Nyheter om Lillehammer


Trond flyttet fra Valdres og åpnet dørene på Lillehammer for få måneder siden – nå vil han servere gudbrandsdølene Valdres-øl

Etter at Beito ysteri meldte oppbud i 2020 etter mange år i Valdres, har Trond Wahlstrøm nå etablert ny virksomhet som retter seg mot smakslystne ganer i nabodalføret. En liten smak av Valdres blir det muligens også.
Les mer om:

VM-kongen fikk bil-nei da han var hjemme

Da Sturla Holm Lægreid (25) forsøkte å få til en bilavtale i Asker og Bærum i sommer, fikk han ikke noe napp. I stedet inngår et bilfirma på Lillehammer avtale med Bærums-mannen.

Sikkerhetsfestivalen 2022

Vi har satt sammen et spennende spor hvor målet er å fremme hvordan man best mulig skal håndtere hendelser proaktivt og reaktiv. Dette for å sikre minst mulig konsekvenser når krisen først inntreffer. Krise- og hendelseshåndtering har de siste årene fått økt fokus, med stadig nye medieoppslag om vellykkede cyberangrep og kriser som COVID og krigen i Ukraina.

Tobias Foss forsvarte tempogullet i NM

Regjerende norgesmester Tobias Foss hadde ingen problemer med å sikre gullet i temporittet i NM i Steinkjer. Jumbo-Visma-rytteren, som representerer Lillehammer i NM, syklet inn til seier på tiden 29.03,3. Søren Wærenskjold syklet inn til andreplass 1.11,5 minutt bak Foss, mens Truls Nordhagen tok bronsen, 1.30,4 bak gullvinneren. Allerede etter 4 kilometer ledet Foss med 18,1 sekunder ned til andreplassen. Ledelsen økte til 46,1 sekunder ved 13,75 kilometer, og han økte ledelsen til over ett minutt før han etter 25 kilometer syklet i mål. Tobias Foss vant også NM-tempoen i 2021.

Elev gikk ut av 10. klasse uten å kunne lese og skrive – skolen får refs

Smestad ungdomsskole i Lillehammer får refs av Utdanningsdirektoratet.
Les mer om:

Overrasket over kravet til taushet: – Hva er ledelsen redde for?

Fylkesvaraordfører Aud Hove sier hun er overrasket over kravet til taushet i sluttavtalen til de tidligere lederne ved sykehuset i Lillehammer. – Hva er ledelsen i Sykehuset Innlandet så redde for at skal komme ut, spør hun.
Les mer om:

– Hvis jeg hører at andre har lest ferdig en bok, da tenker jeg at det kan også jeg klare

Tokerud skole på Vestli dro til litteraturfestivalen på Lillehammer med hele 9. trinn for å være med på Uprisen. Vi tok vi en prat med noen av elevene og lærerne deres på Maihaugen på Lillehammer.
Les mer om:

Betalte millionbeløp for å bli kvitt sykehussjefer: Må tie om alt resten av livet

Sykehuset Innlandet har brukt millionbeløp på å kvitte seg med ledere ved sykehuset i Lillehammer. Den ene avtalen forplikter en tidligere sjef til ikke å snakke om «ledelse» i sykehusforetaket. En annen sjef må tie om «alt».
Les mer om:

Styrkeløftprofil fra Lillehammer mener dette beviser at sportssjefen løy

Konflikten mellom europamesteren og eget forbund vil tilsynelatende ingen ende ta. Nå kommer Hilde Mikkelsen Haugen (30) med løgnanklager mot sin tidligere sportssjef.

Hopp i Granåsen flyttes til Lillehammer

Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. Lillehammer skal avholde arrangementet. Forrige onsdag ga Trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale Skiforbundet (FIS), om at arenaen ikke står klar til arrangementsstart, melder Adresseavisen. – Grunnen er alt som har skjedd med tanke på krig i Ukraina og pandemi.

Frisk-Vålerenga i serieopning

Frisk Asker skal ut mot Vålerenga alt i opningsrunden i eliteserien ishockey. Sjå terminlista her. Frisk tar imot Vålerenga i sin nye storstove 9. september. Det brukar å vere to lokaloppgjer i opninga, mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer og østfoldderby mellom Sparta og Stjernen. Denne gongen skal Stjernen ta imot Storhamar, mens Lillehammer tar imot Sparta. Det blir derimot et Oslo-derby mellom Grüner og Manglerud Star. Dei kampane går 10. september. Regjerande seriemeister og NM-vinnar Stavanger serieopnar først mot Sparta borte i 2. runde og skulle møtt Ringerike i 1. runde.

Adrian (25) gjorde denne kassatabben: – Målet er vel ikke å kriminalisere kundene

For noen uker siden skulle Adrian Jakobsen og samboeren kjøpe kveldsmat på Kiwi Bergseng på Lillehammer. Det endte opp med en bot for tyveri.

Lekne grevlinger

En grevlingfamilie storkoste seg i en hage på Lillehammer.
Les mer om:

Fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Innlandet

En bil med tre personer i kjørte av veien på E136 i Lesja kommune søndag kveld. En av dem er fløyet til Lillehammer sykehus.

Russisk bestselger-forfatter: Livet i Russland blir «aldri mer det samme»

LILLEHAMMER (VG) Den Norgesaktuelle forfatteren Guzel Jakhina ser frykten fra Sovjettiden vokse frem igjen i Russland.
Les mer om:

– Ville ikkje komme om eg visste at det var russarar her

Under to ulike arrangement i Lillehammer står russarar på programmet denne veka. – Festivalen burde gjeve scena til andre nå, seier ukrainsk aktivist.

Har utlyst åtte stillinger som trainee med full jobb etter studier

Sykehuset Innlandet har lyst ut åtte stillinger som traineesykepleier ved sykehusene på Gjøvik og Lillehammer. Traineestillingene er 100 prosent stillinger beregnet på nyutdannede sykepleiere.

Talsperson for Putin-kritiker: – Skumleste var da han ble forgiftet

LILLEHAMMER (VG) Etter at den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj nesten døde ved hennes side, har Kira Yarmyshs (32) kamp mot Putin blitt personlig.
Les mer om:

Fredsprisvinner om å være journalist i Russland nå: – Blir slått, fengslet og drept

Dmitrij Muratov snakka om at propagandaen har vunnet i hjemlandet under konferanse i Lillehammer.

Full mann klatrefast på Lillehammer

En beruset mann i 30-årene valgte natt til søndag å klatre opp en vegg på et parkeringshus i Kirkegata på Lillehammer.
Les mer om:

Ina tilbake etter armbrudd – to seire til Marius

Ina Nakken (17) var denne helgen tilbake en måned etter armbruddet i Hjørring og gjorde det bra i Lillehammer Petit Prix.
Les mer om:

Jostein O. (65) tok et år på folkehøyskole: – Må ha evnen til å tilpasse seg

Jostein O. Waage har avsluttet et år på folkehøyskole på Lillehammer. Haugesunderen var blant de eldste elevene ved skolen.
Les mer om:

Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong. Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009. Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund. – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss.

Kristian Moen (22) legger opp

Norges eneste landslagsutøver i parasnøbrett, Kristian Moen legger opp. Det bekrefter Brettforbundet til NRK. Moen var storfavoritt til både VM på Lillehammer og paralympics før han skadet seg og røyk korsbåndet. 22-åringen har vært mye skadet, nå han bestemt seg for å ta vare på helsen i fremtiden. Høydepunkt i karrieren var da han tok sølv sammenlagt verdenscupen i 2019-2020. Som 15 åring tok han og Norges første VM-medalje i Parabrett da han tok VM sølv.
Les mer om:

Profilert lege måtte gå fra sykehuset: – Han satte pasientene foran økonomien

Etter overforbruk og vedvarende protester mot kutt for å opprettholde det han mener er forsvarlig drift, skal Ole Jonas Rolstad ha blitt parkert av ledelsen i Sykehuset Innlandet. Nå får ikke lenger den erfarne legen jobbe ved sykehuset i Lillehammer.