Nyheter om Lindesnes


Krever gratis adgang til Lindesnes fyr

Organisasjonen Norsk Friluftsliv krever at det blir slutt på å ta betaling til Lindesnes Fyr. De mener inngangsavgiften er brudd på friluftsloven. Ordføreren avviser anklagene.
Les mer om:

Spørsmålet ingen har stilt oss: Liker vi å sykle?

Før vi begynte å sykle fra Lindesnes til Nordkapp, hadde ingen av oss syklet mer enn drøye to mil sammenhengende på sykkel før.
Les mer om:

Under pari

Hvis du er rask, kan du klare å få et bord på Under i november eller desember. Undervannsrestauranten ved Lindesnes er siste skrik blant mat- og vininteresserte, men er det verdt prisen? Nei, mener Aftenbladets anmelder.
Les mer om:

Heimevern-soldater samlet til storøvelse

For første gang øver den nye, sammenslåtte Lindesnes HV-avdeling sammen. 200 mann inntok torsdag øvingsområdet i Farsund.
Les mer om:

Lindesnes-skyttere med storeslem

Juniorskytterne i Lindesnes JFF la nylig beslag på alle pallplassene i Sabatti Cup-stevnet i nordisk trap i Enebakk.
Les mer om:

Det store kuldesjokket – og veien videre

Visste dere at det raskeste noen har syklet fra Lindesnes til Nordkapp er på 4 døgn og 22 timer og 18 minutter? 
Les mer om:

Rock'n roll stemning på brygga da Lindesnes Trekkspillklubb entret scenen

Gjennomsnittsalderen nede på brygga lørdag kveld var adskillig høyere enn temperaturen, men det var varmt nok, og stemningen var upåklagelig under Tvedestrand Mannskors markering på årets første sommerdag.
Les mer om:

Keramiker og underleverandør: Bor og jobber i en 100 år gammel kraftstasjon

Keramiker Trond Skog bor og jobber i en nedlagt kraftstasjon i Lindesnes. Nå har han blitt underleverandør til den undersjøiske restauranten på Spangereid.
Les mer om:

Den første ildprøven er bestått

Hvis du noen gang prøver å komme deg fra Lindesnes til Nordkapp, vil du på et eller annet tidspunkt i løpet av turen innse hvor langt det faktisk er.
Les mer om:

Flere båtmotorer stjålet i Lindesnes

Politiet etterlyser vitner og tips.
Les mer om:

Anders syklar frå Lindesnes til Nordkapp for ente gong: - Heile ruta er fin, men eg ser spesielt fram til å sykle over Valdresflya

Anders Meyer frå Dovre syklar frå Lindesnes til Nordkapp for ente gong. Denne gongen har han lagt ruta om Valdres.

Leter etter savnet kvinne

Det er igangsatt søk etter en kvinne i Lindesnes. Politiet opplyser at det har vært telefonkontakt med kvinnen søndag, men at hun ikke har klart å gjøre rede for seg.
Les mer om:

Barnetoget på Vigeland

Her er video av barnetoget på Vigeland i Lindesnes.
Les mer om:

Vil ha gul stripe på fylkesvei 44

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannens forslag innebar å få gul midtstripe, belysning og 80 km/t som fartsgrense helt fra Egersund til Åna-Sira. Dette var et poeng Kjell-Tore Sand (Ap) støttet.- Både Jøssingfjord Vitenmuseum og KNA Raceway er langs strekket mellom Sokndal og Åna.

Leder: Nye Lindesnes – nye muligheter

Mye av utviklingen på Sørlandet de siste årene har skjedd på aksen Kristiansand – Grimstad. Nå ligger mye til rette for aksen Kristiansand – Mandal/Lindesnes.

Listetoppene klare til valg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi var samlet 18 listekandidater fra Audnedal, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal, Lindesnes, Mandal og Søgne, sier Unni Nilsen Husøy til Lyngdals Avis. Hun er listetopp og ordførerkandidat for Lyngdal Frp.- Tidligere i år hadde vi skolering for listekandidatene våre i sammenheng med årsmøtet, sier lokallagsleder i Kvinesdal, Kjell N.

Komplisert ferd mot fyret

I særdeles sakte fart ble vingene på 60 meter fraktet på sikksakk-veien fra Båly til Fjeldskår ved Lindesnes fyr fredag.
Les mer om:

Vraket E 39-vedtak: Tilførselsveien blir mot Trædal

Lindesnes kommunestyre vraket vedtaket fra teknisk styre: Tilførselsveien fra ny E 39 vil gå ned mot Trædal.
Les mer om:

E 39-utbygging trues av utsettelse

Flertallet i teknisk utvalg i Lindesnes vil droppe tilførselsvei til Trædal. Dermed trues hele E 39-utbyggingen mot Lyngdal med en utsettelse på opp til et år.
Les mer om:

Hold deg unna!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra 15. april til 15. juli er det forbudt å gå i land eller ferdes nærmere enn 50 meter fra land i sjøfuglreservatene. Sjøfuglene på Skagerak er i nedgang, og trenger all den ro de kan få gjennom hekkesesongen.En nedslående rapport fra NOF-VA viser at 2015 var et svært dårlig år for hekkende sjøfugler i Vest-Agder.

To biler i trafikkulykke

Nødetatene er på vei til Farmoveien i Lindesnes etter melding om en trafikkulykke.
Les mer om:

I stedet for Skjoldgården kan det komme 130 boliger med hager på taket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SENTRUMSPLAN: Det er snart seks år siden sentrumsplanen for Sola ble vedtatt, men likevel har lite skjedd. I 2017 satte derimot Sola kommune i gang med først bygging av nytt rådhus og deretter nytt sykehjem og nå er også første spadestikk for ny kirke tatt. Eieren av Solagården har også fått godkjent sine planer for å oppgradere og bygge nytt.

Her hentet verdenskunstneren sin inspirasjon

11. april er det 150 år siden Gustav Vigeland ble født i Mandal. I 2016 besøkte vi sommerhuset hans på Breime i Lindesnes, som i dag eies av hans kones slektninger Finn og Grete Hanna Vilberg.
Les mer om:

Disse skal lede Nye Lindesnes

Rundt 2000 ansatte i den nye storkommunen Lindesnes har nå fått sine ledere – enten det er rådmann, kommunalsjefer, stabsledere eller avdelingsledere.
Les mer om: