Nyheter om Mørk


Havørna i Suldal

DET HAR BLITT eit vanleg syn å sjå havørn i Suldal dei siste åra. Nå om vinteren er ho ofte å sjå langs både Suldalslågen og Ullaelva. Dei store laksane er ferdig å gyte, og hann-laksane er fulle av sår og sopp etter alle slåsskampane dei har vore gjennom. Kjem dei då inn på grunt vatn, vil dei vere eit lett bytte for havørna. AV OG TIL kan ein sjå fleire ørner som et fisk langs elvebredda. For det er fisk som er hovudnæringa til den største rov-fuglen me har i landet.

Se høydepunktene fra Brann-Aalesund

Bamba puttet igjen på mørk Brann-dag.
Les mer om:

Se høydepunktene fra Brann-Aalesund

Bamba puttet igjen på mørk Brann-dag.
Les mer om:

Fiksjon og virkelighet fra L.U:N.A – se videoen til ASP

Stjerneskudd er et litt slitt ord. Men er det noen norske undergrunnsartister som bør kunne bli en sertifisert stjerne, så er det hun her. Dette er den åttende gangen 730.no skriver om L.U:N.A – og nå klarer vi nesten å stave artistnavnet riktig. Den usignerte bergenseren, som egentlig heter Mia Roussel, er ute med sin nye singel «ASP», som akkompagneres av levende bilder. L.U:N.A alias Mia (Carl Martin Storøy) Se videopremieren nedenfor vår prat med L.U:N.A Hva er temaet i «ASP»? – ASP, en giftig slange, et symbol på deres makt over liv og død.

Har fysikerens gravitasjonsteori løst den «umulige» gåten rundt mørk energi?

Professor Claudia de Rhams teori om «massiv gravitasjon» kan forklare hvorfor utvidelsen av universet akselererer.

Topp 5 filmer fra Parasite-regissøren Bong Joon-ho

Bong Joon-ho-boost! Det var ventet at 1917; Sam Mendes’ film fra første verdenskrig (som skildrer døgnet 6. april 1917), skulle vinne de fleste Oscar-prisene. Men i stedet ble sør-koreanske Parasite den første utenlandske, ikke-engelskspråkelige filmen til å vinne Academy Awards for årets film.

Nora Mørk fnyser av de som mener hun burde gitt opp

– Det finnes sikkert 1000 leger der ute som ikke vil at jeg skal gjøre dette, sier Nora Mørk til TV 2.
Les mer om:

– Dette er pop i vårt hode

Det evig omskiftelige og kulterklærte bandet har ifølge pressemeldingen funnet sin nye nisje i 80-tallsaktig, mørk, dansbar popmusikk. Den nye sangen er en forsmak på et kommende album. – Selv om dette er pop i vårt hode, er bildene i tekstene et godt stykke unna det man vanligvis forbinder med sjangeren, medgir bandets Kristoffer Rygg, som forklarer teksten til «Russian Doll» slik: – Det begynte med noen bilder og minner fra filmen «Lilja 4ever» av Lukas Moodysson, som kom tidlig på 2000-tallet, og traff oss som en murstein.
Les mer om:

Første titt på Robert Pattinson i drakten til The Batman

Kameratesting fra The Batman. Det er kun et par uker siden innspillingen av DC Films’ nye blockbuster startet, men teasingen er allerede i gang. I en tøff, mørk, snutt med rødlig lys får vi for første gang se offisielle bilder av Robert Pattinson i den nye versjonen av Batman-drakten. Videoen er postet av blockbusterens regissør, manusforfatter og produsent Matt Reeves, som har gitt det snaue minuttet tittelen Camera Test. Nye The Dark Knight: Robert Pattinson som Bruce Wayne alias Batman (DC Films/Warner Bros.) Er drakten inspirert av tegneserien til Kevin Smith?

Frols vakreste vintereventyr(pluss)

Små prinsesser, sjørøvere, politi og troll på Frol barneskole i Levanger. Februar kan være mørk, men inne i gymsalen strålte solen om kapp med glade barn kledd i regnbuens farger.
Les mer om:

Unge svensker ser mørkere på fremtiden

En tredel av svensker mellom 15 og 24 mener fremtiden ser mørk ut, viser ny undersøkelse.
Les mer om:

Tor bar på en mørk hemmelighet i 35 år- så sprakk bobla

Han ville til NM, men kollapsa halvveis. Det han hadde blitt utsatt for natta før, skulle bli umulig å løpe fra.
Les mer om:

FFK-Kjell etter årets første mål: – Jeg skal kjempe om toppscorer-tittelen

FFKs Henrik Kjelsrud Johansen (26) innledet fotballåret med en scoring og lover at det skal bli mange mål også når alvoret tar til. – Jeg var høy og mørk og varslet mange mål sist jeg kom til klubben. Jeg er ganske trygg på at jeg vil være med å kjempe om toppscorertittelen, men noe antall vil jeg ikke si.
Les mer om:

Våt flis formørket tilværelsen (pluss)

I helga skjedde det igjen – røyken fra fjernvarmeanlegget var temmelig mørk.
Les mer om:

Mørk kjemper mot OL-klokka

Nora Mørks opptrening etter den siste korsbåndskaden går etter planen, men det er et åpent spørsmål om håndballstjernen kan rekke sommerens OL i Tokyo.
Les mer om:

For mørk forgjengerovergang(pluss)

Lensmannen i Verdal ønsker mer lys ved fotgjengerovergangene til Verdal videregående skole.
Les mer om:

Fascinerende, dystert, men med beksvart humor

Når en blindhetsepidemi bryter ut, går samfunnet i stå. Dette klarer Haugesund Teater å vise i en mørk, apokalyptisk forestilling, men med også noen strimer lys og svart humor.
Les mer om:

Ny helgeskribent

Vidar Mørk debuterer som fast helgeskribent i Møre-Nytt
Les mer om:

Politiet etterlyste mann (36) som hadde spredt nakenbilder av Nora Mørk - ble fersket på ambassade

En 36 år gammel mann fra Norge var i november i fjor etterlyst av politiet, så forsvant han under jorden. Det var helt til desember da han dukket opp på Norges ambassade i Roma.
Les mer om:

Vondtgodt i Teaterhallen

TEATER: Opplagt ensemble lagar herleg, vond, mørk og morosam pintersk stemning i Teaterhallen.
Les mer om:

Raja med ny overraskelse til kong Harald og Solberg

Abid Raja kommer med en avklaring før «Kongen i statsråd» fredag: Han lover å bruke mørk dress. – Pakistaneren er ikke dum, sier han til TV 2 under en ny shoppingrunde. Samtidig har han nå kjøpt en ny overraskelse.

– Hva slags signal sender skolen til ungdommen om hva det vil si å være kristen?(pluss)

Margaret Mørk synes det er trist at skoler ekskluderer kompetente folk på bakgrunn at de vil leve som den de er.
Les mer om:

At samene i «Frost» ikke hadde mørk hud ble for mye for amerikanerne

Hvorfor jubler samiske miljøer for å bli representert hos Disney, mens amerikanere er sinte på deres vegne?
Les mer om:

Boligjakten fra helvete – se trailer

Kjøpet av første bolig er ofte stress, men det blir sjeldent så koko som dette. I Vivarium blir et ungt par fanget i jakten. Bokstavelig talt. Vihvafornoe? La oss sitere Wikipedia: Et vivarium er et område, oftest lukket, for å holde og drette opp dyr eller planter for observasjon eller forskning.

Eckhoffs trøst på mørk norsk dag: Slo Wierer

Tiril Eckhoff bommet tre ganger på standplass og ble nummer 18 på fredagens normaldistanse i Pokljuka. Likevel økte hun ledelsen sin i verdenscupsammendraget.
Les mer om: