Nyheter om Linge


Jobber døgnet rundt for å få Martin Linge klar

På Rosenberg jobbes det på spreng med å få Martin Linge seilingsklar i juli. Det er blitt mer arbeid enn forventet, og fortsatt kan ikke Equinor anslå noe tidspunkt for produksjonsstart for utbyggingsprosjektet som har over 12 milliarder kroner i overskridelser.

Skandaleprosjektene på norsk sokkel skal under lupen

Goliat, Martin Linge og Aasta Hansteen. Gigantutbyggingene på norsk sokkel blir gjenstand for en kritisk gjennomgang av Petroleumstilsynet (Ptil)

Motorsyklist skadd i trafikkuhell

Nødetatane rykka ut til Linge ferjekai i Norddal etter at ein motorsyklist har skada seg.
Les mer om:

Her er siste del av Martin Linge-plattformen i Sandnes

Boligmodulen til plattformen Martin Linge ankom mandag formiddag Sandnes havn. Der skal den ligge til den skal kobles opp på feltet i midten av juli.
Les mer om:

Her er siste del av Martin Linge-plattformen på vei til Sandnes

Boligmodulen til plattformen Martin Linge ankom mandag formiddag Sandnes havn. Der skal den ligge til den skal kobles opp på feltet i midten av juli.
Les mer om:

Martin Linge gir unge håp: Drømmer om fast jobb på Rosenberg

Rosenberg-lærlingene Anna Iversen og Lena Aanestad gleder seg til å ta fatt på Martin Linge-arbeidet og håper på fast verftsjobb.

Statoil kan ikke tidfeste oppstart for Martin Linge

Martin Linge-modulene på Rosenberg blir nå nøye gjennomgått for at Statoil skal få oversikt over tilstanden. Ptil-sjef Anne Myhrvold varsler flere tilsyn.

Her er Martin Linge - en rådyr oljekjempe fra Asia

Martin Linge-plattformen er på plass i Stavanger. Nå venter et stort arbeid for å kartlegge tilstanden til Asia-prosjektet som har gått på en kjempemessig kostnadssprekk på 12,2 milliarder kroner.

En plattformkoloss på vei inn til Stavanger

Den gigantiske «boligblokka» som er på vei inn mellom Kvitsøy og Skudeneshavn, er plattformen Martin Linge, som skal til Rosenberg.

Nå kjennes lukten av gammel storhet på Rosenberg

Det er eim av store oppturer fra 1980- og 90-tallet hos han far og de på Rosenberg når gigantplattformen Martin Linge kommer innover Byfjorden i neste uke.
Les mer om:

121 ansatte følger med når Statoil overtar Martin Linge

121 tidligere Total-ansatte begynte i ny jobb i Statoil mandag etter at Statoil nå formelt har overtatt operatørskapet for Martin Linge.
Les mer om:

HV-ungdommer i det tøffeste klasserommet(pluss)

Trønderske HV-ungdommer har gått i skisporene til Kompani Linge for å lære å overleve i tøffe vinterforhold.
Les mer om:

Greit å vite om «Den 12. mann»

Fenr Jan Baalsrud er på vei fra Shetland med skøyta MK «Bratholm I». Det er 24. mars 1943. Om bord er noen av hans kolleger i Kompani Linge som for første gang er sendt mot Nord-Norge.
Les mer om:

Petrojarl Varg på vei til Forsand

Må bort fra Rosenberg for å gi plass til Martin Linge.

Statoil kjøper ut Total fra skandale-feltet Martin Linge

Statoil blar opp snaue 12 milliarder kroner til franske Total for å sikre seg Martin Linge-feltet, Garantiana-funnet og en skattefordel verdt over 8,0 milliard kroner.
Les mer om:

Statoil-sjefen lot seg overbevise til å kjøpe verkebyllen Martin Linge

Det franske oljeselskapet Total kvitter seg med et prosjekt som er blitt 42 prosent dyrere, flere år forsinket og som senest i vår krevde seks menneskeliv. Hva vil Statoil med Martin Linge?
Les mer om:

Total: En betydelig andel ansatte vil skifte arbeidsgiver

Salget av Martin Linge vil innebære en betydelig endring for Total i Norge, og mange av de ansatte vil nå flytte over til Statoil.
Les mer om:

Statoil kjøper skandaleprosjektet Martin Linge fra Total

For 12 milliarder kroner (1,45 milliarder dollar) kjøper Statoil eiendelene Total har i Martin Linge-feltet og Garantina-funnet, og overtar også ansatte knyttet til prosjektene.

Oljegigant kommer til Rosenberg - han far og de får mye å henge fingrene i framover

Plattformdekket til Martin Linge skal klargjøres ved Rosenberg og kommer til å ruve i bybildet.
Les mer om:

Martin Linge blir 42 prosent dyrere enn planlagt

Totals Martin Linge-prosjekt sprekker med 12,1 milliarder kroner, mens Statoils Aasta Hansteen blir 4 milliarder kroner dyrere enn planlagt, viser en oversikt over prosjekter på norsk sokkel i statsbudsjettet.
Les mer om:

Ferjeproblem mellom Eidsdal og Linge

Kaia i Eidsdal har i føremiddag vore full av ventande bilar etter at den eine av dei tre ferjene i sambandet Eidsdal- Linge, er ute av drift.
Les mer om:

Mer problemer for Martin Linge-plattformen

Operatøren Total utsetter oppstarten av olje- og gassfeltet Martin Linge etter ulykken ved verftet som bygger moduler til plattformen i Sør-Korea.
Les mer om:

Solistar i Aasen-tunet

Dagny Sofie Giljarhus Linge (9) frå Ulsteinvik og Tira Hole Grimstad (7) frå Hareid blir songsolistar i Aasentunet komande fredag.
Les mer om:

Hvor stor blir Martin Linge-skandalen?

Martin Linge er i ferd med å bli en ny Goliat.
Les mer om:

Skjebnedager for skandaleprosjektet Martin Linge

I løpet av neste uke skal Total bestemme seg for hva som skal skje med skandaleprosjektet Martin Linge.
Les mer om: