Nyheter om Moskva


Stopp dyredrapene, krever russerne

MOSKVA: Helgens store samtaleemne rundt om i de russiske hjem var slett ikke søndagens valg, men myndighetenes kampanje for å drepe løshunder og -katter i byer som skal være vertskap for sommerens fotball-VM fra 14. juni til 15. juli.
Les mer om:

Kreml ville ha høyt fremmøte: – Fikk beskjed av sjefen om å ta bilde av at jeg stemte

MOSKVA (VG) Kreml har slåss for høyt fremmøte i presidentvalget. Folk har fått beskjed av sine arbeidsgivere om å vise bilde av seg selv som stemmer, når de kommer på jobb i dag.
Les mer om:

Putin fikk den valgseieren han ønsket seg

MOSKVA (NRK): Foran valget i Russland håpet Vladimir Putin på en valgseier på 70 prosent og en valgdeltakelse på like mye. Han fikk nesten begge deler.
Les mer om:

Putin takket for støtten etter valgskred

MOSKVA (NRK): Russlands president Vladimir Putin fikk 76,7 prosent av stemmene i valget søndag. Det viser de offisielle resultatene. Og valgdeltakelsen har økt.
Les mer om:

Brakseier for Putin: – Skal jeg sitte til jeg er 100 år?

MOSKVA (VG) Etter å ha fått over 76 prosent av stemmene møtte Vladimir Putin (65) sine tilhengere på Manesje-plassen i hjertet av Moskva.
Les mer om:

I kø for å stemme på Putin

FULLT: Valglokalene i Moskva var mye fullere enn ved forrige presidentvalg. Klassekampen så en mengde russere stemme på Vladimir Putin.
Les mer om:

Flere meldinger om valgfusk i presidentvalget i Russland

MOSKVA(NRK.NO): I løpet av dagen har det vært flere tilfeller av valgfusk i det russiske presidentvalget. Det bekrefter myndighetene. Men alle regner likevel med at Vladimir Putin kommer til å vinne klart.
Les mer om:

Russland går til urnene søndag: – Hele Russland støtter Putin

MOSKVA (VG) Med sang, underholdning og leker for barna lokkes russerne søndag til valglokalene i verdens største land.
Les mer om:

Kø av velgere da valglokale åpnet i Moskva

MOSKVA (NRK.NO): I valglokale nummer 43 i Moskva sentrum var det lang kø av folk som ville stemme da presidentvalget var i gang klokka 06.00 norsk tid i dag. Det store spørsmålet er nemlig ikke hvem som vinner, men hvor mange som stemmer.
Les mer om:

Valget i Russland er i gang: Putin kan få ti ganger så mye som nummer to

MOSKVA (VG) Presidentvalget er i gang lengst øst i verdens største land. Men alle vet hvem som kommer til å vinne.
Les mer om:

Valget i Russland: – Det er bare én mann som ville ha tatt opp kampen med Putin. De stoppet ham

MOSKVA (VG) Opposisjonen er stilt fullstendig på sidelinjen i det russiske valget etter at Aleksej Navalnyj ble nektet å stille som kandidat.
Les mer om:

Derfor stemmer russere på Putin

MOSKVA/BURMISTROVO (NRK) Den breie støtten til den sittende russiske presidenten Vladimir Putin er ikke tilfeldig. Og den skyldes hverken valgfusk eller kontroll over mediene.
Les mer om:

Russisk politiker hevder det er sammenheng mellom giftsaken i England og OL-dopingen

MOSKVA (VG) Norge fikk bronsemedaljene i mixed curling i OL etter russisk dopingsak. Nå mener en kjent russisk politiker at det er sammenheng mellom OL-dopingen og giftangrepet i England.
Les mer om:

Generasjon Putin for første gang til urnene

MOSKVA (VG) Førstegangsvelgere i Russland har levd hele livet sitt under den sittende president Vladimir Putin, og er sikre på at det fortsetter slik i mange år til.
Les mer om:

– Ett barn til ville kastet oss ut i dyp fattigdom

MOSKVA (NRK): – Det å bo i russiske storbyer eller ute i distriktet er som å bo i to forskjellige land. NRK har møtt to vidt forskjellige russiske familier som ser helt ulikt på det kommende presidentvalget.
Les mer om:

Vellykket operasjon på fredag, kan miste VM

Det var stor glede på torsdag Atletico Madrid, som virkelig er i støtet om dagen, avanserte til kvartfinalen i Europa League. Lokomotiv Moskva ble slått 3 – 0 på Estadio La Peineta (totalt 3 – 0). Venstrebacken Filipe Luis måtte bæres ut etter å ha skadet benet.

Storbritannias ambassadør kalt inn på teppet i Moskva

Det russiske utenriksdepartementet har kalt den britiske ambassadøren i Moskva inn på teppet. Det er ventet utvisning av britiske diplomater.

Storbritannias ambassadør blir kalt inn på teppet i Moskva

Den politiske spenningen mellom de to landene skjerpes.
Les mer om:

Hildegard Jensen reiser til Moskva om 10 dager

Tvedestrandsposten skrev i høst om Hildegard Jensen (48) som om ti dager reiser til Moskva for å få stamcellebehandling. Hun  har mange tanker, men enda mer pågangsmot, rett før reisen.
Les mer om:

Russisk motstand for Arsenal i Europa League-kvarten

Arsenal møter CSKA Moskva i kvartfinalen av Europa League. «Dortmund-dødaren» Salzburg, med Valon Berisha og Fredrik Gulbrandsen, skal ut mot Lazio.

Russisk motstand for Arsenal

Europa League-kvartfinalene ble trukket fredag. Der ble følgende oppgjør bekreftet: RB Leipzig-Marseille, Arsenal-CSKA Moskva, Atlético Madrid-Sporting, Lazio-Red Bull Salzburg.
Les mer om:

Unge russere foran presidentvalget: Uenige om Putin er redningsmann eller landets katastrofe

VLADIMIR/MOSKVA, RUSSLAND (NRK): I Russland er det presidentvalg på søndag, og to unge russere som NRK har møtt, er svært uenige om president Vladimir Putins rolle og politikk.
Les mer om:

Nå beskyldes krigshelten for å ha planlagt terrorangrep mot eget parlament

MOSKVA (VG) Nadezjda Savtsjenko ble behandlet som en krigshelt etter å ha sittet nesten to år i russisk fengsel. Nå beskylder riksadvokaten i Ukraina henne for å planlagt et terrorangrep mot landets parlament – der hun selv sitter.
Les mer om:

Torres-dobbel

Spissveteranen Fernando Torres gjorde to av Atletico Madrids mål i 5-1-seieren borte mot Lokomotiv Moskva i torsdagens åttedelsfinale i europaligaen.

Kan boikotte VM i Russland

Det er nå ingen diplomatisk kontakt mellom Storbritannia og Russland. Statsminister Theresa May er sikker på at Russland står bak drapsforsøket på dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia. Allerede er 23 russiske diplomater utvist og politikere eller andre høytstående personer lar være å dra til Moskva for å se på Fotball VM, men det stopper ikke nødvendigvis der. Theresa May er avhengig av å vise styrke.  Da den russiske eks-spionen Aleksandr Litvinenko ble forgiftet på britisk jord og døde av det giftige stoffet polonium i 2006, var Theresa May innenriksminister.