Nyheter om Marvik


Ikkje alle elevane i Suldal kan starta måndag

Skyss er ein sentral faktor på mange av skulane i Suldal, og avklaringane som trengst rundt den, gjer at ikkje alle elevane kan starta måndag. Desse kan begynna måndag Det som måndag morgon er klart, er at skulane på Vinjar, Sand og i Erfjord ikkje kjem i gang med opning måndag, men truleg tysdag.

Slik blir 17. mai-feiringa rundt om i Suldal

Frå fjorårets feiring på Ropeidhalvøya. Foto: Lena Nergård ROPEIDHALVØYA: Bilkortesje og korps langs vegen – Me legg opp til både bilkortesje på halvøya og mykje kjekt digitalt i år, lovar leiar i komiteen, Annette Gregersen. Kortesjen skal gå frå Helland til Øvrabø tur-retur, og det blir sjølvsagt premiering for best pynta køyretøy. Lokalt og digitalt Gregersen seier at alt ikkje er heilt på plass endå, men at det alt er bestemt at det ikkje blir noko felles feiring på nasjonaldagen. 17.

Omsetting av eigedomar i Suldal kommune

Omsetting av eigedomar i Suldal kommune Rota 35 (Gnr 5, bnr 1, fnr 22) er overdrege for kr 200.000 til Anne Brit Mikkelsen (31.03.2020) Suldalsvegen 901 (Gnr 13, bnr 14) er overdrege for kr 200.000 frå Ole Martin Eikeland til Oddvin Marvik (27.03.2020) Indre Ryfylkevegen 2038 (Gnr 168, bnr 4) er overdrege for kr 100.000 frå Odd Jostein Aas til John Magne Johnsen (06.04.2020) Lagarhusvegen 1 (Gnr 103, bnr 112) er overdrege frå Judith Jonassen til Olaug Marie Jonassen, Karin Sirevaag, Astri Johanne Jonassen Vaage og

Konfirmasjonane utsette til hausten

Konfirmantar i Erfjord og Sand kyrkje skulle vore først ut med konfirmasjonsgudsteneste i helga som var, men slik vart det ikkje. Dei humanistiske konfirmantane i Suldal og Sauda like så med seremoni i Sauda. Nå er alle konfirmasjonane utsette til hausten. Ny datoar Årets konfirmasjonar i suldalskyrkjene nå i mai, har fått ny dato: Erfjord kyrkje, 2. mai, er flytta til 26. september Sand kyrkje, 3. mai, flytta til 12. september Marvik kapell, 9. mai, flytta til 19. september Jelsa kyrkje, 10.

Fekk kontra-beskjed om småskulane ti på halv helg

Måndag opnar altså skulane i Norge for 1.- 4.klasse. Men for ein oppvekstsjef i ein kommune med fleire små skular, inneber den avgjerda at småskulane blir mikroskopiske, og at lærarane der vil måtte dela seg mellom å undervisa både dei som er på skulen og dei som fortsatt må vera heime. Skuleleiinga i Suldal meiner dei minste skulane fint er i stand til å ta imot elevar i mellomsteget på ein smittevernfagleg trygg måte, og at alt dermed ligg til rette for spesialbehandling.

Meir uteskule når dei minste begynner igjen måndag

Måndag er det dei minste skuleungane sin tur til å komma på plass i skulekvardagen igjen, og det blir friminutta som blir mest annleis. Meir undervisning ute Også på skulen opererer styresmaktene med omgrepet «kohort», som inneber ei gruppe som er fast gjennom veka. På dei største suldalsskulane vil det på skulane stort sett vera klassane som er slike grupper.

Omsetting av eigedommar i Suldal komune

Bogsundvegen 132 (Gnr 149, bnr 1) er overdrege frå Olav Erfjord til Bengt Erfjord (03.03.2020) Overdraginga omfattar også del av Gnr 166, bnr 2 Overdraginga omfattar også del av Gnr 166, bnr 3 Del av Skjærabergveien 8 (Gnr 22, bnr 110, seksjon 2) i Stavanger kommune er overdrege frå Svein Bernhard Dørheim til Kari Vibeke Thu (05.03.2020) Overdraginga omfattar også del av Suldalsvegen 909 (Gnr 13, bnr 10) i Suldal kommune Rota 1 (Gnr 5, bnr 1, fnr 21) er overdrege til Tor Magne Pettersen (05.03.2020) Austmannsvegen

Før alt blei annleis, ein smak av leirlivets gleder

Førre veke var alle 7.-klassingane i kommunen samla på Gullingen leirskule. Lite ante dei at dette var deira siste dagar i full fridom på ei stund. Saman med ein klasse frå Rubbestadneset skule på Bømlo, fann dei stor glede i snøen på heia. Koselege innemiljø inviterte til sosialt samvær og næring til gryande, nye venskap. Smil i sludd Blytunge snøfiller smell i frontruta på vegen mot Gullingen denne ettermiddagen. Skodda har tredd seg nedover Grønhåve, og det er subbe.

Marvik Hølland med sterk prestasjon i ungdoms-NM

Marie Marvik Hølland gjorde det sterkt under UM i Bærum i helga. Pers og sjuandeplass Der stilte femtenåringen frå Sand i fleire øvingar, men det var i 60 meter hekk ho verkeleg slo til. Ho gjekk direkte til finalen, der ho persa seg med 2, 5 tiandelar og enda på ein sjuandeplass med tida 9.63 minutt, fortel far Torleiv Hølland.
Les mer om:

Asbjørg klar for pensjonistlivet, Sissel tar over

Til sommaren er det 28 år sidan Marvik starta på Landbrukstenester Suldal og Sauda. Om ikkje mange veker ventar pensjonistlivet. Følgd fleire bondegenerasjonar Med fleire tiår innan kontorfaget, med løn og rekneskap, har ho fått vore med på ei teknologisk reise med høgt turtal. – Ja, enormt. Du veit ungar som ikkje var fødde då, er bønder nå, svarar ho kjapt. Ho smiler.

LESARBREV: Oddvin Marvik om Framtidas Omsorg

Eg ser det spissar seg til angåande plasseringa av omsorgstenestene i Suldal. Nå blir det mobilisert sterkt frå visse kantar, og det er blitt eit distriktspolitisk spørsmål. Fleire meiner omsorgstenesta må få ein distriktspolitisk profil, og då er det Vinjar som peikar seg ut som rette plassen å plassera eldreomsorga. Forutan å argumentera med dei distriktspolitiske momenta, drar dei fram det gode miljøet rundt Vinjar. Dei nemner nærleik til barnehage, barneskule, kyrkje, samfunnshus, fotballbane og lavvo, med meir.
Les mer om:

Søskentrio med flott innsats på SørVestmesterskapet i Sandnes

Jostein, Signe og Marie Marvik Hølland stod for 13 av i alt 616 startar, noko som er rekord, under todagarsmeisterskapet. Det er sjette gong at Sandnes IL inviterer inn til meisterskapet der friidrettsutøvarar frå Agder, Rogaland og Vestland konkurrerar. Fire førsteplassar Alle dei tre søskena tok to eller fleire pallplassar. Marie (J15) vart tredje best i sin klasse på 60 meter, 60 meter hekk og lengde. Signe, som deltok i J13, vart også tredje best på 60 meter og lengde.

LESARBREV: Kor skal ein 16-årig suldøl reise på skule?

Før i tida reiste 16-åringar på sjøen. Dei sa na-na, og kom ikkje tilbake før dei hadde vore innom Amsterdam, tuberkulose, tatoveringar og syfilis. I dag er dei fleste noko meir betenkte med å sende ein 16-åring åleine ut i verda. Det trur vi er lurt og rett. Og i Sauda finst det ikkje tatoverings-sjapper. I 1990 var vi fem suldølar på veg ut verda. Vi valde alle å ta utdanning på Sauda vidaregåande. Nokon tok første året på Sand, nokon budde på hybel og nokon pendla.

Eigedom

Eidssjøen 14 B (Gnr 93, bnr 126) er overdrege for kr 3.100.000 frå Hove Katinka Joyce Ten og Peter Gabriel Tijhuis til Cecilie Gustavsen (04.11.2019) Del av Hegglandsveien 87 (Gnr 35, bnr 98) i Rennesøy kommune er overdrege frå Terje Sætrevik til Anne Tranberg Sætrevik (01.11.2019) Overdraginga omfattar også del av Breiastøldalen 1 (Gnr 4, bnr 59) i Suldal kommune Øysteinslandsveien 255 (Gnr 225, bnr 7) i Lyngdal kommune er overdrege frå Arne Bjørknes til Esther Martha Rud Bjørknes (05.11.2019) Overdraginga omfattar

Distriktsmusikarane legg ut på barokkturné

Distriktsmusikar Jan Gunnar Sæbø fatta interesse for cembaloet i Sand kyrkje. Slikt kan det fort bli turné av. Suldal rundt Allereie i kveld, tysdag, spelar musikarane i Marvik kapell. Dei neste dagane skal dei spela i kyrkjene i Suldalsosen, Sand, Erfjord og Jelsa, i tillegg til Energihotellet på Nesflaten. – Cembaloet er jo ein replika av barokkens dominerande klaverinstrument. Etter mange timars arbeid på instrumentet, er det nå til å spela på.

Over 320 000 kroner frå Suldal til TV-aksjonen

Det er nokre tusenlappar færre enn på dei tre siste TV-aksjonen. Av summen på 324 024 kroner vart om lag 145 000 kroner samla inn av bøsseberarane i går søndag. Inkludert i denne innsamlingssummen er 8 183 kroner gitt frå Vinjar skule og 11 715 kroner frå Marvik skule.

Sønderknuste TIL-jenter etter semifinaletapet: – Det verste som kunne skjedd

TIL-talentene Ina Birkelund (15) og Frida Emilie Marvik (15) tok det bitre semifinaletapet i cupen svært tungt.
Les mer om:

Sønderknuste TIL-jenter etter semifinaletapet: – Det verste som kunne skjedd

TIL-talentene Ina Birkelund (15) og Frida Emilie Marvik (15) tok det bitre semifinaletapet i cupen svært tungt.
Les mer om:

Her jubler TIL-jentene for vanvittig bragd: Frida (15) ble den store helten i cupthrilleren

Frida Marvik (15) vartet opp med tre (!) redninger i straffesparkkonkurransen mot Lyn i cupen. Nå venter semifinale.
Les mer om:

Her jubler TIL-jentene for vanvittig bragd: Frida (15) ble den store helten i cupthrilleren

Frida Marvik (15) vartet opp med tre (!) redninger i straffesparkkonkurransen mot Lyn i cupen. Nå venter semifinale.
Les mer om:

Tapte i VM – inndrar eigen ferie

Bryte-VM er over praktisk tala før det har begynt for dei norske deltakarane. Alle fire har tapt. I klasse 60 kilo tapte Stig-Andre Berge 3-2 for kinesiske Sailike Walihan i dag. – Jeg hadde dette i min hule hånd. Gir den bort med elendig taktikk. Inndrar selv ferien jeg egentlig skulle ha hatt etter VM.

LESARBREV: Om skuleplasseringa på Ropeidhalvøya

Alle har me kjensler for skule, og mykje kan seiast og meinast om både innhald og anna. Nytt skuleår er i gang, og eg ønskjer alt godt for alle ledd i oppvekstsystemet vårt! Nå før valet kjenner eg for å løfta opp nokre tankar om plassering av skulen på Ropeidhalvøya. Mange kjensler er knytt til dette òg. Eg engasjerte meg ikkje i sist skuleplasseringssak på halvøya anna enn at eg registrerte at den pågjekk i fleire år, og at kommuneadministrasjonen gjorde ein ryddig og demokratisk jobb.

Møtte dei harde kommunikasjons-realitetane i Suldal

Det seier fylkestingsrepresentant og listetopp for Senterpartiet i Rogaland, Arne Bergsvåg, som også er leiar av samferdselsutvalet i fylket. Han, fjerdekandidat på vallista, Sandra Christin B. W. Skarholm og organisasjonssekretær Kalle Nilsen, kom vel ein time seinare enn planlagt til besøket i Suldal. Rasfaste Frå møtet i Sauda på veg til Sand, vart det bom stopp på Saudavegen. Flaumvatnet over fylkesvegen ved Åsjuvet stoppa følget.

Trafikkulukke på Ropeidhalvøya med tre unge involvert

Dei tre unge mennene skal berre ha fått mindre skader då bilen dei var i, natt til laurdag hamna utfor vegen på Hebnesvegen. Men føraren, som er under 20 år og utanbygdsfrå og dei to mindreårige passasjerane som er heimehøyrande i Suldal, blei tatt med av ambulansen frå staden. Det skal ha vore store materielle skader på køyretøyet. Vurderte førarkort-beslag Avkøyrselen skjedde på fylkesveg 681 mellom Øvrabøkrysset og avkøyrselen til Marvik.

Stina og Siri på 7. plass i NM

På Voldsløkka i Oslo, i konkurranse med 40 andre lag, blei du- oen frå Sand slått ut i kvartfinalen av Koll. – Kjipt – Det var ein veldig kjip 7. plass, me var så nære heile kampen og hadde leiinga i lange periodar. Men så tapte me siste settet til slutt med 14-16, seier Marvik og ergrar seg endå, fleire dagar etter, over at dei ikkje nådde semifinalen. NM i U17 har vore det store målet for dei denne sesongen, og dei to skulle så gjerne nådd semifinalen før dei gav seg.
Les mer om: