Nyheter om Manchester United


Zlatan Ibrahimovics perfekte farvel

40 år gammel, med med mer enn 20 år på topp og med hele 14.ligatitler i sin karriere er det ikke mer å bevise for Sveriges største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic. – På søndag fikk vi trolig se avslutningen på en fantastisk karriere da AC Milan vant Scudetto.

Danilo Lervolino: «Cavani ville vært en utrolig gave til byen»

Etter min mening er den uruguayanske fotballspilleren Edinson Cavani ikke bare en gave til klubben og byen han spiller i, men til fotballen generelt. – Den 35 år gamle spissen er en fantastisk energibunt som i motsetning til mange andre superstjerner selv i motgang viser fotballglede. Alle gode ting går mot slutten, men som han sa i et intervju hjemme i Uruguay, når Zlatan kan spille til han er over 40 kan jeg også. Det er bare noen dager igjen av Cavani sin kontrakt med Manchester United.

BBC nyhetsticker: «Manchester United er søppel og det er værregn overalt»

I dag tidlig klinte BBC til i et ærlig øyeblikk med en tikker som har fått internett til å koke. Noen få sinte, men de fleste synes statskanalen treffer blink. Englands mest leste sak akkurat nå! Morgenfugler (0945) oppdaget til deres store glede at mens innslaget handlet om tennis viste BBCs nyhetsticker teksten «Manchester United er søppel» og «værregn overalt». (engelsk uttrykk) Det hadde vært et kurs i BBC for en trainee i bruk av ticker som skulle vært intern og aldri lagt ut på skjerm.

Luis Suarez lurt – igjen

Hos Barcelona fikk Suarez beskjed beskjed om at han var overflødig på en iskald måte. 194 scoringer og 113 assists til arbeidsgiveren betød null og niks. Da spissen fikk oppsigelsen, presset han frem en overgang til rivalen Atletico Madrid, en overgang som viste seg å koste Barcelona dyrt. Atletico tok La Liga-trofeet, godt hjulpet av toppscorer Suarez. Nå møter 35-åringen samme skjebne i Madrid. Exiten fra Atletico Madrid kom tidligere i mai, vi trodde dette var en del av avtalen der Luis Suarez skulle ut på neste eventyr.

Nico Kovac tilbake i Bundesliga!

Kovac blir stående som en fotnote i Bayern Münchens ekstremt suksessfulle klubbhistorie. Det ene skyldes at den kroatiske treneren som ble hentet fra suksess med Eintracht Frankfurt, fikk ikke tid til å få ut potensialet sitt hos Bayern. Det andre var at erstatteren Hansi Flick like godt avsluttet sesongen med å vinne det som var av trofeer. Det var i 2018 Bayern skjønte at de bare måtte sikre seg Kovac. Da hadde han ledet Eintracht Frankfurt til seier mot Bayern i DFB-Pokal finalen, Eintrachts første tittel siden 1988.

Lingard endelig i forhandlinger med den perfekte klubben

Jesse Lingard. Tidligere up and coming fra akademiet, løftet for alvor frem av Jose Mourinho, matchvinner i FA Cupfinalen 2016. De siste sesongene har det vært alt annet enn en naturlig fortsettelse av de første sesongen hos United. Ute av den engelske landslagstroppen, 548 minutter på banen denne sesongen der spillerne han konkurrer med om spilletid ofte har underlevert. Fratatt muligheten av Rangnick til å ta avskjed med supporterne i siste hjemmekamp, selv da United ledet 3-0 over Brentford med 18 minutter igjen av kampen.

Lekkasjer og interne strider i Manchester United: – Må tas tak i

Lekkasjer og interne strider i Manchester United: – Må tas tak i
Les mer om:

Lekkasjer om interne strider i Manchester United: – Må tas tak i

Flere internasjonale medier beskriver Manchester United som en dysfunksjonell klubb. Klubbens nye manager Erik ten Hag kan trøste seg med at det vanskelig kan bli verre enn årets sesong.
Les mer om:

Ber supertalentet være tålmodig

Isak Hansen-Aarøen vant nylig FA Youth Cup og imponerer for Manchester United. Ruben Yttergård Jenssen er blant de som har latt seg blende.

– Det er Englands mest skammelige fotballag

Manchester United refses etter sesongavslutningen. Nå går utskjelt klubbeier langt i å love mer penger til forsterkninger i sommer.

United-manageren varsler Liverpools og Citys fall

På søndag ble det klart at Manchester City i en skikkelig «Real Madrid-virvelvind, med tre scoringer på fem minutter mot Aston Villa, snudde minus to til seier og Premier League-tittelen. Nummer to, Liverpool, var klar til å få hånda på trofeet hvis Steven Gerrard skulle lykkes med å nekte City tre poeng på Villa Park. Dette betyr at på de fem siste sesongene har City fire PL-trofeer, Liverpool ett. Erik ten Hag bruker første intervju på Old Trafford til å vise ambisjonene til Manchester United.

Fristes ikke av 1,2 milliarder fra Manchester og Chelsea er helt uaktuelt

Både den røde og blå delen er villige til å bla opp 100 millioner pund for Declan Rice som lenge har følt på at det ville vært bra med noe annet etter å ha vært i West Ham siden 2014. Det har ikke vært aktuelt selv før eierproblemene til Chelsea å gå tilbake til sin barndoms klubb for 23 åringen, nesten uansett hva som legges på bordet i form av lønninger og muligheter.

Erik ten Hag presentert som United-manager: – Situasjonen er ikke god

Manchester United ledes av Erik ten Hag fra neste sesong. Han erkjenner at laget ikke står veldig sterkt for øyeblikket.
Les mer om:

Kristoffer Ajer er vinneren

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

Ten Hag i første United-intervju: – Situasjonen er ikke god

Manchester United ledes av Erik ten Hag fra neste sesong. Han erkjenner at laget ikke står veldig sterkt for øyeblikket. – Jeg vil bygge et lag som alltid kjemper for hverandre, som står samlet og som vil få resultater, sier Ten Hag i intervjuet med sin nye klubb. – Vi vil gjøre fansen stolt. Situasjonen er ikke god for øyeblikket. Det er en stor utfordring, sier nederlenderen. Tidligere mandag ble det klart at Steve McClaren blir Ten Hags assistent. McClaren var Alex Fergusons assistentmanager i United mellom 1999 og 2001.

Erik ten Hag: - Ikke en risiko

Erik ten Hag legger ikke skjul på den store oppgaven han står overfor i Manchester United, i sitt første intervju som manager.
Les mer om:

Erik ten Hag presentert som Manchester United-manager: – Situasjonen er ikke god

Søndag så han Manchester United avslutte sesongen med nok et skuffende tap. Mandag startet offisielt jobben med å gjenreise de røde djevlene for Erik ten Hag (52).
Les mer om:

Konklusjonen er klar, Solskjær

Vi får en del pepper for å henge fast ved oppsigelsen av Ole Gunnar Solskjær i november 2021, men det kommer tilsvarende mye støtte når vi siden årsskiftet ha ment det var en gedigen tabbe av Manchester United å kutte båndene til manageren som hadde gitt klubben tilbake deler av klubbsjela, og erstattet det med en fotballprofessor fra Red Bull-familien. Etter søndagens kamp mot Crystal Palace er vår konklusjon klar. Vi bommet totalt da vi kritiserte Chelseas valg av Thomas Tuchel halvveis ut i forrige sesong.

- Blir hans nye klubb

Den italienske avisa Tuttosport melder at Paul Pogba (29) er enda nærmere Juventus. Kontrakten med Manchester United går ut 30. juni.

United tapte igjen – hjelp ga likevel europaligaplass

Manchester United røk 0-1 for Crystal Palace og gikk på sitt sjette strake bortetap. Fiaskosesongen ga laget 6.-plassen i Premier League.

Ødegaard scoret – men det var ikke nok

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0. Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde. Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte.

Edinson Cavanis oppdrag er herved over

Da den tidligere målgarantisten hos PSG ikke fikk fornyet kontrakt og gikk over i en tilværelse som sauebonde i Uruguay, var det ikke så altfor mange som forventet at El Matador skulle dukke opp på en av de sterkest opplyste scenene i fotballsirkuset. Det ble hastesignering med Manchester United i 2020, en signering som Solskjær hele veien understreket betydningen av. Inn brakte Cavani en profesjonalitet som få andre. Senterforwarden fikk utdelt drakt nummer. 7, og bidro til Solskjærs suksess (vi skjønner jo nå at det var nettopp det), med 2. plass i Premier League og Europaligafinale.

Nemanja Matic forlater Manchester, men ikke Premier League

Den 33 år gamle serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic, som kom til Manchester United fra Chelsea i 2017 har ikke tenkt til å avslutte sin karriere riktig enda, selv om han for ikke mange dagene siden fortalte han forlater klubben etter endt sesong. Frem til i dag har Serie A klubbene Juventus og Roma vært alternativene som i hvert fall engelsk presse mener er neste stopp, men etter det ble klart Fulham returnerer til Premier League er det langt mer sannsynlig han blir i England.

Endelig en god nyhet: Bayern München har signert en skikkelig spennende høyreback

Med Niklas Süle bekreftet på exit til erkerival Dortmund, Lewandowski bekreftet at han jobber for å gi seg ett år før sesongutløp i 2023 og forhandlingene med Serge Gnabry om forlengelse har fortsatt ikke gitt resultater, så har mye hos Bundesliga-giganten handlet om spillere på vei ut. Nå kommer i det minste en god nyhet fra sportsdirektøren. -Avtalen er ferdig og på plass, bekrefter Hasan Salihamidzic på søndag. Les: Fått millionbøter – oppfordrer klubben til å ta det som del av markedsføringsbudsjettet Forsterkningen det gjelder er Noussair Mazraoul.

Fått millionbøter – oppfordrer klubben til å ta det som del av markedsføringsbudsjettet

Pyro teknikk og bluss ser kult ut på skjermen når det er samlet for tette oppgjør på banen med ihuga supportere på tribuen, men det er gode grunner til at det er forbudt på fotballarenaer rundt om i Europa. De som har fulgt med på kamper i ulike ligaer den siste sesongen har likevel skjønt at bluss ikke lenger hører med til sjeldenhetene. Hos Brøndby har dette blitt en kostbar affære. Den danske superligaklubben har denne sesongen fått bøter på totalt 2,6 millioner kroner.

Mest lest siste uke