Nyheter om Moland


Flere superveteraner gir seg i bystyret: – Nå er det lenge nok, egentlig

Veteraner som Terje Moland Pedersen, Peter Kuran, Frøydis Wroldsen og Arne Øren er blant de 23 representantene som nå sier takk for seg i bystyret.

- Utroverdig valgflesk for å sanke stemmer

I dette leserinnlegget oppfordrer daglig leder i PK Strøm og 16. kandidat for Saltdal Frp, Carl Christian Moland, velgerne om å tenke over hvem som står på for næringslivet i Saltdal.
Les mer om:

Disse tre filmene kjemper om å bli Norges Oscar-kandidat

Det betyr at en av disse tre filmene i neste uke blir pekt ut til å representere Norge i konkurransen om Oscar i beste ikke-engelskspråklige film. Filmen «Barn» i regi av Dag Johan Haugerud skildrer etterdønningene etter en ulykke på en barneskole i Oslo. Filmen får verdenspremiere i Venezia 3. september og norsk premiere 13. september. LES OGSÅ: GAFFAs intervju med Hans Petter Moland. «Harajaku» er en film om relasjoner, og Eirik Svensson har regi.

Dette bildet fikk bygdefolket til å tvile på ordførerens habilitet

-Jeg har faktisk ikke tenkt på det, sa Lars Simonstad (KrF), da Bent Moland (H) på onsdagens ekstraordinære kommunestyremøte på Vegårshei stilte spørsmål ved habiliteten hans. Simonstad var ikke alene om å få habiliteten vurdert.
Les mer om:

«Ut og stjæle hester» ble den store vinneren i Haugesund

Filmen var før utdelingen nominert i hele ti kategorier. «Harajuku» var nominert i nest flest, med ni. Regissør Hans Petter Moland tok imot prisen for beste norske kinofilm sammen med produsentduoen Håkon Øverås og Turid Øversveen. Øverås kalte Moland «Norges beste regissør». – Når du lager film, jobber du med folk i mange generasjoner, og du glemmer litt hvor gammel du er. I denne filmen gjorde jeg ikke det, for jeg var den eneste som kunne herse og kjøre slåmaskin.

Oslofjorden nesten tom for hyse

Fiskekaker lagd av lokal hyse har blitt en sjeldenhet hos Ørebekk fisk og vilt. Årsaken er både klimaendringer og bunntråling, sier Even Moland ved Havforskningsinstituttet.
Les mer om:

Kravet til innsyn i FEAS må videreføres overfor det nye styret

Gunnar Bodahl-Johansen svarer tidligere styreleder Terje Moland Pedersen i FEAS og retter samtidig utfordringen videre mot det nye styret: – Kravet til innsyn er et demokratisk anliggende.
Les mer om:

Terje Moland Pedersen: – En høyst subjektiv og feilaktig slutning av Gunnar Bodahl-Johansen

– Gunnar Bodahl-Johansen unngår behendig de temaene som er sentrale i Fredrikstad Energis sak overfor fylkesmannen, skriver nylig avgått styreleder Terje Moland Pedersen. Han mener Bodahl-Johansen ser bort fra unntaksbestemmelser i offentlighetsloven og aksjelovens bestemmelser om styrets ansvar.

Moland Pedersen burde sørget for at eierne fikk innsyn

Gunnar Bodahl-Johansen spør i dette tilsvaret til Terje Moland Pedersen: – Kan det tenkes at høye styrehonorarer gjør at styrelederen føler en større forpliktelse over for bedriftens ledelse enn over for borgerne, velgerne og skattebetalerne, de som eier bedriften?

Har flytta heim til Heia: Kari er ferdig med å være byjente

På Moland på Vegårshei sitter Kari Vierli (39) og nyter at hun kan breie seg både inne og ute. Dagen startet med et bad i elva på andre siden av veien.
Les mer om:

Mottok seks nye biler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Saltdalsfirmaet PK Strøm har inngått en avtale med bilforhandler Sulland i Bodø.

FEAS verken angriper demokratiet eller truer Fylkesmannen

Styreleder Terje Moland Pedersen i Fredrikstad Energi AS svarer etikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen: – Vi har gitt innsyn og gir innsyn i den delen vi mener faller innenfor offentlighetsloven.

Lettet over steinbrudd-vedtak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det var en lettet duo fra PK Strøm som forlot kommunestyremøtet torsdag, etter vedtaket om at de får sette i gang med steinbrudd-planene på Drageid. Daglig leder Carl Christian Moland er ikke i tvil om hvor veien går nå. - Nå skal vi lage en driftsplan som skal godkjennes av Direktorat for mineralforvaltning, og den skal også ut på høring før vi går videre.Tidsrammene er han imidlertid ikke helt sikker på ennå.

Leserbrev: - PK Strøm må dokumentere at det er behov for et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom høringsrundene har det kommet en rekke innspill fra innbyggere og offentlig forvaltning som peker på negative konsekvenser av et massetak/steinbrudd i utmarka på Drageid, samt manglende utredninger. I hovedsak er de negative konsekvensene konsentrert rundt forurensning (støy, støv, vassdrag/fisk) og trafikksikkerhet, manglende utredninger og vurderinger knyttet til disse, samt mangelfull beskrivelse av ressursen.

Molands film nominert til ti priser: – Blir j ... skuffet om ikke de vinner alle sammen

«Ut og stjæle hester» er nominert til hele ti Amandapriser. Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland står for to av prisene selv.
Les mer om:

Molands film nominert til ti priser: – Blir j ... skuffet om ikke de vinner alle sammen

«Ut og stjæle hester» er nominert til hele ti Amandapriser. Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland står for to av prisene selv.
Les mer om:

Molands film nominert til ti priser: – Blir j ... skuffet om ikke de vinner alle sammen

«Ut og stjæle hester» er nominert til hele ti Amandapriser. Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland står for to av prisene selv.
Les mer om:

- Det er samfunnsmessige fordeler med et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Maria Edvardsen 95 90 63 94SALTDAL: Saken om masseuttak på Drageid skal behandles i kommunestyremøtet den 20. juni. Saken har vært behandlet fem ganger i formannskapet i løpet av de to siste årene, siste gang 14. mai. Carl Christian Moland i PK Strøm håper politikerne vil legge til rette for lokalt næringsliv, men får en del motstand fra både politikere og folk i området.

Debatt: - Stopp steinbruddplanene på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette begynner å likne på eventyret om keiserens nye klær. Det var ikke så mye innhold i planene etterhvert som de ble kledt av.. Pukket som skulle utvinnes er ikke dokumentert at det finnes. Og grustak har vi i kommunen; Hestbrinken har god kvalitet og er god på pris. Vi er inne i en planperiode og det er ikke greit at nye forslag tas inn og behandles utenom arealplanen.

Steinbrudd på Drageid: - Vi har samme motiv som før

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Formuleringen i startfasen var pukk til vei. 11. juni uttaler PK Strøm at det er mest strøsand som skal leveres.- Mener dere det fortsatt er like aktuelt å etablere dette bruddet, når motivet har endret seg såpass mye? - Det stemmer ikke, motivet har ikke endret seg, det er fortsatt plan og lage både pukk, veigrus og strøsand i forskjellige fraksjoner.

Steinbrudd på Drageid: - Hvorfor er det ikke tatt prøver?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Har ikke funnet ny styreleder etter Terje Moland Pedersen

Valg av ny styreleder i Fredrikstad Energi etter Terje Moland Pedersen (67) er utsatt. Neste uke skal formannskapet vurdere salg av kommunens aksjer.

Fredrikstad Energi truer fylkesmannen med rettssak i strid om styreprotokoller: – Dette er veldig prinsipielt

Fredrikstad Energi topper nå striden om styreprotokollene i selskapet med å true fylkesmannen med rettssak. – Dette er veldig prinsipielt. Offentlighetsloven er aldri før prøvd i retten, sier styreleder Terje Moland Pedersen.

Moland Pedersen gir seg i Fredrikstad Energi: – Ikke noe absolutt krav at ny styreleder er Ap-politiker

På generalforsamlingen i juni kommer Terje Moland Pedersen (67) til å gi seg som styreleder i Fredrikstad Energi. Ifølge ordfører Jon-Ivar Nygård er det ikke noe absolutt krav at etterfølgeren skal være en Ap-politiker.