Nyheter om Lund


Kilde på pallen

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann i verdenscupen lørdag. Han kom på 3. plass og dyttet dermed landsmann Aksel Lund Svindal ned fra pallen. Vincent Kriechmayr vant rennet.

Skjøtskift: - Slutt å strupe Midtbyen (pluss)

- Olav Tryggvasons gate har blitt hakkekylling for frustrerte folk i næringslivet i Midtbyen, sier varaordfører Ola Lund Renolen (MDG).
Les mer om:

Aksel Lund Svindal inn i milliardprosjekt

– Den største satsingen i fjellet på ti år, ifølge Anders Buchardt som nå har fått med seg Aksel Lund Svindal på milliardsatsingen.

Flere lærte å svømme

Lund kommune fikk god bruk for svømmetilskuddet fra fylkesmannen til opplæring av minoritetsspråklige.
Les mer om:

Nei, 1650 ansatte i Vegvesenet mister ikke jobbene sine

– Rundt 1650 årsverk i Statens vegvesen skal, som en følge av regionreformen, overføres til de nye fylkeskommunene. De ansatte vil få tilbud om å følge med over til den aktuelle fylkeskommunen, beroliger regionveisjef Per Morten Lund.
Les mer om:

Politisjefen oppsummerer året 2018: Bekymret for voldstrend

De aller fleste pilene og statistikkene peker i riktig retning for politiet i Groruddalen, men overskygges likevel av en markant økning i volden. Derfor styrker politiet kraftig i flere ledd, og enhetssjef John Roger Lund håper man slik kan få bukt med problemet.
Les mer om:

Smekkfullt på kulturkveld

At engasjementet for kultur- og idrettslivet i Lund er stort var tydelig under mandagens kulturkveld.
Les mer om:

Lund Svindal vurderer å droppe renn før VM

Fartsveteranen tar ingen sjanser før VM i Åre om tre uker.
Les mer om:

Travhesten Ness Tjo Edel måtte avlivast

Akutte magesmerter med påfølgjande tarmslyng, var dei ytre symptoma på den lovande travhesten som måtte avlivast. Men ikkje berre Ness Tjo Edel vart råka av sjukdom, også eittåringen Ness Tjo Brageson leid same skjebne. Ness fortel tysdag til avisa om korleis dei siste dagane har vore i stallen, der også tre andre hestar har blitt sjuke. Starta med Brageson Søndag, for halvtanna veke sidan, starta det med at Brageson fekk symptom som dei tolka var kolikk og som blei behandla deretter. – Dagen etter slapp me han ut og han såg betre ut, men så snudde det og blei verre.

Årets første norske film inntar andreplassen på kinotoppen

Norsk Filmdistribusjon skriver i sin pressemelding at det har vært utsolgte saler rundt om i landet, mens kinoer har måttet sette opp ekstraforestillinger og i større saler for å kunne etterkomme strømmen av publikum. – Dette er kjempestas. Det er spesielt moro å høre og lese alle tilbakemeldingene som kommer fra ungdom i hele landet, som har sett filmen i fulle saler og virkelig kost seg. Det er tydelig at de både kjenner seg igjen og blir inspirert.

Økning i ungdomskriminalitet bekymrer politiet: – Ganske unge blir rekruttert. Og de kan gjøre en del svært alvorlige ting

For ett år siden mobiliserte befolkningen på Holmlia seg. De etterlyste trygghet etter både skyting og knivstikking. Og noe av tryggheten håpet de å få med blant annet et styrket politi. – Nå sier folk at vi er mer tilstede i lokalsamfunnet, sier stasjonssjef for politiet i Enhet Oslo øst (Manglerud og Stovner) – John Roger Lund.
Les mer om:

Billige hus i Dalane

Å kjøpa hus til under millionen er mogleg både i Sokndal, Bjerkreim og Lund.
Les mer om:

Kjøper ti grunnsteiner

Lund Venstre ønsker å styrke tilbudene for unge og gamle i Hovsherad. Derfor mener vi flerbrukskjelleren er en viktig sak, sier gruppeleder John-Arvid Eik.
Les mer om:

Nå blir det flerbrukskjeller

Kjellerkomiteen skal ha berømmelse for at de har klart å få til finansieringen, sier ordfører Olav Hafstad (Ap) i Lund.
Les mer om:

Kristoffersen på tredje

Henrik Kristoffersen endte på tredjeplass i slalåmen i Adelboden. Marcel Hirscher overgikk Aksel Lund Svindal, og er den som har vunnet flest ganger på samme sted med ni seirer.

Jørgen vil ha hundepark i sentrum(pluss)

Jørgen Solvang Lund (22) mener at en by på Harstads størrelse bør ha hundepark.
Les mer om:

– De spør når oppfølgeren kommer

Ungdomsfilmen er ute på norske kinoer, etter å ha vært ute på det som på filmhold karakteriseres som «den mest omfattende forhåndsturneen» for en norsk film noensinne. Med på turneen i forkant var både de unge skuespillerne selv og altså Helsesista, Tale Krohn Engvik, som regissør Martin Lund ga en rolle. Hennes observasjon fra forhåndsvisningene var at ungdomspublikummet «opplever filmen som ekte». – De kjenner seg igjen, ikke minst i Marius. Kjedelig normal Marius er filmens hovedperson.

Grov mishandlingssak ryster Sverige: Skal ha forsøkt å trykke død kråke ned i munnen på kvinne

Denne uken møter seks personer i Lund tingrett i Sverige, tiltalt for kidnapping og svært grov mishandling av en kvinne i 30-årene.
Les mer om:

Slottsfjell-eventyret kan være over

Fjorårets festival var en sekstende i rekken, og den kom bare i havn fordi artister og leverandør aksepterte solide kutt i betalingen, skriver Dagbladet. Nå forhandles det om hele eksistensgrunnlaget for festivalen på fjellet midt i Tønsberg. Verken nettsted eller Facebook-sider er oppdatert, ingen artister er kunngjort, og det er ikke lagt ut billetter til salgs.

«De fleste foreldre mener barna bruker for mye tid på mobilen. Skal de få bruke mobilen også i friminuttene?»

Høyre-politikerne Janne Stangeland Rege og Anne Marie Lund ønsker en debatt om mobilbruk i skolen.
Les mer om:

Vårfilmene er her – og er få, men sterke

«Amundsen», storfilmen om vår polarhelt, har premiere 15. februar – passende nok for kinomoro der polarvindene uler. Nok et herredominert lag står for tur når «Ut og stjæle hester», Per Pettersons ikoniske 2003-roman omsider har funnet veien til lerretet og har marspremiere. Begge byr på veletablerte skuespillere, med henholdsvis Pål Sverre Hagen og Stellan Skarsgård i hovedrollene, så vel som profilerte regissører som Espen Sandberg og Hans Petter Moland. Men filmvåren byr også på nye navn som Maria Salazar, som har laget sin første helaftens dokumentarfilm med «Jeg ser deg».

Årets trener kommer til kulturkveld

Førstkommende mandag blir det kulturkveld og stor mønstring av lag og foreninger i Lund. Til kvelden kommer Gjert Ingebrigtsen.
Les mer om:

Flere grasrotkroner

Det ble delt ut 315.000 grasrotkroner til lag og foreninger i Lund i 2018.
Les mer om:

Slik er Aksel Lund Svindals VM-plan: – Jeg må være smart

STAVANGER (VG) Aksel Lund Svindal (36) mottok pris på Idrettsgallaen med et problematisk høyre kne og venstre hånd i bandasje. Men i februar vil han kjempe om VM-gull i Åre. Det krever en smart plan.