Nyheter om Mac


macOS Big Sur ute i åpen beta

Nå kan du teste den kommende versjonen av Apples operativsystem for Mac selv. Det er slutten på macOS X slik vi kjenner det.
Les mer om:

Virtuell Mac med System 8.1

Felix Rieseberg, kjent for å ha sluppet en gratis Windows 95-emulator, gjør det samme for Mac med en simulert Macintosh Quadra 900. Han beklager det hele selv...
Les mer om:

Peter Green fra Fleetwood Mac er død

Flere britiske medier melder lørdag at Fleetwood Mac-stjernen Peter Green er død.
Les mer om:

Noah Cyrus covrer Dunno med Mac Miller

Noach Cyrus hyller sin favoritt Mac Miller. 20-åringen covrer hans sang «Dunno». Hør versjonen til Noah nedenfor. «Mac, du var en snill sjel og du påvirket og inspirerte folk over hele verdenen. Jeg var en av dem», skriver Miley-lillesøsteren i forbindelse med slippet. «Det som startet som en oppvarming i studioet en dag ble til noe vakkert.

Justin Bieber teaser WHATS POPPIN Remix med Jack Harlow

Justin Bieber stiller for Jack Harlow. «WHATS POPPIN» er definitivt poppin’. Singelen er kanskje den mest spilte raplåten akkurat nå, kun slått av «Rockstar» med DaBaby og Roddy Ricch. Jack Harlow suste i alle fall opp til 2.

Skolestart-rabatter fra Apple

Tradisjonen tro tilbyr Apple en ekstra bonus i tillegg til studentrabatten i forbindelse med skolestart. I år kan du sikre deg et par AirPods ved kjøp av kvalifiserende Mac eller iPad. 
Les mer om:

«Man skal ha litt dårlig samvittighet hvis man ligger på fire Big Mac i uka»

Fylkespolitiker Steinar Bergstøl Andersen (Frp) mener det er et kollektivt hysteri rundt begrepet kroppspress, og at det ikke bare er negativt: – Alle vet at med litt mer disiplin og trening så kunne man følt seg mye bedre.
Les mer om:

TikTok: JoJo Siwa sammenlignes med Miley Cyrus etter stilbytte

JoJo Siwa er like mye merkevare som menneske. Danseren, sangeren, skuespilleren og Internett-personligheten, kjent fra Dance Moms, Nickelodeon, TikTok og YouTube, kan på mange måter beskrives som 2020s Skittles-svar på Hannah Montana. I en alder av 17 skal hun være god for over 100 millioner kroner, mye takket være salg av merch på nettet og butikker som Walmart, Target og Claire’s. Ryktene sier at hun har solgt 40 millioner hårsløyfer á la de hun selv bruker 24/7. 17-årsdagen i mai ble feiret med en Jojo Siwa-temafest:  Med popularitet kommer det også mye hat, noe JoJo Siwa daglig får opplev

«Den nye vinen» i California

Søstrene Haim har skapt sitt eget California-sound, inspirert av Fleetwood Mac.
Les mer om:

Ingen virtualisering på Apple Silicon?

Apples Rosetta 2 oversetter Intel til ARM-kode - men ikke virtuelt. Er Apple Silicon slutten for Windows på Mac?  Dessuten: Verdens raskeste supercomputer er bygd på ARM.
Les mer om:

Nå kommer oppstartslyden på Mac tilbake

Det var mange teknologientusiaster som ble mer opprørt enn kanskje strengt tatt nødvendig da Apple i 2016 bestemte seg…
Les mer om:

WWDC 2020: Lanseringshøydepunkter

Det nærmeste vi kom ny maskinvare ble en virtuell bilnøkkel for en BMW og en NFC-sensor. Men det er flust av spennende software-nyheter - ikke minst overgangen for Mac til Apples egne silisiumbrikker. En jobb for utviklere.
Les mer om:

Fleetwood Mac gir ut gammel plate på nytt

Albumet er bandets tredje studioalbum og den siste med medgründeren Peter Green. Den kom før Stevie Nicks kom med i gruppa. Albumet var også det første med medlemmet Danny Kirwan, som gikk bort i 2018. Nyutgaven av albumet slippes 18. september og inneholder fire bonusspor og et forord fra Mick Fleetwood. Foto:AP | NTB ScanpixFleetwood Mac fotografert i 1979. Besetningen den gang var fra venstre John McVie, Christine McVie, Mick Fleetwood, Stevie Nicks og Lindsey Buckingham. (©NTB) The post Fleetwood Mac gir ut gammel plate på nytt appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Cardi B svarer body-shamers via bikinivideo på Instagram

Cardi B parkerer haterne som farer med kroppskampåføring. Det burde være nok som skjer i verdenen til å ikke bruke tid på å rakke ned på folks vekt. Men etter at Twitter begynte å dele bilder av Cardi B på handletur på Target i Rosemead utenfor Los Angeles, begynte stygge kommentarene å hagle. Selv mener Cardi at bildene fra Target er redigert.

Apples Developer-app oppdatert

Apple har oppdatert både Mac og iOS-versjonen av utvikler-appen for WWDC 2020 om en uke. Vi har også lenke til en iCal-kalenderinvitasjon for keynote-talen.
Les mer om:

Mac på ARM

Rykte: Ifølge Bloomberg vil Apple under WWDC annonsere overgangen fra Intel til egenutviklede ARM-brikker for Mac. Maskinene vil bli tilgjengelige neste år.
Les mer om:

High Fidelity: Man skulle tro en som jobber i en platebutikk har bedre musikksmak

Når en serie som handler om hvordan musikken du liker definerer deg ikke engang klarer å få musikken til å funke, har man et lite problem. Selvfølgelig kan det også skyldes et lite budsjett til klarering av musikk, men også en tilsynelatende misforståelse om hva slags musikk seriens målgruppe hører på. Kanskje til og med en grunnleggende forvirring om hvem publikum i det hele tatt er. Mer om dette senere, men først: High Fidelity handler om Rob. Hun eier en platebutikk i Brooklyn – med tilsynelatende flere ansatte enn kunder – og har samtidig råd til en komfortabel 2-roms.

Nye hjul til Mac Pro?

Sjekk video av iJustine som oppgraderer sin Mac Pro, inkludert hjulskift (og ekskludert understellsbehandling). Pris for hjulsettet? 8749 kroner.
Les mer om:

Cardi B brukte 60 timer på sin nye tatovering

Cardi B har vært tålmodig med sin nye tattis. Men resultatet har blitt fargesprakende – og mye – akkurat slik Cardi liker det. Den gigantiske tatoveringen går fra ryggen og nedover låret, med blomster, en sommerfugl og en kolibri. – Såååå, her er den, skriver Bronx-jenta fornøyd. – Det tok meg flere måneder, men nå er den endelig ferdig. Se snutten Cardi B postet: Grammy-vinneren takker den California-baserte tatovøren Jamie Schene – som selv takker rapstjernen. Han har reist rundt med Cardi for å få den ferdig. – Takk, Cardi B!

Ariana Grande ber Rihanna slippe ny musikk

Er det noe Rihanna hater, er det fans som maser om at hun skal slippe ny musikk. Men Ariana Grande er lei av å vente og hun klarer ikke å holde seg. – Jeg er virkelig glad for at Rihanna legger så mye innsats [i musikken]. Det betyr mye, sier Ari til Apple Music. – Jeg hører på ANTI hver dag. Jeg tror det er på tide, jeg trenger det. Du vet hva jeg mener?

Unreal 5 annonsert

Spillutvikling på tvers av plattformer, inkludert Mac og iOS, får et massivt løft med neste versjon av Unreal-motoren. Også lisensgebyret senkes.
Les mer om:

Nimbus-kontrolleren oppdateres

SteelSeries' MFi-sertifiserte spillkontroller oppdateres med klikkbare spaker og utvidet batteritid. Kompatibel med iPhone, iPad, iPod touch, Mac, og Apple TV.
Les mer om: