Nyheter om Moland


#YOU19: Andreas liker å bruke hodet

(FAUSKE) Andreas Moland (19) har lærlingplass hos Therma som kulde og varmemontør. - Jeg trives kjempegodt.
Les mer om:

Ung miljøaktivist gir ut bok

Karin Lagerqvist Moland 13 år, er en ung miljøaktivist fra Kilsund i Arendal. Hun gir nå ut boka «Havdragene» som er hennes bidrag til kampen for et renere hav.
Les mer om:

Nå kommer Kronprinsen tilbake hit

Kronprins Haakon kommer på offisielt besøk til Vegårshei og Austre Moland for å markere «Frivillighetens dag» torsdag 5. desember. Nyheten om det kongelige besøket ble publisert på Kongehusets hjemmesider i ettermiddag.

Stor pengegave fra ivrige trimmere: – Det er helt rått

– Å herlighet, det er helt rått, utbrøt Merethe Adal, Christian Boldt og Ranveig Moland Venjum ved Pusterommet da Tønsberg triathlonklubb kom med en sjekk på 54.140 kroner.
Les mer om:

Følg semifinalen mellom Viking og Ranheim

TØNSBERG (NRK): Verken Kjell Vidar Moland eller forskerne visste hva slags fedmeoperasjon han fikk. Syv år senere gir det forskerne unik kunnskap.

Rystende bilder av matsvinnet vi aldri får høre om

TØNSBERG (NRK): Verken Kjell Vidar Moland eller forskerne visste hva slags fedmeoperasjon han fikk. Syv år senere gir det forskerne unik kunnskap.
Les mer om:

«Prøvekaninen» Kjell Vidar kan endre verdens fedmeoperasjoner

TØNSBERG (NRK): Verken Kjell Vidar Moland eller forskerne visste hva slags fedmeoperasjon han fikk. Syv år senere gir det forskerne unik kunnskap.
Les mer om:

Huseiere kan bli tvunget til kloakktilkobling

Samtidig med at den nye gang/sykkelveien skal bygges fra Myra til Moland, skal Vegårshei kommune legge et vann- og avløpsanlegg på denne strekningen.
Les mer om:

Endelig blir det bygd gang- og sykkelvei

En vei for myke trafikanter mellom Fjellheim og bebyggelsen på Moland har stått høyt på Vegårshei kommunes ønskeliste i mange år.

Flere superveteraner gir seg i bystyret: – Nå er det lenge nok, egentlig

Veteraner som Terje Moland Pedersen, Peter Kuran, Frøydis Wroldsen og Arne Øren er blant de 23 representantene som nå sier takk for seg i bystyret.

- Utroverdig valgflesk for å sanke stemmer

I dette leserinnlegget oppfordrer daglig leder i PK Strøm og 16. kandidat for Saltdal Frp, Carl Christian Moland, velgerne om å tenke over hvem som står på for næringslivet i Saltdal.
Les mer om:

Disse tre filmene kjemper om å bli Norges Oscar-kandidat

Det betyr at en av disse tre filmene i neste uke blir pekt ut til å representere Norge i konkurransen om Oscar i beste ikke-engelskspråklige film. Filmen «Barn» i regi av Dag Johan Haugerud skildrer etterdønningene etter en ulykke på en barneskole i Oslo. Filmen får verdenspremiere i Venezia 3. september og norsk premiere 13. september. LES OGSÅ: GAFFAs intervju med Hans Petter Moland. «Harajaku» er en film om relasjoner, og Eirik Svensson har regi.

Dette bildet fikk bygdefolket til å tvile på ordførerens habilitet

-Jeg har faktisk ikke tenkt på det, sa Lars Simonstad (KrF), da Bent Moland (H) på onsdagens ekstraordinære kommunestyremøte på Vegårshei stilte spørsmål ved habiliteten hans. Simonstad var ikke alene om å få habiliteten vurdert.
Les mer om:

«Ut og stjæle hester» ble den store vinneren i Haugesund

Filmen var før utdelingen nominert i hele ti kategorier. «Harajuku» var nominert i nest flest, med ni. Regissør Hans Petter Moland tok imot prisen for beste norske kinofilm sammen med produsentduoen Håkon Øverås og Turid Øversveen. Øverås kalte Moland «Norges beste regissør». – Når du lager film, jobber du med folk i mange generasjoner, og du glemmer litt hvor gammel du er. I denne filmen gjorde jeg ikke det, for jeg var den eneste som kunne herse og kjøre slåmaskin.

Oslofjorden nesten tom for hyse

Fiskekaker lagd av lokal hyse har blitt en sjeldenhet hos Ørebekk fisk og vilt. Årsaken er både klimaendringer og bunntråling, sier Even Moland ved Havforskningsinstituttet.
Les mer om:

Kravet til innsyn i FEAS må videreføres overfor det nye styret

Gunnar Bodahl-Johansen svarer tidligere styreleder Terje Moland Pedersen i FEAS og retter samtidig utfordringen videre mot det nye styret: – Kravet til innsyn er et demokratisk anliggende.
Les mer om:

Terje Moland Pedersen: – En høyst subjektiv og feilaktig slutning av Gunnar Bodahl-Johansen

– Gunnar Bodahl-Johansen unngår behendig de temaene som er sentrale i Fredrikstad Energis sak overfor fylkesmannen, skriver nylig avgått styreleder Terje Moland Pedersen. Han mener Bodahl-Johansen ser bort fra unntaksbestemmelser i offentlighetsloven og aksjelovens bestemmelser om styrets ansvar.

Moland Pedersen burde sørget for at eierne fikk innsyn

Gunnar Bodahl-Johansen spør i dette tilsvaret til Terje Moland Pedersen: – Kan det tenkes at høye styrehonorarer gjør at styrelederen føler en større forpliktelse over for bedriftens ledelse enn over for borgerne, velgerne og skattebetalerne, de som eier bedriften?

Har flytta heim til Heia: Kari er ferdig med å være byjente

På Moland på Vegårshei sitter Kari Vierli (39) og nyter at hun kan breie seg både inne og ute. Dagen startet med et bad i elva på andre siden av veien.
Les mer om:

Mottok seks nye biler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Saltdalsfirmaet PK Strøm har inngått en avtale med bilforhandler Sulland i Bodø.

FEAS verken angriper demokratiet eller truer Fylkesmannen

Styreleder Terje Moland Pedersen i Fredrikstad Energi AS svarer etikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen: – Vi har gitt innsyn og gir innsyn i den delen vi mener faller innenfor offentlighetsloven.

Lettet over steinbrudd-vedtak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det var en lettet duo fra PK Strøm som forlot kommunestyremøtet torsdag, etter vedtaket om at de får sette i gang med steinbrudd-planene på Drageid. Daglig leder Carl Christian Moland er ikke i tvil om hvor veien går nå. - Nå skal vi lage en driftsplan som skal godkjennes av Direktorat for mineralforvaltning, og den skal også ut på høring før vi går videre.Tidsrammene er han imidlertid ikke helt sikker på ennå.

Leserbrev: - PK Strøm må dokumentere at det er behov for et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom høringsrundene har det kommet en rekke innspill fra innbyggere og offentlig forvaltning som peker på negative konsekvenser av et massetak/steinbrudd i utmarka på Drageid, samt manglende utredninger. I hovedsak er de negative konsekvensene konsentrert rundt forurensning (støy, støv, vassdrag/fisk) og trafikksikkerhet, manglende utredninger og vurderinger knyttet til disse, samt mangelfull beskrivelse av ressursen.

Molands film nominert til ti priser: – Blir j ... skuffet om ikke de vinner alle sammen

«Ut og stjæle hester» er nominert til hele ti Amandapriser. Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland står for to av prisene selv.
Les mer om: