Nyheter om Lionel Messi


Lewandowski årets spelar

Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld. Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41. Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020. Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah. Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella. Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

Lewandowski ble årets spiller

For andre år på rad gikk Robert Lewandowski til topps i Fifas kåring av årets spiller i verden. I konkurranse med Lionel Messi og Mohamed Salah var det polakken som kunne juble.
Les mer om:

Martin Ødegaard blant topp 10 dyreste overganger

FIFA delte på fredag rapporten sin om overgangsmarkedet 2021. Det dreier seg om store penger, men overraskende nok var det en nordmann med på topp ti lista. I et år der Lionel Messi, Sergio Ramos, David Alaba, Gianluigi Donnarumma, Jadon Sancho, Raphael Varane og Ronaldo skiftet klubbdrakt, skulle det ikke være være plass til Ødegaard på denne lista, men dette var alt annet enn et normalår. De fire første på lista gikk som kjent på free transfer. Les: Der kom nådestøtet mot Derby og Wayne Rooney Dermed ble Ødegaards Arsenal-overgang på rundt 400 millioner kroner den 7.

Messi endelig koronafri

Lionel Messi har avslørt at det tok lengre tid enn han ventet å komme seg etter nylig å ha blitt smittet av koronaviruset. På Instagram takker den argentinske superstjernen for støtten under rehabiliteringsprosessen. Han håper det ikke vil ta lang tid før han kommer tilbake til gressmatten. Paris Saint-Germain bekreftet 2. januar at spissen testet positivt mens han var hjemme i Argentina i vinterpausen.

Manchester United ønsker å gjøre Pogba til den best betalte spilleren i Premier Leagues historie

Etter siste rest av Manchester United DNA forlot Old Trafford med Ole Gunnar Solskjær og assistent Michael Carrick er det absolutt ingen grenser lenger. – Nok en gang dreier de store pengene seg om den franske ofte frustrerte superstjernen Paul Pogba. Til tross for en rekke forsøk har ikke Manchester United klart å forlenge avtalen som går ut til sommeren, de har ikke tenkt å miste han gratis slik de gjorde i 2012 da han gikk til den italienske klubben Juventus.

Haaland og Graham Hansen ute av dansen til Fifa-kåring

rling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er ikke blant finalistene til å bli kåret til årets spiller i Fifa-regi. Det er derimot Mohamed Salah. Fredag ble feltet snevret inn til tre kandidater i hver klasse. Haaland og Graham Hansen var blant de nominerte til The Best-kåringen. Robert Lewandowski (Bayern München), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Barcelona) og Mohamed Salah (Liverpool) står igjen som finalister på herresiden. For kvinner blir vinneren enten Jennifer Hermoso (Barcelona), Sam Kerr (Chelsea) eller Alexia Putellas (Barcelona). Fifas prisdryss skjer 17. januar. (©NTB)

Hetset etter Messi-bilde

Fer Palacios (31) bilde med superstjerna Lionel Messi (34) har fått mye oppmerksomhet, men ikke av det positive slaget.
Les mer om:

Messi blant de nye coronasmittede i PSG

Lionel Messi er en av fire spillere i Paris Saint-Germain som har testet positivt på coronaviruset etter julepausen.
Les mer om:

Messi blant de nye coronasmittede i PSG

Lionel Messi er en av fire spillere i Paris Saint-Germain som har testet positivt på coronaviruset etter julepausen.
Les mer om:

Messi blant de nye coronasmittede i PSG

Lionel Messi er en av fire spillere i Paris Saint-Germain som har testet positivt på coronaviruset etter julepausen.
Les mer om:

Messi og tre andre smittet i PSG

Paris Saint-Germain melder om fem positive koronatester etter julepausen. Fire av dem er spillere. Det bekrefter den franske storklubben i en pressemelding. PSG opplyser at de fire spillerne det gjelder er Lionel Messi, Juan Bernat, Sergio Rico og Nathan Bitumazala. Laget hadde også flere smittetilfeller like før jul. PSGs neste kamp er borte mot Vannes fra nivå fire i den franske cupen mandag kveld. Deretter er det seriekamp mot Lyon 9. januar. (NTB)
Les mer om:

Svensk supertalent Anthony Elanga fikk fem nye år i julegave

Den 19 år gamle venstrevingen forlot Hyllie i Malmö allerede i 2014 og ble en del av Manchester Uniteds ungdomsakademi. – Han har så langt spilt fem kamper for førstelaget til Manchester United, nå sist fra start i 1 – 1 kampen 8.desember mot Young Boys i Champions League.

Har klart kunststykket å få blakke Barcelona til å betale en halv milliard

Regner med at Manchester City har fått med seg det siste årets hendelser i den spanske storklubben og har bedt om en eller annen form for garanti fra Barcelona. – Klubbene skal ha blitt enige om en overgang for Ferran Torres på en halv milliard. (Imponerende av en klubb som har nesten 14 milliarder kroner i gjeld) Les: Odion Ighalo vender tilbake til Premier League om noen dager Manchester City manager Pep Guardiola har bekreftet at hans gamle klubb (som han ledet med stor suksess) er klarer til å signere for en overgang så snart det er mulig inn i det nye året.

Ballon d’Or vinner Lionel Messi bytter plass med Robert Lewandowski på The Guardians liste

Selv syv ganger Ballon d’Or vinner Lionel Messi mener at den «evige toer» polske Robert Lewandowski burde vunnet denne gangen. – En slags trøst må han finne i at han nå for andre år på rad topper The Guardians liste over verdens beste mannlige fotballspillere. Erling Braut Haaland får 7.-plassen. Dermed er nordmannen ned en plass fra 2020, og han legger seg rett bak franske Kylian Mbappé, men på plassen foran Cristiano Ronaldo. Les: Sergio Ramos fikk nesten en omgang på banen før han sendte seg selv i dusjen Bayern Münchens stjernespiller vant også kåringen i fjor.

Haaland kåret til verdens syvende beste spiller

Hvert år publiserer The Guardian en liste over de 100 beste fotballspillerne i verden. På årets liste finner vi kun én nordmann – nemlig Erling Braut Haaland. Men jærbuen har falt én plass ned fra fjorårets kåring. I år er han kåret til verdens syvende beste spiller, mens han i fjor ble nummer seks. Siden i fjor har han nemlig blitt passert av Kylian Mbappe, som innehar årets sjetteplass. På toppen av lista finner vi Bayern München-spiss Robert Lewandowski, som også toppet lista i fjor. Lionel Messi, årets vinner av gullballen, beholder også andreplassen fra 2020.

Haaland aktuell for «verdslaget»

«Troppen» på 23 spelarar som skal konkurrere om plass på verds-ellevaren blei offentleggjort i dag. Det er FIFA og spelarorganisasjonen FIFPro som står bak kåringa.

Mohamed Salah er ikke blant de nominerte til verdenslaget

Man kan lure på hva FIFA og FIFPRO tenker på når de ikke har tatt ut Liverpool sin geniale målmaskin Mohamed Salah til sitt verdenslag. – Får håpe det bare er for at vi som skriver skal ha noe å skrive om. – Den eneste norske er ikke overraskende Erling Braut Haaland som er den eneste virkelig store norske fotballstjernen om dagen. Den internasjonale fotballspillerorganisasjonen FIFPRO kunngjorde tirsdag de nominerte til årets ellever både for kvinner og menn.

Ronaldo møter Messi i mesterligaen

Manchester United møter PSG til gigantduell i åttedelsfinalen av mesterligaen. Verre kunne det nesten ikke blitt for Ralf Rangnicks mannskap. Der blir det gjensyn for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Også Bayern München får hendene fulle mot den spanske seriemesteren Atlético Madrid. Liverpool slapp billig unna med Salzburg, mens Chelsea skal i aksjon mot Lille. Dette er de fire øvrige kampene: Benfica – Real Madrid Villarreal – Manchester City Inter – Ajax Sporting - Juventus

Zlatan hamret seg inn i en av verdens «most exclusive clubs»

Det har vært noe så uvanlig som ganske stille rundt Zlatan denne høsten. Skade har holdt fotball-løven ute av spill, men i kjent stil tar det ikke lang tid før verdensborgeren igjen preger overskriftene. På lørdag kveld dro Zlatan til med litt fotballakrobatikk og reddet poenget til Milan med 1-1 scoringen på overtid mot Udinese.

Mbappé scoret og tok Messi-rekord

Kylian Mbappé scoret to mål i løpet av de første sju minuttene da PSG slo Club Brugge 4-1 på hjemmebane i siste omgang av gruppespillet i Champions League. Mbappé står dermed med 31 mål totalt i Champions League. Med sine 22 år og 352 dager er han den yngste som har passert 30 mål i turneringen. Lionel Messi, som tidligere var den yngste til å passere 30 mål som 23-åring, scoret PSGs tredje og fjerde mål. Erling Braut Haaland, som er 21 år gammel, står så langt med 21 mål i Champions League. PSG var klare for åttedelsfinalene allerede før kampen.

Robert Lewandowski bruker uka til å vise hvorfor han fortjener gullballen

Forrige sesong passerte Big Lew et av de største tyske fotballikonene i Bundesliga. Gerd «Der Bomber» Müllers utrolige rekord på 40 ligamål i samme sesong ble slått av Lewandowskis umulige 41 scoringer. På søndag var det nok en rekordholder som måtte vike for Bayern Münchens toppscorer da Erling Haaland og Dortmund igjen ble satt på plass i Der Klassiker. Det var ingen tegn til skuffelse fra Lewandowskis side over å komme bak Lionel Messi i Ballon D´Or-kåringen. I Der Klassiker mot Borussia Dortmund gjorde Lewandowski det han gjør bedre enn noen andre (synes nå vi).

Lewandowski etter Messis Ballon d’Or-seier: – Jeg ble trist

Bayern München-storscorer Robert Lewandowski (33) sier han er trist over å ha tapt kampen om Gullballen, men stolt over å ha gitt Lionel Messi (34) kamp til døren.
Les mer om:

Philippe Coutinho vil være blant de første 11! -Angrer på nei takk for retur til Premier League

Sesongen er slettes ikke over for Barcelona, etter klubben hentet tilbake legenden Xavi som ny manager har ting faktisk snudd. De katalanske kjempene klatrer igjen på La Liga tabellen og etter 3 – 1 seieren mot Villarreal hvor Philippe Coutinho scoret på overtid på straffe er de oppe på 7.plass.

- Et ran!

Mandag kveld vant Lionel Messi (34) sin sjuende Gullball. I etterkant er det flere som freser mot utdelingen av prisen.
Les mer om:

Mikkel Damsgaard må vente på en Premier League-debut

Hos Dortmund har 21-åringen Erling Haaland kommet tilbake fra skader før tiden. Det har ikke gått like bra for den jevnaldrende dansken i Serie A. Mikkel Damsgaard sparket seg inn på fotbalkartet under EM-sluttspillet for Danmark. Det gikk ikke lang tid før italiensk media fortalte om et race satt igang av Liverpool og Everton for å hente venstrevingen, Tottenham skal ha sendt inn et bud på 25 millioner euro. Sampdoria aktet å melke mest ut av situasjonen og sendte Premier League-klubbene tilbake til balløya.