Nyheter om Mandal


Her skal E39-trafikken gå fra 20.mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tunnelrehabiliteringsprosjektet i Region sør startet i Vest-Agder mars 2015 med tunnelene Loga, Drangeid og Austad på E39 i Flekkefjord. Arbeidene der ble ferdig sommeren 2015. Våren 2016 startet arbeidene i Kirkehei-tunnelen i Mandal. Deretter ble Skjeggestadtunnelen rehabilitert. DÅRLIG DEKKE: Like etter påske skal Allfarveg sørge for å lappe litt på den gamle vernede veien før hele E39-trafikken settes på.

Sp-storm og Frp-fall i nye Tønsberg: – Utrolig oppløftende tall

Senterpartiet ligger an til et brakvalg i den nye storkommunen, viser en fersk meningsmåling. Samtidig stuper Frp og KrF, og slik det ser ut nå, må Lise L. Mandal (H) ha støtte fra Sp for å bli ny ordfører. Anne Rygh Pedersen (Ap) kan derimot klare seg uten Sp.

Hold deg unna!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra 15. april til 15. juli er det forbudt å gå i land eller ferdes nærmere enn 50 meter fra land i sjøfuglreservatene. Sjøfuglene på Skagerak er i nedgang, og trenger all den ro de kan få gjennom hekkesesongen.En nedslående rapport fra NOF-VA viser at 2015 var et svært dårlig år for hekkende sjøfugler i Vest-Agder.

Mandal bør fastholde Marta Steinsvik

Mandal bør av lokale og nasjonale identitetsgrunner holde fast ved at navnet er Marta Steinsviks gate.
Les mer om:

Det er ikke nok bare å være kvinne

Ingenting tyder på at Marta Steinsvik fortjener noen stor plass i historiebøkene. Eller i bybildet i Mandal. At hun var en aktiv kvinne - det kan ikke være nok.
Les mer om:

Turtipset: Furulunden – Mandals apotek

Hundrevis bruker Furulunden i Mandal hver eneste dag – enten til trening, turgåing eller lek. På sommeren er uteområdets sju strender populære.
Les mer om:

Mann (21) dømt til fem måneders fengsel for bildrap

I fjor omkom en 70 år gammel kvinne i en trafikkulykke på E 39 ved Mones i Mandal. Nå er den tiltalte 21-åringen dømt til fengsel i fem måneder og tap av førerkortet i fire år.

Mann (21) dømt til fem måneders fengsel for bildrap

I fjor omkom en 70 år gammel kvinne på E 39 ved Mones i Mandal. Nå er den siktede 21-åringen dømt til fengsel i fem måneder og tap av førerkortet i fire år.

Trafikkstasjonen synger på siste verset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen håper å spare opp mot 350 millioner kroner på en omfattende omlegging frem til år 2024. Antall trafikkstasjoner kan bli kuttet med 30-50 prosent avhengig av hva slags tjenester de tilbyr, skriver VG.I dag finnes det 75 trafikkstasjoner hvor du kan ta førerprøven for vanlig personbil, men dette foreslås krympet til 57 innen utgangen av 2024 - eller ned 24 prosent.

Vil ha skolefag om å takle livet

Barne- og ungdomsutvalget i Mandal ønsker seg et eget skolefag om livsmestring for å takle press og forventninger fra alle kanter.
Les mer om:

Striden rundt Steinsvik

Vårt land vil i sin leder 8. april fjerne Marta Steinsvik som gatenavn både i Oslo og i Mandal.
Les mer om:

Udjus&Blågis#79: Hvem vant ordførerduellen?

Var Furre eller Skisland best i duellen på fvn.no? Er det rett å kalle opp ei gate i Mandal etter Marta Steinsvik? Og bør IS-barna hentes hjem?
Les mer om:

Lina (4) kronet Gustav Vigeland

Her setter fire år gamle Lina Ask kronen på bysten til Gustav Vigeland på dagen 150 år etter at billedkunstneren fra Mandal ble født.
Les mer om:

Her hentet verdenskunstneren sin inspirasjon

11. april er det 150 år siden Gustav Vigeland ble født i Mandal. I 2016 besøkte vi sommerhuset hans på Breime i Lindesnes, som i dag eies av hans kones slektninger Finn og Grete Hanna Vilberg.
Les mer om:

11 gull til Mandal i Barneturnstevnet

Utøvere fra Mandals Turnforening fikk samlet med seg 11 gull fra kretskonkurransen i troppsturn og åpen klasse.
Les mer om:

Første smell for ny tunnel

Første tonn med sprengstoff gikk torsdag morgen av på den første tunnelen på nye E 39 mellom Kristiansand og Mandal. Det blir ikke siste.
Les mer om:

«For opptatt av sommer»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nylig tilbake fra reiselivsmesse i Ålesund er Frode Johannessen ikke i tvil: Flekkefjord er attraktiv for mer enn bare feriesjarm med iskrem på brygga. Ikke et vondt ord om sommerbyen.Men de som kommer hit fra utlandet vil også ha mer enn det. De vil ha fjell og fjord og saltvann. Vær er mindre viktig. Sol har de der de kommer fra.- De som kommer til Norge kommer ikke på grunn av det fine været.

Trafikkulykke i Mandal – satt fastklemt i bil

I et forsøk på å unngå sammenstøt med et dyr i veien, havnet en ung kvinnelig bilfører utfor veien mellom Mandal og Holum tirsdag kveld.
Les mer om:

Eks-ansatte blankt frifunnet

To tidligere ansatte ved Umoe Mandal er av Kristiansand tingrett blankt frifunnet for å ha avslørt bedriftshemmeligheter.
Les mer om:

Utsatt for hets om gatenavn

Mandal kommune gir etter for presset og skifter det omstridte navnet på Marta Steinsviks gate.
Les mer om:

Her kommer Sørlandets nye motorvei med fartsgrense på 110 km/t

Arbeidet med nye E 39 er i gang. Motorveien vil halvere kjøretida mellom Kristiansand og Mandal - og gjøre turen til hytta på Sørlandet kortere for mange rogalendinger.

Mandal Fotoklubbs mars-bilder

Her er Mandal Fotoklubbs vinnerbilder fra mars. Og her var lappugla mest i fokus!
Les mer om:

Sykkel mot bil

En sykkel og en bil var tirsdag morgen involvert i en trafikkulykke i Gismerøyveien i Mandal.
Les mer om:

Her kommer motorveien med fartsgrense på 110 km/t

Arbeidet med nye E 39 er i gang. Motorveien vil halvere kjøretida mellom Kristiansand og Mandal.
Les mer om: