Nyheter om Maudal


Fjellklatrere hentet ut fra fjellhylle i Rogaland

De fire fjellklatrerne som lørdag kveld satt fast på en fjellhylle i Maudal i Gjesdal i Rogaland, er hentet ut av området av et redningshelikopter.

Gråt ingen tårer på Sokkanuten

– Tungt, sier Arne Maudal, og skuer mot Nye Sandnes fra en fjelltopp som glapp.
Les mer om:

Petit: Vi som er blitt hageelskere i eldre år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rips og solbærbusker, plukking av blåbær og ville bringebær. Sier noen Maudal til meg, tenker jeg blåbærplukking under tvang. Med en gammel bestefar, søskenbarn, mor og sikkert noen tanter også. Kort oppsummert, jeg kunne ikke fordra det. Jeg har sittet timesvis på en stein i Melshei og sutret mens entusiastiske foreldre har plukket ville bringebær.

«Et av de mest egnede områder i landet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Olje- og energidepartementet (OED) har gitt NVE i oppdrag å lage et forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land. Den nasjonale rammen skal bestå av to deler; et oppdatert kunnskapsgrunnlag om virkninger av vindkraft og kart med utpeking av de mest egnede områdene for vindkraft.NVEs forslag til en nasjonal ramme ble levert til OED i dag (1. april 2019).

Fikk i oppdrag å utrede terminal for tømmer på Rudshøgda

Leder for godsterminalene i Bane NOR, Kjell Ivar Maudal, sier selskapet har fått i oppdrag av Jernbanedirektoratet å utrede hvordan en tømmerterminal kan utformes på Rudshøgda.
Les mer om:

Kjetil Maudal toppar Frp-lista i Klepp

Og Arne Madland er klar for sin tiande periode i kommunestyret.
Les mer om:

- Nå er det ingen grunn til kundene skal velge plastposer

Hvert år kjøper jærbuer en halv million plastposer av Coop Mega på Jærhagen. Nå har Kjetil Maudal, daglig leder i matbutikken, fått nok.
Les mer om:

Hun tok en utdannelse som er i vinden

Aina Maudal utdannet seg til energioperatør på Dalane videregående skole. Nå har hun nådd det høyeste nivået i Simens-systemet, tjener godt og har full kontroll på vindmøllene på Høg-Jæren.
Les mer om:

Ildsjelpris til Arne Maudal

Sparebankstiftelsen SR-bank gir årets ildsjelpris for ytre Ryfylke til Arne Maudal.
Les mer om:

Modernisering av Maudal i fare

Lyse må trolig skrinlegge 300-millioners utbygging i Maudal fordi skattesystemet gjør det vanskelig å få til lønnsom drift i kraftverket.
Les mer om:

Her er den nye presten på Ogna

Første januar har Alfred Maudal Paulsen (29) sin første arbeidsdag som sokneprest i Ogna sokn.
Les mer om:

Kjersti Maudal er seksbarnsmor og sykepleier

Det har aldri vært spørsmål om hva Kjersti Maudal skulle utdanne seg til. Sykepleien ble det soleklare valget.
Les mer om:

Basehopper hentet ned fra fjellvegg i Gjesdal

Basehopperen som satt fast i en fjellvegg etter et hopp fra et fjell i Maudal i Gjesdal kommune i Rogaland, ble hentet ned ved 19-tiden torsdag etter over seks timer på en fjellhylle.

Basehopper fast i fjellvegg

En basehopper sitter fast i en fjellvegg etter et hopp fra en fjellvegg i Maudal i Gjesdal kommune i Rogaland torsdag.

Basehopper i fjellvegg er forfrossen, men har bare lettere skader

To klatrere fra Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) har etablert kontakt med basehopperen som sitter fast i Maudal i Gjesdal kommune. Han er ikke alvorlig skadet, men forfrossen etter fem timer på fjellhylla.

Basehopper sitter fast i fjellvegg

En redningsgruppe er på vei for å redde ned en basehopper i Maudal i Gjesdal kommune.
Les mer om:

Her reddes basehopperen ned fra fjellet

Rett rundt klokken 19.00 torsdag kveld ble basehopperen i Maudal reddet ned fra fjellhyllen han satt fast på i rundt seks timer. Han er ikke alvorlig skadet, men forfrossen.
Les mer om:

Basehopparen er lettare skadd og kald etter fem timer i fjellveggen

Fjellklatrarar har fått basehopparen som satt fast i ein fjellvegg i Maudal i Gjesdal ned fra fjellet. – Han er snart på veg til sjukehus, fortel Hovudredningssentralen.
Les mer om: