Nyheter om Lund


- Nei til salg av Norge, ja til levende distrikt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Det er mye på programmet for den årlige 1. mai-feiringen i Sulis kommende onsdag.- Vi har en meget god hovedtaler, Wegard Harsvik, gode appellanter, barnetog, Sulitjelma musikkorps og et program fra morgenen av og fram mot kvelden, opplyser Kjell Basse Lund fra 1.

Brannmannskapenes dramatiske døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Branninferno i nattetimene på tirsdag. Dagen etter andre påskedag endte nær katastrofe. Disse bildene viser hvor nær på det virkelig var. - Stiv kuling gjorde slukkejobben krevende, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen.- Vi var helt avhengige av at alle gjorde jobben sin og ikke fikk panikk i møte med flammene. Alt fra ledelse til siste mann på brannfronten er avhengig av timers trening.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

Viktig med organisert sviing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i utmark. Det betyr at det ikke lengre er tillatt med bråtebrenning og sviing. I Lund har imidlertid enkelte bønder i kommunen tidligere år fått tillatelse til å fortsette med sviing også etter at forbudet har inntruffet.- Enkelte år har vi lange vintre med mye snø, og da har jeg prøvd å være litt liberal og gitt lov til sviing til bønder frem til 1. mai.

Protesterer mot nedleggelse av trafikkstasjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I en uttalelse skriver LO at trafikkstasjonen betjenter om lag 43.000 innbyggere i kommunene Bjerkreim, Eigersund, Lund, Sokndal og Hå.

Nytt trenerteam på plass i BHK: – Sammen skal vi stake ut en ny kurs

Bjørn Asphaug (45) tar over som trener i BHK etter Børge Lund.
Les mer om:

Flammer hundre meter fra Helleren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Problemet er at det raser ned brennende mose fra fjellet, sier Stein Ivar Sinnes fra Sirdal brannvesen. Det er flammer og masse røyk rundt Helleren i Jøssingfjord. Innsatsen som ble gjort i natt var kritisk, i følge Sinnes.Kritisk i natt - Hadde det ikke vært for Sokndal brannvesen hadde disse husene brent ned i natt, sier Sinnes.

Ualand-brann får «leve sitt eget liv»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det ryker godt fra en brann rundt Høgeknuten på Juvassheia i Lund, men den får lov til å leve sitt eget liv, sier brannsjef John Skåland i Lund brannvesen tiul Agder. - Det er en krattbrann som har pågått i flere dager, men det er i et høyt og utilgjengelig område der det ikke er fare for hverken hus eller hytter, så den blir ikke prioritert.Brannen er i et område på Ualand i Lund som ligger om lag 500 meter over havet.

Utsetter vindkraft-høring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Olje- og energidepartementet sendte 1. april NVEs forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på høring.Det er flere høringsinstanser som har bedt om en lengre høringsfrist. Olje- og energidepartementet er opptatt av en god høringsprosess, og at det skal være tilstrekkelig med tid for å kunne gi innspill. Høringsfristen er derfor utsatt til 1.

Innspillene våre blir avvist

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Omtrent alle innspill fra innbyggerne er avvist. Utbygging, næring og turisme taper. Jeg har hatt bygge- og deleforbud på Eiendommen på Sandeveien siden 2004 og har dermed gått årevis uten eiendomsrett. Og når planen kommer var det ikke et resultat verdt å vente på.

Ny E39 med bompenger: Halvparten vil kjøre gamleveien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Beregningene til Nye Veier viser at i en situasjon med utbygd firfeltsvei uten bompengeinnkreving på E39 Lyngdal vest - Ålgård vil ha en trafikkmengde i 2022 som varierer mellom 8000 og 13000 kjøretøy i døgnet. Ved etablering av bomstasjoner skjer det en samlet reduksjon i antall reiser på ca. 20 prosent på de fleste delstrekninger.

Tidligere skipsreder Andreas Ugland er død

Tidligere skipsreder Andreas Kjell Lund Ugland døde skjærtorsdag. Han ble 93 år gammel.
Les mer om:

MIF-Hansen om Gauseths uttalelser: – Skal ikke rette fingeren mot enkeltspillere

MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen – Tromsø 1–1) Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth (34) pekte på tabben til medspiller Julian Faye Lund (19) og brøt dermed et viktig Mjøndalen-prinsipp.
Les mer om:

Fikk slukket brann som nærmet seg ei hytte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi fikk inn melding om en brann langs veien. Vi sendte ut en mann for å sjekke. Samtidig begynte flere å ringe. Det viste seg at ilden hadde tatt av fra et lite bål, forteller brannsjef John Skåland i Lund til Agder.- Grunneieren hadde hatt god kontroll med bålet og dynket med vann, men etter ganske lang tid så blusset det opp og tok ut bak løa mot ei hytte. Brannen var iIkke mange meter fra hytteveggen dagen ble slukket.

Solid Sprint-forsterkning fra England

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I London studerer han forretningsjus, og spiller for Clapton FC, som ligger på sjette nivå, to divisjoner under de fire proffligaene. Til høsten skal han til en ny klubb, en divisjon opp. I mellomtiden skal han spille for Sprint. Det betyr i praksis hele sesongen.

Gitarene «hans» blir å se på storkonserter

Gitarmakeren, som har sitt lille verksted i Horten, var heldig med etternavnet – som han bruker som merkevarenavn i tradisjonen etter Leo Fender og Orville Gibson: «Nebelung» står det på de over 500 gitarene han har designet, og som et solid knippe norske musikere spiller på. Pål Waaktaar-Savoy i a-ha og Bjarte Lund Rolland i Kvelertak er nyankomne på opphavsmannens liste over profilerte gitarister som spiller på «hans» gitarer.

Kickstartet påsken med marked

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er opptatt av å kalle det for et vårmarked, men det bærer uten tvil preg av påske, smiler Kari Jarrett, leder av markedskomiteen i Østre Aker husflidslag. Påskeorientert eller ikke, er det ingen tvil om at det er noe for enhver når husflids-gjengen inviterer inn. Her snakker vi alt fra smykker av Grorud-granitt og sølvsmykker til kniver og smijern, keramikk, toving, veving, strikking og mexicansk fletting.

Veronica Maggio med «unikt» konsertopplegg

Tirsdag denne uken ble det avslørt at Veronica Maggio blir den første artisten i moderne tid til å spille på Gröna Lunds Stora Scen tre kvelder på rad. Konsertkveldene har fått tittelen «Den första gången…» og arrangeres 4., 5. og 6. juni. LES OGSÅ: Bob Dylan overrasket ansatte i platebutikk. – På hennes konserter i 2015 og 2017 kom det så mye publikum til Gröna Lund at vi ble tvunget til å stenge dørene. I år vil vi derfor gjøre noe annerledes.
Les mer om:

Slo ned «dagens brann»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Våre mannskaper fra Kvinlog og Kvinesdal gjorde en flott innsats slik at de klarte å få slokket alt nå i god tid før kvelden. Nå kan vi endelig pakke sammen, sier brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør til Agder. - Vi kom med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog.

Bekymret for ny påsatt gressbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Like før klokken to fikk politiet og brannvesenet melding om brann i terrenget i området ved Jerstad i Kvinesdal. Politi og brannvesenet konkluderte raskt med at det ikke var behov for politiet.- Vi har kommet frem med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog.

Betaler 100.000 for å sikra næringshageleiar i full stilling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var eit samrøysta utval for landbruk, miljø og teknikk (LMT) som før påske løyvde ekstra driftstilskot til Bjerkreim næringshage. Jan Tore Skårland (H) foreslo, som eit tilleggspunkt i vedtaket, å oppfordra styret og dagleg leiar i næringshagen til å arbeida for å koma inn på nye geografiske og kommersielle område for å sikra balanse i drifta.

Brannvesenet har kontroll på slukkingen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet i Kvinesdal rykket langfredag ut på gress/krattbrann til Heddan Gård i Hægebostad- Det er to branner i et forholdsvis stort område. Vi har kontroll på stedet og stopper slukking for natten, opplyste Brannvesen Sør like etter klokken 22 langfredag kveld.Brant flere steder Brannvesenet Sør på Birkeland rykket tidligere på dagen ut på gress/krattbrann til Lidrage i Hægebostad.

Fotballegenden har vår favoritt i Klosterskogen Grand Prix

SKIEN; Tom Lund har rukket å bli 68 år. Fortsatt regnes han som en av tidenes beste norske fotballspillere. Lørdag starter hans Montdore som vår favoritt i Klosterskogen Grand Prix.
Les mer om:

Ny utmarksbrann i Lund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannsjef John Skåland i Lund kommune opplyste litt før klokka 18.00 at lokale brannmannskap hadde vore i aksjon i eit par timar etter at det blei meldt om brann på heia vest for Refsland, på venstre sida av E39 når ein kjører nordover. Klokka 20.15 rapporterte utrykkingsleiar Stig Skåland at brannen ikkje var under kontroll, men at mannskapa hadde greidd å hindra flammane i å spreia seg til ein planteskog med gran.