Nyheter om Lillehammer


Åtte kvinner hoppar på Lillehammer

Landslagstrenar Christian Meyer har teke ut åtte kvinnelege hopparar og håpar på ein opptur under kommande helgs verdscuprenn på Lillehammer. Silje Opseth leverte best av dei norske hopparane under sist helgs verdscupopning i russiske Nizjnij Tagil. Der vart ho høvesvis nummer 8 og 15. Landslagstrenar Meyer håpar å ha 22-åringen høgare på listene på heimebane. Desse hopparar er tekne ut til renna på Lillehammer.

Medaljen glapp for curlingherrene

Den norske herrelaget i curling tapte 4-10 mot Italia i kampen om bronsemedaljen i curling-EM på Lillehammer lørdag. Dermed reiser Skip Steffen Walstad og hans lag hjem uten medalje fra mesterskapet på hjemmebane. De har uansett sikret VM-plass neste år, melder NTB.
Les mer om:

Ydmyket i EM-semifinale

Gullfavoritt Skottland valset over Norges curlingherrer i fredagens EM-semifinale. Skottene vant 9-3 i Håkons hall i Lillehammer. Tapet innebærer at Norge skal spille bronsekamp mot Italia lørdag klokka 9. Skottland og Sverige møtes i finalen samme ettermiddag. Det norske laget består av Steffen Waldstad (skip), Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg.

Torgny Mogren synes 20 minus er for kaldt

Den tidligere svenske toppløperen Torgny Mogren frykter for langrennsløpernes luftveier og vil sette grensen for å avvikle renn til minus 15 grader. Mogren som vant verdenscupen i langrenn i sesongen 1986/87, og endte fem ganger blant de tre beste i sammendraget vet hva han snakker om. Han vant gull på 50 km fristil under Ski-VM 1991 i Val di Fiemme og gjentok bedriften to år senere, under VM i Falun i 1993, men under OL på Lillehammer i 1994 ble han sterkt plaget av kald luft.

Mogren vil heve kuldegrensen

Den tidligere svenske toppløperen Torgny Mogren frykter for langrennsløpernes luftveier og vil sette grensen for å avvikle renn til minus 15 grader. Streng kulde venter langrennsløperne i verdenscupåpningen i finske Ruka i dag og gjennom helgen. Torgny Mogren sier han selv slet med luftveisplager på grunn av kulden, særlig under OL på Lillehammer i 1994. – Jeg var helt ødelagt etter det løpet (30 kilometer fri teknikk), sier han til TT. Han vil heve grensen fra minus 20 til minus 15.
Les mer om:

Høydepunkter Lillehammer - Stjernen 2-4

Stjernen kom best i gang - slapp LIK inn i kampen, men dro i land seieren.
Les mer om:

«Lillehammer-dödaren» gjorde det igjen!

(Lillehammer-Stjernen 2-4) Håkon Imset Stormli har scoret ti mål denne sesongen. Fem av målene har kommet mot sin gamle klubb Lillehammer!
Les mer om:

Landslagstreneren har allerede beklaget til utøverne – varsler bråk rundt OL-uttaket

Snømangelen på Lillehammer gjør et allerede vrient OL-uttak enda vanskeligere for Eirik Myhr Nossum. I mangel på uttaksrenn, må han bruke skjønn – og vet det er kontroversielt blant de aktive.
Les mer om:

Curlingherrene til EM-semifinale

Steffen Walstads lag røk 3-8 for gullfavoritt Skottland i curling-EM i Håkons hall i Lillehammer torsdag. Likevel er Norge semifinaleklar mot samme motstander. Som fryktet fikk de norske curlingherrene det tøft i siste kamp av grunnspillet. Skottene har vært klart best hittil i mesterskapet, og torsdag hadde de en 3-0-ledelse etter bare to omganger. To av poengene «stjal» de da Norge hadde fordel av sistestein i andre omgang. (NTB)
Les mer om:

Tap, men semifinale likevel

Norges curlingkvinner tapte 4-10 for Latvia i den siste gruppekampen i B-klassen i curling-EM på Lillehammer. Norge var allereie før kampen kvalifisert for semifinale. Norge kom bakpå frå start mot Latvia, og låg under med 4-6 etter åtte omngangar. I den niande tok Latvia fire pioeng, og Norge gav opp. Norge enda med sju sigrar og to tap i grunnspelet.
Les mer om:

Slo tilbake mot Nederland

Skip Steffen Walstad og Noreg slo tilbake etter to strake tap i curling-EM på heimebane. Onsdag vart Nederland slått 5–2. Grunnlaget for sigeren vart lagt med to norske poeng i både andre og tredje omgang i Håkons hall i Lillehammer. Deretter følgde det tre poenglause omgangar. Nederland fekk inn to reduseringar på tampen, men gav likevel opp kampen på 2–5 etter den niande omgangen. Walstads lag har vunne fire av sju kampar så langt. Neste oppgjer er mot Finland onsdag. Skottland er siste motstandar i grunnserien torsdag. Noreg ligg på ein delt tredjeplass.

Nytt EM-tap for curlingherrene

Skip Steffen Walstad og Norge tapte tirsdag 6-10 for Tsjekkia i curling-EM på hjemmebane. Det var Norges annet strake tap på rad i mesterskapet i Lillehammer. Mandag kveld ble det 4-6 mot Sverige, og det norske laget står med tre seirer og tre tap så langt. Mesterskapet spilles som seriespill der alle de ti lagene møter hverandre, og de fire beste går til semifinale Fem lag deler 3.-plassen med tre runder igjen. Norge har igjen Finland og Nederland, som begge kun har én seier hver, samt ubeseirede Skottland.

Curling-EM: Norsk tap mot Sverige

Norge klarte ikke å følge opp seieren over Tyskland og tapte 4-6 for Sverige i curling-EM mandag kveld. I det som lenge var en poengfattig affære, skar det seg i sjette omgang for Norge, da Sverige sikret seg tre poeng med en herlig siste stein fra Sveriges skip Niklas Edin. Det virket å sette en støkk hos skip Steffen Walstad og resten av det norske laget, som misbrukte en mulighet til å vinne to poeng med siste stein i den påfølgende omgangen.

Endringer på verdenscuphelgen på Lillehammer grunnet «kritisk snømangel»

Det internasjonale skiforbundet (FIS) endrer på verdenscupoppsettet på Lillehammer 3-5. desember. Det skjer på grunn av mangel av snø.
Les mer om:

Verdenscupendringer på Lillehammer

Det internasjonale skiforbundet (FIS) endrer på verdenscupoppsettet på Lillehammer 3-5. desember. Det skjer på grunn av mangel av snø. Lørdag 4. desember skulle det egentlig bli avholdt fellesstart med skibytte (15 kilometer for kvinner, 30 for menn), men dette endres nå til intervallstart både på kvinne- og herresiden. Nå skal kvinnene gå 10 kilometer fri teknikk, mens mennene går 15 kilometer i samme øvelse. Det skriver FIS i en pressemelding mandag. Dermed blir det ikke noen fellesstarter med skibytte før OL i Beijing i februar.
Les mer om:

Nå er OL-mester Espen Bredesen på plass i Oppsal Arena: – Jeg drømte om å bli fotballproff, men ble skihopper

I guttedagene var det fotball som sto i hodet på Espen Bredesen (53) fra Oppsal, men med Bjartbakken som nærmeste nabo var det kort vei til hoppskiene. Det angrer ikke den olympiske mesteren fra Lillehammer i 1994 på.

God start for Norge i curling-EM

De norske curlinglagene har fått en god start på europamesterskapet på Lillehammer. Lørdag vant begge sine første kamper. De norske curlingherrene slo Sveits 7-6, mens kvinnelaget slo Litauen 6-3. Mesterskapet spilles som seriespill der alle de ti lagene møter hverandre, og de fire beste går til semifinale. EM avsluttes neste lørdag.
Les mer om:

Løypeflytting på Lillehammer

Snømangel og mangel på frost i bakken gjer at langrenna på Lillehammer må flyttast frå den vanlege arenaen til skiskyttararenaen under verdscupen om to veker. – Det er den beste løysinga. Der er det mest asfalt-underlag, og lettare å få gode løyper.
Les mer om: