Nyheter om Liland


Andreas (28) fra Liland ble evakuert av politiet i natt: – Vi måtte bare komme oss av gårde

Brannen i den russiske tråleren i Tromsø førte til at flere naboer ble evakuert. Det fikk Andreas Bøifot og familien oppleve natt til torsdag.
Les mer om:

Saga (10) ble eneste vinner i presisjonsdryling(pluss)

Ti år gamle Saga Rokkan Markusson var den eneste som behersket øvelsen presisjonsdryling med tørska torskhau under lørdagens bryggetreff på Liland, og dermed kunne hun innkassere premien på 3.000 kroner.
Les mer om:

Åpent nasjonalt mesterskap i tørska torskhaudryling til helga

15.000 kroner ligger i potten når det skal dryles tørska torskhau på Liland brygge i helga.
Les mer om:

Erna på nytt besøk(pluss)

Etter at statsministeren har fått med seg innspurten av Arctic Race of Norway i Narvik 18. august, svinger hun innom Liland for å stikke spaden i jorda til ny skole.
Les mer om:

9 av 12 norske til junior-finale

Ni norske løpere er klare for torsdagens mellomdistanse under junior-VM i orientering. Kasper Fosser var best av alle i sitt kvalifiseringsheat, skriver NTB. Jørgen Baklid, Einar Melsom, Lukas Liland, Elias Jonsson, Victoria Hæstad Bjørnstad, Synne Strand, Anine Lome og Hanne Vassend er også klare for finale.

Slo 1940 lag, likevel ikke superfornøyde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TAMPERE: Godt inspirert av Nydalsdamenes fine femteplass i Venlastafetten lørdag, var ambisjonene noe tilsvarende for klubbens herrer. Det melder Nydalens Skiklub orientering.

Flom av ideer for turist-satsing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men det er ikke nødvendigvis en flom av turister Sulis ønsker seg.Alt for noen - Målet er ikke å kjøre busslass etter busslass med folk til Sulis.

Næringskafé i Evenes(pluss)

Evenes kommune inviterer til næringskafé på ettermiddagen onsdag 12. juni på Liland Brygger.
Les mer om:

- Årets viktigste møte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: I fjor ble et treåring prosjekt for å utvikle besøksnæringen i Sulitjelma satt i gang. Prosjektet er et samarbeid med næringsaktørene som fins i området samt frivillige, stiftelser, organisasjoner, offentlige organer og andre som vil være med på å utvikle samfunnet som destinasjon. Ny leder Prosjektet fikk i april 2019 ny prosjektleder da Jørgen Kaasen Engen ble ansatt i stillingen.

Elevenes ideer for tomme lokaler: - Godteributikk eller skole for de voksne?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag hadde Erik Liland i regi av Ungt Entreprenørskap ansvar for undervisningsopplegget Vårt Lokalsamfunn for 4. trinn ved Røkland barneskole. En av elevene visste at lokalet der Kaleido før holdt til nå står tomt, så da kom forslaget om å bruke dette lokalet som eksempel i oppgavene forteller Liland.- Hvordan vil dere skape liv i lokalene? Spurte Liland klassen.

– Vi har mye å lære om hvordan vi snakker til hverandre når vi er uenige

Linda Tørklep og Kristoffer Liland tok sjansen på treffe hverandre til en diskusjon på Teateret i Kristiansand.
Les mer om:

FFK knuste naboene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I kveld viste Agder kampen mellom Flekkefjord FK og Kvinesdal IL direkte på vår nettsiden. Sendingen startet et kvarter før kamp, og kveldens kommentatorer er Lars Frøsland og Per Erik Røgenes. Kampen, som endte 4-0 til FFK blir mulig å se i opptak øverst i saken.Røgenes følger KIL svært tett og han var for første gang med som kommentator for Agder TV.

Bibliotekdebatt blusset opp(pluss)

Et vedtak fra 2015 om folkebibliotek i nyskolen på Liland, skapte hodebry for politikerne i Evenes. Gamle fronter fra skoledebatten blusset opp.
Les mer om:

Klare for fotballkrig på 16. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare noen dager til 17. mai - vår nasjonaldag der man feirer Norge i rødt, hvitt og blått. Stort sett alle smiler på dagen som samler hele Norge i gatene... Alle bortsett fra laget som har tapt kampen mot naboen dagen før. Ingen vil være dét laget. Ingen vil stille seg i borgertoget vel vitende om at naboen fikk med seg full pott og roper hipp, hipp, hurra både for Norge og seieren 16.

Strålende snuoperasjon av FFK

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det lugget litt for Flekkefjord innledningsvis i kveldens kamp på Flekkerøy. En halv omgang tok det før spillerne våknet, men så var det jevn stigning. Selv om hjemmelaget økte sin ledelse til 2-0 i det 58. minutt nektet FFK å gi tapt. Og belønningen kom. 2-0 ble til 2-4 i løpet av en snau halvtime. Først reduserte Fredrik Abrahamsen da han dempet ballen på brystet og satte inn sitt første mål for kvelden.

Mosti er nominert til tre priser under Opplyst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Mona Mosti er tredobbelt nominert i to kategorier under Opplyst 2019, næringslivet i Saltens egen Oscarutdeling. - Jeg har gått rundt og grått litt jeg, etterhvert som meldingene om nominasjonene nådde oss. Ja, jeg blir rørt når folk legger merke til det arbeidet vi legger ned i her oppe i Sulis, sier Mona Mosti. Ambassadør Hun er selv nominert til «Årets ambassadør».

I retten i juni for lensmann-hets

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To dager er satt av til straffesaken i Dalane tingrett mot ekteparet som i 2-3 år skal har begått ulike straffbare handlinger mot lensmann Asbjørn Skåland. Også en lensmannsbetjent skal i en periode ha vært rammet av tilsvarende handlinger.Den 24. og 25.

Den satt for FFK!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Barcelona har Messi, Flekkefjord har Asle Liland. I dagens oppgjør mot Vigør var han involvert i alt. En scoring og tre målgivende pasninger. En haug med gode innlegg og dødballer. Umulig å få fatt på. Det blir ikke bedre. 4-0 vant FFK og er tilbake på andreplass på tabellen.Tok tid Det så lenge ut som om dette skulle bli dagen rødtrøyene skulle gå målløse av banen.

Tilbyr livsviktig hjelp til hepatitt-smitta bebuarar

– Eg er ikkje meir enn 38 år, sjølv om det kjennest som om eg har levd mange liv. Dei siste åtte åra har eg hatt hepatitt C, fortel Ola, som nå har fått hjelp på Juvåsen. Smittsam sjukdom Hepatitt C er ein smittsam sjukdom, som er vanleg blant brukarar av illegale rusmidlar. LAR-brukarar er spesielt hardt ramma. LAR er legemiddelassistert rehabilitering for heroin- og morfinavhengige. Utan behandling kan viruset utvikla seg til leversvikt og leverkreft.

Første serietap for Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord forventet en tøff kamp mot Jerv 2 og måtte returnere poengløse fra Grimstad. Dermed maktet heller ikke rødtrøyene å hente tilbake tabelltoppen selv om spillerne leverte en kjempekamp. -Vi tapte på enkle feil, så ærlige må vi være. Men spillerne la ned en kjempeinnsats mot et veldig godt lag så vi er fornøyd med alt utenom resultatet, sier FFK trener Øyvind Maude Nedland.

Budsjettdebatt varte helt til påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politikerne i Sirdal sin manøver før jul med å godkjenne budsjettet, men samtidig kreve at det skulle kuttes 10-15 millioner har skapt hodebry for både rådmann og enhetene. Rådmann Inge H.

Nok vindmøller nå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Like før påske sluttet kommunestyret i Sirdal seg til høringsuttalelsene fra Listerrådet til Regionplan Agder 2030.

Uavgjort i lokaloppgjør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Du så det jo selv, dette burde vi dradd i land. Det positive å ta med seg er 2. omgangen der vi virkelig spiller slik vi ønsker, sier kaptein Asle Liland. 280 tilskuere måtte vente helt til det 79. minutt før kampens første scoring kom. Sander Virak ble dyttet inne i feltet og han satte selv straffesparket kontant i mål.Men ledelsen holdt seg bare to minutter før gjestene utlignet til 1-1 på frispark.

Må ansette ny kommuneoverlege

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I administrasjonsutvalget i Sirdal i går ble det bedt om at det kartlegges bedre hva som gjør at Sirdal sin kommuneoverlege og fastlege Ivan Jovovic først søkte permisjon, og nå har sagt opp stillingen. Det ble også etterspurt om hva som er gjort og om det kan gjøres mer for å beholde folk i slike stillinger.

Nytt feriereglement skapte diskusjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye retningslinjer som ble gjort gjeldende for ansatte innen pleie og omsorg i Sirdal kommune fra februar 2019 har skapt bråk. Reglementet fastslår at i tillegg til at sommerferien deles i to hovedbolker med tidlig eller sen ferie, så må arbeidstagere innen pleie og omsorg allerede innen 15. februar bestemme seg for hvordan man vil ta resterende ferie før sommeren, eller senest 1.