Nyheter om Leira


Alle vil spille frisbeegolf

29. September 2019 åpnet ordføreren Valdres Discgolfpark ved storhallen ved Leira. Det viste seg å bli svært populært, og den skogpregede 18-hullsbanen blir brukt fra morgen til kveld, spesielt nå på sommeren.
Les mer om:

Lokal pallplass på Beitostølen Open

Interessen for frisbeegolf har økt med rekordfart etter at det ble laget bane ved storhallen på Leira. Nå har også Øystre Slidre fått bane, lokalisert ved Beitostølen Stadion, hvor det i helgen ble arrangert Frisbeegolf-turnering.
Les mer om:

UP sto langs E16 ved Tingnes, i dag var det mobilbruk som sto i fokus. Og det viste seg nødvendig

UP sto i dag ved Tingnes mellom Fagernes og Leira. Og der ble det utferdiget ikke mindre enn ni forenklede forelegg. Det var adferd som sto i fokus. Og samtlige ni som fikk bot brukte mobiltelefon mens de kjørte bil.
Les mer om:

I gang med utbedringer på Valdresvegen

I disse dager utbedres den gamle hovedvegen mellom Fagernes og Leira, Valdresvegen.
Les mer om:

Se den spektakulære videoen av hvordan den 2,2 kilometer lange sykkelløypa ble til

Den 2,2 kilometer lange turløypa lyssatte turløypa for sykkel – og ski på vinterstid – ved Valdres Storhall på Leira som CK Valdres står bak, er endelig klar for bruk. Kroon Maskin som fikk oppdraget med å lage løypa, har sjøl dokumentert arbeidet ved hjelp av Erik Eggum i Anleggsfilm. I videoen får du både et innblikk i prosessen og en rundtur i løypa.
Les mer om:

Nå har Fagernes og Leira fått et felles kart. 10.000 eksemplarer skal lose turistene på rett veg

Nå har det kommet et turistkart for Fagernes og Leira. Du finner det ute hos bedriftene.
Les mer om:

Nå vil Leira stå på egne bein og er ikke lenger «lillebror»; Har stiftet Leira Næringsforening

4. juni var en merkedag på Leira. Da ble Leira Næringsforening stiftet og nå oppfordrer styret de 30–40 bedriftene som er på Leira til å bli med i fellesskapet. Leira er ikke lenger «lillebror» til Fagernes, men har mest sannsynlig tatt steget forbi også i omsetning.
Les mer om:

Friluftskonsert på Leira

Les mer om:

Plukket flere hundre kilo søppel fra elva: – Vi var egentlig ute for å øve, men brukte anledningen til å rydde litt samtidig

Båter, bildekk, flytebrygger og rundt 30 fotballer var noe av fangsten da fire stykker fra det lokale hjelpekorpset var på tokt i Leira og Nitelva i helga.
Les mer om:

En politibetjent reagerte på en bilist som holdt høy hastighet, og la seg på hjul etter bilen i 140 kilometer i timen i retning Bjørgo. Nå er sjåføren dømt i Valdres tingrett

Da politibetjenten ble forbikjørt på E16 på Leira reagerte han på at bilen holdt en høy hastighet etter forbikjøringen. Betjenten bestemte seg for å legge seg etter sjåføren innover mot Aurdal, men selv med en hastighet nær dobbelt av det tillatte dro sjåføren av varebilen ifra.
Les mer om:

Jysk-sjefene jublet over korona mens ansatte ble permittert

Mens 98 Jysk-ansatte ble permittert, jublet ledelsen over salgsrekord på grunn av «shoppingviruset». Nå beklager kjeden, som har butikk på Leira.
Les mer om:

Sør Eiendom har startet på det 4.000 kvadratmeter store tilbygget. Grabben er satt i jorda på Leira

Grabben er satt i jorda for Sør Eiendom AS sitt påbygg på Leira. – Vi skal bygge én eta­sje til på to­talt 4.000 kvad­rat­me­ter, sa dag­lig le­der Even Sør­fla­ten i desember i fjor. Nå har Fagernes Anlegg AS startet gravinga og 15. juni skal AS Valdresbygg starte med bygginga.
Les mer om:

Rune (51) har tatt fatt på ny lederstilling: – Dette var en jobb som trigget meg

I begynnelsen av mai var det lederskifte ved Valdres Arbeidssenter på Leira. Da startet Rune Kværna fra Ryfoss opp som ny daglig leder.
Les mer om:

Jutul har utviklet hansker som deaktiverer virus

Bjørn Nythun i på Leira har de siste månedene brukt mye tid i mikroskopet. Han har utstyrt lokale tannleger med smitteverndrakter. Nå er han ute med hansker som er prosessert med kobberoksid produsert på Helsfyr i Oslo.
Les mer om:

Marius er stjernenes norske favoritt: – Du kommer langt med et smil

Mens Marius Thommessen bodde på Marsteinshøgda gikk han kokk og restaurantlinja på Leira. Som 14-åring hadde han bestemt seg. Han skulle bli butler. Gutten hadde vilje, og kom dit. Han har hatt ansvaret for presidenter og superstjerner i en årrekke.
Les mer om:

Følelsen av storslagen nasjonal stolthet

For en "rørt, ydmyk og stolt mann i gammel Mercedes" ble deltakelsen i bilkortesjen gjennom Nord-Aurdal en sterk opplevelse, skriver Stein B. Pedersen på Leira i dette leserbrevet.

Miljøveteran om oljefondet: – Forferdelig dårlig dømmekraft

RIO DE JANEIRO (NRK): – Hva har oljefondet drevet med i Brasil? De har vist forferdelig dårlig dømmekraft. Det sier Brasil-kjenneren Torkjell Leira, etter at fondet har ekskludert to store brasilianske selskaper.

UP delte ut 12 bøter på Leira

UP holdt onsdag kveld fartskontroll på E16 på Leira.
Les mer om:

Ståle Lien fra Leira, nå Lesja, trekker i trådene for Tveitabru Holding - motløs av bankens handlemåte

Den utflytta valdrisen Ståle Lien (50) har vært Tveitabru Holding sin lokale samarbeidspartner da de ville starte elementproduksjon på Dombås.
Les mer om:

Nærmest slåsskamp om settepoteter og grønnsaksplanter. Nå skal «alle» sette i stand hagen og dyrke jorda

– Ja, her koker det i alle retninger. Vi har stor etterspørsel etter varer i samtlige kategorier, sier en travel butikksjef hos Hageland på Leira, Hilde Nysveen.

Mens de fleste andre har permittert, har denne bedriften holdt arbeidsmengden oppe(pluss)

Bilforhandleren Leira Bil opplever gode tider til tross for koronakrisen.
Les mer om: