Nyheter om Madland


Hotellhullet fylles, men ikke bare med hotell

Etter fem års stillstand har Kjell Madland og Aton A/S fått med seg Base Property for å utvikle et nybygg i hullet i Tanke Svilands gate.
Les mer om:

Retten avviste strakstiltak for å hindre at nye husdyr blir drept av tog på Jæren

Ikke vårt ansvar, sa Bane Nor da kua til Lars Madland ble påkjørt av toget. Nå har Jæren tingrett kommet med sin kjennelse, men uten å ta stilling til hvem som har ansvar for folk og fe langs Jærbanen.
Les mer om:

Ikke vårt ansvar, sier Bane Nor etter at kua til Lars Madland ble tatt av toget

– Dette er standarden for å sikre folk og dyr i Norge mot tog som kjører i 130 kilometer i timen, sier Lars Madland, og viser gjerdet som jernbanen har flikket på siden 1943.
Les mer om:

Ikke vårt ansvar, sier Bane Nor etter at kua til Lars Madland ble tatt av toget

– Dette er standarden for å sikre folk og dyr i Norge mot tog som kjører i 130 kilometer i timen, sier Lars Madland, og viser gjerdet som jernbanen har flikket på siden 1943.
Les mer om:

Sterk bortebane-siger over Hjelmeland

Fysisk sterkare, betre organiserte og farlegare foran mål. Det er lokalavisa Strandbuen si bedømming av suldalslaget etter at våre menn gjekk sigrande ut av lokaloppgjeret mot Hjelmeland i går kveld. Hjelmeland har før sesongen vore klare på at det å vinna mot Suldal er viktig, men slik gjekk det altså ikkje. Vakker straffe Etter ei sterk hjelmelandsopning, tok suldalsspelarane alldeles over. Tore Søraas scora første målet ein halvtime ut i første omgang, og til pausa leia Suldal.

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Arne Madland braut ikkje lova

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Eg synest det er heilt hinsides, heile greia, seier Madland til Jærbladet.- Eg har ei rolle i samfunnet der eg må vera ryddig. Eg påpeika med ein gong at det ikkje er eigar, men leigetakar, som har ansvaret.

Er dette Norges fineste utedo?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er iallfall helt i toppen. Det har blitt bygget mange flotte toaletter langs turistvegen, og endelig har vi fått et på Borestranda også, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.I tillegg til et nymoderne bygg med dusj og toalett, har området også blitt oppgradert med en tydelig avgrenset parkeringsplass og en ny sti.

Klepp behandlar bomsaka på ny

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

Forandring fryder I barndomshjemmet

Hos Silje Strømsnes og Steffen Madland har sauer og pandaer måtte vike plass for flamingoer og øyne. Nå nærmer det seg noe nytt.
Les mer om:

Forandring fryder i barndomshjemmet

Hos Silje Strømsnes og Steffen Madland har sauer og pandaer måtte vike plass for flamingoer og øyne. Nå nærmer det seg noe nytt.
Les mer om:

Vårkampanje og valgkamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Denne helgen avsluttes Arbeiderpartiets vårkampanje I to uker har det vært stor aktivitet i hele landet, og kampanjen rundes av med nasjonal aksjonsdag i dag lørdag, forteller ordførerkandidat Svein Hobbesland i Flekkefjord til Agder.Vårkampanjen handler om at partiet går ut og møter innbyggere med blomster og Arbeiderparties program.

Smånytt fra Jæren

Hå/Time: Hå kommune kjøper Madland havn, sier nei til privatisering i helesektoren og samarbeider med nabo Time om offentlig vann og kloakk til Skjæret på Høg-Jæren.

Ikkje klare til å bla opp park-millionar enno

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varaordførar Torbjørn Hovland (KrF) sette fram forslaget om å utsetja.- Kostnaden er blitt veldig høg. Me ønskjer å sjå kostnaden her i samanheng med kostnaden til kommunehus, kyrkje og idrettshall og vedta dette i ein heilskap.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

Avviste innbyggerforslaget fra 431 kleppsbuer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arne Madland (Frp) satte frem forslag om å imøtekomme forslaget fra Geir Morten Øvestad, som har fått 431 underskrifter på minsak.no. - Når det er så mange som 431 som har skrevet under på noe slik som dette, så må vi ta det på største alvor. Vi vil imøtekomme de 431 og utsette behandlingen av bompakken. Vi ser at det ikke har noen hast, sa Madland - og fikk full støtte fra Thorbjørg Isafold Kristjansdottir (MDG).

Hå kommune blar opp for Madland hamn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag gjekk eit samrøystes Hå formannskap inn for å kjøpa Madland hamn, eller Madlandstrand fiskerihamn, som er namnet på papiret. Det er Kystverket som eig hamna i dag. Nå er ho til sals. - Me bør ha hand om hamna sjølv, sa Tone Elin Berge (Ap). Politikarane ser ikkje føre seg at hamna vil bli brukt mykje til fiske. - Me gjer dette kjøpet med tanke på turisme, sa ordførar Jonas Skrettingland (KrF).

Time formannskap gjorde som i Klepp, og vedtok bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prinsippavklaringane for Utbyggingspakke Jæren vart klare i fjor, fekk stor merksemd og skapte mykje støy. Hå kommune trekte seg frå «bompakka», men både i Klepp og Time valde politikarane å gå vidare. I Klepp har det kome eit eige bompengeparti, elles har det vore roleg.

Denne hamna er til sals

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hå kommune har forkjøpsrett på hamna på Madland. Det har også Rogaland fylkeskommune, men dei har allereie varsla at dei ikkje vil nytta seg av retten. Derfor går tilbodet vidare til nestemann på lista, som er Hå kommune.Taksten er frå 1.

- Denne rekninga var saftig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Denne rekninga her var saftig, det må eg berre seia, sa Arne Madland i formannskapet måndag kveld. Frp-representanten hadde heller ikkje hadde tru på at prisen for «Norges råaste aktivitetspark» på Kleppe ville stoppa på 80 millionar kroner.Madland stemte for å gå vidare med planane, men gav ingen garantiar for at han vil stemma likt i kommunestyret 6. mai.

Må betale for landslagsplass av egen lomme

Oskar Sødal (24) og Oda Madland Aagesen (22) er på elitelandslaget. Det koster klubben og utøverne dyrt.
Les mer om:

Må betale for landslagsplass av egen lomme

Oskar Sødal (24) og Oda Madland Aagesen (22) er på elitelandslaget. Det koster klubben og utøverne dyrt.
Les mer om:

Her seier Klepp formannskap ja til bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mot Frp sine to stemmer vedtok Klepp formannskap i ettermiddag å gå inn for Utbyggingspakke Jæren.Fleire av representantane gav uttrykk for at saka smerta, og Aps gruppeleiar Sigmund Rolfsen gav uttrykk for at han ikkje gav garantiar om at gruppa hans kjem til å seia ja når kommunestyret gjer endeleg vedtak i saka 6. mai.- Me sa då me gjekk inn i dette at lista ligg høgt.