Nyheter om Mo


Villmarksdagan 2019: - Det er møsbrømlefsa som er det store

- Vi er fire generasjoner som treffes her under Villmarksdagan, sier Tom-Rune Gullesen fra Mo i Rana.
Les mer om:

Vedum smiler av Støres «slagord-knabbing»

Trygve Slagsvold Vedum syntes det lød mistenkelig kjent da Jonas Gahr Støre i Mo i Rana snakket om at folk nordpå føler seg oversett, overhørt og overkjørt.

Støre:– Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt(pluss)

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk til angrep på både regjeringen og Senterpartiet etter å ha møtt velgere og tilhengere på et torgmøte i Mo i Rana.

Vedum smiler av Støres «slagord-knabbing»

Trygve Slagsvold Vedum syntes det lød mistenkelig kjent da Jonas Gahr Støre i Mo i Rana snakket om at folk nordpå føler seg oversett, overhørt og overkjørt.

Ville utsette åpningen av Norges største ungdomsskole: – Situasjonen er veldig utfordrende

I dag åpner Norges største ungdomsskole i Mo i Rana. Verneombudet ba innstendig om utsettelse, men fikk nei. – Føler man ikke får gjort en god nok jobb, sier hun.
Les mer om:

Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Nå åpner Tore enda flere restauranter

Eiendomsselskapet Ranheim har skrevet leiekontrakt med Pizzabakeren, som skal åpne sin andre avdeling på Mo.
Les mer om:

Liverpool står «uten keeper» mot Southampton

Helt uten keeper blir Liverpool selvfølgelig ikke, men når hver eneste kamp i Premier League kan avgjøre om det blir tittel eller ei, betegnes situasjonen til Klopp som «uten keeper». Alisson er ut med skade, og på søndag klarte en av Liverpool-supporterne (vi regner med at det var dette) å skade Supercupfinale-helten Adrián. – En supporter hoppet over noe, ble jaktet på av sikkerhetsvakter, skled og traff ankelen til Adrián. I går var den hovnet opp. Jeg har snakket med ham i dag. Da var ankelen bedre.

Sunniva kom fra Mo for å delta: - Sjelden det er kurs som fokuserer på klassisk

For andre år på rad avvikles Bodø Ballettseminar på Pias Ballettstudio. I bresjen for seminaret står Toini Kristensen og Trude Skogen Støvind – begge hjemvendte bodøværinger for anledningen.

Nasjonalbibliotekaren dukka opp på feiringa av Bokåret

Forutan sjefen over alle bøkene, baud det lokale biblioteket på både søtt å eta, høgtlesing på fleire språk, song frå Shetland, origami, rebus og gratis bøker. Høgtlesing til kaffien Sira Myhre stilte som dagens overrasking, og det stilna rundt kaffiborda på Torjå då den tidlegare journalisten og politikaren delte ferieminne frå Ropeidhalvøya og den gamle husmannsplassen nær Finnvik. – Eg føler meg heime her, starta han og fortalde om farmor i Bærvikja, der det er så bratt at fotballspeling er uaktuelt, og bøker va

Bygd i sorg - kvinne (23) omkom i ulukke i Finland

Det var den 23 år gamle Amanda Spord Mo frå Lærdal som omkom i ei trafikkulukke i Nord-Finland førre torsdag.
Les mer om:

Tar bøkene med på luftetur i morgon

Tenkjer du stille krokar og innestemme når du høyrer ordet bibliotek? I morgon møter du ein heilt annan versjon, då kjem nemleg bøkene og litteraturen ut i gatelivet. Feirer Bokåret 2019 På Torjå på Sand blir det quiz, norske folkeventyr på eksotiske språk og for svoltne lesehestar kan det bli påfyll å finna i bokkassar som blir sette ut.
Les mer om:

Har lys og fargar som både hobby og yrke(pluss)

Om ein køyrer gjennom byggjefeltet på Øvre Mo, lyser eitt av husa ofte opp nabolaget med fargerike installasjonar.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det vanligvis over av kliss ny musikk, men det er litt slappere i juli. Vi er dog i det rause sommerhjørnet og tar med en stor jafs av dagens norske slipp. Innen flere sjangere. Myra «Motorola» #reklame? NMG/G-Huset-artisten er ute med ny tilbakelent banger. Den stilige Oslo-baserte bergenseren Regina Tucker (23) alias Myra slipper den stiligste singelen siden, vel… Sin forrige?

Brudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana

En gravemaskin som ødela en fiberkabel fører til at rundt 1.500 personer i Mo i Rana er uten telefonforbindelse. Heller ikke nødetatene kan nås.
Les mer om:

Over 1500 personar mista mobildekninga etter vegarbeidblemme

Ein skadd fiberkabel i Mo i Rana førte i dag til at vel 1500 menneskje blei utan telefondekning.
Les mer om:

Småbarnspappa Andreas (28) må legge vekk sykepleierdrømmen uten tilbud på Mo: – Jeg er i ferd med å gi opp

Småbarnspappa Andreas Yde i Sandnessjøen, må skrinlegge drømmen om å bli sykepleier hvis det ikke skjer et politisk mirakel på Helgeland.
Les mer om:

To biler involvert i ulykke på Mo

Les mer om:

Fosning ble forbikjørt. Så tråkket han på gassen. Nå må han i fengsel.(pluss)

En fosning i 20-årene ble i juni målt til 137 kilometer i timen i 80-sonen på Saltfjellveien utenfor Mo i Rana. Nå har han fått sin straff.
Les mer om:

Politiet: – Det koster samfunnet når én person må bli fraktet av Kystvakten til arresten på Mo

Fram til fredagskveld har det vært lite bråk på Træna, men én person ble fraktet av øya tidlig fredagsmorgen.
Les mer om:

Tror Jakob og Filip Ingebrigtsen kan bryte drømmegrensen i Monaco

Både Jakob (18) og Filip Ingebrigtsen (26) er i stand til å presse seg under 3.30 og kanskje ned mot Mo Farahs europarekord på 1500-meteren i Monaco. Det tror NRKs friidretts-duo Vebjørn Rodal og Jann Post foran storstevnet fredag kveld.
Les mer om: