Nyheter om Mexico


Karavanen rusler videre

PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Les mer om:

Synne slet med depresjon og rus – nå skal hun til VM

Synne Von Zernichow takker fotballen for at hun er der hun er i dag. Nå skal hun spille med flagget på brystet i Mexico.
Les mer om:

Hovland hårfint unna cut'en

Golfspilleren Viktor Hovland gikk dag to fire slag under par i PGA-turneringen i Mexico, men det holdt ikke. 139 slag totalt gjorde at Hovland endte på delt 72.-plass. Ett slag bedre totalt og han ville ha blitt blant de 61 som tok seg videre.
Les mer om:

Tusenvis av karavane-migranter søker asyl i Mexico

Flere tusen av migrantene fra Mellom-Amerika som er på vandring mot USA, har søkt asyl i Mexico.
Les mer om:

Ny massegrav avdekket i Mexico

Mexicanske myndigheter har begynt å undersøke en massegrav, som kan inneholde levninger av opptil flere hundre mennesker.
Les mer om:

VG på innsiden av migrant-karavanen: Barna som reiser mot Trumps soldater

JUCHITÁN, MEXICO (VG) Barna står i en lang rekke og venter. Ikke på godteri eller annen moro – men på hygieneartikler for å fortsette den brutale ferden mot USA.
Les mer om:

Ny karavane med 1.500 salvadoranere inn i Mexico

Rundt 1.500 salvadoranere krysset fredag grensa mellom Guatemala og Mexico. De følger en annen karavane med om lag 7.000 migranter til fots på vei mot USA.
Les mer om:

Forskere har kartlagt urgammelt kongedømme i Mellom-Amerika

Izapa-kongedømmet i dagens Mexico og Guatemala besto av mange forskjellige små sentre. En forskergruppe har nå kartlagt utbredelsen til kongedømmet, som eksisterte lenge før det klassiske Maya-riket.
Les mer om:

VG med migrant-karavanen i Mexico: – Vi er ikke redde for Trump

JUCHITÁN, MEXICO (VG) Her er den berømte migrantkaravanen som Donald Trump setter inn 5200 nye soldater mot – og som han mener vil invadere USA.

Flere millioner uten vann minst til lørdag i Mexico

Rundt 11 millioner mennesker i Mexico påvirkes av et planlagt vedlikeholdsarbeid på landets vannforsyningssystem. Vannet vil være skrudd av i minst fire dager.
Les mer om:

FIFA-president Gianni Infantino vil utvide VM raskere enn planlagt

Det ble for en god stund siden planlagt at VM skulle utvides fra 32 nasjoner som det er idag til 48 nasjoner i 2026. – Hvis det går som FIFA-president Gianni Infantino og resten av FIFA pampene ønsker vil det at det skal skje allerede fra VM i Qatar om fire år. FIFA presidenten har lenge snakket om å utvide antall lag, dette fordi at mer av spenningen vil beholdes til selve arrangementet. – Det vil også redusere sjansen for at store fotball land som Italia og Nederland ikke deltar. «Vi er i gang med å se på det. Hvis det er mulig, så hvorfor ikke? Qatar ble tildelt 2022-VM for åtte år siden.

Pleiet kjærligheten i Mexico

Hollywood-kjekkasen tok med seg kjæresten på badeferie.
Les mer om:

Historisk sammenlagtseier til Roar Lindland

Etter helgens to løp i Porsche Supercup i Mexico City kunne Roar Lindland endelig slippe jubelen løs: Han klarte årets mål med å vinne ProAm-mesterskapet sammenlagt - som første nordmann noensine.
Les mer om:

Mexico hjelper migrantkaravanen tross press fra USA

Mexicanske myndigheter forsøkte først å stanse migrantkaravanens ferd nordover, men har nå sett seg nødt til å hjelpe migrantene.
Les mer om:

Mexico hjelper migrantkaravanen tross press fra USA

Mexicanske myndigheter forsøkte først å stanse migrantkaravanens ferd nordover, men har nå sett seg nødt til å hjelpe migrantene.
Les mer om:

Mexico hjelper migrantmarsjen tross press fra USA

Mexicanske myndigheter forsøkte først å stanse migrantkaravanens ferd nordover, men har nå sett seg nødt til å hjelpe migrantene. Nå teller den 7000 mennesker som går natt og dag.
Les mer om:

Stor glede: «Svennis» er landslagssjef igjen

Sven-Göran Eriksson som jeg har drukket under bordet på byen i London for noen år siden har drevet og vaset rundt som manager for asiatiske klubber, mens han egentlig, i hodet har vært pensjonist.  «Svennis» er superstjerne i England etter å ha vært manager for Manchester City og sjef for landslaget i tillegg til en imponerende evne til å tiltrekke seg kvinner som er langt vakrere enn han selv.

Trump vil stenge grensen til Mexico

Donald Trump vil gjør det umulig for flyktninger å søke om asyl. Forbudet vil gjelde ved grensen mellom USA og Mexico. En stor gruppe flyktninger og migranter er nå på vei mot grensen.

Levninger av 19 drepte personer funnet i massegrav i Mexico

Levningene av minst 19 drepte personer er funnet i en umerket massegrav i delstaten Jalisco i Mexico, en av landets mest voldsutsatte regioner.
Les mer om:

Kilde: USA vil sende 800 soldater til grensa mot Mexico

Regjeringen i USA vil sende minst 800 soldater til grensa mot Mexico, opplyser regjeringskilder.
Les mer om:

Kilde: USA sender 800 soldater til grensa mot Mexico

Regjeringen i USA vil sende minst 800 soldater til grensa mot Mexico, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

Orkanen Willa nærmer seg turistområder i Mexico

Turistområder og fiskerlandsbyer langs Mexicos stillehavskyst blir tirsdag rammet av orkanen Willa.
Les mer om:

Ekstremvær svekket etter å ha truffet Mexico

Ekstremværet Willa traff tirsdag kveld Mexicos kyst med orkans styrke, men svekket seg raskt til tropisk storm etter hvert som det fortsatte innover land.
Les mer om:

Heim til Egersund, por favor

Etter nesten ti år i Mexico har Camilla Carlsen Aase flytta heim til Egersund. Spansken ho har lært seg, har ho gjort til eit levebrød.

Orkanen Willa nærmer seg turistområder i Mexico

Turistområder og fiskerlandsbyer langs Mexicos stillehavskyst blir tirsdag rammet av orkanen Willa.
Les mer om: