Nyheter om Magnus Carlsen


Karjakin angriper Carlsen-motstander «Nepo»: – Vi snakker ikke sammen

Putin-tilhengeren Sergej Karjakin (32) går til angrep på lagkameraten Jan Nepomnjasjtsjij (31), som i helgen kvalifiserte seg til nok en VM-match mot Magnus Carlsen (31).

2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk. Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng. Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det.

«Nepo» på vei mot ny VM-kamp – kan sette poengrekord

Det er usikkert om Magnus Carlsen vil stille til en ny VM-kamp i 2023. Skulle han gjøre det, vil han trolig møte samme motstander som i 2021.

Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023. Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng. Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport. Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter.

Magnus Carlsen stiller i poker-VM i Las Vegas

Sjakkmester Magnus Carlsen tar neste uke turen til Las Vegas for å delta i poker-VM. Carlsen skal delta i hovedturneringen i «World Series of Poker», arrangementet som i praksis er VM i poker, skriver VG. Den verdenskjente sjakkspilleren har tidligere deltatt i NM og har spilt litt med venner, men har aldri bevisst trent på kortspillet. – Det vil være interessant å gjøre dette en gang i livet. Spille VM.

Magnus Carlsen stiller i poker-VM i Las Vegas

Sjakkmester Magnus Carlsen tar neste uke turen til Las Vegas for å delta i poker-VM.

Klar for poker-VM i Las Vegas

Magnus Carlsen (31) vil fortsatt ikke svare konkret på om han vil - eller ikke vil - spille VM-match i sjakk neste år. Men han skal - helt sikkert - spille poker-VM i Las Vegas neste uke.

Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak. «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport. Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng. Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag.

«Nepo» og Caruana skaffet seg luke i kandidatturneringen

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana tok hver sin seier torsdag og peker seg ut som favoritter til å vinne VM-kandidatturneringen i sjakk i Madrid. Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023. Nettopp Nepomnjasjtsjij og Caruana har vært nordmannens motstandere i hans siste to VM-kamper, som begge har gitt norsk seier. Carlsen vant et knalljevnt oppgjør mot Caruana i omspill i London i 2018.

Kommentator-Carlsen langet ut mot «Nepo»: – Katastrofe

Magnus Carlsen var ikke nådig i kritikken av Jan Nepomnjasjtsjij under det femte partiet av kandidatturneringen. Sjakkekspert mener seier for russeren vil være synd for sjakken.

Nepomnjatsjtsjij leder an i VM-jakten

Russeren Jan Nepomnjatsjtsjij slo Alireza Firouzja med hvite brikker og har tre av fire mulige poeng så langt i Fides kandidatturnering i sjakk. «Nepo» er dermed alene i tet etter fire runder. Russeren vant tilsvarende turnering i fjor, men tapte klart mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai. Carlsen har selv uttalt at han bare er interessert i å forsvare sin tittel dersom stortalentet Firouzja (19) blir hans VM-motstander.

Carlsen-nøling kan skape dramatisk scenario: Ekspert spår spesiell stemning i VM-kvalik

Om Magnus Carlsen trekkjer seg frå VM, er det plutseleg to VM-billettar i potten i årets kandidatturnering. Jokeren heiter Alireza Firouzja (18).

Carlsen vant etter armageddon

Magnus Carlsen vant over sin franske motstander Maxime Vachier-Lagrave i Norway Chess etter armageddon. Avgjørelsen om turneringsseieren faller først fredag. Magnus Carlsen med hvite brikker mot franske Maxime Vachier-Lagrave fikk etter hvert store problemer med tiden i partiet i runde åtte. Franskmannen klarte derimot ikke å dra nytte av fordelen, og partiet endte med remis etter 79. trekk. – Jeg satte meg selv i en vanskelig situasjon, sa Carlsen til TV 2 om sitt et spill. Vachier-Lagrave hadde flere ganger muligheten, men utnyttet den ikke.

Carlsen tapte norsk duell

Magnus Carlsen held føringa i Norway Chess-turneringa med eit halvt poeng etter å ha tapt den norske duellen mot Aryan Tari i armageddon. Tari slo verdsmeisteren i armageddon etter at eit spennande klassiskparti enda med remis. Der hadde Carlsen med svarte brikker lege bak spelemessig ein periode, før han vende til fordel. Etter 43 trekk blei spelarane likevel samde om remis. I armageddon-delen gjorde Carlsen ei svak opning, og Tari klarte å hale sigeren i land med dei kvite brikkene.

Carlsen alene på topp i Norway Chess

Magnus Carlsen leder Norway Chess alene etter en solid seier mot aserbajdsjanske Sjakhrijar Mamedjarov mandag. Etter Carlsens tap i armageddon for Vishy Anand søndag, lå nordmannen et halvt poeng bak den indiske stormesteren foran den sjette runden mandag. Der slo nordmannen tilbake, mens Anand igjen måtte ut i armageddon mot Anish Giri. Det gjør at Carlsen leder Norway Chess foran de tre avsluttende rundene. Det er ett poeng ned til Anand.

– Viste spilleglede og mot

Etter søndagens armageddon-tap mot Vishy Anand, slo Magnus Carlsen tilbake med seier over Sjakrijar Mamedjarov.

Carlsen-nedtur i Norway Chess – tapte for Anand etter armageddon

Magnus Carlsen sikret ett poeng med remis mot Vishy Anand i klassisk sjakk, men røk i armageddon søndag. Dermed er Anand i ensom ledelse i Norway Chess.

Magnus Carlsen inn­viet rekord­brett i Stavanger: – Kunne ikke ha havnet et bedre sted

Henrik, Olaus og Torvald rakk akkurat ikke å kjøpe lørdagsgodtet: – Ja ja

Carlsen i tetkampen

Magnus Carlsen tok fredag nye tre viktige poeng i kampen om seieren i Norway Chess da han slo nederlandske Anish Giri med hvite brikker. Carlsen deler ledelsen på 8,5 poeng med indiske Viswanathan Anand, og de to skal møtes i neste runde søndag. Carlsen spiller da med svarte brikker. Lørdag blir det hvile for sjakkeliten i Stavanger. Etter 16 trekk hadde Carlsen plassert brikkene sine i gode posisjoner, og det førte til at Giri gjorde en feilvurdering da han byttet dronningen mot to tårn.

Knuste konkurrenten: – Jeg er heldig i dag

Magnus Carlsen i delt ledelse av Norway Chess.

Carlsen tok sin første seier i Norway Chess: – Utrolig deilig

Magnus Carlsen slo Teimur Radjabov med hvite brikker og sikret med det sin første trepoenger i årets Norway Chess-turnering.

Carlsen tok sin første seier i Norway Chess

Magnus Carlsen slo Teimur Radjabov med hvite brikker og sikret med det sin første trepoenger i årets Norway Chess-turnering. Carlsen måtte spille armageddon de to første rundene, men torsdag fikk han spillet mer på gli og kontrollerte til slutt inn triumfen over Radjabov etter 36 trekk. Nordmannen står med 5,5 poeng etter torsdagens runde. Fredag venter nederlandske Anish Giri på den andre siden av brettet. Carlsen spiller da igjen med hvite brikker. (NTB)

Carlsen tok sin første seier i Norway Chess

Magnus Carlsen slo Teimur Radjabov med hvite brikker og sikret med det sin første trepoenger i årets Norway Chess-turnering. Carlsen måtte spille armageddon de to første rundene, men torsdag fikk han spillet mer på gli og kontrollerte til slutt inn triumfen over Radjabov etter 36 trekk. Nordmannen står med 5,5 poeng etter torsdagens runde. Fredag venter nederlandske Anish Giri på den andre siden av brettet. Carlsen spiller da igjen med hvite brikker. (NTB)

Carlsen tapte i armageddon mot So – taper terreng i tetkampen i Norway Chess

Magnus Carlsen måtte ut i armageddon for annen dag på rad i Norway Chess onsdag. Det endte med tap for Wesley So etter remis i langsjakken.

Carlsen skuslet bort overtak – åpnet Norway Chess med seier i armageddon

Magnus Carlsen måtte tåle poengtap i Norway Chess-åpningen da han slo kineseren Wang Hao etter armageddon tirsdag.