Nyheter om Mat


Slik velger du klimavennlig mat i butikken(pluss)

Å prøve å spise et vanlig kosthold, og samtidig ta hensyn til klima, kan være vanskelig. Men det er ikke umulig, mener forsker Bob van Oort.
Les mer om:

Kommunen advarer folk mot å mate måker – da kommer rottene

Ikke mat måkene og sett for all del ikke søppel ut. Det er kommunens klare råd rett før den verste måkesesongen setter i gang.
Les mer om:

Svinesund Terrassen åpner igjen tirsdag og nå svarer Johnny Larsen på anklagene om feil oppbevaring av matvarer: – Det er ren løgn

Tirsdag 15. mai ble Svinesund Terrassen veikro stengt med umiddelbar virkning etter besøk av Mattilsynet, og i etterkant har HA mottatt en rekke tips fra lesere om feil oppbevaring av mat og uteblitte lønninger. Nå har stedet fått opphevet omsetningsforbudet fra Mattilsynet og åpner igjen på tirsdag.

Sunt, grønt og hjemmelaget

Ut med Fjordland, nudler og halvfabrikata. Nå forsyner kantina elevene med fersk mat laget fra bunnen av. Helst med lokale råvarer.
Les mer om:

Mor og datter med dugnadsånden i blodet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lovise Mæland er for mange i Tananger et kjent navn. Det er ikke så rart, for snart har hun vært med som frivillig i speideren i 43 år. Sønnen og datteren er hovedgrunnen til at hun begynte som leder, og siden har hun aldri sett tilbake.- Det hele startet da sønnen min begynte i speideren. På den tiden så var det sånn at man kom inn dersom foreldre meldte seg som ledere.

Har hjulpet studenter med boliger, bøker og mat i 30 år – nå skal de bygge 243 hybler på Kråkerøy

Studentsamskipnaden i Østfold bidrar til at studentene har det de trenger i studietiden. Nå skal de gjøre det enklere å finne studentbolig. I sommer er det byggestart for 243 hybler på Kråkerøy.
Les mer om:

Kan man anmelde musikk om man ikke selv er musiker?

Det er ikke alltid det har skjedd noe som vekker meg før kaffen er klar, men nylig var det noe som fanget min oppmerksomhet: Den amerikanske, Roskilde-aktuelle rapperen og sangerinnen Lizzo (bildet) hadde kommet med en melding på Twitter hvor det i all enkelhet sto: «Folk som ‘anmelder’ plater, og ikke selv lager musikk selv, burde være arbeidsløse». Twitter-kommentaren har skapt mye debatt, og de fleste var uenige med Lizzo.
Les mer om:

Onsdag blir det barnas dag i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under Tanangerdagenes første dag er det barna det handler om. Hovedarrangør Lions har, sammen med Tananger menighet, hjelp av IMI-kirken Tananger og 1. Tananger sjøspeiderne om de mange aktivitetene som settes opp ved Tananger ungdomsskole og stadion.Sport og lek Her blir det litt nytt og litt tradisjonelt.

Slik dyrker du enkelt poteter i hagen din

Kortreist mat er in – og hva er vel bedre enn potetene du har høstet i egen hage?
Les mer om:

Tollboden søker om utvidet skjenkeareal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utvidelsen omfatter areal innendørs på om lag 12 kvadratmeter. Dette arealet er i dag trapperom, adkomst til toalett og adkomst til bakgård fra salgsareal. Utendørs omsøkes areal i bakgården til Tollboden, samt tilleggsareal mot gangbro. Den totale omsøkte økningen for uteareal er 88 kvadratmeter. Skjenkeområdet inne blir da på 124 kvadratmeter og 274 kvadratmeter ute.
Les mer om:

Knallbra på Klepp

Jøers’ Kjøkken er en perle av et spisested. Her stemmer det aller meste for dem som vil ha en hyggestund med mat og vin.
Les mer om:

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

17. mai på Sira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen startet med gudstjeneste i Bakke kirke før bekransing av minnestøtten. Folketoget fulgte sin vanlige rute fra Bakke kirke via Mosevegen til Sira skole der det var leker og salg av mat. Tidligere ordfører i Flekkefjord Sigmund Kroslid (KrF) var dagens taler før folkefesten startet. - Mange møtte opp på folkefesten i gymsalen og mange ekstra stoler måtte inn, forteller fotograf Torbjørn Steiro til Agder.

Gikk i tog i Åna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mat, tale, lek og underholdning var på programmet på Åna-Sira skole. Nasjonaldagen startet med salutt og flaggheising. Barnetoget gikk fra Klubbhallen. Etter dagens gudstjeneste var det 17. mai-fest på skolen. Mangeårig kommunestyre- og formannskapspolitiker Kjell Tore Sand (Ap) holdt talen for dagen. Det lokale barnekoret Sandkrabbene sang, med dirigent Stine Log. Det var leker for barn og voksne. 85 personer møtte opp.

Taron Egerton på besøk hos Elton John: Tatt i å stjele mat om natten

CANNES (VG) Skuespiller Taron Egerton spiller Elton John i musikalen om stjernen. Før innspilling ble han invitert hjem til artisten en uke – og drakk seg full.
Les mer om:

Taron Egerton på besøk hos Elton John: Tatt i å stjele mat om natten

CANNES (VG) Skuespiller Taron Egerton spiller Elton John i musikalen om stjernen. Før innspilling ble han invitert hjem til artisten en uke – og drakk seg full.
Les mer om:

Taron Egerton på besøk hos Elton John: Tatt i å stjele mat om natten

CANNES (VG) Skuespiller Taron Egerton spiller Elton John i musikalen om stjernen. Før innspilling ble han invitert hjem til artisten en uke – og drakk seg full.
Les mer om:

Langt barnetog for de minste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Barnetoget for de minste er i Flekkefjord for alle barn under skolealder. Byens mange barnehager kom på rekke og rad med flotte faner, og glade rop.Helt først gikk politi, flaggborg og Flekkefjord Gutte- og Pikekorps.

- Vi feirer håp, frihet og fremtiden!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Samtidig som Artillerikorpset smalt av sine salver startet barnetoget i Flekkefjord som vanlig fra Jernbaneområdet. Politi, flaggborg, korps og skoler sørget for skikkelig fest-stemning gjennom byens gater. Det fine været gav ekstra energi til sang og hurra-rop.

I dag kastes tonnevis av mat

17. mai er høytid for matsvinn. Her er ekspertene sine tips for å unngå at festmaten havner i søpla. Og hva gjør du egentlig med eggeplommene som ikke blir brukt i pavlovaen?
Les mer om:

Åtte steder på brygga byr på mat og drikke 17. mai

Blir man kjesken på noe å spise eller drikke på nasjonaldagen, kan det være verdt å ta seg en bryggesleng.
Les mer om:

Den som vil heim til 17.mai, kjem heim

Telefonen ringjer. – Det er Ola Sandvik her. Eg har ei soga i minnet som eg gjerne trur vil interessera andre å høyra. Viss du vil skriva, skal eg fortelja, og slik vart det: ME VAR PÅ SKOGSARBEID for godseigar Løvenskiold i Gjerpen ved Skien. Året var 1954, og arbeidsleiaren vår var Oskar Svendsen frå Sand. Han var ein pioner i det å ta fram skog med vinsj og mellombels oppsette taubanar, og i det arbeidet trong han unge, sterke og spreke karar. Nils N.

17. mai: Ved dette bordet må gjestene bruke 15.000 kroner

Gjestene som booker de beste bordene hos Bølgen & Moi på Fiskebrygga 17. mai forplikter seg til å bruke minst 10.000 og 15.000 kroner på mat og drikke per bord. – Vi ser økt betalingsvilje hos gjestene våre, sier daglig leder.
Les mer om: