Nyheter om Monsen


Lars Monsen får kjempesum for to foredrag: – Det er blodig dyrt, men vi mener det er verdt det

Fire driftige damer med sans for friluftsliv skal i høst skape en friluftsmåned i Fyresdal. For å oppnå suksess spurte de hva Lars Monsen skulle ha for å komme og holde to foredrag. Svaret var 110 000 kroner. Fyresdal kommune la 100 000 kroner på bordet. – Blodig dyrt, innrømmer ordfører Eirik Skjervagen.

Monsen hylles etter nytt VM-gull: - Den beste treneren i historien

Valnes kan hjelpe Klæbo takle Bolsjunov for godt
Les mer om:

I 34 år hadde han dårlige minner - så skjedde dette(pluss)

Arild Monsen opplevde et mislykket mesterskap i Oberstdorf i 1987. Nå kan sprinttreneren bli VM-konge samme sted.
Les mer om:

Monsen måtte stoppe Klæbo: Dro i håndbrekket

OBERSTDORF (VG) Sprintlandslagstrener Arild Monsen måtte gripe inn og stoppe Johannes Høsflot Klæbo (24) i VM-oppkjøringen.
Les mer om:

Treneren måtte bremse gullvinnerens treningsiver

OBERSTDORF: For et par uker siden skjønte trener Arild Monsen og morfar og trener Kåre Høsflot at de måtte ta affære. Johannes Høsflot Klæbo trente for mye.
Les mer om:

NRK-ekspert advarer etter VM-endringer: – De kan slå ut hverandre

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Sprintlandslagstrener Arild Monsen påpeker at nye starttidspunkt kan gi ulike forhold under VM-sprinten. Derfor åpner han nå for taktiske justeringer før gulljakten.
Les mer om:

Kommunen ville ikke hjelpe funksjonshemmede Wenche etter skredet: – Her hjemme får jeg ikke gjort en dritt

Da funksjonshemmede Wenche Monsen (38) ble evakuert etter skredet i Gjerdrum sørget kommunalt byråkrati for at hun ikke lenger kom seg på jobb.

– Da bjørnen kom mot oss var kameraet det første jeg tenkte på

Mattis Thørud fra Lørenskog er å se i TV-serien «Monsen, Monsen og Mattis» som sendes på NRK1. Han hadde aldri trodd at en kompistur skulle ende opp med å bli en populær TV-serie.
Les mer om:

Tre norske pallplasser i storslalåm

Timon Haugan kjørte inn til 2.-plass i tirsdagens europacuprenn i storslalåm i Italia, mens Marte Monsen og Kaja Norbye ble nummer to og tre i Slovenia. Monsen var bare ett hundredels sekund fra seier i rennet i Krvavec. Hun kjørte seg opp fra sjetteplass med beste omgangstid i finalen og endte 0,01 sekund bak den kroatiske vinneren Zrinka Ljutic. Norbye ledet etter første omgang, men med 21. beste tid i finalen falt hun til tredjeplass 0,36 sekund bak vinneren.
Les mer om:

Klæbo dropper «precamp»

Johannes Høsflot Klæbo dropper «precamp» og kommer ikke til å bo med resten av landslaget på Sjusjøen under deres oppkjøringssamlingen mot verdensmesterskapet i Oberstdorf. Klæbo kjører sitt eget opplegg og kommer til å forberede seg på sin egen hytte på Skeikampen. – Jeg mener det er en grei løsning for alle parter, men jeg forventer at Klæbo dukker opp på enkelte viktige hardøkter, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen, som også tror dette er noe 24-åringen selv ønsker å delta på.

Misfornøyd med Golbergs sprintform: – Han var «dau» og ferdig både mentalt og fysisk

FALUN (NRK): Det er under en måned til VM-sprinten og landslagstrener Arild Monsen liker dårlig det han ser av Pål Golberg. Men han fredes langt på vei i et mesterskapsuttak. NRKs ekspert mener på sin side det ikke er en selvfølge.
Les mer om:

Slik ville han håndtert Bolsjunov-skandalen

Norges sprintlandslagstrener Arild Monsen lot seg sjokkere av Aleksandr Bolsjunovs (24) handlinger i Lahti, og er klar på hva som ville skjedd om en av hans norske løpere hadde gjort noe liknende.
Les mer om:

Landslagstrener hudfletter NRKs sportssending

«Flaut» er beskrivelsen landslagstrener Arild Monsen bruker om søndagens NRK-sending.
Les mer om:

Klæbo kommer seg til Falun: – Det er planen slik verden ser ut nå

Mens de andre skitoppene hoppet av i Stockholm søndag kveld, kommer Johannes Høsflot Klæbo (24) seg til Falun ved å kjøre bil sammen med landslagstrener Arild Monsen.
Les mer om:

Ingen Klæbo til Lahti

Johannes Høsflot Klæbo går ikke verdenscupen i Lahti. – Klæbo velger, etter en lang og god treningsperiode samt tre NM-distanser, å stå over verdenscupen i Lahti. Han vil delta i verdenscupen i Falun helgen etter, sier landslagstrener for sprintgutta Arild Monsen. Norges Skiforbund har dermed tatt ut følgende seks herreløpere til rennene kommende helg Pål Golberg, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget og Sjur Røthe.

I diskusjon: - Et tøft valg

En time før Johannes Høsflot Klæbo offentliggjorde valget om å droppe verdenscupen i Lathti, diskuterte han og trener Arild Monsen tida fram mot VM.
Les mer om:

Skikjørere reddet «Monsen» på fjelltur 600 moh.

Den kalde katten fikk sitte på armen og kjøre randoneeski ned til bygda. Men det skulle vise at katten Monsen ofte er på topptur.
Les mer om:

Ordføreren i Rødøy koronasmittet: – Jeg har opplevd det som en vanlig influensa

Rødøy kommune delte søndag kveld en oppdatering om covid-19-situasjonen i den lille kommunen. Der står ordfører Inger Monsen frem som koronasmittet.
Les mer om:

Dette er mannen som slo verdens raskeste

Veien fra lovende kretsløper til å slå verdens raskeste på langrennsski kunne endt i 2014. Da tok Erik Valnes et viktig valg. Han la seg på sofaen. Og så på Lars Monsen.
Les mer om:

Klæbo reiser til Lahti og Falun

Før jul var Johannes Høsflot Klæbo klar på at han satte helsen først og åpnet for å droppe VM i Oberstdorf i februar og mars. Men at Klæbo planlegger for verdensmesterskapet må det ikke herske tvil om. Nå sier sprintlandslagstrener Arild Monsen at 24-åringen kommer til å stille under verdenscupen i Lahti (23.-24. januar) og Falun (29.-31. januar). – Den planen om å gå der består, sier Monsen. Han legger til at landslaget har charterfly, slik som til verdenscupåpningen i Ruka, når de reiser til Lahti. Over grensen til Falun kjører landslagsutøverne bil.
Les mer om:

Kan ha funnet D/S Trondhjemsfjord

– Dette er veldig spennende, sier Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb. De har etter alt å dømme lokalisert vraket av D/S Trondhjemsfjord øst for Ryvingen fyr.
Les mer om:

Alpinistene klare for romjulsrenn

Norges Skiforbund sender 11 utøvere til årets romjulsrenn i alpint i Italia og i Østerrike. Til herrenes tradisjonelle fartsrenn i Bormio blir det samme lag som kjørte utfor i Val Gardena. Der vant Aleksander Aamodt Kilde det siste av to renn. Både utfor (28/12) og super-G (29/12) står på verdenscupprogrammet i Italia. Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Adrian Smiseth Sejersted er herrene som er tatt ut. På kvinnesiden stiller Norge med åtte alpinister til storslalåm 28.

Mottok Frivillighetsprisen

På frivillighetsdagen lørdag 5. desember fikk privatpersonen Steinar Monsen og organisasjonen Søgne Turgruppe overrakt Kristiansand kommunes frivillighetspris 2020.
Les mer om:

Slik opplevde Monsen landslagets koronadrama: – En kjip situasjon

Lettelsen var stor da landslagskollegaens koronaprøve var negativ.
Les mer om: