Nyheter om Magnus Carlsen


Carlsen fortsatt verdensener: – Nå skal han bare nedsable Caruana i VM

Magnus Carlsen sikret remis og går til høstens VM-kamp som fortsatt verdensener. For Vålerenga glapp europacupseieren.

Carlsen til VM som verdensener

Magnus Carlsen hadde visse problemer med Peter Svidler, men berget remis og går til høstens VM-kamp som verdensener. For Vålerenga glapp europacupseieren. Mer på TV2.no.

Carlsen reddet seg inn: Til VM som verdensener

Rankingen som nummer én i verden var flere ganger truet, men Magnus Carlsen regjerer fortsatt etter remis.

I dag kan Vålerenga skrive sjakkhistorie: – En mirakuløs tid for norsk sjakk

Aldri før har et norsk lag gått til topps i «sjakkens Champions League», men med Magnus Carlsen på laget er Vålerenga i ferd med å gjøre nettopp det.

Carlsen reddet seg etter gigatabbe

Magnus Carlsen er fortsatt verdensener i sjakk til tross for en blemme av dimensjoner mot Ding Liren i europacupen i lagsjakk. Vålerenga er i tet før siste dag.

Magnus Carlsen reddet verdensenerplassen etter høydramatisk parti

(Magnus Carlsen − Ding Liren 0,5-0,5) Magnus Carlsen lå lenge an til å tape både partiet mot Ding Liren og plassen som verdensener til Fabiano Caruana, men reddet remis og rankingtoppen ved mesterlig forsvarsspill. Samtidig kjemper Vålerenga om seieren i Europacupen.

Carlsen med lånt kortbukse: – Det er et diplomati

(Shakhriyar Mamedyarov-Magnus Carlsen 1/2–1/2) Magnus Carlsen (27) orket ikke tanken på en ny dag i dress og var tilbake i kortbukse i tirsdagens Europacup-spill for Vålerenga. Nå må han ha 1,5 av 2 poeng i resten av turneringen for å beholde plassen som verdensener.

Har vært verdensener i sju år. Før VM kan posisjonen glippe

I over sju strake år har Magnus Carlsen hersket som sjakkens verdensener. Den posisjonen ryker hvis han går på en smell i de siste rundene av europacupen.

Carlsen tåler ingen feilskjær i rankingdrama: – Setter en ekstra piff på det

I over sju strake år har Magnus Carlsen hersket som sjakkens verdensener. Den posisjonen ryker hvis han går på en smell i de siste rundene av europacupen.

Shorts-baluba før ny Carlsen-remis: – Han ble nok litt distrahert

Magnus Carlsen ble tvunget til å bytte ut shortsen med langbukse før sitt remisparti i europacupen mandag. Sjakkessets posisjon som verdensener lever farlig.

Carlsen-luke krympet ytterligere etter ny remis

Magnus Carlsen ble holdt til remis i sitt tredje parti for Vålerenga i europacupen mandag. Sjakkessets posisjon som verdensener lever farlig.

Carlsen i shortstrøbbel – forspranget til Caruana skrumper

Magnus Carlsen (27) spilte en ny remis i Europacupen for Vålerenga mandag. Det betyr at plassen som verdensener er sterkt truet. I partiet ble han attpåtil tvunget til å bytte fra shorts til langbukse.

NRKs sjakkekspert om Carlsen: – Alt kan ryke på en gang

Det å være verdensener er viktigere enn å være verdensmester for Magnus Carlsen. I november kan han i verste fall miste begge titlene samtidig.

Carlsen-remis i Vålerengas sjakkbragd

Vålerenga henger fortsatt med i tetsjiktet i europacupen i sjakk. Magnus Carlsen spilte remis da Oslo-klubben overrasket med 3-3 mot tsjekkiske AVE Navy Bor.

Carlsen skaffet seg pusterom som verdensener

(Magnus Carlsen-Vladimir Potkin 1–0) Magnus Carlsen (27) presset «blod ut av stein» og skaffet seg selv et lite pusterom i kampen om å beholde plassen som verdensener i sjakk.

Carlsen hjalp Vålerenga til sterk sjakkseier

Magnus Carlsen spilte sitt første parti i årets europacup i sjakk i Hellas lørdag. Verdensmesteren bidro til at Vålerenga slo russiske Molodezka 4,5-1,5.

Carlsen kan miste plassen: – Å være nummer én i verden er en del av min identitet

ROMA/KRAGERØ (VG) Magnus Carlsen (27) slåss for sin posisjon som verdensener i sjakk når han fredag spiller sitt første parti i Europacup-turneringen i Hellas for Vålerenga.

Lei av remis: Sjakkturnering med «revolusjonerende» regler

Magnus Carlsen er positiv til endringene Norway Chess gjør.

Gjør drastiske endringer: – Det blir superspennende

Magnus Carlsen vil møte en helt ny type sjakk i Norway Chess neste år - en type sjakk som kan skremme nordmannens rivaler.

Norway Chess vil lage revolusjon – Carlsen synes det er «superspennende»

Neste års Norway Chess kommer med nye og revolusjonerende regler. Magnus Carlsen (27) synes det er bra at det tenkes nytt.

Carlsen om Liverpool-profil: – Jeg har spilt mot Thorstvedt, og han var bedre!

– Han har nok en del å gå på, men han var kanskje litt nervøs også, sier Magnus Carlsen om Trent Alexander-Arnold.

Carlsen slo Liverpool-profil etter 17 trekk

Liverpool-backen Trent Alexander-Arnold håpet å overraske verdensmester Magnus Carlsen ved sjakkbrettet. Det ble med forsøket.

Carlsen knuste Liverpool-stjerne i sjakk

Liverpool-backen Trent Alexander-Arnold håpet å overraske verdensmester Magnus Carlsen ved sjakkbrettet. Det ble med forsøket.

Liverpool-profil fikk det tøft mot Magnus Carlsen

Trent Alexander-Arnold hadde en dårlig opplevelse borte mot Napoli for en uke siden. Det ble ingen opptur da han møtte Magnus Carlsen på sjakkbordet.

Eksperter advarer mot Caruana-press: – Veldig ubehagelig

Magnus Carlsen (27) risikerer å miste 1.-plassen på verdensrankingen bare noen uker før VM-kampen mot Fabiano Caruana (26).