Nyheter om Metallica


James Hetfield må tilbake på rehabmøter – derfor avlyser Metallica to konserter i mai

Metalveteranene avlyste turneen til Australia og New Zealand i september i fjor fordi Hetfield måtte legges inn til rusavvenning. Metallicas første konsert ut nå er 15. april i Chile, og starter en sving i Sør-Amerika.

Metallica-biler på museum

Hvor ofte har James Hetfield og Metallica brukt biler som tema i musikken sin? En gang kanskje? På Fuel* – en singel fra 1997. På tross av at Hetfield er en av de mest perfeksjonistiske samlere av biler. En kommende utstilling trekker frem ni av hans custom-bygg.
Les mer om:

Volbeat til Norge

Det melder arrangørselskapene Bergen Live og Live Nation i en pressemelding i dag. Volbeat er bekreftet til Bergenhus Festning og Koengen 22. juli 2020. LES OGSÅ: Samtlige danske medier til boikott mot rockebandet Volbeat. Sist gang Volbeat spilte i Bergen var i 2016 for et utsolgt Plenen på Bergenhus Festning. Når de populære danske rockerne returnerer, er det altså for å spille på Koengen, hvor legendariske rockeband som Metallica, Iron Maiden, KISS og Rammstein har spilt for fulle hus tidligere. The post Volbeat til Norge appeared first on GAFFA.no.

Jørn fra Tananger skal varme opp for Judas Priest

Etter å ha turnert med Metallica og Ghost vender Jørn Kaarstad hjem sammen med bandet sitt når Judas Priest gjester Stavanger i juni.
Les mer om:

Tiåret da rap spleisa med rock og hele Norge lærte Geilo-dialekt

Desember er kanskje ikke alle musikkelskeres høytid, da de samme gamle julesviskene går igjen over samtlige høyttaleranlegg i offentligheten. Likevel er årets siste måned en musikkelskers høytid, på sin måte. For jul er også ensbetydende med den stolte tradisjonen årslister. Det er perioden hvor et helt musikkår skal oppsummeres og alle våre favoritter skal samles i lister, hvor vi kan både fryde oss og irritere oss over andres valg. LES OGSÅ: Norske stjerneskudd får vise seg frem i Trondheim. I år har GAFFA-redaksjonen atter en gang valgt sine favoritter i fellesskap.

Fra Metallica til headliner på egen turné: – Denne touren er en stor test!

Det har vært et travelt år for Jørn Kaarstad fra Tananger. Vi fikk bli med Bokassa en dag på turné.
Les mer om:

Forbes: Disse 40 artistene tjente mest i 2019

Gjetter du rett? Forbes har sluppet sin årlige oversikt over artistene som tjener aller mest. Tallene er ikke hentet fra skattelistene, men er et estimat basert på info magasinet har utarbeidet i samarbeid med Pollstar, Nielsen Music, offentlige dokumenter og intervjuer med artister, managere og andre bransjefolk. De fleste navnene på topp 10-listen bør ikke komme som en stor overraskelse. Artistene som selger ut de største arenaene omsetter for enorme summer, men de største tjener også grovt på kommersielle samarbeid (les: reklame), samt egne slipp av klær og sko, sminke og andre greier. Ja,

Deler scene med Iron Maiden og System of a Down på en av verdens største festivaler

Det er bandets managementbyrå Moshing On My Own som bringer de store nyhetene. Med en kapasitet på 120.000 mennesker regnes britiske Download som en av verdens største festivaler for metall, hardrock og punk. På plakaten for neste års utgave står navn som Iron Maiden, System of a Down, Gojira, Deftones, The Offspring og Kiss. LES OGSÅ: Metallica er størst på turnéfronten. Trønderbandet kan dermed notere nok en fjær i hatten.

Slayer-manager med hint om veien videre etter den pågående avskjedsturnéen

Det stod som skrevet i stein. Slayer hadde annonsert sin avskjedsturné, «The Final World Tour», og hadde attpåtil beveget seg ut på den siste fasen av turnéen: «The Final Campaign». Dessuten hadde de sluppet minifilmen «Slayer: The Repentless Killogy» og livealbumet The Repentless Killogy, Live at the Forum in Inglewood, CA, for å sette et ytterligere kunstnerisk punktum og tilfredsstille deres publikum.
Les mer om:

Mayhem: Alltid framover

Mayhem ga nylig ut plata "Daemon", til svært gode kritikker. Ballade har intervjuet gitarist Morten Bergeton «Teloch» Iversen om plata, om "Lords of Chaos" og om Metallica på Jessheim.
Les mer om:

Sum 41 kommer til Norge – for aller første gang

Sum 41 har nettopp annonsert sin første norgeskonsert. Bandet som ble startet i 1996, og slo igjennom stort med albumet All Killer No Filler  og hitlåtene Fat Lip og In Too Deep i 2001, legger turen innom Sentrum Scene i Oslo onsdag 5. februar. LES OGSÅ: Kiss utvider avskjedsturné. – Bandet har solgt flere titalls millioner album og har en enorm fanskare verden over, skriver arrangørene i en pressemelding.
Les mer om:

Se Metallica-stjernens sønn spille med farens gamle band

Eplet faller ikke langt fra stammen! 30 år etter at Metallica-bassist Robert Trujillo sto på scenen med Suicidal Tendencies for første gang var det i helgen sønnen Tye sin tur til å trakte bassgitaren med samme band. 15 år gamle Tye Trujillo steppet inn for den faste bassisten Ra Diaz, og det var tydelig at han har gått en solid skole på hjemmebane.

Metallica teller ned…

Søndag kveld norsk tid delte Metallica en link via Twitter til nettstedet metallicaxx.com. Når fansen klikker videre til nettsiden dukker det opp en nedtellingsklokke som varsler at _noe_ vil skje torsdag denne uken. LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Nick Cave-album. Det er stadig ikke kommet noe mer informasjon om hva som vil skje, men den britiske musikkblekka NME mener at «xx» i nettsideadressen er en referanse til tallet 20, og at nedtellingsklokken dermed kan ha en sammenheng med tyveårsjubileumet til Metallicas S&M-album. Muligens en offisiell utgivelse av opptakene fra jubileumskonsertene ba
Les mer om:

Metallica-vokalist innlagt på rehabilitering

James Hetfield, vokalist og frontmann i Metallica, er innlagt på rehabilitering for sin rusavhengighet. Bandet utsetter flere konserter i høst.
Les mer om:

Metallica-vokalist innlagt på rehabilitering

James Hetfield, vokalist og frontmann i Metallica, er innlagt på rehabilitering for sin rusavhengighet. Bandet utsetter flere konserter i høst.
Les mer om:

Metallica-vokalist innlagt på rehabilitering – utsetter en rekke konserter

– Som de fleste av dere vet har vår bror James slitt med avhengighet av og på i mange år. Han har nå dessverre blitt nødt til å gå inn i et behandlingsprogram igjen, skriver bandet på Twitter. I oktober skulle Metallica etter planen turnere i Australia og New Zealand.

Metallica-vokalist innlagt på rehabilitering

James Hetfield, vokalist og frontmann i Metallica, er innlagt på rehabilitering for sin rusavhengighet. Bandet utsetter flere konserter i høst.
Les mer om:

Metallica-vokalist på rehab

James Hetfield, vokalist og frontmann i Metallica, er innlagt på rehabilitering for sin rusavhengighet. Bandet utsetter flere konserter i høst.
Les mer om:

Det største turnerende bandet noensinne

I en undersøkelse foretatt av Pollstar viser det seg at Metallica er det mest suksessfulle turnerende bandet noensinne. Metallica har nemlig en samlet billettinntekt på 1.4 milliarder dollar – omtrent 9,5 millarder kroner – som de har tjent opp siden 1982. Metalkongene tar derfor tronen som «det største turnerende band noensinne» og forbigår dermed andre tungvektere som Guns N’ Roses og AC/DC. LES OGSÅ: Hitler-satire toppfilm under jødisk festival. Akkurat nå turnerer bandet verden over med deres «WorldWired Tour» som de har vært på veien med siden 2016 og som først avsluttes i 2020.

Hardt og mørkt på Bryne i helgen

Flere lokale band stiller på Brynerocken i helgen. Og storheter som Kiss, Helloween, Rage Against the Machine, Black Sabbath og Metallica skal hylles. Det blir tungt og hardt, med andre ord.
Les mer om:

Spesiell Metallica-konsert vises på kino – også i Norge

I 1999 spilte Metallica inn livealbumet S & M sammen med San Francisco Symphony Orchestra. Albumet ble hyllet av kritikere og vant en amerikansk Grammy-pris. For å feire 20-årsjubileet skal bandet gjenta konserten, også denne gangen i samspill med symfoniorkestret i San Francisco. Konserten finner sted i september. LES OGSÅ: Rockelegendes grav vandalisert. Resultatet blir vist på kinoer rundt om i verden, blant annet i Norge, og datoen interesserte kan merke seg, er 9. oktober.

Metal-legender gjenforenes etter 20 års pause

Nå blir bandet gjenforent etter 20 års pause. Begivenheten skjer på neste års store metalfestival Copenhell. Mercyful Fate er en viktig del av black metal-sjangerens tidlige utvikling, og bandet har blitt rost av blant andre Slayer og Metallica. De skilte seg ut som et ytterst innovativt band i metalrockens unge år. Den progressive låtskrivningen, de sterke riffene fra gitarduoen Denner/Shermann og King Diamonds karakteristiske falsettvokal skapte i kombinasjon med bandets makabre og teatralske estetikk og okkulte temaer et ganske særegent musikkunivers.
Les mer om:

Metallica reddet livet til canadisk kvinne

Det skriver musikkavisa NME, som har plukket opp saken fra lokalnyhetskanalen Kelowna Now. Kvinnen var på fottur ved Duncan, British Columbia, da hun og bikkja fikk selskap av en puma. Innledningsvis prøvde hun å skremme den bort med egen stemmeprakt, men lyktes dårlig. LES OGSÅ: Skal fortelle «alt» om Michael Jackson. Først da hun fant fram Metallica-låta «Don’t Tread on Me», ble hun kvitt det innpåslitne kattedyret. – Jeg følte det var det mest støyende jeg hadde på telefonen min, og at det sannsynligvis ville virke skremmende.

Idris Elba snart å se på kinoene som superskurk

Hovedrolleinnehaver Dwayne «The Rock» Johnson har tidligere fastslått hvorfor han inviterte Idris Elba om bord som cyberterroristen Brixton Lore i «Fast & Furious»-spinoffen Hobbs & Shaw: – Helter blir bare så store som de største skurkene de møter. LES OGSÅ: Hevder Metallica videresolgte egne billetter til overpris. I en scene i filmtraileren svarer Elba da også på spørsmålet «hvem er du», med svaret: – Bad guy. Og Idris Elba strålte da han poserte på den røde løperen i London tirsdag – der den nye actionfilmen hadde britisk premiere – sammen med Helen Mirren og en snasen muskelbil, en MacLar

Prøver å hjelpe Madonna – slipper tre sjeldne demoopptak

Det er Patrick Leonard, som har jobbet med Madonna som låtskriver og produsent siden True Blue-skiven i 1986, som trår til. Mandag og tirsdag la han ut demoopptakene på nett. Demoopptakene er av Like a Prayer, Cherish og den uutgitte Angels with Dirty Faces og tatt opp samme dag som de ble skrevet, tilbake i 1988. LES OGSÅ: Hevder Metallica videresolgte egne billetter til overpris. – Jeg håper disse postene stopper salget av kassetten på auksjon. Det er ikke kult at noen vil selge den.