Nyheter om Møre og Romsdal


Bed helseministeren gripe inn(pluss)

Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve (Ap) bed helseminister Bent Høie svare på kva regjeringa har tenkt å gjere for å hjelpe på krisa i Helse Møre og Romsdal. Ho har ikkje sett ei så stor krise før.

Anmeldte familievold – Over 1,5 år etter hadde politiet ennå ikke avhørt den mistenkte

Etterforskningskapasiteten i Møre og Romsdal politidistrikt er kritisk, slår Statsadvokaten fast i ny rapport. Det går særlig ut over saker om vold i nære relasjoner. Senterpartiet skylder på politireformen.

– Ingen ønskelig situasjon(pluss)

Etterforskningen av flere alvorlige straffesaker i Møre og Romsdal tar for lang tid. – Den økonomiske situasjonen er utfordrende, sier politimesteren.
Les mer om:

Vegard har spissa satsinga(pluss)

LILLEHAMMER: Vegard Røyrhus ein av dei som har hatt størst framgang i langrennssporet i Møre og Romsdal dei siste åra. Den utviklingskurva håper 20-åringen skal fortsette når han no har tatt steget opp i seniorklassa.

Anmeldte familievold. Etter 566 dager var den mistenkte ennå ikke avhørt(pluss)

Statsadvokatene om politiarbeidet i Møre og Romsdal: – Selv alvorlige straffesaker ligger ubehandlet.
Les mer om:

1,5 mill. til idretten i Volda og Ørsta(pluss)

18 millionar kroner blir i år tildelt til idrettslaga i Møre og Romsdal som kompensasjon for vare- og tenestemoms. 1,5 millionar kroner av rekordsummen hamnar i idrettslaga i Volda og Ørsta.

Ville vite hvorfor Helse Møre og Romsdal får mindre enn de andre

Møre og Romsdal må drive 16 prosent billigere enn St. Olavs. Det vil styremedlem ha en forklaring på.
Les mer om:

Mener kuttvedtaket på 200 årsverk er ulovlig(pluss)

Styremedlem fra Møre og Romsdal kom med kraftsalve mot kuttkrav på 200 stillinger. Han fikk styret med på å gjøre lovlighetskontroll av vedtaket.
Les mer om:

To frå Møre og Romsdal skal kjempe om å bli «Den ultimate agent»

I løpet av ti episoder skal 16 deltakere forfølge, bli forfulgt, knekke koder og avsløre trusler i kampen om å bli Den ultimate agent.
Les mer om:

Møtes om millionbidrag(pluss)

– Bidraget fra Gass-ROR er en storslått gave til alle innbyggerne i Nordmøre og Romsdal, sier styreleder i Helse Møre og Romsdal. Over nyttår møtes givere og mottakere for å snakke om hvordan gaven best kan brukes.

– Helseforetaket må legge fram god plan i januar(pluss)

Det vil være opp til Helse Møre og Romsdal å foreslå hvordan kutt på 200 årsverk kan gjennomføres.
Les mer om:

Styremedlem: – Helse Møre og Romsdal må få meir pengar frå Midt-Norge(pluss)

Helse Midt-Norge har 3,5 milliardar kroner på konto. Styremedlem opnar no for å bruke av dei for å redde Helse Møre og Romsdal.

Statsadvokaten i Møre og Romsdal skal undersøke voldtektssaker

Setter i verk tiltak etter VG-sak.
Les mer om:

Statsadvokaten i Møre og Romsdal bekymret etter VG-avsløring: Skal inspisere voldtektssaker

Dårlig etterforskning og økt saksbehandlingstid kan være årsaken til at Møre og Romsdal er blant politidistriktene i Norge med færrest tiltaler i voldtektssaker. Nå skal statsadvokaten granske saksfeltet.
Les mer om:

Vær obs på speilblanke veger i Trøndelag i dag

Vegtrafikksentralen melder om svært glatte veger i Midt-Norge. I Trøndelag er to vogntog kjørt av E6, mens en bil har sklidd av vegen i Møre og Romsdal.

Vær obs på speilblanke veier i Trøndelag i dag

Veitrafikksentralen melder om svært glatte veier i Midt-Norge. I Trøndelag er to vogntog kjørt av E6, mens en bil har sklidd av veien i Møre og Romsdal.

Underkjølt regn gir såpeglatte veier

I morgentimene og i natt er det flere meldinger om utforkjøringer og glatte veier i Trøndelag og i Møre og Romsdal. Politiet anbefaler folk om å ta det rolig i trafikken.

Speilblanke veier i hele regionen

Veitrafikksentralen melder om svært glatte veier i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Speilblanke veier: – Kjør forsiktig

Veitrafikksentralen melder om svært glatte veier i Midt-Norge. I Trøndelag er to vogntog kjørt av E6, mens en bil har sklidd av veien i Møre og Romsdal. – Biler lå strødd over alt

Advarer om speilblanke veier: - Kjør forsiktig

Veitrafikksentralen og politiet melder om speilglatte veier flere steder i landet. I Trøndelag er to vogntog kjørt av E6, mens personbiler har sklidd av veien i både Møre og Romsdal og Rogaland.

Speilblanke veier i Midt-Norge

Det varsles om underkjølt is og svært glatte veier flere steder i Midt-Norge. Politiet i Møre og Romsdal og i Trøndelag ber alle trafikanter om å kjøre etter forholdene.

Møre og Romsdal vil ha ny idrettspresident

Ved Sørlandet sykehus går 350 kilo middag og brødmat rett i søpla hver uke. Men nå tar helsevesenet grep.

Ei utstrakt hånd for nytt sjukehus

Helse Møre og Romsdal bør takke og bukke for hjelp til å finansiere SNR.
Les mer om:

- Organisasjonen tror ikke på direktøren lengre(pluss)

Overlege Kjell Erik Strømskag ved Molde sjukehus ber administrerende direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal om å trekke seg fra stillinga si. I et åpent brev til Remme skriver Strømskag blant annet at Remme har gjort flere uheldige grep siden han ble direktør i 2015.

Verdenscupen: Følg kvinnenes 15 km fri direkte

Til tross for at et flertall på Stortinget i vår stemte for å verne de gjenværende fødeavdelingene i Norge, ligger det kuttforslag på bordet både i Nordland og Møre og Romsdal.