Nyheter om Mong


Steiner trenger ikke strutte for å fascinere i Trollpikkheia

Reidar Mong har fotografert over 60 digre flyttblokker som har plassert seg på småsteiner i Trollpikkheia. Nå skal disse naturens undere bli både attraksjoner og plakat.
Les mer om:

Egersund vindkraftverk er for tiden mye større enn planlagt

Ordfører Stangeland ble overrasket av de nye tallene. John Mong (KrF) ble skuffet. Nå krever lokalpolitikerne i Eigersund at NVE tar grep slik at utbyggeren holder det den lovet.

- Lær mer om 30:2 og livreddende førstehjelp!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Selve "bursdagen" var 8. mai.- Det er den internasjonale Røde Kors-dagen, og i år har vi dratt i gang en kampanje med fokus på hjerte- og lungeredning. I Egersund markerer vi dette ved å vise oss fram på stand i morgen. Da blir vi å treffe i sentrum og på Amfi Eikunda, forteller Mong, som har vært med i Røde Kors siden 1977.Test en hjertestarter Røde Kors-medlemmene tar blant annet med seg en hjertestarter på stand.

Jobber turnus på Maersk Inspirer: Nyter å ha kort vei til jobben

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg lurte en stund på hva jeg hadde sagt ja til, sier Stian Mong. Han hadde fått ny jobb som assisterende kranfører på Maersk Inspirer, og møtte til første arbeidsdag i Danmark, der riggen lå inne til kai.- Alt på riggen var nedslitt etter ti år ute på felt. Det var nesten ikke lys om bord, og selv jobbet jeg bare nattskift.

Uheldig bileigar hadde gløymt å setja på handbrekket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Han hadde ein teori, tipsaren som sende DT dette biletet. Men for bileigaren sin del håpte han at han tok feil:- Kan bilen ha tatt ut på eiga hand mens føraren/eigaren var ute på tur?Biletet av bilen blei tatt litt før klokka 17.30 langfredag. Bilen stod då nesten uti Mjåvatnet, like nedanfor rasteplassen mellom Mong og Rodvelt på fylkesveg 44.- Bilen kan ikkje ha hatt noko særleg fart, for då hadde han hamna uti vatnet.

Topper turprogrammet i jubileumsåret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I tillegg til at friluftsrådet jubilerer, er toppturprogrammet deres 15 år.- Disse to jubileene ga oss lyst til å gjøre noe litt ekstra. Vi har derfor lagt inn den høyeste toppen i hver kommune i årets toppturprogram, forteller Egil Mong i Dalane friluftsråd.I Bjerkreim er det Vinjakulå med sine 906 meter som er høyest. Én meter bak kommer Skykulå i Eigersund på 906 meter.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Hålista får ikkje lov til å kumulera toppkandidatane sine

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Valdirektoratet har fanga opp at dei er omtalte i ei sak i Jærbladet, der det går fram korleis Hålista etter mykje om og men, fekk kumulert sine to øvste kandidater. Onsdag kontakta direktoratet Hå kommune, for å beklaga at kommunen var blitt feilinformert. - Det viste seg at det Valdirektoratet har informert oss om, var feil.

Hålista gløymde å kumulera ordførarkandidat Terje Mjåtveit

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under nominasjonsmøtet 12. mars vart det opplyst at ordførarkandidat Terje Mjåtveit og Elin Hetland Mong skulle kumulerast. Då listene vart lagde ut på Hå sine nettsider, var ingen av dei kumulerte.- Då er det ein feil, konstaterer Terje Mjåtveit tysdag morgon, etter å fått presentert nyheita.- Er det for seint å retta opp i det nå?

NVE meiner Kvitlen og Sætra er eigna for vindkraft

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norges vassdrags- og elektrisitetsdirektorat (NVE) overleverte måndag forslaget sitt til nasjonal ramme for vindkraft på land til olje- og energiministeren og til klima- og miljøministeren. I forslaget peiker NVE ut dei 13 områda som om dei meiner eignar seg best for vindmøller.Eigersund og Sokndal går heilt klar, men delar av både Bjerkreim og Lund inngår i eitt av dei 13 aktuelle områda.

Leserbrev: Gilead kan være 
så mangt

8. marskomiteen på Bryne stempler sine meningsmotstandere som mørkemenn. Her ser man en annen effektiv hersketeknikk som også et utbredt i Gilead, skriver Jarle Mong i dette leserbrevet.
Les mer om:

To vann i Dalane kan få produksjon av ørret

Norsk Ørret AS har fått med seg egersunderne Hans Kristian Mong og Frode Teigen. Merdene er allerede på plass i Sirdalsvatnet. Nå er drømmen å få til noe tilsvarende i Nodlandsvatnet og Lundevatnet.
Les mer om:

June kombinerer kunst og jobb som ingeniør(pluss)

June Mong har slått sammen sine to enkeltpersonsforetak til ett som heter Laga, hvor du nå kan få både bygningsrådgiving, ingeniørrådgiving og kjøpe kunst!
Les mer om:

KrF vil bruke 10 millioner på næringsområder

"Når man har sagt A, er det viktig å følge opp med B," mener John Mong (KrF), som støtter rådmannens forslag om å overføre 10 millioner kroner til Eigersund næring og havn KF neste år.
Les mer om:

Ungt politi lærte Nærbø-elever et og annet om netthets

- Hvem av dere vil komme fram her og kle seg naken foran alle sammen, spurte politistudent Gina Mong elevene på Nærbø ungdomsskule.
Les mer om:

- Statsråden bestilte, Vegvesenet har ikkje levert

Politikar og tidlegare politimann Johan Mong kritiserer praksisen med ikkje å fjerna 50-skilta på Åvendal på fylkesveg 44 når arbeidsfolka går for dagen. - John Mong tar feil, svarer Vegvesenet.
Les mer om:

Tiril (16) havnet midt i California-brannen – her er huset hennes nå

PARADISE / OSLO (TV 2): Den norske utvekslingsstudenten Tiril Sofie Mong (16) måtte flykte fra hjemmet sitt i California i bare tøflene.
Les mer om:

Savner rådhus og kulturhus i rådmannens plan

John Mong (KrF) gleder seg over at Eigersund-rådmannen vil bygge nytt aktivitetssenter på Slettebø. Men han ønsker også å prioritere nytt rådhus/kulturhus.
Les mer om:

Lever i duren frå vindmøllene

Svein Bjarne Rodvelt og Trygve A. Mong lever i duren frå turbinane i Svåheia vindpark.
Les mer om:

- Alltid noe på gang på Grand

Hun har lengst fartstid av alle som i dag jobber på Grand Hotell. Irene Mong har vært med i 48 av de 140 åra byens hotell feirer dette året. - Fortsatt er det veldig kjekt, forsikrer den erfarne kontorsjefen.
Les mer om:

Tuepollen ryddet for søppel

En kano, 29 dekk, metervis med rør, teiner og garn var noe av det medlemmer i Egersund Undervannsklubb fant på bunnen i Tuepollen i Mong.
Les mer om:

Byr på fisk, blott til lyst og inspirasjon

- Kortreist mat fra havet bør vi spise mye mer av, fastslår Karine Nærem og Karoline Mong Omdal. Under Kystdagene i Egersund som starter i dag, gjør de to sitt for å fremme fisk til folket.
Les mer om:

Jarle Mong tror en sommer uten kona og barna ville vært stusselig.

Den tidligere Bryne-spilleren har tatt seg en velfortjent pust i bakken.
Les mer om:

Tester el-pendling

Etter 85 pendlermil på sykkel er Karoline Mong klar på én ting: Det er morgenene som er best.
Les mer om: