Nyheter om Mo


Stanser alle kreftkirurgiske operasjoner ved sykehuset - legene mener tallene som ligger bak er feil

Sent fredag ettermiddag og uten forvarsel kom det beskjed fra foretaksledelsen på Mo om at alle kreftkirurgiske operasjoner ved sykehuset i Sandnessjøen blir avlyst. Ledelsen viser til den nasjonale indikatoren for operasjon av tykktarmskreft som har vært kjent siden september.
Les mer om:

Færre så norsk film på kino i året som gikk

Tallene, hentet fra bransjeorganisasjonen Film & Kino, er tiårets laveste besøkstall, skriver Kampanje. Direktør Kjersti Mo for Norsk filminstitutt peker på mangelen av store publikumsvinnere som en mulig årsak. – Vi vil selvfølgelig helst ha slike filmer hvert år. Det var «Skjelvet» som gjorde det store utslaget i 2018, og gjorde det spektakulært, på flere vis. I 2019 kom det relativt få norske filmer på kino, og det var bare seks filmer på vårparten og en opphopning på høsten.
Les mer om:

– Utfordringer nok, men en ånd av samarbeid(pluss)

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo regner med et krevende første år i det nye storfylket.
Les mer om:

Nordlandsbanen er stengt

Nordlandsbanen er stengt mellom Mo i Rana og Dunderland.
Les mer om:

Lager sin første dokumentarfilm

«Bilder fra et nordisk drama» blir tittelen. Den skal ta for seg kontroversen rundt den avdøde kunstneren Aksel Waldemar Johannessen (1880-1922), som handler om hvem som bestemmer hva som er god og dårlig kunst. LES OGSÅ: Inntar rolle i ny «Ringenes Herre»-serie. For mens Johannessens bilder har vært foraktet i Kunst-Norge, er han anerkjent utenlands, noe filmskaperen har gått inn i.

Frykter fabrikk kan påvirke innflyging

Avinor frykter elektroniske forstyrrelser fra batterifabrikken kan påvirke innflygingen til Mo i Rana lufthavn Røssvoll
Les mer om:

Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland

Både Mo i Rana og Sandnessjøen bør ha sitt eget akuttsykehus, slår direktør Lars Vorland i Helse Nord fast i sin innstilling til styret i helseforetaket.

Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland

Både Mo i Rana og Sandnessjøen bør ha sitt eget akuttsykehus, slår direktør Lars Vorland i Helse Nord fast i sin innstilling til styret i helseforetaket.

Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland

Både Mo i Rana og Sandnessjøen bør ha sitt eget akuttsykehus, slår direktør Lars Vorland i Helse Nord fast i sin innstilling til styret i helseforetaket.

Frp: – Det er helt uaktuelt å legge ett stort sykehus til Mo i Rana

Et samlet Fremskrittsparti går inn for å legge det nye sykehuset på Helgeland sør for Korgfjellet. Lederen for Rana Frp kaller dette et kupp, og sier flere vurderer å melde seg ut av partiet.

Helse Nord-direktøren vil ha to sykehus på Helgeland

Helse Nord-direktør Lars Vorland sier at han vil ha ett sykehus i Mo i Rana og ett sykehus i Sandnessjøen og omegn.

Påtroppende fylkesrådsleder tordner over luftambulanse-krisen: – Et markedsliberalistisk eksperiment(pluss)

Påtroppende fylkesrådsleder Bjørn-Inge Mo (Ap) ber staten overta kontroll over luftambulansene, om ikke Babcock får kontroll snarest.
Les mer om:

Kristoffer (20) omkom i forbindelse med ulykken på Nordlandsbanen

Det var Kristoffer Lindstrøm Westerfjell (20) fra Namsskogan som omkom i forbindelse med ulykken ved Storforshei nord for Mo i Rana.

Hør Start-Lillestrøm direkte fra kl. 18

En person får livreddende førstehjelp etter ei ulykke. Politiet bekrefter at et kjøretøy er påkjørt av et godstog ved Storforshei nord for Mo i Rana.
Les mer om:

– En tragisk ulykke

Adm.dir. i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo, sier hans tanker går til de involverte etter ulykken på Stord torsdag morgen.
Les mer om:

Alisson kjente knapt igjen Mohamed Salah fra Roma-tiden

Mohamed Salah har blitt en gedigen suksesshistorie under Jürgen Klopp. Hadde du spurt tidligere Roma-lagkamerat Alisson i 2016 om utsiktene for at egypteren skulle bli en av verdens ypperste, hadde han nok ristet på hodet.

Et slag mot industrien

Det er nesten umulig å forstå at nedleggelse av sykehuset i Mo i Rana er ansvarlig helsepolitikk. Det er i hvert fall uansvarlig politikk overfor bedriftene og de 2.500 ansatte i Mo industripark.
Les mer om:

Fylkesrådet vil ha to sykehus på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland har følgende råd til fylkespolitikerne: Helgeland bør ha to sykehus – ett i Sandnessjøen og ett i Mo i Rana.

Rundt 10.000 personer protesterte mot sykehusforslag

Vedtaket om å legge ned sykehuset i Mo i Rana har satt fyr i lokalbefolkningen.
Les mer om:

Moen sprakk under rekordforsøk

Sondre Nordstad Moen fikk en kjempestart på maratonen i Valencia, og halvveis lå trønderen faktisk an til utrolige 2:03.35, noe som er nesten to minutter bedre enn Mo Farahs europarekord. Men nordmannen klarte ikke å holde farten oppe de siste 12-13 kilometerne, og dermed endte han til slutt med tiden 2:06.17 og en sjuendeplass.
Les mer om:

Mo Farah satser på 10.000 i OL

Mo Farah varsler at han vil løpe 10.000-meter i Tokyo-OL i 2020 etter at han de siste årene kun har satset på maraton. Nå dropper han maraton for å satse på OL-gull på 10.000-meter, annonserer han fredag. Mo Farah har OL-gull på distansen fra både London og Rio.
Les mer om:

– Den situasjonen som er nå, er ikke til å leve med

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo krever rask forbedring i flyambulansetjenesten.
Les mer om:

Nå har Liverpool kastet seg inn i kampen om Arsenal mål

Vår egen Joshua King kan måtte se seg om etter en ny angreps makker ettersom Ryan Fraser ikke har ønsket å forlenge sin kontrakt med  Bournemouth.  – Fraser kom til Cherries fra Aberdeen i januar 2013 og er den fjerde lengst spillende i klubben. På tide å dra videre 25-åringen har stoppet samtaler om forlengelse av kontrakten Bournemouth som går ut i juni.
Les mer om: