Nyheter om Longyearbyen


LL varsler gebyr til LL

Longyearbyen Lokalstyre varsler overtredelsesgebyr på 50 000 kroner for det for tidlig igangsatte arbeidet utenfor Næringsbygget.
Les mer om:

Fikk bot for narkotikaforsendelse

To personer er tiltalt og bøtelagt etter at de forsøkte å sende 35 gram hasj til Longyearbyen.
Les mer om:

Manglet byggetillatelse, måtte stoppe arbeidet

Longyearbyen lokalstyre måtte stoppe arbeidene utenfor Næringsbygget umiddelbart tirsdag etter at de oppdaget at de ikke hadde byggetillatelse.
Les mer om:

LL får ikke medhold i anke

Longyearbyen lokalstyre er svært uenig med Fylkesmannens vedtak i Ivanosaken og har derfor bedt Kunnskapsdepartementet gjøre om på vedtaket. De avviser anken.

Cruiseturismen: - Ingen tar ansvar for de syke

Oversykepleier og fungerende avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, John Aksel Bilicz, er bekymret for den store administrative arbeidsmengden cruiseturismen fører med seg.
Les mer om:

Samarbeid med UiT

Longyearbyen lokalstyre (LL) har nylig inngått avtale med Universitetet i Tromsø (UiT) om samarbeid innen utdanning og forskning.
Les mer om:

Stilte ut fremtidig Svalbard

Arkitektstudenter viste hvordan de mener Longyearbyen kan bli i fremtiden.
Les mer om:

- Kommer helt sikkert tilbake

Ariella Madsen (20) var ferdig på videregående og ville gjøre noe nytt. Derfor bestilte hun enveisbillett til Longyearbyen.
Les mer om:

Longyearbyen kan slå varmerekord lørdag

Sommeren kommer til Svalbard lørdag. Longyearbyen kan bli varmest i landet. Det er knapt til å tro, ett døgn før.
Les mer om:

Vurderer å fjerne mellombølgen

Mellombølgeanlegget i Longyearbyen er over 40 år gammelt. NRK vurderer hva de skal gjøre med det.
Les mer om:

Nå kommer sommer´n

I helgen er det meldt opp mot 20 varmegrader i Longyearbyen. Da er det bare å finne fram skjørt og kortbukse, og komme seg ut og nyte finværet.
Les mer om:

Turistsesongen utfordrer

Longyearbyen er avhengig av inntekter fra turismen, men hvordan skal næringen og fastboende leve godt sammen i framtiden?
Les mer om:

Nå kommer sommer´n

I helgen er det meldt opp mot 20 varmegrader i Longyearbyen. Da er det bare å finne fram skjørt og kortbukse, og komme seg ut og nyte finværet.
Les mer om:

Sagt om masseturismen

Her er noen utsagn fra sentrale politikere i Longyearbyen.
Les mer om:

Cruiseturismen setter preg på byen: - Det var mer intenst før

«Det er dette vi skal leve av», sier mange. Men innbyggerne i Longyearbyen er svært uenige om masseturismen er bra for stedet.
Les mer om:

- Det ble større enn jeg hadde tenkt

Lene Jeanette Dyngeland savnet gråværstilbud i Longyearbyen. Det bestemte hun seg for å gjøre noe med.
Les mer om:

Fjerde ministerbesøk i år

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland kommer til Longyearbyen i dag, mandag.
Les mer om:

- Vi har en enorm ressursbank for gjenbruk

LPO Arkitekter i Longyearbyen har en hårete visjon som alle mener er fornuftig.
Les mer om:

Ny bilvaskemaskin på plass

Etter to år med skitne biler kan bileierne i Longyearbyen igjen få vasket kjøretøyene sine i en nyinnkjøpt bilvaskemaskin.
Les mer om:

- Vi er bare så glade nå

Ivano Cafuta (9) og familien har fått medhold i klagen sin. Niåringen har rett på grunnskoleopplæring ved Longyearbyen skole.
Les mer om:

- Muligheten kommer ikke igjen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvis du ikke har fått det med deg allerede, bør du lese videre. Torsdag og lørdag blir det to konserter av det eksklusive slaget i Longyearbyen.

- Man må se opp og nyte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For halvannet år siden pakket Maria Rossi (35), samboeren og deres to barn kofferten for å oppleve sitt neste eventyr; Longyearbyen. - Både jeg og samboer har vært mye på tur i våre tidligere liv, altså før vi fikk barn. Men da vi fikk barn og bodde midt i Oslo var det vanskeligere å komme seg på langtur, sier tobarnsmoren. Guttene har nå blitt tre og et halvt og snart to år, og har rukket å bli ordentlige svalbardianere.

MDG sier ja til ansvarlig reiseliv!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Reiselivet er en viktig del av Longyearbyen, og det er bra. Men det er to store utfordringer:• Sikkerhet: Det er dessverre en del tilreisende guider som ikke har nok kompetanse. Gjestene deres har heller ikke nok kunnskap til å vurdere hva en guide bør kunne. Jeg har selv møtt guider med 308-ammunisjon til 30-06 rifler og guider som tror det er lurt å slå opp telt i strandsonen.

Konkurranseloven 10 år på Svalbard

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Næringslivet på Svalbard er i rask utvikling. Mulighetene er store, men det er også dyrt for bedrifter og folk å etablere seg. I denne situasjonen er god konkurranse viktig, og da er bevissthet om konkurransereglene avgjørende.Konkurransetilsynet arrangerte derfor et seminar i Longyearbyen i april. Det var også en anledning til å markere at konkurranseloven nå har vært gjeldende i 10 år på Svalbard.

Vil gjenbruke Svea-samfunnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rivingen av Svea-samfunnet har fått tankene rundt logistikk og gjenbruk til å surre i hodene på flere.