Nyheter om Mat


Har måttet kaste mat fordi folk gjør dette: – Vi var nødt til å gjøre noe(pluss)

Eier og kjøkkensjef for Thaimatservice på Finnsnes, Amporn Sonaya, forteller at de flere ganger denne måneden har opplevd at folk har bestilt mat hos dem uten å komme og hente den. Sonaya forteller at de taper både tid, ressurser og mat på dette, men at de nå har løsningen klar.
Les mer om:

– Narvik er litt spesiell – her er det veldig høy omsetning per person i forhold til andre steder

Det å handle mat direkte fra lokale produsenter er blitt utrolig populært – også i Narvik
Les mer om:

Endelig kunne de åpne: – Kjempespennende

Egentlig var planen å åpne i desember. Men ting tar tid, spesielt under en pandemi. Fredag kunne Per Hvitlock endelig åpne dørene til nysatsningen Hippegården Mat & Vin i de gamle lokalene til Briskeby Cafe.
Les mer om:

En skattekiste i enden av omveien

Nordmøres perle er en omvei for de aller fleste som planlegger et nytt år med Norgesferie. Men ytterst på omveien venter et skattkammer av fantastisk mat og kystkultur.
Les mer om:

Gikk rundt med øks på kjøpesenter – skulle kjøpe mat til hunden

Det oppsto en ubehagelig situasjon på Down Town da en mann plutselig dukket opp med en øks i hånda.
Les mer om:

Vi må sørge for at dagens fattige barn og unge ikke blir morgendagens fattige voksne

«Fattigdom i Norge er altså tett knyttet opp til sosialt utenforskap, men vi ser også en økning i at flere ikke får dekket sine grunnleggende behov, slik som mat og strøm.»
Les mer om:

Reagerer på at det deles ut mat som har gått ut på dato: – Dette må vi bare kaste

Flere brukere synes ikke noe om at maten som Frelsesarmeen deler ut til trengende, har gått ut på dato. – Trygt og helt vanlig praksis, svarer Frelsesarmeen.

Økte omsetningen med en million: – Aldri sett for oss dette

På et blunk forsvant utkjøring av mat til konfirmasjoner, julebord og jobbmøter. Likevel fikk DiggIn Foodtruck tidenes beste omsetning i fjor.
Les mer om:

Denne butikkjeden kjemper mot matsvinn. Nå tar de med kampen til Tønsberg med ny butikk.

Holdbart begynte med en ide om å selge mat dagligvarehandelen ikke ville ha. Nå har kjeden åtte butikker og flere skal det bli.
Les mer om:

Berit sender middag til sønnen i Bergen: – Han må jo få mammas mat

Men nå har hønemoren kommet i en lei knipe, og trenger sårt hjelp for å kunne fortsette matleveransene.
Les mer om:

Mattilsynet advarer: – Kan være risikofylt å kjøpe slik mat

Mattilsynet ber alle som vil produsere hjemmelaget mat for salg om å registrere seg. – Minst like viktig er det at produsentene er svært nøye med å holde god hygiene, sier avdelingssjef Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet.
Les mer om:

Mette leverer røde tall, men optimismen råder som aldri før: – Det er snakk om små marginer

Grandgården mat og vinhus har klart å forbedre årsresultatet sitt, til tross for at det vært et meget krevende år for restaurantbransjen.
Les mer om:

Selene må ha mat, selv om ingen betaler for å se dem spise. Nå slår Polaria-sjefen alarm om treg korona-støtte

Polaria i Tromsø kan måtte vente til over sommeren før korona-støtten er på konto. Nå er det krise, sier akvarie-sjefen.
Les mer om:

Så det måtte en pandemi til for at vi skulle verdsette norsk mat, eller?

«Østfold Bygdeungdomslag skal fortsette å belyse viktigheten av å velge norsk mat, også etter pandemien.»
Les mer om:

38-åringen hadde en idé. Nå selger han mat for milliarder og utfordrer gigantene.

Karl Alveng Munthe-Kaas (37) vokste opp som en kjærlighetssyk gutt på Oslo Vest.
Les mer om:

Stjernen vokste opp i flyktningleir uten mat, vann og klær

Alphonso Davies (20) startet livet i en flyktningleir. Nå er han en av Bayern Münchens største stjerner.
Les mer om:

Stjernen vokste opp i flyktningleir uten mat, vann og klær

Rogalands siste asylmottak legges ned
Les mer om:

Mattilsynet advarer: – Kan være risikofylt å kjøpe slik mat

Mattilsynet ber alle som vil produsere hjemmelaget mat for salg om å registrere seg. – Minst like viktig er det at produsentene er svært nøye med å holde god hygiene, sier avdelingssjef Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet.
Les mer om:

– Storm er ingen hindring for utendørs påskelunsj med gode hyttenaboer

Begeistra hytteeiere ved Eidsbugarden forteller om en påske og en utelunsj de seint vil glemme. – Smittevern og sterk vind ga oss en utelunsj utenom det vanlige. Lærdommen er at det ikke finnes vær som er for dårlig til å nyte god mat med gode venner.
Les mer om:

- Tilbyr barna for å få mat

I ett år har Bente Manger jobbet med å stoppe norske overgripere på Filippinene. Bunken av saker blir stadig høyere. Selv ikke en pandemi stopper overgrep mot små barn.
Les mer om:

Regner med å bli sittende i timevis: – Vi kunne jo valgt å snu

– Vi har mat, snacks og kaffe, sier Nicolai Dørheim (36), som er en av mange hundre som sitter i kolonnekø på Haukelifjell andre påskedag.
Les mer om:

Regner med å bli sittende i timevis: – Vi kunne jo valgt å snu

– Vi har mat, snacks og kaffe, sier Nicolai Dørheim (36), som er en av mange hundre som sitter i kolonnekø på Haukelifjell andre påskedag.
Les mer om:

Folk kastar mindre mat enn før koronaen

Fleire undersøkingar frå 2020 viser at folk har kasta mindre mat det siste året. Det er godt nytt for klimaet, meiner regjeringa.
Les mer om:

Mattilsynet advarer: – Kan være risikofylt å kjøpe slik mat

Mattilsynet ber alle som vil produsere hjemmelaget mat for salg om å registrere seg. – Minst like viktig er det at produsentene er svært nøye med å holde god hygiene, sier avdelingssjef Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet.
Les mer om:

Mattilsynet advarer: – Kan være risikofylt å kjøpe slik mat

Mattilsynet ber alle som vil produsere hjemmelaget mat for salg om å registrere seg. – Minst like viktig er det at produsentene er svært nøye med å holde god hygiene, sier avdelingssjef Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet.
Les mer om: