Nyheter om Lillehammer


Idrettslederne hopper over verkebyllen

LILLEHAMMER (VG) Det burde ikke være nødvendig at kulturministeren må vekke norsk idrettsledelse om behovet for å bli en tydelig stemme overfor det internasjonale pampeveldet.
Les mer om:

Tom Tvedt på idrettstinget: – Jeg ble spyttet etter på gaten

LILLEHAMMER (VG) Tom Tvedt holdt en følelsesladet tale om sine fire år som idrettspresident ved åpningen av idrettstinget. «Mange kunne ha vært kastet under bussen», sa Tvedt - men mente at styret hadde «gått i krigen» for alle.
Les mer om:

Trøblete start på idrettstinget: – Jeg kan ikke godta det

LILLEHAMMER (VG) Helgens idrettsting på Lillehammer har fått en trøblete start med kritikk fra delegatene.
Les mer om:

Klimastreiker over hele landet

I dag arrangeres mer enn 1.500 skolestreiker fordelt på 118 land. 31 av streikene er i Norge. I Lillehammer var budskapet klart.
Les mer om:

Mener eldre menn styrer norsk idrett på bakrommet: – Demokratisk problem

Samtidig som norsk idrett samles til idrettsting på Lillehammer i dag, slår én av delegatene alarm: For mange avgjørelser fattes på bakrommet av eldre menn - lenge før avstemningen finner sted.
Les mer om:

Siste frist i dag

For å få rabatten for tidlig påmelding til Sikkerhetsfestivalen på Lillehammer i august, må påmeldingen leveres idag.
Les mer om:

Er den tapte tid egentlig tapt - og kan den gjenvinnes på Lillehammer?

Hele verket blir lest opp på Norsk Litteraturfestival.
Les mer om:

Knut slutter som alpinsjef etter åtte måneder i Vestvatn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I september 2018 gjorde Vestvatn alpinanlegg et godt valg ved å ansette Knut Løkås fra Hafjell som daglig leder. Nå må de finne en ny leder, men er fornøyde med de åtte måndedene Knut Løkås har styrt skuta.Økt kvalitet - Knut kastet seg rundt og kom til Vestvatn fra Hafjell sammen med sin nydelige samboer og deres to små barn.

Varsku her!

Det er små spente skrottar som sviv rundt i skyttarhuset på Skarmyr denne onsdagskvelden. Ute på plassen har instruktør Torbjørn Lillehammer heist det raude flagget, og fem gutar og ei jente er snart klare for å fyra laus. Teori først! Før me går ut, må me ta ein liten repetisjon. Røysta til instruktøren er tydeleg og klar, som det kan høva seg på ein slik arena. Ungane reagerer umiddelbart på kommando og finn seg ein stol. – Kven er sjef på standplass? byrjar han. Eit unisont «du» kjem frå gjengen.

Leser 3500 sider høyt

Se direkte fra Litteraturfestivalen på Lillehammer der forfatter Jonny Halberg leser høyt hele «På sporet av den tapte tid» av Marcel Proust.
Les mer om:

Kantentesten vunnet på 20:00 og 21:44

Mandag kveld var det duket Kantentesten, andre konkurranse i Vårcup Lillehammer.
Les mer om:

Her kan pasientene velge fra en 10-retters meny hver dag

LILLEHAMMER (NRK): En ny forpakning gjør at pasientene ved Sykehuset Innlandet også kan spise middagen sin akkurat når de vil.

Sultne fagernesgutter feide "Kamma" av eget gras på Briskeby

Fagernes G16 spilte en meget god kamp da de vant bortekampen mot HamKams. 2. lag 5–2 søndag. Dette bidro til at valdresgutta rykket opp til en fjerdeplass på tabellen, bak Vind, Lillehammer og Elverum.

Ungdomsfest ute av kontroll ved Lillehammer

Innlandet politidistrikt ba sent søndag kveld foreldre hente barna sine fra en fest ved Lillehammer.

Russebuss får kritikk for kvinnefiendtlig og blodig interiør: – Rett og slett alt for drøyt

Livaktige, blodige kvinnedukker er en del av interiøret til russebussen «Død snø» som helga vant NM på russens landstreff i Lillehammer.
Les mer om:

Mann fløyet til sykehus etter at hjullaster veltet

En mann i 60-årene er fløyet til Lillehammer sykehus etter at en hjullaster veltet i Vågå onsdag formiddag.
Les mer om:

Hjullaster veltet - mann skadd

En mann i 60-årene ble fløyet til Lillehammer sykehus etter at en hjullaster veltet i Vågå onsdag. Mannen var en stund fastklemt under hjullasteren, og hadde beina i klem.
Les mer om:

Sherko (57) fra Lillehammer hadde sin verst tenkelige uke noensinne i Norge. Så ringte det fra Hamar.

Bilen røyk. TV-en røyk. Vaskemaskina røyk. Mikroen røyk. I tillegg kom kommunale avgifter. Sherko Mavlodi hadde akkurat hatt sin verste tenkelige uke økonomisk siden han kom til Norge, da han fikk en oppringning fra ukjent nummer.
Les mer om:

STAKETEST vunnet på 18:14 og 22:09

Konkurranse 1 av 3 gjennomført i Vårcup Lillehammer.
Les mer om:

Vil finne ut hvor mye russen drikker og ruser seg

Drikker russen mye? Bruker mange russ ulovlige rusmidler som narkotika? Dette prøver forskere ved Folkehelseinstituttet å finne ut. Sist helg tok de spyttprøver og hadde med alkometer på russetreffet i Lillehammer.

Her sjekker Mariell (18) promillen etter russetreffet

Landstreffet i Lillehammer ble holdt for første gang i 1997. Søndag var den siste festen ferdig og russen var klare for å dra hjem. En av dem var Mariell Taraldset (18) fra Stryn.
Les mer om:

18 av 163 russekjøretøy fikk reaksjon i storkontroll

Fredag kontrollerte Statens vegvesen 163 russebiler og busser på vei til treffet i Lillehammer. Totalt ble det reagert mot 18 kjøretøy, og ingen ble avskiltet.

Ragne (30) stiller i søppelbunad 17. mai: – Husfliden svikter sitt oppdrag

De store bunadsprodusentene flagger ut produksjonen samtidig som de ikke stiller opp i stor nok grad når folk vil sy selv. Slik vil bunadstradisjonen dø ut, mener Ragne Victoria Kolaas Stauri fra Lillehammer. 17. mai stiller hun i bunad sydd av materialer som ville gått i søpla. – Den er helt i tråd med tradisjonen, sier hun.
Les mer om:

18 av 163 russekjøretøy fikk reaksjon i storkontroll

Fredag kontrollerte Statens vegvesen 163 russebiler og busser på vei til treffet i Lillehammer. Totalt ble det reagert mot 18 kjøretøy, og ingen ble avskiltet.

18 av 163 russekjøretøy fikk reaksjon i storkontroll

Fredag kontrollerte Statens vegvesen 163 russebiler og busser på vei til treffet i Lillehammer. Totalt ble det reagert mot 18 kjøretøy, og ingen ble avskiltet.