Nyheter om Målselv


Retter blikket mot kortreist mat — vil lage årlig matfest(pluss)

– Vi har et ønske om å gjenoppta tradisjonen med å skape en årlig matfest i Målselv. Nå starter vi, og så får vi se om det kan vokse seg enda større etter hvert.
Les mer om:

Griseri som legges merke til: - Stas å bli nominert, men vi unner alle å vinne

Med utegående griser i vintertilpassede skur kan Tonje Fjeldstad og Eirik Østring i Målselv bli kåret til «Årets unge bonde».
Les mer om:

– Det er et skrikende behov for boliger (pluss)

Ordføreren er bekymret for at mangel på boliger skal hindre utviklinga Målselv. Nå vil han møte små og store entreprenører for å diskutere hva som må til for å få fart på boligbygginga i kommunen.
Les mer om:

– Vi jobber med å bedre rutinene(pluss)

Manglende risikovurdering av alenearbeid, psykiske belastninger og fare for vold og trusler, tidspress, manglende kjennskap til systemene for avviksrapportering og biler som ikke er tilstrekkelig tilrettelagt for lange arbeidsdager på dårlige veier. Dette er noen av funnene Arbeidstilsynet har kartlagt i tilsynet hos omsorgstjenesten i øvre del av Målselv, og nå har kommunen fått en frist til å bedre forholdene for de ansatte.

Ti år med bålbrenning: – Har aldri vært viktigere(pluss)

I ti år har det vært vardebrenning for Nord-Norgebanen i Målselv. I helga skal det markeres.
Les mer om:

Mann kjørte 4,7 km med promille i Målselv(pluss)

En mann i 20-årene fra Midt-Troms er i tingretten dømt til betinget fengsel i 15 dager samt å betale en bot på 45.000 kroner etter at han kjørte bil med promille i sommer.

Går for å skape bolyst i hele Målselv(pluss)

I skyggen av vedtaket om bystatus for Bardufoss vedtok kommunestyret onsdag også en konkret plan for å skape bolyst i hele kommunen. – Dette var den største gladsaken i møtet, sier Ragnhild Furebotten (Ap), som leder det bolystutvalget som også Anneli Anfeltmo (Sp) også sitter i.
Les mer om:

Anmelder Mattilsynet etter dyretragedien i Målselv

Dyrenes Rett anmelder Mattilsynet for tjenesteforsømmelse etter dyretragedien i Målselv.
Les mer om:

Målselv kommune: – Vi har rett og slett kapasitetsproblemer(pluss)

– Det skjer veldig mye positivt i Målselv, men vi er på et punkt der vi må se på hva vi greier og ikke greier. Det er voksesmerter på alle nivå i den kommunale administrasjonen nå, og det er noe kommunestyret må være klar over.
Les mer om:

Nytt bud på sykehjemmet(pluss)

Målselv kommune inn et nytt bud på eiendommen som tidligere huset Målselv syke- og aldershjem. Men kommunedirektøren er sparsommelig med opplysninger om budet.
Les mer om:

Skal ha kjørt for fort i 50-sone - nå må han i retten(pluss)

En mann i 30-årene fra Troms må møte i Nord-Troms og Senja tingrett tiltalt for å ha kjørt for fort i en 50-sone i Målselv.
Les mer om:

Tok en skål for den nye byen (pluss)

Kommunestyret i Målselv har talt: Troms har nå fire byer, og den nyeste er den minste. Foreløpig.
Les mer om:

Nå er Bardufoss en by(pluss)

Mot to stemmer vedtok kommunestyret i Målselv onsdag at Bardufoss er en by. Med det er den fjerde byen i Troms-delen av vårt nordligste fylke nå et faktum.
Les mer om:

Enorme lidelser for denne elgkua: Påkjørt og forlatt(pluss)

Dette tragiske synet møtte tirsdag ettersøkskorpset i Målselv. Elgkua ble funnet nært fylkesvei 855 ved Langmyra, mellom Karlstad og Senja grense. Begge bakføttene var brukket, sannsynligvis etter en påkjørsel.
Les mer om:

En dyrisk milepæl(pluss)

Ordføreren slet litt med å få klippet snora, den første kunden gikk til feil bygg og skiltet med nynavnet ble ikke ferdig til åpninga … Men hva gjør vel det? For nå er Målselv Dyreklinikk trygt på plass i flunkende nye lokaler.
Les mer om:

Mann må i retten etter at han skal ha kjørt for fort på E6(pluss)

En mann i 50-årene må i tingretten etter en fartsovertredelse i Målselv.
Les mer om:

På søppelkartleggingstokt i Målselv-naturen(pluss)

Strandryddeuka er Norges største miljødugnad, og hva er vel da mer naturlig enn at arrangøren la sitt eneste kartleggingsbesøk i Troms til de indre områder av innlandskommunen Målselv?
Les mer om:

Anbefaler politikerne å si ja til bystatus(pluss)

"Målselv kommunestyre definerer Bardufoss som by fra vedtaksdato".
Les mer om:

Krever omkamp om elveutvidelsen(pluss)

I mai vedtok kommunestyret i Målselv å forlenge Målselva på bekostning av fjorden ved Målsneshalvøya. Det mener sjølaksefiskerne ikke skjedde på reglementert vis, og derfor krever de rettslig skjønn om avgjørelsen.
Les mer om:

Line (26) døde brått: - Målselv kommune ga ikke forsvarlig helsehjelp

Fylkeslegen mener kommunen brøt loven da utviklingshemmet døde uten at lege ble tilkalt. Familien vil nå ta saken videre med advokat.
Les mer om:

Erkjenner at standarden må heves og er åpen for leie i Øverbygd(pluss)

Forsvaret lover at oppgradering og fornyelse av aldrende bygningsmasse skal vies økt oppmerksomhet når framtidige investeringsbehov skal vurderes. Og de er åpen for å leie dersom Målselv kommune bygger leiligheter i Øverbygd.
Les mer om:

Venter på beslutning om langtidsleie(pluss)

I vår ble det kjent at Målselv kommune ønsker å legge til rette for bedre boligstandard for forsvarsansatte på Skjold. Planene om å bygge et moderne boligkompleks i Øverbygd sentrum har møtt begeistring fra Forsvaret lokalt, men kommunen venter fortsatt på ei overordnet beslutning om langtidsleie.
Les mer om:

Rekordmange har forhåndsstemt i Midt-Troms(pluss)

Rekord, rekord, rekord og rekord! Aldri tidligere har så mange forhåndsstemt til noe valg i Målselv, Senja, Sørreisa og Bardu.
Les mer om: