Nyheter om Leira


Enda en ny fotgjenger etter kontroll ved Jutul

UP vet åpenbart hvor det er flest som bryter fartsgrensene i Valdres. Torsdag stilte de enda en gang opp radaren ved Jutul på Leira.
Les mer om:

Eirik Leander Fystro uttatt til Skiforbundets hoppsatsing

Eirik Leander Fystro (19) fra leira idrettslag er en av 15 hoppere i Toppidrettssatsingen i 2019/2020-sesongen. Han er en av seks nye navn i teamet.
Les mer om:

Autohuset flytter til Leira

Autohuset-eierne har kjøpt «Kiwibygget» på Leira og flytter all virksomheten sin hit på seinhøsten etter oppussing av anlegget.
Les mer om:

Andreas Vilberg vil lede 15 hoppere i neste sesong

15 hoppere i Toppidrettssatsingen i 19/20-sesongen – Vilberg ny hovedtrener Seks nye hoppere blir en del av Toppidrettssatsingen i hopp i 19/20-sesongen. Andreas Varsi Brevik, Eirik Fystro, Rishi Sæther, Sander Vossan Eriksen, Christan Røste Solberg og Anders Håre blir en del av Toppidrettssatsingen. Andreas Vilberg blir ny hovedtrener. Les: Bale kommer med advarsel til unge fotballspillere: «Du mister livet ditt» – Alle de nye er spennende utøvere som har vist både gode prestasjoner og et bra potensial.

- Første kjøpesenter i Oppland som er miljøsertifisert

Tirsdag ble Amfi Valdres på Leira miljøsertifisert. Ordfører Inger Torun Klosbøle overrakte diplomet til senterleder Bård Slette og markedssjef Bente Kristin Anti. Det var den 11. bedriften som ble sertifisert i Nord-Aurdal kommune.

Trailer med motorstopp i rundkjøringen på Leira

Akkurat nå står en trailer med nødblink på midt i rundkjøringen på E16 på Leira.
Les mer om:

Amanda Tenfjord starta som korpsmusiker

En kvinne som sitter i fengsel på Leira i Trondheim, ble i helga sendt bevisstløs til St. Olavs hospital. Hun skal ha drukket det ulovlige rusmiddelet GHB.
Les mer om:

Innsatt funnet livløs i fengsel etter å ha drukket GHB

En kvinne som sitter i fengsel på Leira i Trondheim, ble i helga sendt bevisstløs til St. Olavs hospital. Hun skal ha drukket det ulovlige rusmiddelet GHB.
Les mer om:

To mistet førerkortet i går, det samme skjedde i dag

Onsdag stilte UP seg opp ved Jutul på Leira. Det kostet to sjåfører sertefikatet og en rekke forenklede forelegg ble utstedt for hastighet og mobilbruk. I dag gjentok historien seg.
Les mer om:

21 holdt for høy hastighet, to brukte mobil. Noen mistet førerkortet

UP i Valdres sto ved E16 ved Jutul på Leira fra klokka 16.45 til 21.15 tirsdag kveld. Det ble tungt for mange. Og veldig tungt for to.
Les mer om:

Det blåser en sjølbergingsvind over Valdres: Aldri solgt så mange frø som i år

Aldri har Hageland på Leira solgt så mange frø som i år. Folk i alle aldri vil dyrke sine egne grønnsaker.
Les mer om:

Gratis saft og boller til strandrydderne på Leira

Amfi Valdres deler ut gratis saft og boller til de som deltar på Strandryddedagen på Leira lørdag.
Les mer om:

Lørdag var det duket for offisiell åpning av biblioteket for fritidsutstyr – BUA Valdres

Mange hadde tatt turen til Storhallen på Leira for å med seg høytidelig snorklipp, en framvisning av BUA og hva den har å by på, og selvsagt for å teste ut utstyret. 
Les mer om:

Reboli fikk nytt innbrudd i dag-hadde bestilt alarm etter det forrige

Påskeaften ble det meldt om innbrudd i slakterbutikken til Per Reboli på Leira. Noen hadde knust en rute og tatt seg inn i løpet av natten. Natt til i dag skjedde det igjen.
Les mer om:

Kristin kaller seg hønemor på laget og håper at "regnskapet" går i pluss denne sesongen

Kristin Bråten jobber i sin far Arilds regnskapsfirma på Leira, men får likevel tid til fotball sju dager i uka. I tillegg til å være kaptein på Valdres FKs damelag trener hun ambisiøse småjenter i Fagernes J14.

Fengselsstraff etter forbikjøring i 104 km/t

En forbikjøring i over hundre kilometer i timen i 60-sona på Leira fikk alvorlige konsekvenser for sjåføren. Den unge mannen mistet lappen i snaut ett år, og må i tillegg avfinne seg med både bot og fengselsstraff.
Les mer om:

Heidrar kvinnene på Kammermusikkfestivalen

Kvinnene vert heidra under årets kammermusikkmestival med konsertar m.a. i Volda, på Leira og Sæbø.
Les mer om:

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Inn­brudd i pøl­se­ma­ke­ri på Lei­ra. De stjal kon­tan­ter, men ingen pøl­ser

Påskeaften ble det meldt om innbrudd i et pølsemakeri på Leira. Politiet har foretatt åstedsundersøkelser.
Les mer om:

Påskehandel i Valdres

I forbindelse med påska tok avisa Valdres en tur innom Amfi Valdres på Leira for å høre hvordan tafikken var.
Les mer om:

Påskeutfarten på Leira

Lørdag før påske er det lurere å ta en tur på Leiraflagget fremfor å shoppe, er moralen i denne snutten filmet av Erik Eggum.
Les mer om:

Politiet fant store mengder stjålne klær på bopelen til de mistenkte

Lørdag ble tre personer pågrepet på Leira, mistenkt for butikktyveri. De ble tatt på fersk gjerning, da de prøvde å stjele kjøttvarer .
Les mer om:

De tre tyveri-mistenkte løslates i kveld

Lørdag ble tre personer av utenlandsk opprinnelse pågrepet på Leira, mistenkt for flere butikktyverier. Blant annet hadde de vært innom Intersportbutikken på Beitostølen. -To av dem har tilbragt natten i varetekt hos politiet, mens den yngste har vært tatt hånd om på en barneverninstitusjon, opplyser politiet til avisa Valdres søndag. -De har erkjent forholdene, og løslates i løpet av kvelden, får avisa opplyst.
Les mer om:

Tre personer pågrepet for tyverier-yngste 17 år

Politiet i Valdres opplyser om at de klokken 18.55 pågrep tre utenlandske personer på Leira for tyverier. To av dem ble kjørt til arrest på Hamar, mens den yngste, en 17-åring, ikke settes i arrest.
Les mer om:

65 prosent av barnehagetilsette pratar dialekt

I dei 18 barnehagane i Valdres er det 249 tilsette. 164 av dei pratar valdresdialekt, eller 65 prosent. Alle tilsette pratar dialekt i Ranheim og Leira barnehagar, men berre 24 prosent av dei tilsette i Etnedal.
Les mer om: