Nyheter om Lyse


Tommy Fredvang og Kjartan Salvesen: – Vi fikk en ny sjanse

Det som egentlig bare skulle være et engangsprosjekt, ble til noe mye større for Stavangerkameratene – Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Mæland.
Les mer om:

Ann Iren (48) var den eneste som søkte på rektorstillingen

– Hun er godt kvalifisert, og vi vurderte aldri å lyse ut stillingen på nytt, sier skolesjef Lars Inge Svalland i Karmøy kommune.
Les mer om:

Hålogalandsveien: Framdrift som planlagt(pluss)

Hålogalandsveien blir Nord-Norges største infrastrukturprosjekt noensinne, og når finansieringen kommer på plass kan Statens vegvesen lyse ut prosjektet.
Les mer om:

Kultduo til Norge for første gang

Konserten innendørs på Verket Scene i Moss blir duoens første sammen her til lands. Konserten skulle egentlig vært en del av programmet til Lyse Netter i forrige måned, men grunnet omstendigheter festivalen ikke kunne styre blir Bargeld og Teardos norgesdebut på Møllebyen Litteraturfestival 24. august. LES OGSÅ: Anmeldelse av norske brenn. på Roskilde. Blixa Bargeld ble født i Vest-Berlin i 1959. Han har en imponerende karriære. Som autodidakt er han virksom både som sanger, gitarist, låtskriver, komponist og regissør.

Mjelde: – Hadde andre forventninger og håp

Maren Mjelde var langt fra eneste skuffede norske spiller etter kvartfinaletapet i VM, men kanskje den som i minst grad var villig til å se den lyse siden.
Les mer om:

Sprengt marked forsinker blålys-bygg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)-Det er ikke til å komme fra at alt det som skjer i hele regionen har ringvirkninger også for Fauske sier kommunalsjef Trond Heimtun. Ifølge Heimtun er markedet er sprengt og entreprenører har mer enn nok å gjøre.Fikk ikke tilbydere -Vi fikk rett og slett ikke tilbydere. Det er en markedsrelatert anstrengt situasjon. I tillegg er blålysbygget et stort prosjekt.

Oppdaterte bredbånd til ingen nytte, nå endrer Lyse rutinene

I februar oppdaterte han fiberbredbåndet, men merket lite forskjell. Kablene i huset klarte nemlig ikke å håndtere den økte kapasiteten. Nå lover Lyse Fiber å endre sine rutiner for å unngå at flere kjøper katta i sekken.
Les mer om:

Filmsommer med morderdukker, Beatles-låter og Brad Pitt

Kinosommeren er alle filmnerders storhetstid. I god USA-tradisjon kjører vi også her hjemme på med effektspekkede blockbustere gjennom de lyse månedene. Store mengder skrekk er blant annet på vei – først ut i form av den morderiske dukka Annabelle. «Annabelle Comes Home» får premiere 26. juni, og hun er ikke blitt noe greiere siden sist. Det viser seg at Annabelle slett ikke er alene på dukkeskrekkfronten. 19.

Her blir det sankthansbål på Nord-Jæren søndag

Søndag er det sankthans og 452 godkjente sankthans-bål skal lyse opp sommerhimmelen. 118 av bålene er offentlige arrangementer. Finn ditt nærmeste sankthansbål i oversikten nederst i saken.
Les mer om:

Nike har lansert en helt ny Premier League-ball: «The Merlin»

Nike har benyttet avansert teknologi for å utvikle en ball eksklusivt for Premier League, vi får håpe at navnet «The Merlin» peker på at den er fantastisk god, ikke at den på magisk vis kan skifte retning og være vinglete.  Ballen er utviklet som en det av det nye partnerskapet mellom Premier League og Nike. Les: Ute i kulden hos Sarri, nå hentes Gary Cahill av sin gamle sjef Nike sier at ballens teknologi kan føre til enda flere mål, etter at det i fjor ble satt rekord med 1.072 mål i fjorårets sesong.

Leder: Utlysning av stillinger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Noe som bør være et unntak og ikke en regel.Derfor er det betimelig å stille et slikt spørsmål når det skjer. Ikke minst fordi det lett blir spekulasjoner når en stilling blir besatt uten utlysning. Da er det greit å redegjøre for årsaken.Rådmannen gir gode svar både på at rektor-stillingen i Valnesfjord ikke ble utlyst, og det samme gjelder stillingen som folkehelserådgiver.

– Jeg tenker at vi skal slutte å si norsk film og annen film. Film er film

«Skal dere gå allerede?» er en ordentlig norsk uavhengig film. Laget utenfor det norske filmsystemet, har Mona gått tilbake til kjernen av det å lage film. Et friskt pust i det norske filmlandskapet. GAFFA.no tok en prat med henne under Oslo Pix. Hvis man tenker på dogmefilm, så er det ofte en forventning om at det skal være kjipt og trist. Men «Skal dere gå allerede?» er mer lykkelig og feel-good. Var det et bevisst valg? – Nei, det var ikke noe bevisst motiv. Denne filmen har denne kroppen og disse forutsetningene ganske uavhengig av tanken om dogme.

Stadig flere boliger tømmes, men rivingen blir utsatt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Svalbardposten skrev i februar at rivingen av de første boligene i Lia skulle begynne i mai. Den våkne leser vil kunne konstatere at kalenderen nå sier at vi er i midten av juni. De første nøklene til boliger som skal rives ble overlevert til staten i slutten av april, men så langt har rivingen uteblitt.De siste fire månedene har prosjektet blitt skjøvet minst to måneder ut i tid, viser det seg.

Se hvem som var på Beitostølen Live på lørdag

Med Sting som trekkplaster strømmet tusner av publikummere til Beitostølen stadion. Ikke bare kom hitene på løpende bånd, den lange lyse lørdagskvelden bød på strålende sol, allsang, og i det hele tatt topp stemning. Ser du noen du kjenner?
Les mer om:

Utlyste ikke leder-stillinger i kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saltenposten har fått reaksjoner på at ledende stillinger som rektor-stillingen i Valnesfjord skole og stillingen som folkehelserådgiver i kommunen ikke ble utlyst offentlig.Rådmann Geir Mikkelsen kan bekrefte at disse to stillingene ikke ble utlyst. Han viser til at ansettelsene har foregått i tett samarbeid med arbeidstaker-organisasjonene og innenfor det avtaleverket kommunen har.

I år blir det rekordlangt fyrverkeri på PIT - vil lyse opp både himmelen og elva

PORSGRUNN: Vi har møtt gjengen som rigger til det store showet.
Les mer om:

Øyst­re Slidre må lyse ut le­ge­stil­ling for tred­je gong

Øystre Slidre kommune har lyst ut to legestilingar. Dei ser ut til å koma i hamn med den eine, medan den andre stillinga må lysast ut endå ein gong.
Les mer om:

Sjakkstjerner sliter med søvnen i Stavanger

STAVANGER (NRK): Lyse sommernetter holder Magnus Carlsens konkurrenter våkne om natten under i Norway Chess.
Les mer om:

Søvnproblemer for Carlsens rivaler: – Det er forferdelig

STAVANGER (NRK): Lyse sommernetter holder Magnus Carlsens konkurrenter våkne om natten under i Norway Chess.
Les mer om:

Vurderer flere sikkerhetstiltak etter flåtekantring på speiderarrangement

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Søndag 2. juni kantret kabelfergen - en flåte over Brekkedammen - i forbindelse med Kjelsåsspeidernes dag, som ble arrangert for 44. gang. Trolig havnet rundt 20 personer i vannet. Hendelsen opplevdes som ganske dramatisk for flere Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med. Her forteller en mor hvordan de opplevde ulykken, hun ønsker ikke å stå frem med navn.

Bekreftet: Rodriguez forlater Bayern München

Det måtte komme. James Rodriguez hadde en god start da han kom på utlån til Bayern forrige sesong og fremsto som assistkongen med 11 assist på dobbelt så mange kamper. I år har det vært stille rundt kolumbianeren. Derfor er det noe befriende når bekreftelsen kommer fra Bayern om at kjøpsopsjonen på Real Madrid-spilleren ikke blir brukt. Fikk hvertfall kjæle litt med noen trofeer hos Bayern.

Den historieløse regionen, beretningen om tapte tiår for elbusser og omstilling

KRONIKK: Satsingen på naturgass, som nå er på hell, kom i veien for pionerarbeidet med elbusser i Stavanger. Vedtatt av et politikerdominert styre i Lyse.
Les mer om:

Mystisk avsender setter ut brev i Oslo

Brevene er langt fra tilfeldig og er ment å lyse opp dagen til en heldig mottaker.
Les mer om: