Nyheter om London


Godkjent: Liverpool by får sin nye superstadion

Det er ikke mange byer som kan skryte av et fotballurgammelt rituale, som siden 1894, bare en tre hundre år etter William Shakespeares fysiske tilstedeværelse på denne jorden, har rørt frem hele følelsesspekteret hos innbyggerne. Liverpool har sitt Merseyside-derby. Nå skal byen ruste seg til å få de blå helt opp i toppen av Premier league – og Europa. Til det trengs det en ny og større festning. Les: Må være tidenes største bløff hos Barcelona Vi må innrømme at vi får helt hetta når det klubbene vokser ut av festningene sine med navn som White Hart Lane og Goodison Park.

Tottenham skal ha, penger er ikke noe tema

Et av de store ankepunktene til tidligere Tottenham manager Mauricio Pochettino var at til tross for suksess og Champions League finale fulgte det ikke tilstrekkelig med penger for å konkurrere med andre klubber med ekstreme budsjetter. Nå er London klubben i en sportslig krise som igjen vil føre til enorme inntektstap. Tap i fire av de fem siste kampene i Premier League og 9.plass, stadig lenger unna spill i Europa og pengesekken som følger av det.

Null problem å hente Harry Kane for 1,8 milliarder

Pochettino har vunnet ti av elleve kamper for PSG, der toppen av kransekaka ble servert til klubbeierne på tirsdag: 4-1 seier over Barcelona. Dermed har argentineren allerede vist at han på kort tid har fått samlet gjengen med superstjerner til å jobbe som et skikkelig lag – også utenfor Ligue 1. Det hersker liten tvil om at Pochettino får det som må til av ressurser for å bygge opp en tropp som på papiret blåser motstanderne av banen. Dette betyr at det jobbes knallhardt internt med å overbevise Neymar og Mbappé om å satse de neste årene på PSG.

Prins Charles besøkte sin far på sykehuset

Prins Charles besøkte lørdag sin 99 år gamle far, prins Philip, på sykehus i London.
Les mer om:

Arsenal har skaffet seg det som skal bli en av verdens beste

Hos Borussia Dortmund kastes tenåringene innpå i de viktigste kampene. Martin Ødegaard har tatt omveien innom Real Madrid og utlånsopphold. Ikke at dette nødvendigvis har vært et feil valg for 22-åringen. For etter noen uker i London er ikke Arsenal-manageren i tvil om hva som bor i Ødegaard. -Han har potensialet til å bli en av verdens beste. Jeg har fulgt ham tett da han var hos Real Sociedad, og han var virkelig imponerende der i lange perioder.

Arsenal med overraskende krav til David Luiz

Nei, det er ikke en tur til frisøren som er kravet, selv om det kan virke som ganske så naturlig at når farten går ned på grunn av alder at man gjør det man kan for å minske luftmotstanden. Den brasilianske midtbanespilleren David Luiz har rukket å bli 33 år gammel, han er meget allsidig og har meldt inn i forbindelse med forhandlingene om forlengelse av hans kontrakt som går ut til sommeren at han kan spille hvor som helst på banen. Det er nettopp denne fleksible tilnærmingen og hans lange og imponerende karriere som er bakgrunnen for Arsenal sitt krav for å forlenge sin avtale.

Barnes sikret Burnley-poeng

Burnley tok imot Fulham i en sjanserik Premier League-kamp der begge lag kunne tatt med seg alle poengene, men det endte 1-1. I en jevnspilt kamp tok gjestene Fulham ledelsen etter 49 minutter. Hjørnesparket fra Ademola Lookman gikk via hælen til danske Joachim Andersen og til Ola Aina, som brystet den mot Burnley-målet. Robbie Brady sto på streken, men klarte ikke å avverge at ballen gikk i mål. De hvite fra London fikk bare lov å lede kampen i tre minutter.

Rio Ferdinand tror ikke på Solskjær når det gjelder Jesse Lingard

Da Lingard ble sendt til London i januar, sa Solskjær at bakgrunnen for utleie til West Ham var at han ønsket a Lingard skulle få sikret jevnt med spilletid og returnere til Old Trafford med selvtillit og kampvilje. Etter noen få kamper sier Alan Shearer at Lingard har gitt hele West Ham-laget et ekstra boost. Betyr dette at en revitalisert Lingard skal tilbake? Solskjær har sin playmaker i Bruno Fernandes, Donny van de Beek presser på for å få sine sjanser og Paul Pogba kan også operere i en attacking-midfield role hvis nødvendig.

Ødegaard utelukker ikke permanent overgang

Den norske midtbanespilleren startet sin første kamp for Gunners mot Leeds og sier at han koser seg på Emirates Stadium. Martin Ødegaard har snakket om muligheten for en permanent overgang fra Real Madrid til Arsenal, og den norske landslagsspilleren innrømmer at alt er mulig. 22-åringen kom til London i januar på en låneavtale til slutten av sesongen. Han debuterte fra start i Premier League helgen og det kunne ikke gått mye bedre. Ødeggard som tidligere hadde gjort to innhopp fra benken, bidro sterkt i Arsenals 4-2-seier over Leeds.

Viktig funn om økt barnesmitte

Stadig flere land rapporterer at nye virusvarianter ser ut til å smitte lettere, også blant barn. På et sykehus i London har legene gjort en viktig oppdagelse.
Les mer om:

Jobber internasjonalt som tannlege

Han jobber både som fagleder ved Colosseum Tannlege i Fredrikstad og kursholder rundt i Europa. - Jeg er mentor i et tannlegeakademi i London og Key Opinion Leader for et reguleringssystem i Sveits ved siden av full jobb med pasienter, forteller Finn André Hammer.

Jadon Sancho drar uansett hva som skjer med Manchester United

Det er nå rimelig klart at den tyske storklubben Borussia Dortmund kan se langt etter den milliarden pluss som de presset på for å cashe ut av Manchester United i sommer. – De har prøvd seg med rabatter på sin nå nest største stjerne Jadon Sancho, men de er ikke store nok til å friste noen i hvert fall foreløpig. Den 20 år gamle vingen som snørte sine fotballsko frem til 2017 i den blå delen av Manchester vil tilbake til England og aller helst bytte farge til rødt.

Liverpool slapp ikke unna med en behagelig London-tur

På lørdag informerte RB Leipzig at de hadde to alternativer for stadion etter at Angela Merkel stengte grensen for Liverpool. Det ene hadde vært genialt for Liverpool med en kort tur til London, det andre noe mer kronglete. Nå er ikke Budapest akkurat utenfor allferdsvei i Europa, men i verste koronatid blir reising utenfor grensene uansett pes. Les: Manchester City har kommet opp med en kreativ løsning for Fernandinho På søndag kom UEFA med bekreftelsen på at Liverpool ikke slipper unna med en kjapp kamp og handletur i London. Puskas Arena in Budapest it is.

RB Leipzig har et alternativ Liverpool vil digge, det andre vil skape hodebry for Klopp

Når du har UEFA i ryggen eller pressende på, da løses ting seg, koste hva det koste vil. Etter at tyske myndigheter stengte grensen for Liverpool og resten av Storbritannia, var det RB Leipzig som fikk logistikk utfordringen. Fikk ikke hjemmelaget organisert seg til at CL-kampen mot Liverpool kunne gjennomføres, ville det bety et automatisk 0-3 tapt. Nå ser det ut som Bundesliga-klubben har funnet en løsning Angela Merkel, UEFA og Liverpool kan leve med. Les: På fredag fikk Solskjær bekreftelsen på at noe virkelig stort er på vei -Vi har to konkrete muligheter.

David Alaba sin Real Madrid deal er absolutt ikke i boks

Østeriske David Alaba er en av verdens aller beste forsvarsspillere, noe han har bevist gjennom flere år i den tyske Bundesligagiganten Bayern München. – Til tross for at hans kontrakt går ut til sommeren etter at lønnsforhandlingene gikk i vasken er David Alaba med i startoppstillingen til Bayern München. Noe vi senest så i gårsdagens 1 -0 seier mot Hertha Berlin. (Du ser høydepunkter nederst i artikkelen). Så viktig er David Alaba at manager Hans-Dieter Flick ønsker å bruke han til siste sekund, ofte benkes spillere på utgående kontrakt.

En død og to livstruende skadd etter flere knivstikkinger i London

En mann er død etter en rekke av minst fem knivstikkinger i Croydon sør i London. Ti andre har fått skader, to av dem livstruende.
Les mer om:

Flere knivstikkinger i London

En person er død og ni skadd etter flere knivstikkinger i London natt til lørdag. Politiet etterforsker om de i alt fem knivstikkingene har noen sammenheng.
Les mer om:

«Høyre forbereder Norge på tiden etter korona»

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Brann-sjefen: Forstår at kunstgress-skuffelse kan ha blitt oppfattet som unnskyldninger

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Får ikke svar om hvem som eier Angola-partner

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Hans Christen Rønnevik er død

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Frankrike gjør ikke nok for klimaet

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Kan man bestille en pizza på deling for å få drikke øl? Her er forklaring på skjenkereglene.

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Jobbhavari på flyplassen: – Så nærme avgrunnen det er mulig å komme

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om:

Irritert Lundby gir opp verdenscupen etter skikaos

Knivstikkinger i London: En død og to livstruende skadd
Les mer om: