Nyheter om Marker


– Har kommunen en plan for Byens marker?

Beboere på Østsiden er bekymret for at kommunen skal tillate bygging innenfor verneområdet.
Les mer om:

Ikke bygg ned Byens marker

Gruppelederne Velgaard, Lubiana og Svandal argumenterer med både jordvern- og kulturminnehensyn når de går imot de planlagte rekkehusene i i Klokkerstuveien på Byens marker.
Les mer om:

Byens marker skal beskyttes: Fylkesrådmannen ber om nedskalering av rekkehusfelt i Klokkerstuveien

Slettelandskapet skal beholdes. Fylkeskonservatoren reagerer på Solid Prosjekts planer om å bygge 30 rekkehus i Klokkerstuveien på Byens marker. Fylkesrådmannen vil ha færre boliger og redusere størrelsen på boligfeltet.
Les mer om:

Blankt nei til dagligvarebutikk ved Offisersporten

Riksantikvaren har ført opp Gamlebyen og Byens marker på listen over kulturlandskap av nasjonal interesse. Markene skal være åpne. Dermed stanser fylkeskommunen butikkplanene ved Offisersporten ved å fremme innsigelse.
Les mer om:

Espen fra Naturoppsynet: – Det er sannsynlig at vi får besøk av streifende ulv også i framtiden

– Ulven var nok klar over at den ble jaget, sier Espen Marker i Statens Naturoppsyn dagen etter at en ung hannulv ble felt ved Sokna.
Les mer om:

Einar frå Skodje: – Barna er traumatiserte

Australia har stått i brann sidan oktober, og ber om internasjonal hjelp. Søndag kom fire nordmenn heim etter å ha hjelpt til saman med britar og kanadiarar på nedbrente marker.

Australia får internasjonal hjelp mot flammane

Australia har stått i brann sidan oktober, og ber om internasjonal hjelp. Søndag kom fire nordmenn heim etter å ha hjelpt til saman med britar og kanadiarar på nedbrente marker.

Vil sette opp 30 rekkehus på Østsiden

På et jorde på Byens marker, håper Solid Prosjekt å få sette opp rundt 30 rekkehus. – Kommer til å passe godt for småbarnsfamilier, sier entreprenøren.
Les mer om:

Skulle tøffe seg litt – plutselig lå motorsykkelen i sjøen

Tenåringen fra Marker hadde akkurat fått lappen på tung motorsykkel. Så skjedde det som ikke skal skje.
Les mer om:

På fredag fyller Jahn Teigen 70 år – det marker han på en spesiell måte

Fredag 27. september fyller den folkekjære artisten Jahn Teigen 70 år. Det feirer han ved å gi en «gave» til fansen.
Les mer om:

Flomrammede elever får dekket busstransport

Gudeberg-rektor Kirsten Sembs beste råd til foreldre på Katrineborg og Byens marker er å kjøre eller sende barna med buss til skolen de dagene undergangene under Habornveien fylles med vann.
Les mer om:

I minst 20 år har barna på Katrineborg og Byens marker fått skoleveien sperret av vann – fremdeles er løsningen langt unna

Lokalutvalgsleder Fredrik W. Ellefsens egen datter ble påkjørt på Habornveien fordi undergangen var fylt med vann. 20 år senere tvinges fremdeles fotgjengere ut på den sterkt trafikkerte veien ved kraftig regnvær.
Les mer om:

Danske Mikkel overrasket kona med å flytte hjem

SKIEN: - Det er forskjell på en trener og en suksessrik trener, mener Mikkel Marker, som nedprioriterer egne behov. Dag-Eilev Fagermo mener han er det siste.
Les mer om:

Marken som spiser stein og bæsjer sand

Amerikanske forskere har undersøkt noen helt spesielle marker som bor i, spiser og bæsjer stein. – Den er nesten mytisk, sier forsker.
Les mer om:

Markerer 25 år med originalmedlemmene

– Det er gøy, og det er sjelden vi gjør sånne ting.

Folk gir Gunvall (78) «idiot-tegn» når de passerer han på veien – mener det er andre som ikke kan trafikkreglene

Gunvall Andreassen (78) fra Marker har det svart på hvitt at han skal kjøre på venstre side av veien med sitt hjelpemiddelkjøretøy. Likevel opplever han at bilister nesten meier ham ned.
Les mer om:

Synspunkt: I åpne landskap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når man går i land på Rørstad, det veiløse stedet ytterst i Sørfolda, er det som om man går ut av tiden.Tiden kunne like godt stått stille. Det spiller ingen rolle hva klokken er, for det er ingenting man skal rekke.

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Maggi Gausel og Aron Espeland gir deg sine beste påskelam-oppskrifter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg ser virkelig verdien av å bruke lokale råvarer. Grønnsaker er nydelig tilbehør til påskelammet. Foto: Maggi Gausel 39-åringen står ved kjøkkenbenken i familiens nye hus på Dalheim gard på Hognestad. Drømmen var et lite småbruk på landet, og familien flyttet inn hit like før jul. For noen få dager siden flyttet også to nyfødte lam inn i kjelleren på låven som hører til den fem mål store eiendommen.

Eva bor på en av Fredrikstads siste «setre»

Å, jeg vet en seter! Sang Gamlebyens rikinger om våren. Så flyttet de seg og dyrene til Solhaug og andre glade lystgårder på Byens Marker.
Les mer om:

Kjærligheten til kjent skiensjente sørget for at danske Mikkel (32) havnet i Odd

LA MANGA: Mikkel Fillingsnes Marker (32) hadde flere spennende jobbtilbud, men takket være kona falt valget på Odd.
Les mer om:

Hund måtte avlives etter ørneangrep: – Sjelden at det skjer

– I løpet av de 10 siste årene har vi opplevd tre-fire tilfeller hvor kongeørn har tatt hund, sier Espen Marker ved Statens naturoppsyn.
Les mer om:

Odd har ansatt ny trener

SKIEN: Mikkel Fillingsnes Marker (32) blir Odd-spillernes nye fysiske trener.
Les mer om:

Jake Gyllenhaal i nyversjonen av dansk film

Skuespilleren Jake Gyllenhaal gjør seg klar til å tre inn i hovedrollen, og han tar seg også av produsentjobben sammen med makker Riva Marker. Det melder Contactmusic. Originalversjonen er valgt til Danmarks Oscar-bidrag neste år, og dette er svenskfødte Gustav Möllers langfilmdebut. Filmen, som gikk opp på kinoene i Norge i sommer, handler om Politibetjent Asger Holm ved politiets operasjonssentral.