Nyheter om A-magasinet


Internasjonal Reporter-prisen til Aftenposten

Aftenposten vinner årets Internasjonal Reporter-pris under SKUP-utdelingen for reportasjen «Et russisk liv» i A-magasinet.
Les mer om:

Halvparten av to

De ble født sammen, vokste opp sammen og delte alt med hverandre. Så døde en av dem. A-magasinet har møtt tvillinger som må leve videre alene.
Les mer om:

For ti år siden var Edith utro mot kjæresten. Hvordan går det i dag?

Hva skjer med alle parproblemene Frode Thuen forsøker å løse i A-magasinet? Møt Edith som for snart ti år siden skrev til samlivsspalten. Den gangen var hun redd, fortvilet, usikker. Og utro.
Les mer om:

Tillit

Psykiateren Finn Skårderud understreker betydningen av tillit som «limet som holder oss sammen» i en kommentar i siste utgave av A-magasinet til Aftenposten.
Les mer om:

Fluor eller ikke?

I A-magasinet 16. oktober står det i en annonse fra Solidox om total beskyttelse av tennene våre med 7 forskjellige påstander.
Les mer om:

– Jeg vil vise hvordan det er å leve slik jeg lever. Så usminket som mulig – før jeg dør

A-magasinet kan avdekke et raskt voksende Snapchat-miljø, der norske ungdommer deler fra mørke hverdager fylt med rus, selvmordstanker og ensomhet.
Les mer om:

Ari Behns kjæreste: – Ari fant ikke balansen, hverken i livet eller hodet sitt

Ebba Rysst Heilmann (35) åpner opp til A-magasinet om sine opplevelser da kjæresten Ari Behn tok livet sitt i fjor.

Feil spørsmål til kryssordet i A-magasinet

Spørsmålene til A-mag.-kryssord nr. 35 // 2020 var dessverre feil. Her er de riktige.
Les mer om:

Christine Koht er kommet hjem etter intensiv behandling

- Jeg er selvsagt uendelig takknemlig, skriver den folkekjære komikeren i et innlegg hos A-magasinet.
Les mer om:

Fastlegene – vi er der når du trenger oss

DEBATT: Er det rart norske fastleger er slitne? Svaret vårt er «nei», men ikke av de grunnene som ble presentert i A-magasinet 7. februar.
Les mer om:

Zuccarellos nye USA-liv: – Jeg sitter ikke her og sier at penger ikke betyr noe

Før handlet ishockey om lekenhet. Nå handler USA-eventyret til Mats Aasen Zuccarello også om upløyd sponsormarked i «norske» Minnesota. A-magasinet dro «over there».
Les mer om:

Hadde du glemt Vidar Kleppe? Det kan bli vanskelig fremover.

A-magasinet: En stygg skilsmisse med Frp sendte ham inn i lokalpolitikken. Nå er sørlandets valgsensasjon klar for resten av Norge. Er resten av Norge klar for ham?
Les mer om:

Margaret Atwood til A-magasinet: – I dag ser vi at lover og regler som vi har tatt for gitt i årevis, endres med et pennestrøk.

30 år etter at hun skrev «The Handmaid’s Tale», er Margaret Atwood (79) klar med romanoppfølgeren. I dette intervjuet forteller hun for første gang om den nye boken og hvorfor det er bra at Donald Trump snakker om klima, selv når han lyver.

Bok om hemningsløse Torstein

Forfatter og tidligere journalist i A-magasinet, Ola Henmo har skrevet boka om Torstein Lerhols liv. Det har ført til et godt vennskap mellom de to.
Les mer om:

Med en gin tonic og en dødelig dose hjalp Anna sin mor med å dø

(A-magasinet): Igjen skaper aktiv dødshjelp heftig debatt i Norge. Anna Kirah er en av få nordmenn som har erfart hva det handler om.

Da barnet var født, fikk Kari-Ann et laken kastet over ansiktet. Sønnen skulle adopteres bort, og hun skulle ikke se ham.

(A-magasinet) 30 år senere sitter skuespiller Kari-Ann Grønsund i et lydstudio i Oslo og lurer veldig: Kan du være min sønn?
Les mer om:

Kåre Kivijärvi la ut på reportasjereise til det lukkede Sovjet. 46 år senere er bildene her.

Sommeren 1972 dro myteomspunne Kåre Kivijärvi ut på en siste, storslått reportasjetur til Sovjet. Først nå kommer bildene på trykk i A-magasinet.
Les mer om:

Alternative fakta − og den seriøse forskningen

KRONIKK: Det er en selvfølge at falske forskere kommer med tøv, som vist i artikkelen «Forskningsbløffen» i A-magasinet, 17.8.2018. Men kan vi stole på den seriøse forskningen?
Les mer om:

- Vil ikke ha masseturisme på Knutshøe

Knutshøe markedsføres som en «hemmelig perle» i sosiale medier og fikk sist helg tre sider med sammenhengende skryt i A-magasinet. Nå valfarter folk til Knutshøe. Det er ikke alle like glad for.
Les mer om:

Her er åtte gode grunner til å se opp og si «ja» i foreldremøtene på skolen

SKOLE: Der A-magasinet, muligens ironisk ment, gir 10 tips om hvordan foreldre kan unngå verv i skolen, har Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) åtte gode grunner til nettopp å stille opp for fellesskapet.
Les mer om:

Priscilla Presley: - «Elvis ble aldri tatt seriøst»

3. juni synger Elvis for første gang i Oslo – med fullt symfoniorkester. Turnéarrangør og vertinne: Miss Priscilla Presley (73), som nå skal gi A-magasinet audiens. Pr. telefon.
Les mer om:

Svarer på homofiliryktene

I et stort intervju med A-magasinet svarer Aksel Lund Svindal på ryktene som svirrer om hans legning.

Hun gjorde det riktige da isen brast. Vet du hva du skal gjøre?

A-magasinet: Det skjer helt uventet. Midt mellom to ord i en samtale.
Les mer om:

Utdatert kunnskap om traumatisering og fortrengte minner

Misforståelser, direkte feil og myter om fortrengning av vonde minner i A-magasinet.
Les mer om:

Årets bilde-pris til VG - prisdryss til Aftenpostens fotografer og frilansere

Espen Rasmussen i VG vant prisen for Årets bilde med «Flukten til Europa». Aftenposten-fotografene Stig B. Hansen fikk to priser og Stein J. Bjørge vant i kategorien hverdagsliv. Tre frilansere ble priset for bidrag til A-magasinet.

Mest lest siste uke