Nyheter om Moskva


Sergej Lavrov: Russland bør utvide båndene østover

Vestens holdning til Russland gjør at Moskva må vende seg østover i stedet for å søke samarbeid, mener utenriksminister Sergej Lavrov.
Les mer om:

Moskva: Sjakk-stjerne er agent

Den russiske sjakkstjernen Garry Kasparov og den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij er ført opp på russiske myndigheters liste over utenlandske agenter.

Russland sier de er klare til å gjenoppta fredsforhandlingene

Russlands viseutenriksminister Andrej Rudenko sier Moskva er klare til å gjenoppta fredsforhandlingene med Ukraina «så snart de uttrykker at de er villige».
Les mer om:

Russland utviser 34 franske diplomater

Russland utviser 34 franske diplomater, opplyser utenriksdepartementet i Moskva.

Sveriges ambassadør på teppet i russisk UD

Sveriges ambassadør i Moskva, Malena Mård, er kalt inn på teppet i russisk UD , ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.
Les mer om:

Stoltenberg: Ukraina kan vinne denne krigen

BERLIN (VG) Krigen i Ukraina går ikke slik Moskva hadde ønsket, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Berlin søndag.

Stoltenberg: – Ukraina kan vinne krigen

OSLO / BERLIN (TV 2): Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier Russlands krig ikke går slik Moskva ønsker og sier Ukraina kan vinne krigen.

Moskva: Tysklands utenriksminister er enten dum eller forledende

Russland nekter å ta ansvar for økende matvarepriser og en overhengende fare for global matkrise i et skarpt svar til anklager fra Tysklands utenriksminister.
Les mer om:

Odd Arild var skipsmegler i Moskva. Nå er han blitt jordbærdyrker på heltid på Jæren

Republikanere lover vedvarende amerikansk støtte til Ukraina
Les mer om:

Tar utestenginga til CAS

Russland er utestengde frå europacupane i fotball neste sesong. Fire klubbar ankar avgjerda inn til Den internasjonale valdgiftsretten for sport (CAS). Zenit St. Petersburg, Dinamo Moskva, Sotsji og CSKA Moskva går saman i eit forsøk på å få gjort om Uefa-vedtaket. Det europeiske fotballforbundet vedtok tidlegare i månaden å føre vidare sanksjonane sine som følgje av den russiske krigføringa i Ukraina. «Vi håpar at prinsippa for idretten blir haldne oppe», står det i ei fråsegn frå CSKA, ifølgje nyheitsbyrået Tass. Uefa-utestenginga rammar både russiske landslag og klubbar.

Formspiller Bohinen må stå over skjebnekamp i Italia

Emil Bohinen (23) får ikke spille Salernitanas svært viktige Serie A-oppgjør mot Empoli lørdag. Han står med fem gule kort og er uaktuell. Bohinen ble hentet på lån fra CSKA Moskva. Faren Lars er på plass i Italia. – Han har dessverre fått litt for mange gule kort og får ikke spille. Jeg synes han blir bedre og bedre, og det er ikke så uvanlig når man får tillit i tre, fire og fem kamper på rad.
Les mer om:

USAs Moskva-ambassadør møtte Russlands viseutenriksminister

Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov og USAs ambassadør John Sullivan har hatt et møte i Moskva.
Les mer om:

Holder pusten: – Vil ikke tråkke Moskva på tærne

Flere av Russlands naboland holder pusten i påvente av nye utspill fra Vladimir Putin.
Les mer om:

Tidligere Nato-topp: Moskva må mobilisere inntil 800.000 soldater for å vinne krigen mot Ukraina

Russland sliter på slagmarken i Ukraina. Innbitt ukrainsk motstand og mange strategiske feil har ført Putins arme ut i en hengemyr. Skal krigslykken snu trenger de trolig betydelig flere krigere.
Les mer om:

OL-stjerne i bresjen for Putin

Turneren Nikita Nagornyj ledet an under seiersdagen i Moskva.
Les mer om:

Krigen i Ukraina blir antakelig svært langvarig, og takler ikke Vesten det vil Putin vinne

"War as usual". Det ble stikkordet for mandagens militærparade i Moskva.
Les mer om:

Støre om Putins tale: – Feil på feil på feil

Statsminister Jonas Gahr Støre avviser at Nato er noen trussel mot Russland, slik president Vladimir Putin påsto i sin tale under paraden i Moskva i dag.

Putin var uventet passiv

Fra ukrainsk og vestlig side var det ventet at Vladimir Putin ville komme med dramatiske utspill under militærparaden i Moskva. Det skjedde ikke, men presidenten sa i realiteten at krigen i Ukraina kommer til å fortsette.
Les mer om:

Putin i tale under militærparade i Russland: – Nato planla invasjon

Mens russiske tanks og rundt 11.000 soldater rullet inn på Den røde plass i Moskva under «Seiersdagen», hevdet Vladimir Putin at Nato har hatt planer om å invadere «Russlands Krim».
Les mer om:

Ukraina advarer mot russiske rakettangrep like før seiersdagsmarkering

Russland vil etter alt å dømme gjennomføre rakettangrep mot Ukraina, sier Ukrainas forsvarsledelse i en advarsel rett før seiersdagsparaden i Moskva.
Les mer om:

Putin talte under militærparade i Moskva – beskyldte Vesten for å forberede invasjon av Russland

Under den storstilte feiringen av «Seiersdagen», sammenlignet Russlands president krigen i Ukraina med andre verdenskrig.

Pentagon avviser at USA hjalp Ukraina med å senke russisk flaggskip

Det amerikanske forsvarsdepartementet avviser at USA hjalp ukrainske styrker med å senke krysseren Moskva i Svartehavet i april.

Håpet brast for June: – Hadde slik behandling vært mulig å få i Norge kunne jeg alt vært hjulpet

LARVIK: Siden 2007 har June Eliassen Enoksen (40) i Tveteneåsen i Larvik hatt sykdommen MS (multippel sklerose). For nesten to år siden ble det satt i gang en innsamlingsaksjon på Facebook slik at hun kunne få hjelp av stamcellebehandling i Moskva. Nå er drømmen gått i tusen knas.

Medier: Amerikansk etterretning hjalp Ukraina med å senke krigsskip

Etterretningsinformasjon fra USA bidro til at Ukraina kunne lokalisere og angripe den russiske svartehavsflåtens flaggskip Moskva i april, melder NBC og CNN.
Les mer om:

Eks-ambassadør tror Russland har tapt flere soldater enn i Afghanistan

Flere russiske soldater er trolig blitt drept i krigen i Ukraina så langt enn i Sovjetunionens krig i Afghanistan, sier en tidligere ambassadør i Moskva.

Mest lest siste uke