Nyheter om Moi


Moi møter mennesker: Ei ripe i lakken...

Øystein Moi møter mennesker fra indre Agder. I dag er det Oddmund Strømstad.
Les mer om:

Tog sperret Sørlandsbanen

Et tog sperret sporet på Sørlandsbanen mellom Moi og Egersund onsdag ettermiddag.

Vurderer å bygge ut E 39 utenom i Eigersund og Bjerkreim

Bjerkreim sa nei til bompenger for ny E 39, mens Eigersund utsatte å behandle saken. Nå vurderer Nye Veier å gå videre med kommunene som har sagt ja, og starte med strekningen Lyngdal – Moi.

Jobber videre med ny E 39 fra Lyngdal og vestover

Bjerkreim sa nei til bompenger for ny E 39 mens Eigersund utsatte å behandle saken. Nå vurderer Nye Veier å gå videre med kommunene som har sagt ja, og starte med strekningen Lyngdal – Moi.

Moi får ny konkurrent i Southampton etter tung sesong: – Jeg må fokusere på meg selv

Mohamed Elyounoussi fikk et tøft møte med Premier League forrige sesong. Nå virker det som om Southampton kjøper enda en venstrekant.
Les mer om:

Moi møter mennesker: Jesus er ikkje på Facebook

Øystein Moi møter mennesker fra indre Agder. I dag er det tidligere emissær og gravferdskonsulent Magne Kjetså.
Les mer om:

– Tippoldefar fengslet morderen, nå skal vi begrave ham

I årevis sto Even Tagholdt utstilt på Stavanger museum som skjelett. Cella hans på Moi har vært en godt bevart hemmelighet i 165 år. 27. mai skal morderen i jorda like ved lensmannen som fanget ham.
Les mer om:

Moi møter mennesker: Inspirasjonen hentar ho frå havbotnen – og frå Setesdal

Øystein Moi møter mennesker fra indre Agder. I dag er det Gro Suvatne.
Les mer om:

Lund ropte høyt hurra!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Halv ti i dag kom et vakkert og flott barnetog marsjerende på Moi, fra NorDan og til Lund omsorgssenter. Elevene på Nygård barneskole og Lund ungdomsskole ropte høye hurrarop, og Moi musikkorps sammen med Moi skolekorps sørget for flott korpsmusikk, som seg hør og bør hører med på nasjonaldagen.Og ved omsorgssenteret fikk musikantene stor skryt av Steinar Andersen og i åpningstalen til ordfører Olav Hafstad (Ap).

17. mai: Ved dette bordet må gjestene bruke 15.000 kroner

Gjestene som booker de beste bordene hos Bølgen & Moi på Fiskebrygga 17. mai forplikter seg til å bruke minst 10.000 og 15.000 kroner på mat og drikke per bord. – Vi ser økt betalingsvilje hos gjestene våre, sier daglig leder.
Les mer om:

Inviterer til festival på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Årets Fløyveifestival blir det største arrangementet vi har arrangert så langt. Årets lineup med Onsdagsbandet, Playboys, To Be Named og Geir Halleland er tilpasset slik at festivalen passer for alle aldersgrupper over 18 år. Vi har nok fått et rykte for å være en fest for den yngre garde, men dette er ikke tilfelle.

Epler i Haien 25 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å titte på epletrærne i Haien som blomstrer i mai er et nydelig syn.Kanskje det var her tidligere ordfører Kjell Erfjord fant inspirasjon til sitt kjente slagord: Vakre Lund!Epletrærne ble plantet etter at Salve O. Salvesen hadde samlet inn flere unike epletrær fra Lund.Bondelagene i kommunen var med og plantet trærne.

Magnus Grønneberg: – Jeg har bedt TV 2 klippe bort den verste nysingen min

I TV2 programmet «Ari, Moi og Magnus» kan du onsdag kveld se Magnus Grønneberg oppsøke sine musikalske inspirasjonskilder i England. Han besøker Liverpool og London sammen med kompisene Ari Behn og Trond Moi.

Bønder ønsker bedre kompensasjon: - De lokale hører oss, så får vi håpe noen hører oss på Stortinget også

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er godt å se at de er villige til å høre på meg og på andre pelsdyrbønder, sier Benght Oftedal.I et bygg på hans pelsdyrgård samlet det seg over 60 stykk til støtte for pelsdyrnæringa. Her ble det holdt appeller fra politikere, pelsdyrbønder og forbund. Oftedal er én av pelsdyrbøndene som må legge ned driften i 2025.

Gruvesjef blir fabrikksjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter at Svein Hansen tidligere i år valgte å si opp jobben som fabrikksjef for å gå tilbake som skolesjef i Flekkefjord, har NorDan vært på leting etter en erstatter til fabrikken på Moi.Nå er det gjort, og Knut Petter Netland er ansatt i stillingen. Netland kommer fra stillingen som gruvesjef på Titania.- Knut Petter har god erfaring fra industri.

Godt fornøyd med innsatsen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er 96 år siden Holmenkollstafetten første gang ble arrangert. Tusenvis deltar, og Holmenkollstafetten er blitt en av landets største friidrettsarrangement. Nettavisen sender direkte og filmer løpet med følgebiler, helikopter og kameraer ute i løypa. Nettavisen og Amedia har sikret seg rettighetene til å vise Holmenkollstafetten direkte når løpet arrangeres i dag.Sendingen startet klokken 13.40, og den kan du se over.

Testet dagen derpå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag morgen ved 09.00-tiden kontrollerte politiet bilførere for promille på E39 ved Moi. Kontrollen pågikk fra klokken 09:00 til 10:45. Patruljen kontrollerte 119 bilførere, men ingen hadde utslag på promilletesten.

Moi vant spennende lokaloppgjør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sokndal viste tydelig, at de evnet og følge med Moi i store deler av kampen. Moi presset og presset og fikk tilslutt laget sitt fortjente ledermål og alle pongene.Begge lag har kommet veldig bra i gang i årets 5.divisjon. Moi var best, men Sokndal kan være bekjent av innsatsen. Sokndal vil helt klart henge med i toppen av divisjonen.Kampen åpnet nervøs fra begge lag.

Flertall sa ja til bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var et utfall som ikke var ønsket av alle. Robert Fagerheim hadde i forkant av kommunestyremøtet stilt seg opp utenfor Moi Hotell for å demonstrere mot bompenger og å vise kommunestyrerepresentantene sitt syn på sak. Demonstrasjonen foregikk i det stille, men Fagerheims budskap var soleklart.- Kommunestyret må si nei, fordi jeg mener det er en statlig oppgave å finansiere veiprosjekter og europaveier i Norge.

- Ta den ansvarlige veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Tagholdtmannen får ei grav på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historia om Even Olsen Tagholdt er ei av dei best dokumenterte kriminalhistoriene frå Stavanger på 1800-talet. Even Olsen Tagholdt var fødd på heiagarden Tagholdt i Lund. Som 20-åring verva han seg som musketer i Kristiansand. Her hamna han på skråplanet. I 1837 blei han dømd til slaveri i Fredrikstad.I 1854 drap og rana han Jens Byberg i Stavanger, saman med Hanna Jakobsdatter frå Kristiansand. Utbyttet var 300 riksdalar.

Video av ny E39 via Lølandsvann og andre traseer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen har nå levert sitt planforslag for ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen ber om å legge alle utredede korridorer på høring, men korridorene som er merket A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det Statens vegvesen mener er det beste utgangspunkt for videre regulering.

Begraver Tagholdt på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Even Olsen Tagholdt var hovedperson i et stort drama som utspant seg i Stavanger midt på 1800-tallet. Han ble i 1854 dømt til døden av høyesterett for drap og ran på Jens Byberg som bodde ved Kalhammeren i Stavanger. Senere ble straffen omgjort til livsvarig straffearbeid.

PR-sjefen lader opp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For meg er det viktigste med russetiden å ha det gøy med venner ute, og i tillegg få nye venner. Det er bare å nyte tiden så lenge den varer.- Hva skal du gjøre når russetiden og siste skoleår er over?- Jeg er usikker på om det blir rett ut i nye studier eller et type friår med folkehøyskole eller jobb.- Hva liker du å holde på med på fritiden?- Jeg liker å spille fotball, men har vært skadet en stund.

Mohamed Elyounoussi sier han må snakke med sjefen

På lørdag da Southampton tapte 3 – 0 borte mot West Ham var Mohamed Elyounoussi tilbake på banen etter å ha sittet på benken i 69 dager. – Han er ikke fornøyd med tresmak i rumpa og fortalte TV2 at noe må skje:  «Det var fint å få muligheten. Nok en gang var jeg nær scoring, men jeg var i det minste med på å skape sjansene våre og fikk spille 90 minutter. Jeg føler jeg leverte til godkjent.