Nyheter om Meløy


Overtar etter Ingelin Noresjø som ny leder i Nordland KrF

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagfinn Arntsen er ordfører på Værøy og er partiets tredjekandidat til høstens fylkestingsvalg.Fylkesstyret valgte Aud Angell fra Meløy til første nestleder i fylkesstyret og Torbjørg Nordås som andre nestleder.- Nordland KrF takker Ingelin Noresjø for innsatsen og ønsker vår nye leder lykke til med arbeidet, heter det i en pressemelding fra partiet.

Samehets-saken: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ/SALTDAL: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet Det sa Hans Petersen da han vitnet i ankesaken om samehets. I Hålogaland lagmannsrett onsdag.En 51 år gammel mann fra Meløy er tiltalt for å ha skrevet et innlegg med grov samehets på Avisa Nordlands Facebookside.

Kommunen tar strømregning på tre millioner kroner

Meløy kommune skal støtte Norwegian Crystals AS med nye 3,0 millioner kroner.
Les mer om:

Gründer får ikke selge isbiter fra Svartisen

Selskapet Svaice har i flere år ønsket å selge isbiter fra Svartisen til restauranter. Meløy kommune har satt foten ned for planene.
Les mer om:

Gründer får ikke selge isbiter fra Svartisen

Selskapet Svaice har i flere år ønsket å selge isbiter fra Svartisen til restauranter. Meløy kommune har satt foten ned for planene.
Les mer om:

Best på lærlinger i Nordland

Meløy kommune har nå 30 lærlinger i sving, og er dermed best på lærlinger per innbygger i Nordland.
Les mer om:

Meløy setter ned foten for luksus-isbiter

I fem år har isbit-gründer Geir Olsen fra nordlandskommunen Meløy jobbet for å selge eksklusive isbiter fra Norges nest største isbre til 100 kroner stykket til barer og restauranter over hele verden. I dag kom det endelige avslaget.
Les mer om:

Anmelder supporterklubb for samehets

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: - Jeg er rystet over at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie-kamp, sier Hans Petersen til NRK-NordlandDømt for samehets Han mener det er helt idiotisk å hetse andre ved å rope «jævla fiskesame».

Elektrobransjen styrker Saltdal videregående skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Lars fikk heder og godord i sitt siste møte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Politikeren fra Sørfold går som kjent tilbake til læreryrke når han trer ut av politikken i høst.

Fant død jervunge utenfor hiet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Mest sannsynlig er det en hannjerv som har tatt livet av ungen for å få tispa tidligere i brunst, sier Johannessen.Fjelltjenesten Man han utelukker ikke andre årsaker. Det kan også være andre dyr eller det kan være sykdom eller naturlig død.Johannessen jobber i Statskog Fjelltjenesten. De leies inn av Statens naturoppsyn for å kjøre rundt på fjellet og lete etter avføring fra jerv.

Mosti er nominert til tre priser under Opplyst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Mona Mosti er tredobbelt nominert i to kategorier under Opplyst 2019, næringslivet i Saltens egen Oscarutdeling. - Jeg har gått rundt og grått litt jeg, etterhvert som meldingene om nominasjonene nådde oss. Ja, jeg blir rørt når folk legger merke til det arbeidet vi legger ned i her oppe i Sulis, sier Mona Mosti. Ambassadør Hun er selv nominert til «Årets ambassadør».

Nominert i tre klasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Opplevelseselskapet Fjellfarer ved Mona Mosti er nominert i klassen årets oppstarter, mens Kobberløpet er nominert i klassen «Årets ambassadør».

Kommunen var versting. Slik sparte de millionbeløp

Meløy var verstingen i Salten på antall ekstra liggedøgn i sykehus. Så tok ledelsen grep.
Les mer om:

Elvestuen fikk høre reineiernes bekymringer og ønsker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: - Vi håper vi får forklart han situasjonen og at han forstår utfordringen vi har. Håpet er at næringen kan bli bærekraftig på sikt, for det er den ikke nå, sa Per Ole Oskal i Saltfjellet reinbeitedistrikt før vi dro ut på skutertur fra Semska parkeringsplass.Næringen mener bestemt at antall ynglinger av jerv må ned i Nordland og at ørnebestanden må reguleres.

Til topps igjen i strålende solskinn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN; Vinneren av Beiarn Challenge 2019 heter nemlig Petter Beyer Brattli fra Mo, og han har satt ny rekord på topptur-konkurransen på tiden en time og 14 minutter! Den raskeste damen heter Lene Pedersen og bor i Bodø. Hun tok tredjeplassen og brukte em time og 34 minutter opp og ned.

For Signe-Andrea og Katrine (17) er ord som er lengre enn fem bokstavar ein bøyg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Katrine Jåtun og Signe-Andrea Knudsen er begge elevar ved Tryggheim vidaregåande skule og har begge to dysleksi. Skulen er ein av tre skular i Rogaland som blir rekna som dysleksivenleg.For flinke Dysleksi er den vanlegaste forma for lærevanskar. Forskarar reknar med at fem til ti prosent av alle nordmenn har dysleksi.Mange barn får diagnosen allereie på barneskulen. Det gjorde ikkje Signe-Andrea og Katrine.

Torbjørn Grimstad på topp for Bygdelista

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Her er Bygdelistas liste til kommunevalget. Bjørnar Brændmo var ordførerkandidat ved sist valg, men trakk seg da han ble næringssjef i kommunen. Gudbjørg Navjord som sto på andre plass sist på lista er ikke å finne på lista. Men hun er fortsatt med i styret i likhet med Tone Helbostad, som ikke er på høstens liste.Øverst er altså Torbjørn Grimstad, opprinnelig fra Meløy.

Hvem skal vinne Opplyst-prisen?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTEN: Torsdag 9. mai deles årets Opplyst-pris ut. Juryen leter nå etter verdige kandidater.

Medlemmene må bestemme veivalget forbi Svartisen

Meløy Næringsforum har ikke tatt stilling til hvor eller hvordan Holandsfjorden skal krysses.
Les mer om:

Opprør mot samordna innkjøp til kommunen

I kriserammede Meløy bør kommunen handle mest mulig lokalt, mener politikerne.
Les mer om:

Politisk støtte til omstridt isbit-prosjekt: – Jeg ser ikke at det er en konflikt med naturvern

Planutvalget i Meløy har enstemmig gått inn for å si ja til å gå videre med planene om å starte opp med isbit-produksjon på Svartisen.
Les mer om:

Ønsker mer klimavennlig planlegging

Meløy kommune har søkt om 800.000 kroner i Klimasats-midler til prosjektet «Et bærekraftig Meløy».
Les mer om: