Nyheter om Lillehammer


Trønderbilene tok Vald­res og Land – no er­ob­rar dei tru­leg også Ot­ta­da­len og Lillehammer

I 2016 over­tok Trønderbilene AS ru­te­tra­fik­ken i Vald­res frå JVB, no er Trønderbilene er også inn­stilt som vin­nar av an­bods­kont­rak­tar på Lillehammer og i Ot­ta­da­len.
Les mer om:

Markus (47) og Hedvig (51) fra Lillehammer drømte om sommer ved sjøen. De endte opp med å drive en hel campingplass på Tjøme

– Det handler om å tørre å gjøre noe som er litt utenfor komfortsonen, og hoppe i det, sier ekteparet som tilbringer sommeren på Tjøme

Tre nykommere på årets hopplandslag

Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

Flere museer åpner igjen

Denne helgen kan man igjen besøke en rekke museer, deriblant Teknisk museum i Oslo og Lillehammer Kunstmuseum
Les mer om:

Ny måling: 45 prosent av opplendingene velger Lillehammer sykehus

Opplendingene stiller opp for sitt nærmeste sykehus. En fersk meningsmåling utført for GD, viser at 45 prosent velger Lillehammer og 42 prosent velger Gjøvik.
Les mer om:

Donerte befruktede egg til hjemlandet – mener Stortinget burde gått lenger

LILLEHAMMER (NRK): Eggdonor og samfunnsdebattant Sanna Sarromaa mener endringene i bioteknologiloven er for små. Sjøl har hun gjennomført en donasjon som fremdeles ikke er lov i Norge.

Traktorfører alvorlig skadd i ulykke på Biristrand

Føreren av en traktor er brakt til sykehuset i Lillehammer med alvorlige skader etter at traktoren veltet på et jorde på Biristrand i Gjøvik søndag kveld.

RBK søkte om 4,4 mill. - får 65 000 kr

Dagbladet får bekreftet at Rosenborg bare får 65 000 kroner av de 4,4 millioner de søkte om i krisepakka, mens Norges Ishockeyforbund blir tildelt 24,4 millioner. Lillehammer Skiklubb fikk på sin side mer enn hva de søkte for.

– Den kvelden sto ikke norsk hockey tilbake for noe

Over 10 000 tilskuere og en hockeyfest Norge ikke har sett maken til. I fredagens episode av «10 år med hockey på TV 2» skal det handle om «Hockey Classic» på Lillehammer.
Les mer om:

Tre norske byer plukket ut til å arrangere verdenscup – forutsetter ja fra myndighetene

Det ligger an til langrennsåpning i november og tre verdenscuprenn på Lillehammer i desember. Men da må skiforbundet få «ja» fra myndighetene innen 15. juni.
Les mer om:

Tre norske byer plukket ut til å arrangere verdenscup – forutsetter ja fra myndighetene

Det ligger an til langrennsåpning i november og tre verdenscuprenn på Lillehammer i desember. Men da må skiforbundet få «ja» fra myndighetene innen 15. juni.
Les mer om:

Slutt på storkvoter i folkefestene – norske ledere protesterte voldsomt mot drastisk forslag

Frem til nå har vi sett 15 av de beste norske utøverne på en nasjonal kvote under verdenscup på Lillehammer, i Drammen og Oslo. Men nå er det slutt på den tiden.
Les mer om:

Norge fikk juni-frist av FIS

Verdenscupkalenderen for vinteren diskuteres denne uken. Norges representant i langrennskomiteen, Åge Skinstad, forteller at den terminlisten som allerede var foreslått ble vedtatt med enkelte justeringer. Som at Lillehammer i desember får et ekstra sprintrenn. Men: – Vi og andre nasjoner må bekrefte innen 15. Juni at det i det hele tatt kan være verdenscuprenn på Lillehammer, sier Skinstad. Han sier det vel vitende om at justis- og beredskapsdepartementet for noen dager siden foreslo en midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger som skal vare frem til 1. januar 2021.

Simen (23) var frivillig: – Jeg følte meg nyttig

LILLEHAMMER (NRK): Ny forskning understreker betydningen av frivillig arbeid for utviklingshemmede, men gruppa blir sjelden benyttet. – Mange vegrer seg.
Les mer om:

UCI publiserte fullstendig kalender

To uker etter å ha publisert en revidert terminliste for verdenstouren offentliggjorde UCI tirsdag resten av restene av sykkelsesongen. Viruspandemien har herjet hardt med den opprinnelige terminlista, men fra og med et etapperitt i Romania 2. til 5. juli venter en begivenhetsrik sommer og høst med til sammen 91 internasjonale ritt i ulike kategorier. Ifølge cyclingnews.com er nesten 1000 sykkelritt avlyst eller utsatt siden mars. Norge er ifølge procycling.no på kalenderen representert ved Ladies Tour of Norway 13. til 16. august og tre proffritt for menn helgen 4. til 6.
Les mer om:

Over 1000 amerikanere søkte seg inn på musikkskolen LIMPI i Lillehammer: Jazara (18) kom gjennom nåløyet

LIMPI søker nye studenter! Det andre året på superskolen nærmer seg nå slutten, og det betyr at LIMPI snart er klare for å ta imot et nytt kull. Som i fjor har vi tatt turen til Lillehammer for å prate med noen av de råflinke unge talentene. Vi møtte svensk-albanske Ermina (21), norsk-nederlandske Jop (19) og amerikanske Jazara (18), som alle er artister/sangere.  Hvert kull består av 16 artister, 16 låtskrivere og 16 produsenter. Jop er den eneste fra klassen som opprinnelig kommer fra Lillehammer.

Ing­jerd er ein av 3.000 vald­ri­sar som pend­lar ut av ei­gen kom­mu­ne

– Eg har pend­la mykje i mitt liv, sei­er Ing­jerd Thon Ha­ga­seth. I åras løp har det vore pend­ling til job­bar i Bagn, på Fa­ger­nes, Dok­ka og Lillehammer. År­leg blir det no­kre hund­re ti­mar bak rat­tet.
Les mer om:

17-mai toget som kom til folket

LILLEHAMMER (VG) - Kan ikke folket gå i 17.mai-tog. Ja, da får heller toget komme til folket. Det er akkurat det Lillehammers ordfører, Inngunn Trosholmen (Ap), har gjort i hele dag.
Les mer om:

Tok studiet med seg hjem(pluss)

Kaja Eilertsen (24) må fullføre vårsemesteret i flerkamerateknikk i Harstad mens skolen på Lillehammer er koronastengt.

Julestemning flere steder i landet

LILLEHAMMER (NRK): Mange våknet opp til flere centimeter snø søndag morgen. Meteorologisk institutt melder gult farevarsel.
Les mer om:

Julestemning flere steder i landet i dag

LILLEHAMMER (NRK): Mange våknet opp til flere centimeter snø søndag morgen. Meteorologisk institutt melder gult farevarsel.
Les mer om:

Begravelsesferd samlet hundrevis: – Det minna om 17. mai

LILLEHAMMER (NRK): Flere hundre samlet seg for å hedre et kjent navn i byen. – Det var klemming og håndhilsing. Jeg ble så sint, forteller et øyenvitne.
Les mer om:

Politiet mottok 19 klager på høg musikk fra diverse steder i Innlandet i natt

Det var 19 klager for høg musikk natt til søndag, men ingen av dem var fra Valdres. De fleste klagene har vært i Lillehammer, Gjøvik, Hadeland og Hamar/Ringsaker, opplyser politiet.