Nyheter om Lien


Slik så det ut i Tusten fredag morgen: – Uakseptabelt(pluss)

Torsdag kveld samlet en gjeng ungdommer seg for å drikke alkohol ved Brenthaugen i Tusten. Søpla lot de ligge igjen etter seg. Park- og anleggssjef i Tusten Skiheiser AS, Lars Tore Lien, sier at dette både er uakseptabelt og potensielt livsfarlig.
Les mer om:

Sondre (27) og kollegene elsker gamle boliger – nå er de i gang på dette herskapshuset!

Sondre Dahlin (27) og Knut Bertelsen (55) hos Byggmester Egil Norli AS har spesialisert seg på å restaurere gamle bygninger. Nå skal de ta Under Lien i Torsnes tilbake til gammel prakt.
Les mer om:

I dag var det kaos igjen. Nå kan det komme en løsning

Etter å ha besøkt to av kommunens skoler i morgenrushet, foreslår Ståle Lien Hansen (Frp) nå en full gjennomgang av trafikksituasjonen ved samtlige skoler.
Les mer om:

Bjøntegaard ikke til VM

Norges Skiskytterforbund har tatt ut lagene til VM i skiskyting i Pokljuka i Slovenia i februar. Erlend Bjøntegaard er ikke med. Sturla Holm Lægreid debuterer i VM-sammenheng. På kvinnesiden er Ida Lien debutant. Hele uttaket: Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff, Karoline Knotten, Marte Olsbu Røiseland, Ida Lien og Ingrid Landmark Tandrevold. Menn: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale og Sturla Holm Lægreid. De samme ti utøverne stiller i verdenscupen i italienske Anterselva denne uka, i tillegg til Erlend Bjøntegaard, som ikke er med på VM-laget.

Brannvesenet i Valdres hadde til sammen 331 oppdrag i fjor. Bistand i tilknytning til helse utgjør en stor del

– Dette er oppdrag der AMK-sentralen kaller oss ut i tillegg til, eller i påvente av at personell fra de øvrige tjenestene kan yte akuttmedisinsk hjelp. Brannvesenet befinner seg ofte nær hendelsen, siden vi har ni brannstasjoner og 106 brannmannskaper spredt geografisk over fem kommuner, kommenterer brannsjef Laila Lien Østgård i Valdres Brann og Redning.

Tandrevold klargjort til stafett

Ingrid Tandrevold går førsteetappen på stafetten i Oberhof lørdag, etter episoden med hjerteflimmer på sprinten. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan til NRK. – Det er gjort en medisinsk vurdering av det fra helseteamet. Og vi vurderer fortløpende hvordan situasjonen er. Slik som det er nå, så ser det veldig ok ut. Hun har fått klarsignal og er kjempegira på å starte, sier Botnan. – Er det noe risiko ved at hun går i morgen? – Nei, helseapparatet har gjort en vurdering av det. Det ble tatt EKG av det i går, som er vurdert av eksperter. Det ser fint ut.
Les mer om:

Smitte blant 70 utenlandske arbeidere i Vestnes

Siden nyttår har 70 utenlandske arbeidere fått påvist coronavirus i vestlandskommunen Vestnes med kun 6532 innbyggere. Ordfører Geir Inge Lien (Sp) forsikrer likevel om at de har kontroll på utbruddet.

25 «friske» gjestearbeidere har testet positivt ved ankomst – nå blir dette tema for kriseledelsen(pluss)

– Det er klart vi stiller spørsmål rundt dette i kriseledelsen også – vi lurer på hvordan dette kan skje, sier ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien.
Les mer om:

Slik vil vaksineringen foregå i Senja og Sørreisa

Kommuneoverlege i Senja og Sørreisa Aslak Hovda Lien sier det sannsynligvis vil ta seks til ni måneder før alle er vaksinert. Her forteller han og smittevernlege Karsten Kehlet hvordan vaksineringen vil foregå i Senja og Sørreisa.
Les mer om:

Erdal inn i skiskyttertroppen

Jenny Enodd ble syk i romjula og står over den kommende verdenscuphelgen i skiskyting i Oberhof. Inn i laget kommer Karoline Erdal. – Jeg ser veldig fram til å få gå i Oberhof og gleder meg til å konkurrere igjen, sier Erdal i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. Hun og Sivert Bakken er nye i troppen til de første rennene i Oberhof. Bakken erstatter en ryggplaget Erlend Bjøntegaard.

– Ingen grunn til å tro at vi er fritatt(pluss)

Smittetallene av koronaviruset i flere av de største byene i Norge er blitt rekordhøye. Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien, tror tallene lokalt også vil stige de neste ukene.
Les mer om:

Vaksinene blir fordelt på de forskjellige sykehjemmene(pluss)

Søndag ble den første koronavaksinen satt i Norge. Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien i Senja og Sørreisa regner med at man like over nyttår vil ha fått de første 75 vaksinene som eldre ved sykehjemmene skal få i første omgang.

Helene (27) og Øyvind (37) måtte dra nordover for å realisere drømmene sine: - Jeg er egentlig en asfaltunge

– Det er mer lønnsomt for oss å satse på gårdsdrift i Nord-Norge enn sørpå, sier Helene Lerstøl (27) og Øivind Lien (37).
Les mer om:

Sagaen om Busketrøllbu er over - slik ble vedtaket i kommunestyret i Etnedal

Gunn Marit Lien og resten av familien kan endelig puste lettet ut, bare de får forsterket takkonstruksjonene på Busketrøllbu ovenfor Rust i Etnedal.
Les mer om:

Annbjørg Lien får Unesco-jobben

En av Norges mest kjente folkemusikere, Annbjørg Lien, har takket ja til stillingen som prosjektleder for å fremme Setesdals unike kulturarv.
Les mer om:

Drømmer om å bli Nordvestlandets Monaco: Håper Solskjær vil flytte til Vestnes(pluss)

Vestnes drømmer om å bli Nordvestlandets Monaco. Sp-ordfører Geir Inge Lien har bedt administrasjonen utrede kutt i formuesskatten.
Les mer om:

– Jubeldag for skolen(pluss)

Den gamle fjøsen fra 1972 får avløsning. Neste år starter byggingen av nytt fjøs ved Gjermundnes vg skole. - Gjermundnes skal være et utstillingsvindu for utdanning i landbruksfag, sier Geir Inge Lien (Sp).
Les mer om:

Nå er John sitt prisvinnende glis til salgs for nesten 1,5 millioner kroner

Etter tusenvis av arbeidstimer og flere gjeve priser, har John Lien solgt gliset ved navn «Ghost of 7». Nå venter nye ambisiøse prosjekter i garasjen.
Les mer om:

Kommuneoverlege: – Må være ekstra påpasselig(pluss)

Kommuneoverlege i Senja og Sørreisa, Aslak Hovda Lien, minner om viktigheten av å være ekstra påpasselig dersom man kommer reisende fra et område med større smittetrykk enn det vi har i Midt-Troms.
Les mer om:

Drama da Geir Inge Lien sikret seg andreplassen på Sp-lista(pluss)

Det måtte to avstemninger til før Geir Inge Lien fra Vestnes var klar som andrekandidat for Senterpartiet til Stortinget.
Les mer om:

Sp-lista spikres nå – Geir Inge Lien innstilles som andrekandidat

Kl. 12.30 startet Senterpartiet i fylket sitt nominasjonsmøte. Jenny Klinge er valgt som førstekandidat.
Les mer om:

Sp-lista spikres nå – Marit Nerås Krogsæter trekker seg som alternativ til tredjeplassen

Kl. 12.30 startet Senterpartiet i fylket sitt nominasjonsmøte. Jenny Klinge er valgt som førstekandidat og Geir Inge Lien er valgt til andrekandidat.

– Politimesteren har dårlige argument (pluss)

Samtlige ordførere i Romsdal er på kollisjonskurs med politimester Ingar Bøen. Politimesteren vil styre polititjenestene fra Ålesund og Kristiansund, mens Molde ikke skal ha flåtestyring. – Dårlig faglig begrunnet, sier ordfører Geir Inge Lien.

– Testing er en stor del av dugnaden(pluss)

I Senja kommune har testaktiviteten halvert seg fra forrige uke til denne uka. Det bekymrer kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.
Les mer om: