Nyheter om Moskva


Moskva gjenåpnes delvis fra neste uke

Russlands hovedstad hever deler av nedstengningstiltakene fra mandag fordi smittespredningen har falt de siste ukene.
Les mer om:

Moskva gjenåpnes delvis fra neste uke

Russlands hovedstad hever deler av nedstengningstiltakene fra mandag fordi smittespredningen har falt de siste ukene.
Les mer om:

Alligatoren Saturn var krigsveteran og ble 84 år gammel

Alligatoren Saturn hadde en utrolig livshistorie. Den var i Berlin under krigen, men tilbragte mesteparten av livet i en dyrehage i Moskva, der den nylig døde hele 84 år gammel.
Les mer om:

Alligator som rømte fra Zoo Berlin under andre verdenskrig er død

En 84 år gammel alligator med en uvanlig livshistorie er død i en dyrehage i Moskva.
Les mer om:

Ble feilaktig kalt Hitlers alligator – nå er han død

Alligatoren Saturn rømte fra dyreparken i Berlin under bombingen i 1943. Fredag døde han i Moskva.
Les mer om:

Russisk militærhelikopter styrtet utenfor Moskva

Alle tre om bord mistet livet da et russisk militærhelikopter styrtet under landing ved byen Klin utenfor Moskva tirsdag.
Les mer om:

Russisk militærhelikopter styrtet utenfor Moskva

Alle om bord mistet livet da et russisk militærhelikopter styrtet under landing ved byen Klin utenfor Moskva tirsdag.
Les mer om:

Russland benekter at mirakel-tallene er juks

Russland har flere bekreftet corona-smittede enn Spania, Storbritannia og Italia – men likevel bare en brøkdel så mange døde. Moskva avviser at de jukser med dødstallene.

Ni døde i brann ved aldershjem

Minst ni personer er døde og ni andre alvorlig skadd etter en brann ved et aldershjem i Moskva. Eieren av aldershjemmet er pågrepet.

Brann på koronasykehus i Moskva

En pasient døde i en brann på et koronasykehus i Moskva lørdag. 200 andre ble evakuert.
Les mer om:

Da Bodø ble mål for atombomber

Moskva 9. mai 1960: Sovjetunionens statsminister Nikita Khrusjtsjov kaller til seg den norske ambassadøren og truer med å sende atomraketter mot spionflyet U-2s baser i Norge.

Moskva: Over 250.000 smittet, tror borgermester

Testing i ulike befolkningsgrupper viser at rundt to prosent av innbyggerne i Moskva er smittet, frykter borgermester Sergej Sobjanin. Smittetoppen er ikke nådd.
Les mer om:

Over 250.000 trolig coronasmittet i Moskva

2 prosent av Moskvas innbyggere, over 250.000, er trolig smittet av coronaviruset, anslår byens borgermester Sergej Sobjanin.
Les mer om:

178.000 kameraer i Moskva – gjenkjenner også folk med ansiktsmaske

I Moskva overvåker nå 178.000 videokameraer med ansiktsgjenkjenning folks bevegelser. Menneskerettsorganisasjoner mener Russland nå nærmer seg Kina i overvåking.
Les mer om:

Journalist og forfatter Aleksandr Kabakov (76) er død

Den russiske roman- og skuespillforfatteren og journalisten Aleksandr Kabakov er død, 76 år gammel. Han døde på et sykehus i Moskva lørdag klokka 10.40.
Les mer om:

Bekreftet: En verdensmester sendes tilbake til Borussia Dortmund

Andre Schürrle kan skryte av VM-tittel og sølv i EM for Tyskland. 50 landskamper og 20 scoringer taler om en midtbanespiller som har «das gewisse Etwas». For Spartak Moskva var ikke dette nok i disse virustider. Midtbanespilleren har hatt litt av en fotballreise før han runder 30. Bayer Leverkusen, Chelsea og Wolfsburg, før det endte hos Borussia Dortmund med utleie til Fulham (kompis med Stefan Johansen) – og siden forrige sommer, Spartak Moskva. Alt dette har 29-åringen «rukket» i løpet av ni år. .@RyanSessegnon putting it on a plate for @Andre_Schuerrle Fast delivery.

Coronakrisen i Russland: Presset Putin utsetter symboltung 75-årsmarkering

Folk står som sild i tønne for å komme inn på metrostasjonene i Moskva. Coronakrisen blir stadig verre for Vladimir Putin og Russland. Og presidenten beskyldes for å skyve ansvaret over på andre.
Les mer om:

Russland sa de hadde kontroll – nå er koronaen i en ny fase

OSLO/MOSKVA (NRK): De siste ukene har russiske myndigheter forsikret befolkningen om at koronapandemien er under kontroll. Nå advarer de om at situasjonen er svært alvorlig.

Legen ga Kreml corona-kritikk. Så ble hun pågrepet.

Den russiske legen Anastasija Vasiljeva beskyldte Moskva for å lyve om corona-viruset. Fredag fikk hun et ublidt møte med politiet da hun ble pågrepet og avhørt.
Les mer om:

Klar for tøff kamp mot sjukdommen(pluss)

– Helsetilstanden er gradvis blitt dårligere. Nå setter jeg min lit til at spesialister i Moskva kan hjelpe meg slik at den negative utviklinga stopper, sier MS-sjuke Terje Ødegård i Eidsvåg.
Les mer om:

Russiske katter i retur

To katter ble nektet innreise på Svalbard. De kom med fly fra Moskva, sammen med en reisende til Barentsburg. Kattene ble sendt tilbake.
Les mer om:

Russland med inngripende tiltak mot coronaviruset

Russland stanser alle internasjonale flyginger til og fra landet. I Moskva stenges restauranter, barer og andre offentlige steder for å begrense virussmitte.
Les mer om:

Sjakk-OL blir flyttet til 2021

Det internasjonale sjakkforbundet har som følge av situasjonen rundt koronaviruset utsatt årets sjakk-OL. Mesterskapet skulle vært arrangert i Moskva fra 5. til 17. august.
Les mer om:

Moskovitter i koronakarantene overvåkes av 100.000 kameraer

Et nettverk av 100.000 kameraer med ansiktsgjenkjenning passer på at ingen med mulig koronasmitte bryter karantene i Moskva.
Les mer om:

Spionsiktet amerikaner for retten i Moskva

Den spionsiktede amerikaneren Paul Whelan møtte mandag i retten i Moskva, men saken mot ham blir trolig utsatt som følge av koronakrisen.
Les mer om: