Nyheter om Moskva


Ett år i frihet

Frode Berg sonet to år i det beryktede KGB-fengselet Lefortovo i Moskva. Nå vil den ufrivillige spionen bare nyte det gode liv hjemme i Kirkenes.
Les mer om:

Ny bok: E-tjenesten i direkte kontakt med Russland etter pågripelsen av Frode Berg

I ukene etter at Frode Berg ble arrestert og siktet for spionasje i Moskva, skal det ha vært direkte kontakt mellom norsk etterretningstjeneste og den russiske sikkerhetstjenesten FSB.
Les mer om:

Bayern lekte med Atlético

Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag. Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt.
Les mer om:

Russland: Massevaksinering kan starte i slutten av november

MOSKVA(NRK): Russland registrerte den første vaksinen mot koronavirus i august. Nå sier myndighetene at vaksinering i stor skala kan starte om litt over en måned.
Les mer om:

«Jeg kommer til å dø»

Aleksej Navalnyj forteller om hvordan han sjokkerte flyverten da han innså at han var forgiftet på flyet til Moskva.
Les mer om:

Titusenvis deltar i nye demonstrasjoner i Hviterussland

MOSKVA (NRK): Den hviterussiske opposisjonen mobiliserer igjen en stor demonstrasjon i Minsk, med krav om at president Aleksandr Lukasjenko må gå av. Myndighetene truet denne uka med å skyte mot demonstrantene.

Samuel Paty (47) ble halshogd

Den mistenkte gjerningsmannen bak gårsdagens halshogging utenfor Paris, skal være en 18 år gammel tsjetsjener født i Moskva. Nå bekrefter fransk politi at det var den 47 år gamle læreren Samuel Paty som ble drept.
Les mer om:

Chelsea leier ut Victor Moses for sjette gang

Det er bare et år igjen av Victor Moses sin avtale med Chelsea, vingen som har over 100 kamper for klubben har trolig ingen interesse av år forlenge. Victor Moses erstatter Chelsea med Spartak Moskva på en leieavtale som løper til sommeren 2021.

EU støtter straffetiltak mot Russland på grunn av forgiftningen av Navalnyj

MOSKVA(NRK): EU-landene går inn for straffetiltak mot Russland på grunn av nervegiftangrepet mot opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.
Les mer om:

Harde motsetninger også blant sivile i konflikten om Nagorno-Karabakh

MOSKVA(NRK): Det er ikke bare ved frontlinja at motsetningene mellom armenere og aserbajdsjanere er harde. Også de sivile har sterke meninger om Nagorno-Karabakh. NRK har snakket med to som er på hver sin side i konflikten.
Les mer om:

Bakgrunnen for konflikten i Kaukasus forsvinner ikke med våpenhvilen

MOSKVA (NRK): Armenia og Aserbajdsjan har blitt enige om en våpenhvile i Nagorno-Karabakh. Men selve konflikten er den samme som før krigshandlingene startet for to uker siden.
Les mer om:

Våpenhvile kan være nært forestående i Nagorno-Karabakh

En våpenhvile mellom Armenia og Aserbajdsjan er nært forestående, mener Frankrike. Russland har invitert partene til Moskva for å forhandle.
Les mer om:

Forhandlinger i Russland

Både Armenia og Aserbajdsjan har takket ja til å møtes til forhandlinger i Moskva, opplyser russiske myndigheter.
Les mer om:

Sterk Sverige-seier i Russland

Etter åtte kamper ut scoringer åpnet Alexander Isak endelig målkontoen igjen da Russland ble slått 2-1 i en landskamp i Moskva torsdag. Torsdag trengte han derimot ikke mer enn 21 minutter før måltørken var avsluttet. Etter et innlegg fra Sebastian Larsson headet han ballen i nettet. Mattias Johansson doblet svenskenes ledelse 18 minutter før full tid, mens Aleksandr Sobolev ga russerne ett trøstemål på overtid.

Opposisjonen vil overta makten i Kirgisistan

MOSKVA (NRK): I det sentralasiatiske landet Kirgisistan er det nå uklart hvem som har makten. Opposisjonen hevder at den styrer etter et døgn med store protester, mens presidenten sier at han har kontroll.
Les mer om:

Tidligere partner rakker ned på Jürgen Klopp

Noen som husker Zeljko Buvac? Ikke nå mange, nei. Buvac hevder han selv aldri har hatt behovet for å stikke seg selv frem, men når du disser verdens kanskje beste manager, da har du et markeringsbehov. Buvac fulgte Jürgen Klopp som assistenttrener i 17 år. Mainz, Borussia Dortmund – og Liverpool. At Buvac spilte en stor rolle i suksessen som fulgte Klopp, er udiskutabel. Klopp beskrev Buvac selv som «The Brain» i partnerskapet.

«Det er strengt forbudt å gå til fots over den norsk-russiske grensa»

MOSKVA(NRK): Det å ta seg inn i Russland under koronakrisen er ingen enkel sak. Nesten alle fly er innstilt, og det er ikke lov å kjøre bil eller gå over grensa. Men jeg skulle tilbake på jobb.
Les mer om:

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Minsk – arrestasjoner i gang

MOSKVA(NRK): I Hviterusslands hovedstad bruker politiet vannkanoner mot titusenvis av demonstranter. Myndighetene sier at flere er arrestert.
Les mer om:

Kampene om Nagorno-Karabakh trappes opp, større byer bombes

MOSKVA (NRK): Det siste døgnet har Armenia og Aserbajdsjan intensivert kampene rundt Nagorno-Karabakh. Større byer blir nå bombet, og ingen våpenhvile er i sikte.
Les mer om:

Norges eneste representant i Europa ble seede, på samme nivå som Milan

Molde får i dag vite sine motstandere i europaligaens gruppespill. Laget er på basis av tidligere prestasjoner seedet på nivå tre.Det er samme nivå som en storklubb som Milan. Granada og Hoffenheim er andre lag fra topp-5-ligaer som er seedet på samme nivå som Molde. Romsdalslaget kan heller ikke møte lag som nederlandske AZ Alkmaar eller Feyenoord, greske AEK, skotske Rangers eller RBKs overmenn LASK fra fjorårets europaliga.På de to øverste nivåene er det stort sett bare toppklubber, men det finnes nivåforskjeller.Qarabag, som Molde slo i 3.

Navalnyj i første intervju: – Putin sto bak forgiftningen

MOSKVA (NRK): Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj anklager den russiske presidenten Vladimir Putin for å være ansvarlig for at han ble forgiftet. Navalnyj kommer med uttalelsen i et intervju med det tyske magasinet Spiegel.
Les mer om:

Kan deres personlige forhold hindre full krig?

MOSKVA/ISTANBUL (NRK): Hverken Putin eller Erdogan ønsker storkrig om den omstridte regionen Nagorno-Karabakh. Men bryter det ut full krig mellom Armenia og Aserbajdsjan, kan Russland og Tyrkia bli tvunget med.
Les mer om:

Moskva stenger skolene i to uker

Russlands hovedstad Moskva stenger skolene i to uker for å begrense spredningen av koronaviruset. Landet har registrert 8.200 nye tilfeller det siste døgnet.
Les mer om:

Armenia og Aserbajdsjan: Kampene fortsetter i Nagorno-Karabakh

MOSKVA (NRK): Aserbajdsjan mobiliserer. Kampene i Nagorno-Karabakh fortsetter for andre dag på rad.
Les mer om:

Russisk ekspert om vaksinen: – Basert på politiske motiver

MOSKVA (NRK): Den russiske koronavaksinen Sputnik er ikke godt nok testet, og den er nå i bruk fordi den politiske ledelsen i Russland krever det, sier en ekspert.
Les mer om: