Nyheter om Marvik


Distriktsmusikarane legg ut på barokkturné

Distriktsmusikar Jan Gunnar Sæbø fatta interesse for cembaloet i Sand kyrkje. Slikt kan det fort bli turné av. Suldal rundt Allereie i kveld, tysdag, spelar musikarane i Marvik kapell. Dei neste dagane skal dei spela i kyrkjene i Suldalsosen, Sand, Erfjord og Jelsa, i tillegg til Energihotellet på Nesflaten. – Cembaloet er jo ein replika av barokkens dominerande klaverinstrument. Etter mange timars arbeid på instrumentet, er det nå til å spela på.

Over 320 000 kroner frå Suldal til TV-aksjonen

Det er nokre tusenlappar færre enn på dei tre siste TV-aksjonen. Av summen på 324 024 kroner vart om lag 145 000 kroner samla inn av bøsseberarane i går søndag. Inkludert i denne innsamlingssummen er 8 183 kroner gitt frå Vinjar skule og 11 715 kroner frå Marvik skule.

Sønderknuste TIL-jenter etter semifinaletapet: – Det verste som kunne skjedd

TIL-talentene Ina Birkelund (15) og Frida Emilie Marvik (15) tok det bitre semifinaletapet i cupen svært tungt.
Les mer om:

Sønderknuste TIL-jenter etter semifinaletapet: – Det verste som kunne skjedd

TIL-talentene Ina Birkelund (15) og Frida Emilie Marvik (15) tok det bitre semifinaletapet i cupen svært tungt.
Les mer om:

Her jubler TIL-jentene for vanvittig bragd: Frida (15) ble den store helten i cupthrilleren

Frida Marvik (15) vartet opp med tre (!) redninger i straffesparkkonkurransen mot Lyn i cupen. Nå venter semifinale.
Les mer om:

Her jubler TIL-jentene for vanvittig bragd: Frida (15) ble den store helten i cupthrilleren

Frida Marvik (15) vartet opp med tre (!) redninger i straffesparkkonkurransen mot Lyn i cupen. Nå venter semifinale.
Les mer om:

Tapte i VM – inndrar eigen ferie

Bryte-VM er over praktisk tala før det har begynt for dei norske deltakarane. Alle fire har tapt. I klasse 60 kilo tapte Stig-Andre Berge 3-2 for kinesiske Sailike Walihan i dag. – Jeg hadde dette i min hule hånd. Gir den bort med elendig taktikk. Inndrar selv ferien jeg egentlig skulle ha hatt etter VM.

LESARBREV: Om skuleplasseringa på Ropeidhalvøya

Alle har me kjensler for skule, og mykje kan seiast og meinast om både innhald og anna. Nytt skuleår er i gang, og eg ønskjer alt godt for alle ledd i oppvekstsystemet vårt! Nå før valet kjenner eg for å løfta opp nokre tankar om plassering av skulen på Ropeidhalvøya. Mange kjensler er knytt til dette òg. Eg engasjerte meg ikkje i sist skuleplasseringssak på halvøya anna enn at eg registrerte at den pågjekk i fleire år, og at kommuneadministrasjonen gjorde ein ryddig og demokratisk jobb.

Møtte dei harde kommunikasjons-realitetane i Suldal

Det seier fylkestingsrepresentant og listetopp for Senterpartiet i Rogaland, Arne Bergsvåg, som også er leiar av samferdselsutvalet i fylket. Han, fjerdekandidat på vallista, Sandra Christin B. W. Skarholm og organisasjonssekretær Kalle Nilsen, kom vel ein time seinare enn planlagt til besøket i Suldal. Rasfaste Frå møtet i Sauda på veg til Sand, vart det bom stopp på Saudavegen. Flaumvatnet over fylkesvegen ved Åsjuvet stoppa følget.

Trafikkulukke på Ropeidhalvøya med tre unge involvert

Dei tre unge mennene skal berre ha fått mindre skader då bilen dei var i, natt til laurdag hamna utfor vegen på Hebnesvegen. Men føraren, som er under 20 år og utanbygdsfrå og dei to mindreårige passasjerane som er heimehøyrande i Suldal, blei tatt med av ambulansen frå staden. Det skal ha vore store materielle skader på køyretøyet. Vurderte førarkort-beslag Avkøyrselen skjedde på fylkesveg 681 mellom Øvrabøkrysset og avkøyrselen til Marvik.

Stina og Siri på 7. plass i NM

På Voldsløkka i Oslo, i konkurranse med 40 andre lag, blei du- oen frå Sand slått ut i kvartfinalen av Koll. – Kjipt – Det var ein veldig kjip 7. plass, me var så nære heile kampen og hadde leiinga i lange periodar. Men så tapte me siste settet til slutt med 14-16, seier Marvik og ergrar seg endå, fleire dagar etter, over at dei ikkje nådde semifinalen. NM i U17 har vore det store målet for dei denne sesongen, og dei to skulle så gjerne nådd semifinalen før dei gav seg.
Les mer om:

Verdas beste til ToppVolley

Fram til jul får skulen glede av både verdas beste trenar Kåre Mol og verdas beste sandvolleyspelarar på trenarsida. Stor interesse – Frå august til desember kjem verds-toppane til å ha base her på Rygjatun, og dei vil også ha trenar-roller for elevane. Det blir sjølvsagt ein stor styrke for skulen, men også ein enorm inspirasjon for elevane, meiner Marvik.

Kråka Kari ferierer i Marvik

Kari er blitt reine turist-attraksjonen i Marvik. Store og små vil bort for å helsa å kråka som stort sett held seg rundt leilegheita på kaien i Marvik. Budde i ein stamp Det er 13 år gamle Vilde Veland Wahlberg som har tatt det meste av ansvaret for kråka. Etter å ha blitt redda opp frå bakken, fekk kråka bu i ein stamp i garasjen. Etter kvart som Kari vaks til, laga Vilde kunstige tre til henne i hagen.

Sandsjenter på SI-stafett

1. mai deltok fire friidrettsutøvarar frå Idrettslaget Sand på SI-stafetten i Sandnes. Det er 66. gong at Sandnes idrettslag inviterer til stafetten som går i løyper i området ved Sandnes stadion der start og mål er. Sandslaget bestod av: Oline Dahle, Marie Marvik Hølland, Signe Marvik Hølland og Karoline Smedsrud. I deira klasse, J13/14, var det 15 lag som stilte til start. Dei fire sandsjentene kom inn til ein fin sjuandeplass.

Sandnes Ulfs fysio møter sin egen klubb – tør ikke spille kampen

Til daglig har han ansvar for å holde Sandnes Ulf-spillerne på beina. På fritiden er han midtstopper for Madla. Onsdag møtes de to lagene i cupen. Den kampen står Lars Marvik (28) over.
Les mer om:

Sandnes Ulfs fysio møter sin egen klubb – tør ikke spille kampen

Til daglig har han ansvar for å holde Sandnes Ulf-spillerne på beina. På fritiden er han midtstopper for Madla. Onsdag møtes de to lagene i cupen. Den kampen står Lars Marvik (28) over.
Les mer om:

Sandvolleysand til Sand

Klokka er ni om morgonen og dugnaden er allereie godt i gong. Fleire banar Med prosjektleiar Dagfinn Helland i spissen, starta mannskapet laurdag klokka halv sju med å leggja duk over pukket, slik at sanden ikkje blir vaska ut ved regnvêr. Når dagen er omme, er sandflata stor nok til tre internasjonale banar, eller fire treningsbanar. – Regnet gjer eigentleg godt. Då slepp me at det ryk så felt, konstaterer Helland.

Årets konfirmantar

Her er lista over årets konfirmantar: Humanistiske konfirmantar Folkets Hus, Sauda 4. mai Karsten Berekvam Frikk Bratås Theo Herheim Egge Arin Eirikssønn Åshild Helstrup Hindenes Olav Eino Hovind Odin Ripel Jensen Silje Ekkjestøl Lien Tuva Ekkjestøl Lien Sebastian Listøl Mira Isabella Skaar Madsen Ingrid Renata Nielsen Simen Rønhovde Sindre Steine Jakob Lindanger Sørensen Marvik kapell 4. mai Daniel Byrkjedal Finnvik Hanne Rebekka Hebnes Sondre Hebnes Elias Kjølvik Jelsa kyrkje 5.

Få dager igjen: Klar for EM

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Oskar Marvik - også kjent som «Tåsenplogen» - skal representere Norge under Europamesterskapet bryting 2019, og som blir arrangert i Bucuresti i i Romania, fra 8. til 14. april.- Jeg skal bryte innledene matcher 12. april, og forhåpentligvis finaler 13. april. Kroppen føles bra og vekta er på stabile 125 kilo.

Historisk gull til TVN-jentene

Etter siger mot Førde laurdag, kunne dei unge elitespelarane sleppa jubelen laus og kalla seg Norges beste volleyball-lag og vinnar av Mizunoligaen 2018/19. Historisk Før sluttspelfinalen i Naustdal, hadde TVN-jentene vunne første sluttspeloppgjeret i Suldalshallen, 3-1 over Førde. Gullet er historisk på fleire måtar: Det er første gong elevar på TVN kan skilta med eliteseriegull og første gong i Norge at eit så ungt lag har vunne serien.

Korps-Suldal spelar opp til storkonsert i kveld

I staden for å bruka ei helg til korps-seminar, fann dirigentane Liv Jorunn Øvrebø og Andreas Nielsen på å samla dei fire korpsa til fellesøvingar på Sand. Kvar tysdag i mars har musikantar frå Erfjord, Marvik, Suldalsosen og Sand øvd i lag i storsalen på Kulturhuset. Kvart korps stiller med tre songar, dermed får publikum servert tolv nummer frå scenen. Ingen raud tråd Nielsen fortel at konserten viser kvardagen til korpsa; kva dei driv og øver på.

Vil ha fem dagars skuleveke for alle

Om kommunestyret førstkommande tysdag delegerer avgjerda til levekårsutvalet, betyr det at alle skulane i Suldal vil ha fem dagars-veke allereie frå skulestart i august. I dag har Sand og Vinjar skule fem dagars skuleveke, og Marvik skule har vedtatt å gå frå fire til fem dagar frå hausten. – Tanken var god Sand (SV) vil ha denne vanskelege saka avgjort før dei nye kommunestyrepolitikarane tar over. – Tanken var god, men det er ikkje alltid me ser konsekvensane av vedtaka me gjer.

Kari Marvik kåra til ei av Norges fremste tech-kvinner

I dag, på den internasjonale kvinnedagen, offentleggjorde NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA lista med kvinnene dei meiner er gode rollemodellar. Det skjedde på Næringslivets hus i Oslo med statsminister Erna Solberg til stades. Overraska og glad – Eg vart overraska, seier Marvik.

Nå er det nye fjøset endelig klart for geitene (pluss)

Torsdag 21. februar kunne Hilde og Widar Marvik endelig vise fram det nye fjøset. I fjor gjorde naboer og familie en helteinnsats for å redde dyrene da fjøset brant ned - nå feiret de helt nytt og moderne bygg med åpent fjøs.
Les mer om:

Smykket forsvant da moren var innlagt på UNN: – Det var julegave fra barnebarna og skulle være med på hennes «reise videre»

Smykket forsvant da 62 år gamle Wigdis Marvik var innlagt på lungeavdelingen på UNN. Nå vil familien ha det tilbake.
Les mer om: