Nyheter om London


Hitler-satire toppfilm under jødisk filmfestival

Filmen som vant publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto, og som seiler opp som en klar favoritt til Oscar-utdelingen neste år, skal avslutte festivalen i London, melder Hollywood Reporter. Festivalen tar mål av seg til å være den største jødiske filmfestivalen i verden og ble etablert i 1997. LES OGSÅ: HBO punger ut 600 millioner dollar for serie. Taika Waititi har både skrevet og regissert krigskomedien hvor han dessuten spiller rollen som Hitler, den tåpelige usynlige vennen til hovedpersonen, Jojo.

Equinor har fått verdens største havvindkontrakt

Dogger Bank var en av Nordsjøens feteste fiskefelt. Nå har havvindmøller tatt over og i London i dag fikk Equinor verdens største havvindkontrakt til 100 milliarder kroner. Det skal gi vindenergi til 4,5 millioner britiske husstander.
Les mer om:

I 2017 debuterte Emma Jensen med selvkomponerte «Closer». Den trap-aktige poplåten (som snart har 10 millioner streams hos Spotify) sendte Oslo-artisten til Urørt-finalen og by:Larm. Oppfølgeren «Make You Mine» skrev hun i Los Angeles med stjerneskuddet Tayla Parx (Ariana Grande, Alicia Keys, Demi Lovato). I etterkant har Emma spilt på blant annet  Slottsfjell, by:Larm og Jajaja i London – og i Tyrkia (Fabian Jensen) Hun har dessuten signert med Kobalt Music Group i London. Nå er 23-åringen tilbake via «BETTER»; den første singelen fra hennes kommende debut-EP. (Robin Bøe) Nesodden-jentas beg

Ryder Cup-kapteinen hyller Hovland: – Spillet hans har vært fenomenalt

VIRGINIA WATER (VG) Ryder Cup-kapteinen Padraig Harrington (48) ble stort sett spurt om én spiller på pressekonferansen foran helgens gigantturnering utenfor London. Den spilleren er norsk.
Les mer om:

Liverpool skal få svi!

Tammy Abraham gikk inn i Champions League-kampen mot Valencia med hattrick fra Premier League i lomma. Dessverre hjalp ikk dette mot spanjolene, som tok med seg full pott fra Stamford Bridge. Nå skal noen få svi. Chelsea-spilleren var langt nede etter det sure tapet mot Valencia. Seksten minutter før full tid sørge Machado for å plukke tre poeng fra Champions League-«debutanten» Frank Lampard. Les: Liverpool tangerte en 25 år gammel rekord mot Napoli På søndag er det tilbake til Premier League-hverdagen, med en alt annet enn hverdagslig kamp.

Brexit-oppgjør i Høyesterett: Avgjør om Boris Johnson misbrukte makt

LONDON (VG) Brexit-oppgjøret har nådd Høyesterett. Denne uken avgjør retten om statsminister Boris Johnson førte Dronningen bak lyset da han suspenderte Parlamentet og sendte politikerne i Underhuset hjem.

Britisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett

Et gulltoalett som var del av en kunstutstilling er stjålet, to dager etter at det ble installert på Blenheim Palace vest for London.
Les mer om:

Ingebrigtsen-rival mister VM

Regjerende verdensmester på 1500 meter, kenyanske Elijah Manangoi, stiller ikke til start i VM i Doha. Manangoi tok gullet foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen i London i 2017. – Det er trist at jeg ikke kan stille opp og forsvare VM-tittelen i Doha, men på grunn av en ankelskade har jeg ikke noe valg. Vi må ta hensyn til karrieren fram mot et OL-år, skriver Manangoi på sin instagramprofil. Dermed er en av Jakob og Filip Ingebrigtsens tøffeste utfordrere ute av dansen. Manangoi vant 1500-meteren i Diamond League-stevnet på VM-arenaen i Doha tidligere i år.

Fosninger kjørte bil til Mongolia: – Jeg skal aldri mer klage på norsk veistandard(pluss)

I en knøttliten Skoda skulle to fosninger og to andre menn ta seg fra London til Mongolia. Resultatet ble en ny TV-serie.
Les mer om:

Britisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett

Et gulltoalett som var del av en kunstutstilling er stjålet, to dager etter at det ble installert på Blenheim Palace vest for London.
Les mer om:

Store nyheter fra The Who

Veteran-rockerne The Who har offentliggjort detaljer om sitt første album på 13 år. Utgivelsen får den enkle tittelen Who, og slippes 22. november. Du kan høre den første singelen Ball and Chain lenger ned i denne saken. Det er en ganske politisk, melodisk rockelåt om fangeleiren Guantanamo som ikke ble stengt selv om Barack Obama i sin tid lovte nettopp dette, og som også Donald Trump siden har valgt å holde åpen. Albumet ferdig for bare et par uker siden Albumet inneholder 11 sanger og er hovedsakelig spilt inn i London og Los Angeles gjennom fjoråret og sommeren i år.

Sender flere tonn med mat til britene hver dag: Overbevist om matmangel

ROTTERDAM (VG) Tenk på dette neste gang du spiser hotellfrokost i London: Tomaten på tallerkenen ble plukket i Nederland eller Belgia for under ett døgn siden.
Les mer om:

Drake og Netflix feirer TOP BOY-premieren med freestyle

I dag slapp Netflix sesong 3 av britiske TOP BOY, co-produsert av Drake. Kanadieren, som først ble kjent som karakteren Jimmy i syv sesonger av Degrassi: The Next Generation, var rask til å co-signere den kritikerroste, gateorienterte serien som startet i fiktive Summerhouse i Hackney i East London. Men seertallene var ikke bra nok for Channel 4, som brått kansellerte showet i 2014 etter to sesonger. Det likte ikke Drake, som teamet opp med LeBron James’ manager Maverick Carter og serieskaperen Ronan Bennett og fikk laget sesong 3 med Netflix. OVO Sound slipper TOP BOY-soundtracket, med blant
Les mer om:

Frå London til Stråpa i Suldal

Sikten over Stråpabrua er heller dårleg denne ettermiddagen. Viskarane går på travelt det korte stykket frå butikkane på Osen og over til andre sida av Suldalslågen. Skodda trolldansar rundt kollane ved Stråpanuten, før ho tek seg ein elegant sving oppover det smale juvet mot Berge. Det store kvite huset openberrar seg som eit smykke i den frodige ramma si. Ved sida står den gamle løa og andre småhus frå tidlegare tider. Midt i denne nostalgien ligg leiker, små syklar og fotballmål.

Regjeringen i London har publisert dokumenter om hard brexit-plan

Den britiske regjeringen har offentliggjort dokumenter som viser forberedelsene som er gjort for en hard brexit, melder britiske medier.
Les mer om:

Næringsminister Røe Isaksen om brexit: – Vi har gjort det vi kan

LONDON (VG) – Det er helt trygt å bestille ferietur til London og fotballturer til Manchester, også i november. Flyene vil gå, og Manchester City og United vil spille fotball som før, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Ajax tildeles straff i forbindelse med Champions League

Ajax har bare blitt tildelt 833 billetter til bortekampen mot Chelsea i Champions League på grunn av tidligere uro forårsaket av klubbens fans. Når Ajax møter Chelsea til bortemøte i Champions League i november, vil det ikke være med mange nederlandske fans på tribunen. – Det bråkmakerne ikke skjønner er at de skader sin egen klubb. Les: David Beckham sikter seg inn mot den største signeringen i verden «Ajax nettopp mottatt kun 833 billetter til kampen i London på grunn av ‘uro hos Ajax-fans i Europa generelt og i Storbritannia spesielt’.

Renée Zellweger om baksnakking: – Gjorde ganske vondt

Renée Zellweger (50) forteller om da hun satt på T-banen i London og overhørte tre fremmede kritisere hennes ansikt.
Les mer om:

Renée Zellweger om baksnakking: – Gjorde ganske vondt

Renée Zellweger (50) forteller om da hun satt på T-banen i London og overhørte tre fremmede kritisere hennes ansikt.
Les mer om:

«The Handmaid’s Tale»-oppfølger gir ordet til tante Lydia

I flere tiår har lesere lurt på hvordan historien om Offred i den moderne klassikeren «The Handmaid’s Tale» vil ende. Over 35 år etter at dystopien utkom kommer nå oppfølgeren. Den norske tittelen på den nye boken er «Gileads døtre», oversatt fra originaltittelen «The Testament». Denne gangen står karakteren Lydia i sentrum. Hemmelighetskremmeriet rundt Margaret Atwoods nye bok har vært enormt, og 10. september var det verdenslansering.

Fotballagent arrestert for svindel og hvitvasking

Politiet har slått til mot eiendommer i Belgia, Monaco og London i et etterforskningsraid mot bedrageri og hvitvasking av penger i fotballen.
Les mer om:

Åpner for å fortsette en av tidenes mest populære serier

Det er trolig ikke siste gang vi møter Lord & Lady Grantham og de andre beboerne på det store godset. Seriens og filmens opphavsmann Julian Fellowes lukker nemlig ikke døra helt for en fortsettelse.

Stjernespekket kjendis-premiere på «Downton Abbey»-filmen

Mandag var det verdenspremiere på «Downton Abbey»-filmen i London med de kjente og kjære skuespillerne fra TV-serien nærmest i kø på den røde løperen. Torsdag er det galla-premiere i Norge.
Les mer om:

Stjernespekket kjendis-premiere på «Downton Abbey»-filmen

Mandag var det verdenspremiere på «Downton Abbey»-filmen i London med de kjente og kjære skuespillerne fra TV-serien nærmest i kø på den røde løperen. Torsdag er det galla-premiere i Norge.
Les mer om: