Nyheter om London


Mer enn 50 år etter starten slår tungrock-pionerene fortsatt hardt

En parademarsj for veteranene fra London.
Les mer om:

Rio Ferdinand: «Dette er Liverpools drømmesignering!»

Frank Lampard kunne like godt ha stilt opp med uniformen fra en engelsk kostskole med lange strømper og shorts. Bayern München fortsatte leksjonen fra Stamford Bridge og ga seg ikke før de igjen ydmyket Chelsea 4-1 på lørdag. For Rio Ferdinand ble dette også et møte med det han beskriver som Liverpools drømmesignering. Thiago Alcantara. Det sier det meste om spanjolens kvaliteter når han med «halve kroppen» i Liverpool blir satt inn fra start av manager Hansi Flick. 70 minutter med Thiago mot en av Liverpools største rivaler i Premier League var nok for Rio Ferdiand.

Bayern stor favoritter til CL-gullet nå

Robert Lewandowski fortsetter storspillet i mesterligaen. Med to mål og to målgivende sendte han Bayern München til kvartfinale med 4-1 over Chelsea.Det måtte et aldri så lite fotballmirakel til dersom Chelsea skulle sende den tyske tittelgrossisten ut av mesterligaen. Første kamp, som ble spilt før koronapausen, endte nemlig med 3-0-seier til tyskerne i London.Om det er en mann du skal passe på hvis du spiller mot Bayern, er det Robert Lewandowski.

Mr. Bean lurte oss

Sommer-OL i London 2012 virket så gøyalt og annerledes. Sånn var det ikke. Bak den morsomme fasaden drev britene et tvilsomt medisinsk eksperiment.
Les mer om:

Landslagsprofilen forlenget med engelsk storklubb

Etter at Guro Reitan vant seriegull med Chelsea i sin første sesong som spiller for klubben, har klubben forlenget med klubben frem til 2023. Reiten spilte 23 av 25 seriekamper og noterte seg for sju scoringer denne sesongen. Hun ble også nominert i kåringen av årets spiller i den engelske toppdivisjonen for kvinner. Hun har også vært en viktig faktor for at klubben vant serien.

Fulham går opp en helt ny vei i Premier League

Fulham-manager Scott Parker ledet klubben til en befriende retur til øverste divisjon etter 2-1 seieren i tirsdagens playoff-finale. Nå skal det feires – og jobbes anderledes enn forrige gang champagnekorken gikk i taket for opprykk. Det er ett år siden forrige gang Fulham startet sesongen med spill i Premier League.

Vil si ja til Manchester United

Leicester keeper Kasper Schmeichel har alltid vært og kommer alltid til å være en gigantisk Manchester United fan. – Manager Ole Gunnar Solskjær har et keeperproblem, et problem han ikke trenger å dra helt til Spania for å løse. Engelsk sportspresse har vært fylt med to ting denne helgen, ting en: Ole Gunnar Soskjær er lei av alle feilene til David de Gea. -Ting to: sønn av Manchester United legende Peter Scheichel, Kasper Schmeichel er øverst på den norske managerens ønskeliste.

Venter «negative subsidier» om få år: Britisk havvind blir stadig billigere

Havvind blir stadig billigere og krever mindre subsidier. Imperial College London mener at subsidiene potensielt kan bli negative om få år. Det vil si at havvindaktører betaler til staten i stedet for å motta subsidier.
Les mer om:

Skrekkstatistikkene som kan bety slutten for stjernekeeperen

Kepa Arrizabalaga (25) ble verdens dyreste keeper da Chelsea hentet ham i 2018. Nå kan spanjolens tid i London allerede være over. I FA-cupfinalen lørdag blir han trolig ikke å se.
Les mer om:

Independent: Ny avtale om Coutinho-byttehandel på bordet

Barcelona har kuttet Coutinho-strengen for lenge siden og jobber febrilsk med å frigjøre seg fra lønnsutgiftene til brasilianeren på rundt tre millioner kroner, samtidig som klubben ønsker å begrense tapet på investeringen ved et salg. Nå ser det ut som La Liga-giganten har innsett at de må tenke nytt. Flere Premier League-klubber har vært linket til den tidligere Liverpool-stjerna, men ifølge Independent er det Arsenal som har de beste kortene på hånden.

Stanser publikumsforsøk

Stigende smittetall har fått statsminister Boris Johnson til stanse forsøkene med publikum på enkelte idrettsarrangement i Storbritannia. Tidligere denne uka var nærmere 1000 tilskuere til stede på en cricketkamp i London og etter planen skulle ytterligere to kamper følge samme opplegg. Formålet var å teste mulighetene for å gjenåpne idrettsarrangement for tilskuere fra oktober, inkludert Premier League. (NTB)

Bekreftet: En av Europas tøffeste forsvarskjemper har bestemt seg

Arsenal har vært superivrige etter å overtale den franske forsvarsspilleren til å trekke til London, men Arteta og gjengen har ikke vært alene. Barcelona, Bayern München og Real Madrid har alle skjønt at 21-åringen kan bli en helt rå faktor i forsvaret.

Oppdatert: Racing Point-føreren i karantene etter han testet positivt på Covid-19

London/Oslo (Sporten) Mexicaneren Sergio Pérez er den første i F1-sirkuset som har testet positivt for koronaviruset og blir ikke å se i helgens løp på Silverstone. Sergio Perez var i isolasjon, i forkant av prøvene som ble foretatt torsdag. Nå har prøvene fra utøveren blitt klar og dem viser positive. Dem som har vært i kontakt med han, blir automatisk pålagt karantene. Slik at dem skal unngå smittespredning. – Perez har nå gått inn i selvkarantene i samsvar med instruksjonene fra de relevante offentlige helsemyndighetene og vil fortsette prosedyrene som ser satt fra disse intansene.
Les mer om:

Fly måtte snu da en passasjer oppførte seg dårlig

Flyet som skulle til London måtte returnere til Oslo Lufthavn Gardermoen på grunn av en passasjer.
Les mer om:

Rembrandt-selvportrett solgt for rekordpris

Et sjeldent selvportrett av kunstneren Rembrandt gikk under hammeren i London tirsdag, og ble solgt for rekordsummen 14,7 millioner pund.
Les mer om:

Både Frank Lampard og Willian er forbannet på aldersregel

Chelsea har en policy at de ikke skal tilby spillere over 30 år kontrakter på mer enn to år om gangen. Willian er 31 år og sterkt ønsket av manager Frank Lampard, problemet er at brasilianeren krever en avtale som løper i tre år. Brasilianerens agent Kia Joorabchian sier at kantspilleren vil avgjøre fremtiden etter lørdagens finale i FA-cupen. – Det er få som tror at Willian godtar en kortere kontrakt eller at Frank Lampard klarer å overtale klubben til å gi en kontrakt på tre år.

Angel Gomes i sluttforhandlinger med ny klubb

19 år gamle Angel Gomes forlot Manchester United da hans kontrakt gikk ut i sommer fordi han ikke fikk nok spilletid eller godt nok økonomisk tilbud fra klubben. – Nå er han i følge RMC sport i forhandlingen med den franske klubben Lille om det som blir en gratis overgang. Lille har «ekstra» penger på bok, men kan trolig ikke matche en Old Trafford lønning, men spilletid blir det nok av.

Midt i denne klyngen jubler Nyland for ny Premier League-kontrakt

Jubelscener i London da Aston Villa unngikk nedrykk.
Les mer om:

Midt i denne klyngen jubler Nyland for ny Premier League-kontrakt

Jubelscener i London da Aston Villa unngikk nedrykk.
Les mer om:

Skotsk trøbbel i vente

Støtten til skotsk uavhengighet er på frammarsj. Den konservative regjeringen i London kan takke seg selv.
Les mer om:

Luka Zidane forlater Real Madrid

Alle de fire sønnene til Real Madrid manager Zinedine Zidane og hans kone Véronique Fernández har vært eller er en del av Real Madrid. Om de har sin fars ekstreme talent og vilje til å bli best er fortsatt usikkert, men alle er lovende. Den eldste er allerede ute av redet, Enzo Alan Zidane Fernández (25) spiller for UD Almería, på lån fra den portugisiske klubben CD Aves. Han er eldste sønn av Zinedine Zidane og hans kone Véronique Fernández.

Vennesla-bryggeri med pallplass i inter­nasjonal konkur­ranse

Hunsfos bryggeri stakk av med to sølvmedaljer i London beer competition denne helgen. Nå håper mikrobryggeriet fra Vennesla å bli satt på kartet internasjonalt.
Les mer om:

En av Ingebrigtsens største rivaler er suspendert

Elijah Manangoi tok VM-gull på 1500 meter i London i 2017 og er en av Ingebrigtsen-brødrenes største rivaler. Nå er han den tredje friidrettsprofilen på kort tid som suspenderes for brudd på meldeplikten.
Les mer om:

Ingebrigtsen-rival bekrefter tre brudd og suspensjon: – Nyheten er knusende

Elijah Manangoi tok VM-gull på 1500 meter i London i 2017 og er en av Ingebrigtsen-brødrenes største rivaler. Nå er han den tredje friidrettsprofilen på kort tid som suspenderes for brudd på meldeplikten.
Les mer om:

Ingebrigtsen-rival midlertidig utestengt for brudd på dopingreglementet

VM-vinneren fra London skal ha brutt meldeplikten.
Les mer om: