Nyheter om Mat


Hvor mye mat kaster du?

Hver åttende bærepose, eller 42 kilo.
Les mer om:

– Jeg hadde ikke de perfekte oppkastrundene

Et tiår av livet hennes handlet om et problematisk forhold til mat. Nå er hun med i et forskningsprosjekt som skal bedre behandlingen av pasienter med spiseforstyrrelser.
Les mer om:

Laget helstekt indrefilet på primus!

Klokken 19.00 lørdag gikk strømmen på Kvinesheia, mens Bølgen&Moi Hotel Utsikten var fullt av gjester som skulle ha mat.
Les mer om:

Kutter matsvinnet med få tastetrykk

Stadig flere serveringssteder selger mat som er for god til å bli kasta til rabattpris. Overskuddsmaten formidles til kunder via en applikasjon.
Les mer om:

Her finner de middag i søppelet

Når dagligvarebutikkene stenger dørene om kvelden, havner mye god mat i containere i bakgården. For noen er dette søppel. For andre er det fristende delikatesser.
Les mer om:

Butikker ødelegger mat før den kastes for å stanse søppeldykking

For å skremme vekk søppeldykkere, har flere dagligvarebutikker begynt å ødelegge mat som skal kastes i søppelet. - Jeg blir skikkelig forbanna, sier søppeldykkeren «Iselin».
Les mer om:

Trøndertoppene skal på mattokt i Berlin(pluss)

Det politiske Trøndelag setter ambisjonene for mat skyhøyt. Over 50 politikere og byråkrater fra Trøndelag drar til Grüne Woche i Berlin neste uke.
Les mer om:

Cruiseturistene vil til Saltdal for å klappe reinsdyr og spise mat ved bålet

Stadig flere cruiseskip legger til kai i Bodø, og Saltdal har blitt den mest populære utflukten.
Les mer om:

Ola Strand synes det er vemodig å slutte som styreleder i Helse-Midt. Men håper han blir invitert på åpningsfesten til nysjukehuset(pluss)

Etter tre år og to sjukehusrettssaker sa Ola H. Strand nei til å fortsette å lede styret i Helse Midt-Norge. – Nå blir oppgaven å forsyne verdens befolkning med fersk mat.
Les mer om:

Semitrailer full av mat veltet

Mye snø gjør kjøreforholdene vanskelige på Høg-Jæren. På Kartavoll på Undheim har en semitrailer kjørt ut av vegen og veltet.
Les mer om:

Pateren og pølsemakeren sammen på Edeståva

Mer enn mat på Edeståvå.Innehaver Idar Håland har en del planer klare. I de inngår også pater Kjell Arild Pollestad.
Les mer om:

Reins kloster vant prestisjetung is-pris for andre år på rad(pluss)

Reins kloster vant pris da trøndersk mat dominerte den norske matgallaen. Neste år går de for en trippel.
Les mer om:

Svensker frykter gluten mer enn Putin

Enhver frisk svenske skal hamstre klær, mat og vann, slik at de kan overleve i sju dager uten hjelp fra staten, lyder en ny anbefaling fra Försvarsberedningen. I Öresund-regionen tar man imidlertid ikke trusselen fra Russland særlig alvorlig.
Les mer om:

– Reinen klarer ikke la god mat være

Ifølge reinekspert er det overlevelsesinstinktet til dyrene som driver dem til å fråtse i buketter og kranser på kirkegårder.
Les mer om:

– Gladmat har endret byen

Hun er kjent for å være skikkelig dårlig til å lage mat. Nå skal hun lede Nordens største matfestival idet den går inn i sitt 20. år.
Les mer om:

«Jeg har vært heldig som er en Smedvig-arving, men jeg ønsker å være kjent som mer enn en arving»

Etter 17 år i London kom Petter Smedvig Hagland (37) hjem til Stavanger i fjor sommer. Med seg har han en arv på mellom 400 og 500 millioner kroner som han vil bruke på olje, eiendom og mat.

Foreldre frykter for hybelbarnas matvaner

Ungdom som flytter for seg selv, kan lite om kosthold og sliter med å få i seg næringsrik mat. Det ønsker sanitetskvinnene å endre på.
Les mer om:

Ikke mat hjortevilt i vinter

Mattilsynet advarer mot fôring av hjortevilt i vinter for å unngå spredning av skrantesjuke.
Les mer om:

Lokal bonde leverer jærsk mat til internasjonal festival

Ingve Berntsen reiser ned med grasforet fjordfe-kjøtt til den tyske matmessen «Grüne Woche».
Les mer om:

Mattilsynet: - Ikkje legg ut mat til hjorten

Produksjonen på norsk sokkel øker. Nå kan 2023 kan bli et nytt toppår for norsk olje og gass. – Mange har spådd næringen nord og ned, men vi vil være lønnsomme i mange år, sier oljedirektør Bente Nyland.

Katta i sekken

Katten heter Katten og har passert 21 år. Gamle trenger apetittvekkende mat. Katten får derfor 10 forskjellige småretter i løpet av dagen. Etterpå er det tur i sekken til na mor.
Les mer om:

Katta i sekken

Katten heter Katten og har passert 21 år. Gamle trenger apetittvekkende mat. Katten får derfor 10 forskjellige småretter i løpet av dagen. Etterpå er det tur i sekken til na mor.
Les mer om:

På kanten: Victoria Finstad: Ikke spør meg om det

Mat opptar mye av livene våre. Jeg syns det gnåles om mat fra alle kanter. Hva den inneholder, hvordan den tilberedes, hva som er sunt og ikke, hva so...
Les mer om:

På kanten: Victoria Finstad: Ikke spør meg om det

Mat opptar mye av livene våre. Jeg syns det gnåles om mat fra alle kanter. Hva den inneholder, hvordan den tilberedes, hva som er sunt og ikke, hva so...
Les mer om: