Nyheter om Lyng


Topp 9 norske sanger som kom i helgen

Det beste med helgen, bortsett fra at det er helg, er masse ny musikk!  Vi har plukket ut 10 av våre favorittlåter fra listen over sangene som kom ut i dag. Her finnes noe for enhver smak! Selmer «All I Want» Selmer beveger seg i et lo-fi-landskap og lager sjarmerende indie pop/rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Bandet slapp sin første dobbeltsingel «Surfin with U» i juli 2017. Selmer spiller tight, og kan alltid love en god vibe, også i deres nyeste låt «All I Want». Andreyun «Paris» De fleste norske rappere går for norsk, men Oslo-gutten Andreyun har engelske tek

Anna (19) og Sunniva (22) har begge opplevd kreft på nært hold. Nå skal de sykle til Paris

Anna Lyng (19) og Sunniva Myrvang (22) har begge opplevd kreft i nærmeste familie. Nå skal de sykle til Paris for kreftsaken.
Les mer om:

Ansatte på Nesna fly forbannet: Anklager ledelsen for løgn

Flere ansatte på studiestedet boikottet møtet til universitetsledelsen torsdag. - Det er vanskelig å bli konfrontert med enda flere løgner, sier lektor Knut Lyng Hansen (42).
Les mer om:

- Har lagt bryllupet litt på is

Det ble tøffere å få barn enn hva Sandra Lyng hadde trodd på forhånd.
Les mer om:

Sandra Lyng tilbake på rød løper: – Mammalivet er helt topp

RÅDHUSPLASSEN (VG) I november ble artisten mamma for første gang. Nå er hun ferdig med mammapermisjon og er klar for å spille inn ny musikk.
Les mer om:

Minna og Eirik er kjærester. Kommunale kutt kan hindre dem fra å treffes

Minna Lyng og Eirik Tverfjell må ha hjelp av kommunalt ansatte for å møtes. Møtene kan kan bli nedprioritert om antallet ansatte kuttes.
Les mer om:

Vilje slipper å stenge frisørsalongen når babyen kommer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare halvannet år siden Lill Anita Karlsen åpnet frisørsalong på Strømsnes, i "gammelbanken". Bygda har tatt godt i mot henne, og hun så tidlig at det trengtes en til frisør. Behovet ble enda forsterket, da Lill Anita ble gravid. Nå sitter hun god og rund bak skranken på Vilje, og tar hånd om kontorarbeidet.

Brannene er godt for noe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Både flått, snegler og knott lever i litt fuktigere områder og er ikke glad i brann.

– Det morsomste jeg vet er å drive butikk(pluss)

– Det er kremmer jeg er, og det morsomste jeg vet er å drive butikk, sier Gunnar Lyng (80) som fortsatt er på kontoret hver dag.
Les mer om:

Skogbrannene

Hvorfor benyttes ikke i større grad militære og militære helikoptre i slukking av lyng og skogbrannene?
Les mer om:

Økende skogbrannfare på Vestlandet

Det fine været den siste tiden har ført til at faren for gress-, lyng og skogbrann øker på hele Vestlandet.

Rykket ut til gressbrann: - Det brant i lyng og einer(pluss)

Brannmannskapene i Roan måtte mandag rykke ut til en gressbrann ikke langt fra Sør-Roan skole på Nesvalen.
Les mer om:

Gress- og lyngbrann i Sirdal

Det brenner i gress og lyng ved Nespervatn i Sirdal.
Les mer om:

Ny røyk fra gammel brann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannveset og politiet melder om brann i gress/lyng i området Høgåsen i nærheten av Djupvikvatnet i Flekkefjord.- Det er sett røyk i området. Politi og brannvesen har rykket ut, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.- Det ble svidd kontrollert og fint for 14 dager siden i dette området, nå er det noen punkter i det samme området som det ryker fra.

Frå snøen i Sirdal til sauhuset på Svela

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Leonora og Marie Utheim Svela går på ski heile året; rulleski når det er bart, og vanlege ski så snart snøen legg seg. I Sirdal har farmor og farfar hytte. Der er dei mykje. Årets hyttepåske begynte fredag før palmesundag. Sjølv om det har vore så som så med snøforholda, har jentene fått gå så mange og så lange skiturar som dei har ønskt.

Bekymret for ny påsatt gressbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Like før klokken to fikk politiet og brannvesenet melding om brann i terrenget i området ved Jerstad i Kvinesdal. Politi og brannvesenet konkluderte raskt med at det ikke var behov for politiet.- Vi har kommet frem med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog.

Ny utmarksbrann i Lund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannsjef John Skåland i Lund kommune opplyste litt før klokka 18.00 at lokale brannmannskap hadde vore i aksjon i eit par timar etter at det blei meldt om brann på heia vest for Refsland, på venstre sida av E39 når ein kjører nordover. Klokka 20.15 rapporterte utrykkingsleiar Stig Skåland at brannen ikkje var under kontroll, men at mannskapa hadde greidd å hindra flammane i å spreia seg til ein planteskog med gran.

Hold deg unna!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra 15. april til 15. juli er det forbudt å gå i land eller ferdes nærmere enn 50 meter fra land i sjøfuglreservatene. Sjøfuglene på Skagerak er i nedgang, og trenger all den ro de kan få gjennom hekkesesongen.En nedslående rapport fra NOF-VA viser at 2015 var et svært dårlig år for hekkende sjøfugler i Vest-Agder.

Strålende påskevær gir hodepine for brannvesenet

110-vaktleder: - Gress og lyng nå er som bensin.
Les mer om:

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Skogbrannfare i hele Sør-Norge: – Gress og lyng er som krutt

Første del av påsken har vært travel for brannmannskaper flere steder i Sør-Norge.
Les mer om:

Det brenn på Lyefjell

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dei driv og sløkkjer, og det er eit ganske stort omfang. Men eg trur dei begynner å få nokon lunde kontroll, utan at eg skal seia for mykje, og seia at det det er i orden. Dei har folk på alle flanker, så det begynner å sjå ganske greitt ut, opplyser Bjørn Tollefsen, vaktleiar i Rogaland brann og redning (RBR) til Jærbladet.Då er klokka blitt 17.45.

Gressbrann på Lyefjell

Mandag ettermiddag begynte det å brenne i lyng og gress like ved boligområdet på toppen av Lyefjell i Time.
Les mer om:

Ikke lovlig overalt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag 15. april - i dag - inntreffer det generelle bålforbudet, for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel tenne bål, så lenge du bruker hodet.Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser.

Bonde bak storbrann: – Har ikke sovet godt i natt

Nils Ove Nordland skulle bare svi av noe lyng, men endte opp med å starte en storbrann. Se bildene av brannen fra lufta.
Les mer om: