonen i Midtøsten er i høyspenn. I en rekke byer demonstrerer iranere mot Donald Trump.

Iran satser på diplomatiet for å redde atomavtalen

Irans utenriksminister reiser til Beijing, Moskva og Brussel i et forsøk på å redde atomavtalen, samtidig som situasjonen i Midtøsten er i høyspenn.
Les mer om:

Hevder Russlands notoriske dopingtrener er avslørt igjen

MOSKVA (VG) Han er utestengt på livstid, men i en avsidesliggende fjell-landsby har kappgangtreneren Viktor Tsjogin igjen vært i aksjon.
Les mer om:

Syria tema under Netanyahus Moskva-besøk

Syria og militær koordinering mellom Russland og Israel var blant temaene under statsminister Benjamin Netanyahus besøk hos Vladimir Putin i Moskva.

Her er de andre 2009-vinnernes råd til Rybak

LISBOA (Aftenposten): I 2009 sto disse fem sammen med Alexander Rybak på scenen da han vant Eurovision Song Contest i Moskva. Nå håper de på en gjentagelse.

Stor militærparade i Moskva

9. mai er kjent som seiersdagen i Russland. Dagen feires hvert år med store militærparader over hele landet. Se direkte her.
Les mer om:

Putin flekset militære muskler på Den røde plass

Vladimir Putin benyttet muligheten til å vise fram noen av Russlands nye militære muskler da 13 000 soldater og hundrevis av enheter med militært utstyr deltok i den tradisjonelle 9. mai-paraden på Den røde plass i Moskva onsdag.
Les mer om:

Tatt i ed i dag: – Putin starter presidentperioden med en ripe i lakken

MOSKVA/OSLO (VG) Vladimir Putin er tatt i ed som Russlands president for fjerde, og kanskje siste gang. Ekspertene tror ikke den siste tidens demonstrasjoner vil medføre store endringer.
Les mer om:

Russland viser muskler

Få dager før Russland markerer Seiersdagen, ble flere våpen og militært utstyr vist frem i Moskva søndag under generalprøven for markeringen.
Les mer om:

Over 1000 arrestert i Russland

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj og over 1.000 av hans tilhengere er pågrepet under demonstrasjoner mot president Vladimir Putin i Moskva.
Les mer om:

Navalnyj sett fri - nesten 1600 arresterte etter demonstrasjonar i Russland

Moskva (NRK): Nesten 1600 personar, mange av dei svært unge, vart arresterte i demonstrasjonar mot Vladimir Putin laurdag. Opposisjonspolitkaren Aleksej Navalnyj vart seint laurdag kveld satt fri, men må møte for retten 11. mai.
Les mer om:

Navalnyj pågrepet under Putin-protest

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj og over 1.000 av hans tilhengere er pågrepet under demonstrasjoner mot president Vladimir Putin i Moskva.
Les mer om:

Massedemonstrasjoner i Russland: «Putin er ikke vår tsar»

MOSKVA ( VG) Over hele Russland protesterer opposisjonelle mot innsettelsen av Vladimir Putin til sin fjerde presidentperiode.
Les mer om:

Forsvarer om Frode Bergs siste Russland-oppdrag: Tror FSB skjønte at han ville trekke seg

MOSKVA (VG) Da spionsiktede Frode Berg reiste til Moskva i desember i fjor kan overvåkerne fra FSB ha forstått at han var i ferd med å trekke seg fra agentoppdraget, og at dette kunne være deres siste sjanse til å pågripe han.
Les mer om:

Frode Bergs advokat vurderer å ta saken til Strasbourg: – Vårt eneste alternativ

MOSKVA (VG) Dersom norske myndigheter ikke får Frode Berg ut fra russisk fengsel etter en eventuell dom, er hans eneste alternativ å ta saken til Strasbourg, sier Bergs russiske advokat.

Heder og ære til «Den 12. mann» som nå slippes i USA

Harald Zwart har akkurat kommet hjem fra Moskva med publikumsprisen fra Moskvas internasjonale filmfestival. Nå skal filmen om Jan Baalsrud slippes i USA.
Les mer om:

Svigerinna gruar og gler seg til å møte Frode Berg i fengselet

Frode Berg ønskjer ikkje å ha besøk av sine aller næraste i fengselet i Moskva. Men svigerinna Gry Nilsen Aaker er klar for å besøke Berg, noko ho ser fram til med blanda kjensler.
Les mer om:

Frode Berg sier det føles urettferdig og tungt

– Det var som forventet, sier spionsiktede Frode Berg etter at retten i Moskva torsdag forlenget varetektsfengslingen med nye tre måneder.
Les mer om:

Frode Berg sier han føler seg lurt

– Jeg er sliten og føler meg lurt, sa den spionsiktede Frode Berg i det han ble ført inn i retten i Moskva der han torsdag fremstilles for forlenget fengsling. 
Les mer om:

Frode Berg: – Føler meg lurt

– Jeg er sliten og føler meg lurt, sa den spionsiktede Frode Berg i det han ble ført inn i retten i Moskva der han torsdag fikk forlenget fengsling i tre måneder.
Les mer om:

Frode Berg: – Jeg føler meg lurt og manipulert

MOSKVA (NRK): Frode Berg sier forholdene i russisk høysikkerhetsfengsel er så tøffe at han begynner å bli bekymret for sin egen helsesituasjon. Bergs russiske advokat frykter at rettssaken ikke starter før i 2019.
Les mer om:

Frode Berg fengslet i tre nye måneder: – Jeg føler meg lurt

MOSKVA (VG) Maskerte menn førte torsdag Frode Berg (62) inn i et nytt fengslingsmøte i Lefortovo-domstolen. Der ble det bestemt at han må sitte varetektsfengslet tre måneder til.