Nyheter om Mat


Kjøper kjede fra konkursboet - åpner de to første i februar

Nå har Notodden-gründeren Hans Arne Flåto vært med å kjøpe en kjede med seks resturanter i Oslo. "The Juicery" skal i følge Flåto selv være Skandinavias største kjede for vegan-mat, altså utelukkende plantebasert mat.
Les mer om:

Denne stasjonen er best i kjeden på å hindre matsvinn

Ingen Circle K-stasjoner i Akershus-området redder mer mat enn bensinstasjonen i Lørenskog.
Les mer om:

Matallergier har økt dramatisk. Nå kommer forskere med en ny teori om hvorfor.

Stoffer i prosessert mat og oppvaskmidler kan få kroppen til å reagere på uskyldige stoffer i mat, tror forskerne.
Les mer om:

Her står folk i kø for å sikre seg gratis kebab: – Skjønner at folk reagerer

Da den nye restauranten skulle feire med utdeling av gratis mat, kom det så mange at politiet ble kontaktet.
Les mer om:

Det gakker mot vår(pluss)

Sommerlig mat om vinteren gir håp om lysere tider.
Les mer om:

Kenneth (37) fra Nordseter spiller Fantasy Premier League med kompisene: – Taperne må fikse mat og vin, og vinneren får en sjampis

Kenneth C. Edvardsen topper Nordstrands Blad-ligaen i Fantasy Premier League foran helgens viktige dobbeltrunde.

Ingen streik på norske meierier

Partene i meieriindustrien, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, ble natt til lørdag enige i meklingen i årets lønnsoppgjør.
Les mer om:

– Det blir gøy å kunne servere folk ordentlig god lokal mat(pluss)

Onsdag åpnet det en ny kafé i Kunnskapsparken på Finnsnes. Eierne sier at konseptet de går for er lokalinspirert, og at de kan love høy kvalitet på maten de skal servere.
Les mer om:

Leverer øl og egg på isen i Antarktis: – En av de mer kompliserte operasjonene

Kjærkomment kom de nye forsyningene til Troll forskningsstasjon i Antarktis. Det er iskalde prioriteringer når Norsk Polarinstitutt planlegger mat og drikkevarer.
Les mer om:

Skulle bare lage mat. Brått sto politi, ambulanse og brannvesen utenfor

Det var en brannalarm som var årsaken til det hele.
Les mer om:

Eksotisk mat og turutstyr bidro til 25 millioner i økt omsetning

På Grisen Storsenter har 2020 vært det beste året noensinne. Her ble det slått inn 25 millioner kroner mer på kassaapparatene enn i fjor. Aller mest økte salget av eksotisk mat og turutstyr.
Les mer om:

Familien fyller opp Teslaen med maten butikkene kaster: – Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe

– Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe, forteller Elisabeth Garcìa (31). Resten av maten familien på seks spiser, finner de i søpla til matbutikker i Oslo. Hvert år kastes tonnevis med spiselig mat rett i søpla.
Les mer om:

Rolf Tore Kjæran har startet sultestreik: – Jeg vil se om noen reagerer

Mandag fikk Rolf Tore Kjæran det endelige svaret på at hjemmehjelpen ikke skal hente mat for ham. Da startet han å sultestreike.
Les mer om:

Rolf Tore Kjæran har startet sultestreik: – Jeg vil se om noen reagerer

Mandag fikk Rolf Tore Kjæran det endelige svaret på at hjemmehjelpen ikke skal hente mat for ham. Da startet han å sultestreike.
Les mer om:

Familien fyller opp Teslaen med maten butikkene kaster: – Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe

– Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe, forteller Elisabeth Garcìa (31). Resten av maten familien på seks spiser, finner de i søpla til matbutikker i Oslo. Hvert år kastes tonnevis med spiselig mat rett i søpla.
Les mer om:

Familien fyller opp Teslaen med maten butikkene kaster: – Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe

– Siden vi begynte med dette har vi kun kjøpt ris, koriander og kaffe, forteller Elisabeth Garcìa (31). Resten av maten familien på seks spiser, finner de i søpla til matbutikker i Oslo. Hvert år kastes tonnevis med spiselig mat rett i søpla.
Les mer om:

Mariell (31) slet med et usunt forhold til mat og trening: – Kunnskap er makt

– Det er så mange usunne forbilder der ute, og da er det bra å være en motvekt, sier Mariell Kolsing.
Les mer om:

Dette er Stasjonens siste påfunn i kampen mot koronaviruset: – Vi tilpasser oss situasjonen

Med koronarestriksjoner kommer de gode ideene. Stasjonen og Stian Floer lanserer webshop, med ferdig mat og nesten ferdig mat.
Les mer om:

Da Charlotte (35) og Robert (46) ba om hjelp til mat og drikke ble de overveldet over responsen fra giverglade naboer: – Man får jo tårer i øynene

Charlotte og Robert ba desperat om hjelp til mat og drikke. At de skulle få så mye hjelp som de nå har fått, hadde de aldri trodd.
Les mer om:

– Snorrebuda skal vere staden å besøke i Ulsteinvik(pluss)

Snorrebuda Mat og Vinhus opnar dørene igjen fredag, med ny kokk på plass, reduserte opningstider og meny. Men, med ei klarare satsing på lokale råvarer i kombinasjon med internasjonale smakar.
Les mer om:

God dyrevelferd, trygt mat!

Les mer om:

Byas sjekker: Foodora-/Wolt-ansatte på Bysykler: Er det greit?

De siste månedene har Byas blitt gjort oppmerksom på at Kolumbus sine elektriske bysykler blir brukt av ansatte i Foodora og Wolt når de henter og leverer mat i Stavanger.
Les mer om:

Hyller ansatt etter brann i gatekjøkken: – Hun gjorde alt det riktige(pluss)

Hadde det ikke vært for ansatt Ania Perez Sanchez hadde trolig Kaikanten mat & catering vært totalskadd etter brannen.
Les mer om:

Koronareglene er strammet inn, men Inger merker ingenting: – Her har det vært fullt trøkk

– Vi merker ingenting til innstramningene. Folk skal jo ha mat, sier butikksjef Inger Lian i Kiwi Råel.
Les mer om:

God mat er helsebringende

All maten som blir servert på Etnedalsheimen blir laget fra bunnen av. Den samme maten blir også sendt til noen som bor på omsorgsboliger, og noen som bor hjemme.
Les mer om: