Nyheter om Mat


Mamma mener Elias (11) spiste seg frisk fra sykdom: – Vi ville ikke gitt det til grønnsakene engang, og så gir vi det til barna!

Elias (11), fikk diagnosen Crohns sykdom, men mamma Eva mener han ble frisk da han spiste riktig mat og advarer andre. – Det er ikke tilsetningsstoffene, men gode råvarer og matglede, som gir bedre helse, mener professor Birger Svihus.
Les mer om:

Mamma mener Elias (11) spiste seg frisk fra sykdom: – Vi ville ikke gitt det til grønnsakene engang, og så gir vi det til barna!

Elias (11), fikk diagnosen Crohns sykdom, men mamma Eva mener han ble frisk da han spiste riktig mat og advarer andre. – Det er ikke tilsetningsstoffene, men gode råvarer og matglede, som gir bedre helse, mener professor Birger Svihus.
Les mer om:

Internasjonalt på Bruflat

Ute var det sol og ungar som leika seg, inne var det eksotisk mat og underhaldning.
Les mer om:

Østfold trenger matfaglærte. De blir høyt verdsatt av matglade kunder

– De fleste ikke hvor viktig matfagene er for produktutvikling, matopplevelser og det å ivareta norsk matkultur. De vet ikke hvilken anerkjennelse de faktisk får fra de mange forbrukerne som er glad i god mat.
Les mer om:

– Norsk reiseliv forureinar nesten like mykje som landets oljeindustri

To tredeler av utsleppa i reiselivet kjem frå flytrafikken, i følge klimaforskar. Klimaavtrykket blir stort når amerikanske og asiatiske turistar kjøper kortreist mat på Fisketorget i Bergen.
Les mer om:

Mindre pakninger gir redusert matsvinn

DEBATT: Dagligvarekjedene må tilby mindre pakninger for å redusere matsvinnet. Det er flott at flere nå reduserer prisen på mat som er i ferd med å gå ut på dato, men det er ikke tilstrekkelig.
Les mer om:

Fra bil til bryn - men også juice og taco

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)STORO: Flere leietagere har signert og flytter inn, etter planen tidlig i august - både på den nye plassen foran kinoen, som fikk navnet Storo amfi i vinter, og oppe ved XXL.

Husmannsplassen Enga: Arrangerer vårrengjøring for å bevare tomta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)600 meter fra parkeringsplassen på Ellingsrud, langs turveien inn til Mariholtet, ligger husmannsplassen Enga. Den er vernet av byantikvaren, men huset trenger å rehabiliteres, og tomta må ryddes opp. Og nå begynner man med oppryddingen av tomta. 22. og 23. mai, klokka 14.00 til 21.00, arrangerer «Aksjonsgruppa for bevaring av husmannsplassen Enga» grønn dugnad, og rydder på tomta.

Tar i mot ny-skøyta med stor fest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Redningsskøyta ble døpt i Oslo på Odd Fellow Ordenens 200-års dag den 26. april, og gudmor var Wenche Myre. - Vår nye redningsskøyte, Odd Fellow III, seiler inn til Bodø Havn lørdag 25. mai klokka 18, og vihåper at mange finner veien ned til havna denne dagen, sier Bjørt Helgskog Hjemås, som sier at dette er en viktig dag der Odd Fellow Ordenen har muligheter til å vise noen av de verdier vi arbeider etter.Beste loge 1.

Slik velger du klimavennlig mat i butikken(pluss)

Å prøve å spise et vanlig kosthold, og samtidig ta hensyn til klima, kan være vanskelig. Men det er ikke umulig, mener forsker Bob van Oort.
Les mer om:

Kommunen advarer folk mot å mate måker – da kommer rottene

Ikke mat måkene og sett for all del ikke søppel ut. Det er kommunens klare råd rett før den verste måkesesongen setter i gang.
Les mer om:

Svinesund Terrassen åpner igjen tirsdag og nå svarer Johnny Larsen på anklagene om feil oppbevaring av matvarer: – Det er ren løgn

Tirsdag 15. mai ble Svinesund Terrassen veikro stengt med umiddelbar virkning etter besøk av Mattilsynet, og i etterkant har HA mottatt en rekke tips fra lesere om feil oppbevaring av mat og uteblitte lønninger. Nå har stedet fått opphevet omsetningsforbudet fra Mattilsynet og åpner igjen på tirsdag.

Sunt, grønt og hjemmelaget

Ut med Fjordland, nudler og halvfabrikata. Nå forsyner kantina elevene med fersk mat laget fra bunnen av. Helst med lokale råvarer.
Les mer om:

Mor og datter med dugnadsånden i blodet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lovise Mæland er for mange i Tananger et kjent navn. Det er ikke så rart, for snart har hun vært med som frivillig i speideren i 43 år. Sønnen og datteren er hovedgrunnen til at hun begynte som leder, og siden har hun aldri sett tilbake.- Det hele startet da sønnen min begynte i speideren. På den tiden så var det sånn at man kom inn dersom foreldre meldte seg som ledere.

Har hjulpet studenter med boliger, bøker og mat i 30 år – nå skal de bygge 243 hybler på Kråkerøy

Studentsamskipnaden i Østfold bidrar til at studentene har det de trenger i studietiden. Nå skal de gjøre det enklere å finne studentbolig. I sommer er det byggestart for 243 hybler på Kråkerøy.
Les mer om:

Kan man anmelde musikk om man ikke selv er musiker?

Det er ikke alltid det har skjedd noe som vekker meg før kaffen er klar, men nylig var det noe som fanget min oppmerksomhet: Den amerikanske, Roskilde-aktuelle rapperen og sangerinnen Lizzo (bildet) hadde kommet med en melding på Twitter hvor det i all enkelhet sto: «Folk som ‘anmelder’ plater, og ikke selv lager musikk selv, burde være arbeidsløse». Twitter-kommentaren har skapt mye debatt, og de fleste var uenige med Lizzo.
Les mer om:

Onsdag blir det barnas dag i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under Tanangerdagenes første dag er det barna det handler om. Hovedarrangør Lions har, sammen med Tananger menighet, hjelp av IMI-kirken Tananger og 1. Tananger sjøspeiderne om de mange aktivitetene som settes opp ved Tananger ungdomsskole og stadion.Sport og lek Her blir det litt nytt og litt tradisjonelt.

Slik dyrker du enkelt poteter i hagen din

Kortreist mat er in – og hva er vel bedre enn potetene du har høstet i egen hage?
Les mer om:

Tollboden søker om utvidet skjenkeareal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utvidelsen omfatter areal innendørs på om lag 12 kvadratmeter. Dette arealet er i dag trapperom, adkomst til toalett og adkomst til bakgård fra salgsareal. Utendørs omsøkes areal i bakgården til Tollboden, samt tilleggsareal mot gangbro. Den totale omsøkte økningen for uteareal er 88 kvadratmeter. Skjenkeområdet inne blir da på 124 kvadratmeter og 274 kvadratmeter ute.
Les mer om:

Knallbra på Klepp

Jøers’ Kjøkken er en perle av et spisested. Her stemmer det aller meste for dem som vil ha en hyggestund med mat og vin.
Les mer om:

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

17. mai på Sira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen startet med gudstjeneste i Bakke kirke før bekransing av minnestøtten. Folketoget fulgte sin vanlige rute fra Bakke kirke via Mosevegen til Sira skole der det var leker og salg av mat. Tidligere ordfører i Flekkefjord Sigmund Kroslid (KrF) var dagens taler før folkefesten startet. - Mange møtte opp på folkefesten i gymsalen og mange ekstra stoler måtte inn, forteller fotograf Torbjørn Steiro til Agder.

Gikk i tog i Åna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mat, tale, lek og underholdning var på programmet på Åna-Sira skole. Nasjonaldagen startet med salutt og flaggheising. Barnetoget gikk fra Klubbhallen. Etter dagens gudstjeneste var det 17. mai-fest på skolen. Mangeårig kommunestyre- og formannskapspolitiker Kjell Tore Sand (Ap) holdt talen for dagen. Det lokale barnekoret Sandkrabbene sang, med dirigent Stine Log. Det var leker for barn og voksne. 85 personer møtte opp.