Nyheter om Lindesnes


Ordførerkampen i Nye Lindesnes blir en thriller

En av de aller mest spennende ordførerkampene i vår landsdel neste høst finner sted i den nye storkommunen rundt Mandal.
Les mer om:

«Jeg har sviktet som lokalpolitiker»

KrF-politiker Øystein Sangesland føler kommunesammenslåingen mellom Mandal, Lindesnes og Marnardal som et personlig nederlag. Derfor vil han ikke fortsette i politikken.
Les mer om:

Full sprik om nytt kommunevåpen

Politikerne spriker i alle retninger om hvilket kommunevåpen Nye Lindesnes skal ha.
Les mer om:

Kommunen krever dokumentasjon etter ras

Lindesnes kommune vil kreve dokumentasjon på at det ikke er fare for nye ras, før det kan gis tillatelse til at den rasrammede hytta Spangereid bygges opp igjen.
Les mer om:

Sweco vant E39-jobb

Sweco vant oppdraget fra Nye Veier om å utrede ny korridor for E39 fra Mandalselva til Herdal i Lyngdal. Strekningen går gjennom kommunene Mandal, Lindesnes og Lyngdal.
Les mer om:

Enorm steinblokk raste inn i hytte i Lindesnes

Flere steinblokker på flere tonn løsnet og en av dem braste inn i en hytte i Spangereid i Lindesnes mens to tyske turister lå og sov. Nå reiser de hjem.
Les mer om:

Her lå ekteparet og sov da kampesteinene kom

Flere steinblokker på flere tonn løsnet og en av dem braste inn i en hytte i Spangereid i Lindesnes mens et tysk ektepar lå og sov. De har valgt å avbryte ferien sin.
Les mer om:

17 sommerdager registrert i mai: – Helt ekstremt

Meteorolog Bjart Eriksen beskriver årets maivær som svært unormalt. Natt til torsdag ble det målt rekordtidlig tropenatt på Lindesnes fyr. Hvor lenge varer hetebølgen?
Les mer om:

Dyster rapport om Nye Lindesnes-helsen

Når tre kommuner slås sammen til en og blir til Lindesnes, har lokalpolitikerne omfattende utfordringer med å bidra til bedre folkehelse. Det viser ny rapport.
Les mer om:

Her er kommunevåpen-finalistene

Nesten 900 forslag til nytt kommunevåpen for Nye Lindesnes kom inn. Nå er ti i finalen – halvparten av dem er med en fyrlykt.
Les mer om:

Kjørte 12 000 kilometer for å lage den spektakulære Norges-videoen

Fra Lindesnes til Nordkapp på hundre dager.
Les mer om:

Kjørte 12 000 kilometer for å lage den spektakulære Norges-videoen

Fra Lindesnes til Nordkapp på hundre dager.
Les mer om:

Ordfører om sammenslåingen: – Mye tøffere prosess enn jeg trodde

Kommunalt ansatte i Mandal, Lindesnes og Marnardal opplever press fra flere hold: De forventes å drive kommunene sine som vanlig, men må samtidig jobbe mot sammenslåing.

Ordførerne på listetoppen

Ordførerne Alf Erik Andersen (FrP) og Janne Fardal Krisoffersen (H) blir listetopper for sine partier foran kommunevalget til Nye Lindesnes. På Ap-toppen havner etter alt å dømme Even Tronstad Sagebakken.

Bygdefolket frykter for skolen i ny storkommune

Bygdefolket stoler ikke på fremtidens lokalpolitikere i Nye Lindesnes om å beholde dagens skolestruktur: De frykter Laudal skole blir lagt ned i løpet av få år.
Les mer om:

Politijakt etter utforkjøring

Politiet satte i gang en omfattende jakt etter sjåføren med helikopter etter en bilulykke i Lindesnes natt til søndag. To ble skadet.

Mener det kan spares kjempebeløp i Nye Lindesnes

Dersom Lindesnes, Mandal og Marnardal kutter maksimalt når de blir en storkommune fra 2020, kan det spares 141 millioner kroner årlig, ifølge en ny analyse.

Magne er på tur fra Nordkapp til Lindesnes i en liten jolle

Planlegger å bruke 35 dager på ferden. Snart passerer han Troms.
Les mer om:

Nytt toppemne fra sørlandsk suksess-eier

Gustav Larsen fra Lindesnes har vunnet norgesmesterskap og flere klassiske triumfer med sine travhester. Nå har han et nytt toppemne på gang.
Les mer om:

Seiler for Guinness-rekord

Magne Klann (48) har som mål å skrive historie når han seiler en enmannsjolle på 13 fot fra Nordkapp til Lindesnes. - Det blir et eventyr, sier han.
Les mer om:

Beinskade kan stanse Barnas Dyrepark

Mangeårige eier av Barnas Dyrepark i Lindesnes skadet seg i beinet og vet ikke om han får til å åpnet attraksjonen denne sommeren.
Les mer om:

«Tannpuss» til ti millioner

Den offentlige tannklinikken for Mandal, Marnardal og Lindesnes er kraftig modernisert for ti millioner kroner.

Storkommunen Lindesnes vil til Kristiansand

Ordførerne i Mandal, Lindesnes og Marnardal snur ryggen til Lister og vestfylket. Nå vil de inn i regionsamarbeidet rundt Kristiansand.

Arkeologisk kartlegging langs ny E39

Nye Veier har varslet at man skal man i gang med arkeologisk kartleggingsarbeid for å kunne vurdere realismen i alternativ E39-korridor mellom Mandalselva og Herdal i Lyngdal, samt mulig tilførselsvei til Tredal og Osestad i Lindesnes.

Noen fikk by-utviklingsstøtte

Mandal, Lindesnes, Kristiansand og Lyngdal får støtte til by- og tettstedsutvikling