Nyheter om Makedonia


Keiseren av Roma skaper kaos for Sveriges landslagskeeper Robin Olsen

Så langt har EM vert en suksess for våre naboer i øst Sverige. – De spilte uavgjort mot Spania og vant over Slovakia og Polen i gruppespillet og er med det klare for åttendedelsfinale. Den spilles på tirsdag mot Ukraina. Robin Olsen var på utlån hos Everton sist sesong og var tenkt tilbake til Roma etter sesongen, men mye har skjedd siden han reiste til fotballøya. Jose Mourinho har overtatt som manager og han insisterer på å rekruttere Portugals landslagskeeper.

Her er lagene Glimt kan møte i Europa

Bodø/Glimt skal ut i Europa til høsten. Den foreløpig seedingen tilsier at klubben vil bli første seedet i første kvalifiseringsrunde. Om dem går videre kan dem møte toppklubber som Tottenham eller AC Milan.Mandag 10. august trekkes Bodø/Glimts første motstander på veien mot deltakelse i Europaligaen. Seedingen vil bli uhyre interessant for alle som er glad i klubben. Det at klubben i første kvalifiseringsrunden. Trekningen vil være slik at først deles lagene i to grupper, en gruppe for seedede lag og én gruppe for useedede lag.

Ingen av oss kunne huske å ha sett så overlessede porsjoner

Tzatzikien var noe av den beste vi har blitt servert nord for Gresk Makedonia, skriver FBs matanmelder etter besøket på bryggerestauranten Knossos. Det gikk ikke fullt så bra med testingen av selve julemenyen.
Les mer om:

Fra strengt bevoktet utpost til villmarksparadis

For tretti år siden var den bulgarske grensen mot Hellas og Makedonia dekket med piggtrådgjerder. I dag blir besøkende møtt av en uventet og gledelig arv etter jernteppet.
Les mer om:

Ny smell for Skottland

Belgia slo Skottland heile 4-0 i Glasgow og er framleis utan poengtap i Gruppe I. Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld og Kevin de Bruyne scora måla.Skottane er nest sist med berre San Marino bak seg. Andre kvalifiseringskampar måndag kveld: Gruppe ISan Marino - Kypros 0-4, Russland - Kasakhstan 1-0. Gruppe G Latvia - Makedonia 0-2, Polen - Austerrike 0-0, Slovenia - Israel 3-2. Gruppe E Aserbajdsjan - Kroatia 1-1, Ungarn - Slovakia 1-2.

OBOS-ligaklubben Jerv overraskende springbrett ut i verden på rekordtid

Angrepsspiller Chuma Anene fra Holmlia fikk sin «utdannelse» i Vålerenga og gjennom en utlån, blant annet til Stabæk og Ull/Kisa og spill i Makedonia og Russland endte opp i den danske Superligaklubben Midtjylland som lånte han ut videre til Jerv i OBOS-ligaen i sommer. Trengte knapt å sette føttene på J.J. Ugland Stadion – Levermyr. Les: Hør hva Solskjær og målscorere Marcus Rashford og Daniel James hadde å si Rundreisen ser ikke ut til å stanse, og denne gangen med Jerv som usannsynlig springbrett, og nå er det England som står på dør.

«Navnebyttesiden» dro i land seieren i presidentvalget

Sosialdemokraten Stevo Pendarovski er erklært som vinner av presidentvalget i Nord-Makedonia. Landets bytte av navn fra Makedonia til Nord-Makedonia har overskygget alt annet i valget.
Les mer om:

Sterk siger av Vipers

Vipers stod for ei handballbragd med 24-19 mot Buducnost i Makedonia i kvartfinalen i meisterligaen søndag kveld. Ved pause leia Vipers 10-8. Det er første gongen Vipers er i ein kvartfinale. Returkampen går i Kristiansand laurdag. Med siger samanlagt er laget klart for finalehelga i Budapest i mai. Henny Reistad blei toppscorar med seks mål.

Storsiger for Noreg og Tora

Tora Ose vart med på ein storsiger då Noreg J 16 spelte mot Makedonia onsdag.
Les mer om:

Tora vart overraska med stipend – no går turen til Makedonia(pluss)

– Dette var skikkeleg stas. Eg var ikkje klar over at dette skulle kome no
Les mer om:

Ose og Helle på landslaget

Tora Ose er i landslagstroppen for J16 som reiser til Makedonia i slutten av månaden. Mats Brænde Helle har fått plass på skuggelandslaget til G15.
Les mer om:

Prioriterer håndball foran russefeiring

Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer om:

Nå er det bare å vente for Emma og Sofie

Sofie Bjørnsen og Emma Braut Brunes var i sist uke med på Equinors talentsamling. Halvparten av jentene som deltok, tas ut til J16-landslagets kamper mot Makedonia i slutten av mars.

Jubel etter dommeroppsettet i VM-finalen, Norge unngikk makedonerne

Norge har vunnet det første lille VM-slaget. De slapp dommerne Slave Nikolov og Gjorgji Nachevski fra Makedonia i søndagens finale.
Les mer om:

Hellas' nasjonalforsamling sier ja til Makedonia

Nasjonalforsamlingen i Hellas godkjenner avtalen som lar nabolandet i nord endre navn fra Makedonia til Nord-Makedonia.
Les mer om:

Spent foran Makedonia-avstemning i Hellas

Den 27 år lange navnestriden mellom Hellas og Makedonia kan gå mot slutten, men mange grekere er rasende over utfallet.
Les mer om:

Nærbø tester spillere fra Makedonia og Montenegro

En høyreback og en midtback er på besøk denne uken.
Les mer om:

Hellas' statsminister overlevde tillitsvotering

Hellas' statsminister Alexis Tsipras kom seirende ut av tillitsvoteringen i landets nasjonalforsamling, som ble utløst av navnestriden med Makedonia.

Hellas' forsvarsminister går av i protest

Hellas' forsvarsminister Panos Kammenos trekker seg i protest mot avtalen som løser en navnestrid med Makedonia.

Makedonia bytter navn etter langvarig strid

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart fredag etter en avstemming i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

Makedonia og Hellas enige

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart fredag etter en avstemming i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

Makedonias tidligere statsminister har rømt til Ungarn for å unngå å sone for grov korrupsjon

Dette er et hardt nederlag for kreftene som har jobbet for demokratisering i Makedonia.

Supertrekning: Norge kommer lett til EM

Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta.  Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM. Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn «Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal.

Nå er seedingen for Norge klar

Seedingnivå kan bety være eller ikke være for et landslag. Nå ligger rangeringen klar før trekningen til EM-kvalifisering, 2. desember. Det er plasseringen i Nations League som var avgjørende for hvordan Norge og de andre landene ble rangert. Det blir ti EM-grupper, hvorav fem med seks lag og fem med fem lag.