Nyheter om Lisboa


Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå. Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt.

Agent Raiola skjønner han tabbet seg ut da han sendte Ajax-talent Brian Brobbey til RB Leipzig

Brian Brobbey ble beskrevet som «den neste George Weah». Den unge senterforwarden hadde ambisjonene i orden da han engasjerte Mino Raiola som agent og forlot Ajax som free agent forrige sommer. Bundesliga og RB Leipzig skulle bli springbrettet inn i fotballens stjernehimmel. 19-åringen møtte et RB Leipzig delvis i sportslig oppløsning etter at Bayern München hadde tappet klubben for manager, midtstopper og kaptein.

Marc Overmars takket nei til Newcastle for noe så mye bedre

Den tidligere Arsenal-stjerna har siden 2012 rukket å etablere seg godt hos Ajax. Planen var å fortsette som director of football til 2024, men det siste året har flere Premier League-klubber hamret på døra. Sist ute var Newcastle, som ifølge Talksport fikk et klart nei fra 48-åringen. På onsdag viste Overmars hva som var viktigere enn å forvalte overgangsbudsjettet til «verdens potensielt rikeste klubb». I stedet for en exit fra Amsterdam, forlenger nå Overmars med klubben han selv spilte for før han ble hentet av Arsene Wenger til London.

Premier League giganter girer opp for Serie A spissen som er mer ettertraktet enn Haaland

Vi har en stund skrevet om den 21 år gamle Fiorentina spissen Dusan Vlahovic som bare blir bedre og bedre. En rekke klubber i Premier League har ønsket seg Vlahovic som regnes som en av de beste unge spillerne i Europa, akkurat som Erling Braut Haaland. For noen dager siden syntes løpet å være kjørt for en overgang til Premier League da en rekke medier i Italia meldte at Juventus var nær å få i stand en avtale.

Gonçalves skjøt Haalands klubb ut av mesterligaen

Det blir ikke mesterligaspill for Erling Braut Haaland når han er tilbake etter skaden. Sporting Lisboa sikret 2.-plassen med 3-1 over hans Borussia Dortmund.
Les mer om:

Ny verdensrekord på halvmaraton

Jacob Kiplimo satte ny verdensrekord på halvmaraton da han løp inn til tiden 57.31 i Lisboa søndag. Tiden er ett sekund bedre enn Kibiwott Kandies forrige rekord, som ble satt i Valencia i desember i fjor. Uganderen Kiplimo er regjerende verdensmester på distansen. Han tok bronse på 10.000 meter under OL i Tokyo i sommer.
Les mer om:

Portugal mistet VM-plassen til Serbia i overtidsdrama

Serbia rappet VM-billetten ut av hendene på Cristiano Ronaldo og Portugal da en sen scoring ga gjestene 2-1-seier i Lisboa søndag.

Belgisk dommer på Ullevaal

Lawrence Visser (31) fra Belgia skal dømme VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Latvia lørdag. Visser har dømt i belgisk toppdivisjon siden 2014, da han var bare 24 år gammel. To år senere satte han belgisk rekord ved å vise ut en spiller allerede etter 22 sekunders spill. De siste årene har Visser dømt internasjonale kamper. Han dømte blant annet Rosenborg i europaligakamp borte mot Sporting Lisboa (0-1-tap) for to år siden.

Bayern-sjefen testet positivt

Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte. Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset. 34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.
Les mer om:

Dortmund vant uten Haaland

Borussia Dortmund klarte seg uten Erling Braut Haaland mot Sporting Lisboa og vant 1-0 i tirsdagens mesterligaduell.
Les mer om:

Det geniale valget som sendte Jude Bellingham forbi Kylian Mbappé

Da Manchester City møtte Dortmund i Champions League forrige sesong, uttalte Pep Guardiola at han ikke kunne forstå at Bellngham bare var 17 år sånn han spilte. Mot Sporting Lisboa ble engelskmannen historisk som 18-åring. I Erling Haalands fravær var det Donyell Malen som tok jobben som matchvinner i 1-0 seieren over Sporting. For Bellingham var dette den tiende Champions League-kampen i startelleveren. Les: Everton ikke ferdig med å hente Real Madrid-spillere Tough win.Clean sheet.Assist for the Don.100 club games. Happy days!

Dortmund vant uten Haaland – ett mål var nok mot Sporting

Borussia Dortmund klarte seg uten Erling Braut Haaland mot Sporting Lisboa og vant 1-0 i tirsdagens mesterligaduell.
Les mer om:

Dortmund vant uten Haaland

Borussia Dortmund klarte seg uten Erling Braut Haaland mot Sporting Lisboa og vant 1-0 i tirsdagens mesterligaduell.
Les mer om:

Dortmund vant uten Haaland

Borussia Dortmund klarte seg uten Erling Braut Haaland mot Sporting Lisboa og vant 1-0 i tirsdagens mesterligaduell.
Les mer om:

Haaland må stå over kamp

Erling Braut Haaland sliter fortsatt med en muskelskade i låret og spiller ikke tirsdagens mesterligakamp for Borussia Dortmund mot Sporting Lisboa. Det var ventet at Haaland skulle gå glipp av kampen ettersom han ikke deltok på mandagens fellestrening. Spissen pådro seg skaden i forrige uke, og han mistet helgens kamp mot Borussia Mönchengladbach (0-1-tap) i 1. Bundesliga.
Les mer om:

Haller scoret fire i CL-debuten: – Vi lot dem ikke puste

Ajax-spiss Sébastien Haller scoret fire mål i sin mesterligadebut da Sporting Lisboa ble slått 5-1 på bortebane onsdag kveld.
Les mer om:

Det er klart for Champions League!

Nest etter VM og EM i fotball, er det vel ingenting som tiltrekker seg mer interesse blant fotballsupporterne enn Champions League. For mange er kanskje den gjeveste fotballturneringen for klubblag enda viktigere enn de store fotballmesterskapene. Få er vel i tvil om at mange supportere har et mer lidenskapelig forhold til favorittklubben sin enn til landslaget. Tirsdag 14. september spilles de første kampene i gruppespillet. Deretter går det slag i slag gjennom høsten, vinteren og våren frem til det hele avgjøres i finalen i St. Petersburg den 28. mai 2022. Champions League for 30.

Hvem er favorittene til å vinne Champions League?

Trekningen av gruppene er unnagjort, nå er det bare å se fram til en rekke herlige kamper mellom Europas aller beste lag. Hvem er favorittene til å gå helt til topps denne sesongen? Ute etter bettingsidene med best oddsbonus? Finn en innskuddsbonus som passer deg best i tid til CL-gruppespillet. Sist sesong var det til slutt Chelsea som sto igjen som seierherre i Champions League, etter at de slo Manchester City 1-0 i en helengelsk affære i Porto.

Nummer 7 returnerer til Old Trafford

Etter en litt overraskende u-sving i Manchester på slutten av overgangsvinduet, ble det klart at Cristiano Ronaldo ikke ble City-spiller under Pep Guardiola. I stedet ble det de røde i byen som slapp jubelen løs da det ble klart at klubbens tidligere nummer 7 hadde signert en toårskontrakt for Ole Gunnar Solskjærs menn. Ronaldo kom til United som 18-åring Den unge Cristiano markerte seg tidlig som et stortalent, og etter én sesong og 25 ligakamper for førstelaget til Sporting Lisboa, ble han signert av Alex Ferguson i 2003.

Her er UEFA Champions League trekning

Trekningen til verdens gjeveste klubbturnering ble gjennomført i Istanbul torsdag kveld. Det skjedde samtidig som Uefa holdt en prisgalla i den tyrkiske storbyen. Kampene mot Villarreal åpner for United-revansj. I mai ble Ole Gunnar Solskjærs mannskap slått av spanjolene på straffer i europaligafinalen. Manchester United skal også spille mot italienske Atalanta og Young Boys fra Sveits. Les: Ble hentet opp av Solbakken – nå syvdobler Mohamed Daramy lønna Solskjær trenger en betraktelig bedre mesterligasesong enn den United hadde sist.

Drømmetrekning for Haaland

Trekningen til Mesterligaen ble gjennomført torsdag kveld. Både Erling Braut Haalands Dortmund og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kan være fornøyd med trekningen. Verre er det for Liverpool, som havnet i gruppe med både Atlético Madrid og AC Milan.

Barcelona glipper taket på up and coming-spiller José Marsa

Tolv sesonger har Marsa vært en del av Barcelona, nå går det mot en slutt for 19-åringen. Nåløyet en tenåring må gjennom for å komme seg på banen med førstelaget er mikro, noe Marsa tydeligvis har vært misfornøyd med. Ifølge El Mundo Deportivo har klubb og spiller ikke blitt enige om ny avtale. Les: Alexander Søderlund bryter kontrakten Den sentrale midtbanespilleren fikk 13 kamper for B-laget forrige sesong, der prestasjonene ifølge Football-Espana har fått flere klubber rundt i Europa til å være på døra hos den tidligere ungdomskapteinen hos Barca. Utålmodig.

Nakstad om delta-trusselen: – Ser ikke ut til å påvirke gjenåpningsplanen

Delta-varianten sprer seg i stor grad rundt om i Europa. I Portugal er det nå ulovlig med unødvendig reiser til og fra hovedstaden Lisboa. Men Espen Nakstad tror ikke mutasjonen vil påvirke gjenåpningen i Norge.
Les mer om:

Deltavarianten årsak til økning i coronasmitte i Portugal

Portugisiske myndigheter bekrefter at det er deltavarianten av coronaviruset som har ført til en økning i smittetilfellene i Lisboa.
Les mer om:

Lisboa lukker i helgen for å dempe smittespredningen

Portugals hovedstad stenger seg inne i helgen for å hindre spredningen av deltavarianten.
Les mer om: