Nyheter om Lindesnes


Norge på forsiden av Time og Lonely Planet

Husene på Fleinvær ved Bodø pryder forsider av oktoberutgaven til Lonely Planet, mens Time Magazine trekker fram undervannsrestauranten Under i Lindesnes.

Tapte valget – ble ordfører

Arbeiderpartiet og ordførerkandidat Even Tronstad Sagebakken gjorde et elendig valg i Nye Lindesnes sammenlignet med 2015-valget. Likevel sørger samarbeid med fem andre parti for at han nå blir ordfører.

Gjenopplev valgkvelden her

Vi fulgte spenningen på valgkvelden tett, både i Kristiansand, Vennesla, Lindesnes og Lillesand.

Ordfører-forhandlingene i gang

Forhandlingene om hvem som skal bli ordfører i Lindesnes er i gang tirsdag kveld.
Les mer om:

Sagebakken blir ordfører i Lindesnes

Even Tronstad Sagebakken (42) blir ny ordfører for den nye storkommunen Lindesnes. Det ble klart ved midnatt.

Slik blir Lindesnes kommunestyre

Tirsdag ved 18-tiden ble det klart hvordan det nye kommunestyret i Lindesnes blir. Alle partier beholder antall mandater, men noen må vike plass på grunn av personstemmer og slengere.
Les mer om:

Nye Lindesnes-forhandlinger i kveld

KrF, Ap og Frp i Nye Lindesnes møtes til nye forhandlinger i kveld klokken 21.30.
Les mer om:

Forhandlingene i Lindesnes utsatt til tirsdag kveld

Alf Erik Andersen og Frp har spist opp forspranget til Ap og Høyre i Lindesnes, og ble den nye kommunens politiske fyrtårn. Men ingenting avklares før tirsdag kveld.
Les mer om:

Frp størst i Lindesnes: – Kan bli en lang natt

Alf Erik Andersen og Frp har spist opp forspranget til Ap og Høyre i Lindesnes, og ser ut til å bli kommunens nye politiske fyrtårn.
Les mer om:

Stemmene telt opp i Lindesnes: Frp klart størst - i gang med forhandlinger

Alf Erik Andersen og Frp har spist opp forspranget til Ap og Høyre i Lindesnes, og ble den nye kommunens politiske fyrtårn.
Les mer om:

Populært med søndagsvalg

I Nye Lindesnes strømmet folk til valgurnene allerede søndag.
Les mer om:

Advarer mot ordfører-konkurrentene

KrFs ordførerkandidat i Nye Lindesnes, Svein Jarle Haugland, advarer velgerne mot å tro at hans ordførerkonkurrenter vil stå løpet ut i neste periode.
Les mer om:

Kranglet om boplikt og eiendomsskatt

Lokalpolitikerne i Nye Lindesnes kranglet om boplikt og eiendomsskatt. Dessuten vil KrF kreve varaordføreren etter valget ettersom de havner på vippen.

Måling i Nye Lindesnes: Frp størst – Ap stuper

Fremskrittspartiet gjør et markert byks framover og blir det største partiet i Nye Lindesnes. Det skjer fordi Arbeiderpartiets oppslutning stuper med nesten ti prosent. Det viser en meningsmåling som Respons Analyse har gjort for Fædrelandsvennen.

Følg valgdebatten fra Buen

Fædrelandsvennen sender live fra valgdebatten i kulturhuset Buen i kveld fra klokken 19. Vi presenterer samtidig en fersk meningsmåling for Nye Lindesnes med en rekke overraskelser.
Les mer om:

Se valgde­batten fra Buen

Fædrelandsvennen sender live fra valgdebatten i kulturhuset Buen i Mandal fra klokken 19. Vi presenterer samtidig en fersk meningsmåling for Nye Lindesnes med en rekke overraskelser.
Les mer om:

Se valgde­batten fra Buen i opptak nå

Fædrelandsvennen sendte live fra valgdebatten i kulturhuset Buen i Mandal fra klokken 19. Vi presenterte samtidig en fersk meningsmåling for Nye Lindesnes med en rekke overraskelser. Se debatten i opptak nå.
Les mer om:

– Vil høyre­siden bry seg om bygda vår når det kommer til stykket?

De er på topp på hver sin politiske liste og bosatt på heia i Marnardal. De frykter for distriktspolitikken i framtidas Lindesnes.
Les mer om:

Sørlendinger vant gull i landskamp

Arnt Sigurd Christensen og Jonas Grimestad fra Lindesnes JFF var med på det norske juniorlaget i leirdueskyting som gikk til topps i Aalborg.
Les mer om:

Bil har kjørt av veien

Søndag formiddag har en bil har kjørt av Blørstadveien i Lindesnes.
Les mer om:

Bil kjørte av veien

Søndag formiddag kjørte en bil av Blørstadveien i Lindesnes.
Les mer om:

25 bilførere kjørte for fort

25 bilførere fikk forenklet forelegg under fartskontroller i Arendal og Lindesnes.
Les mer om:

Frp og resultatorientert miljøpolitikk

Under «Meninger» i Lindesnes Avis 17.07.19 har Steinar Bergstøl Andersen, Fylkesordførerkandidat Agder FrP et innlegg under overskriften «En annerledes og resultatorientert miljøpolitikk for Agder».
Les mer om:

Lindesnes Ap får ikke senke e-skatten

Påstandene om eiendomsskatten er mange, men den mest feilaktige er at kommunene er avhengige av denne skatten for å levere gode tjenester.
Les mer om:

Nye sjømer­kinger mellom Lindesnes og Kristian­sand

Her er kystverket godt i gang med montering av en ny sektorlykt på Gamleøya. Monteringen er en del av et prosjekt som skal bedre båtsikkerheten på strekningen mellom Lindesnes og Kristiansand.