Nyheter om Mat


Snart åpner Cristina (41) dørene for sushi og eksotisk mat her

ULEFOSS: Det har vært etterlengtet tilbud på Ulefoss, og i løpet av neste måned kan dørene trolig åpnes. Da blir sushi og andre eksotiske retter for første gang servert i trillebårbyen. – Jeg håper at jeg kan åpne i oktober.
Les mer om:

Slik var søndagsmiddagene hos "folkekongen"

Hver søndag fikk Benedikte Ferner smaken på god mat, på middag hos bestefar kong Olav. I forbindelse med ny kokebok åpner hun opp om sin barndoms opplevelser med «folkekongen».
Les mer om:

Kundene strømmet tilbake til Didier: – Vi har nok lagd litt for lite mat

SKIEN: Tirsdag hadde både parken og Didier nyåpning.
Les mer om:

Kommunane investerte stort før samanslåinga: No vurderer dei store kutt i mattilbod til eldre

Eigedomsskatt, kutt i mat til eldre og nedlagde skular. Dei samanslåtte kommunane må no handtere baksmellen etter pengebruken til forgjengarane.
Les mer om:

Kommunane investerte stort før samanslåinga: No vurderer dei store kutt i mattilbod til eldre

Eigedomsskatt, kutt i mat til eldre og nedlagde skular. Dei samanslåtte kommunane må no handtere baksmellen etter pengebruken til forgjengarane.
Les mer om:

Ny kjøkkensjef i populær bryggerestaurant: – Dette handler ikke om å lage mat for oss selv

– Dette handler ikke om å lage mat for oss selv som jobber på kjøkkenet, men å servere gjestene noe de kjenner og forstår – og det enkle er ofte det beste.
Les mer om:

Frykter det har blitt flere nyfattige i Fredrikstad: – Det er økt pågang av folk som ber om hjelp, spesielt til mat

Kirkens Bymisjon gjør det beste de kan, innenfor smittevernreglene, for å hjelpe sårbare grupper. Men koronapandemien gir bekymringer.
Les mer om:

Vi kaster mindre mat etter koronautbruddet

Ifølge ferske undersøkelser er marsvinet redusert etter koronautbruddet, og en ny rapport viser at mer overskuddsmat blir reddet av matsentralene.
Les mer om:

Feiret etiopisk nyttår hos Sara i Ryfoss - nå er de inne i 2013

Mandag ble det invitert til etiopisk nyttårsfeiring hos Saras Mat i Ryfoss.
Les mer om:

Ny designbutikk åpner i Kirkegata

Things with a story (TWAS) tilbyr produkter innen kontortilbehør, velvære, interiør, mat og accessoirer. I tillegg ønsker de at de nye lokalene skal bli et møtested for gjestene.
Les mer om:

Sandøytunet heidra for god mat (pluss)

Storkjøkkenet på Harøya heidra for god og kortreist mat.
Les mer om:

Kokebokforfattar, forleggjar og påtroppande avisa Valdres-redaktør møter lokalmatprodusentar i Vang

Aktuell kokebokforfattar Mia Frogner, forleggjar Lennart Krohn-Hansen, Nationen-journalist og påtroppande lokalavis-redaktør Hilde Lysengen Havro og fleire lokalmatprodusentar kjem til Vang Folkebibliotek for å snakke om mat.
Les mer om:

Gunnestad har slått butikken konkurs: Anmelder gårdeier etter disse overvåkingsbildene

PORSGRUNN: Didrik Gunnestad har slått Langangen mat og kafé AS konkurs, men lar likevel ikke det sette punktum for sagaen rundt butikken. Tre anmeldelser skal sendes politiet og overvåkningsbilder fra butikken vil bli lagt ved.

Super gatefest på Sletteløkka

Det ble mye moro og ablegøyer, og ikke minst god mat og godt drikke, da Sletteløkka Arrangementer og bydel Bjerke inviterte lokalbefolkningen til skikkelig gatefest.
Les mer om:

Underbetalte arbeidsinnvandrere bekymret for familien hjemme: – Jeg er redd og har angst

LIER (VG) Arbeidsinnvandrere fra Portugal ble betalt halvparten av den lovpålagte minstelønnen i norsk jordbruk, og har ennå ikke mottatt hele lønnen. De bor trangt, med lite mat, og nå frykter Abdul Hannan (43) for familien hjemme.
Les mer om:

- Å våkne var slitsomt

Frida Karlsson snakker ut om smellen og utfordringen ved å få i seg nok mat: - Det kom til et punkt hvor jeg måtte gjøre noe, sier 21-åringen til Dagbladet.
Les mer om:

Rockheim klar med foto- og videoutstilling viet norske artisters hverdagsliv

Det er multikunstneren, filmskaperen og den tidligere musikkjournalisten André Løyning som avrunder sin blogg «Saftflaske» – med utstillingen «Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk». Den åpner 8. oktober, og byr på foto- og videoreportasjer, musikkvideoer, artistintervjuer og konsertopptak. Ifølge Rockheim gir Løyning publikum «et intimt og nærmest poetisk innblikk i hverdagslivet til artistene». – Jeg håper bildene mine kan sees som en kjærlighetserklæring til alle de som jobber på, bak og foran scenen.
Les mer om:

Stor forskjell på maten i skolefritidsordningen

Der noen barn «bare» får frukt, får andre varm mat flere ganger i uka.
Les mer om:

Slik klarte Une (28) å ikke bruke ei eneste krone på mat i løpet av én måned

Une Cecilie Oksvold anslår at hun bruker rundt 2000 kroner på mat i måneden - drøye 1300 kroner under snittet, ifølge en undersøkelse. Det er spesielt én aktivitet som gjør det mulig.
Les mer om:

Matvanar som spelar på lag med planeten(pluss)

Er du ein av dei som ønskjer å ete meir klima- og miljøvenleg, men er usikker på korleis du skal gjere det? Svaret ligg ikkje nødvendigvis i å kutte ut alt animalsk, men å ha meir plantebasert mat på tallerken og kaste mindre i bosset.
Les mer om:

Helga synes det er for dumt å la nedfalls-eplene ligge: – Det er kilovis med mat som ikke blir brukt

I hagen hos Helga syltes det saft, syltetøy og chutney av nedfalls-epler.
Les mer om:

Dårlige spisevaner avslørt: Derfor hopper du over frokosten

SKIEN: Om kvelden spiser vi alt fra sjokolade og kjeks til middagsrester og muffins, og om natten sover vi for lite. En fersk undersøkelse viser at ni av ti i Vestfold og Telemark fylke gafler i seg mat om kvelden.
Les mer om:

Se hvem som var på konsert med Jo Nesbø

Mange var det som ville på konsert med selveste Jo Nesbø i Bakhagen på Tollboden lørdag kveld. Så mange at man på grunn av koronarestriksjoner måtte ha to konserter. KVs utsendte var på den første konserten, hvor en nesten fullsatt Bakhagen fikk det man ønsket med en toppmotivert Nesbø på scenen sammen med to dyktige musikere. Selv om det regnet aldri så lite, fant publikum ly under stedets store parasoller. Som normalt, krydret Nesbø konserten med mange historier som bidro til at publikum til tider nærmest gapskrattet.

Vil merke mat som snus(pluss)

Senterungdommen vil at maten skal merkast så godt at ingen av kundane er i tvil om maten er norsk eller importert.
Les mer om:

Et satirisk eventyr, en ordinær dag i nye Kristiansand kommune

Det var en gang sykepleieren som skulle til lederen sin for å be om innkjøp av litt bedre mat til beboerne på sykehjemmet.
Les mer om: