Nyheter om LeiraNår det siste treet faller skal gården brenne, sier sagnet. Nå vil leiringer ha sikret Søstertølladn

Når det siste av «Søstertølladn» faller skal Skavelden-gården på Leira brenne, ifølge spådommene i det gamle sagnet. Nå er det iøynefallende, sagnomsuste furutreet i ferd med å falle. Skavelden-beboerne håper kommunen tar affære for å sikre treet før det er for seint.
Les mer om:

I fire år har halve bygget stått tomt - i 2020 satser Valdres Industrigulv AS på flis, rett over E16 og Flisekompaniet

Arne Sletten og Rune Sørbråten i Valdres Industrigulv AS (VIGAS) har lenge lurt på hva de skal gjøre med det ubrukte arealet i lokalene på Leira, som tilsvarer nær 50 prosent. 1. mars 2020 avdukes svaret.
Les mer om:

Skiløypene er like fine til tross for mildværet

Mens det drypper fra takene på Leira og vegene er speilglatte av hålke, så ligger løypene ut fra Dalen og lokker like fine.
Les mer om:

Med tillit som merkevare

Fengselets ærlighetsmarked er igjen oppe og går i Amfi Valdres på Leira. Senterleder Bård Slette liker konseptet – det gir oss alle den gode følelsen som bare tillit kan gi.
Les mer om:

Var du på G-Sport på Gjøvik fredag?

Jorunn Haugen fant en pose fra G-Sport Gjøvik på bakken ved bussholdeplassen på Leira fredag.
Les mer om:

Her borer de i leira - Det er ingen fare

Her borer Vegvesenet i leire og jord rundt den planlagte brua. – Vi skal gjøre noen tilleggsundersøkelser, sier prosjektleder.
Les mer om:

Martin leter etter Maris etterfølger: Slutter i kommunen – går til direktørjobb på Leira

Rådmann Martin Sæbu søker i disse dager etter et nytt medlem til sin ledergruppe. Stabs- og personalsjef Mari Sataslaatten har sagt opp sin stilling i Vestre Slidre kommune, og tiltrer som underdirektør i Skatteetaten på Leira neste år.

Intens jobbing for å beholde Notabene på Amfi Valdres ga ikke noe resultat – det er slutt ved juletider

Butikksjef hos Notabene på Amfi Valdres, Tonje Hålien, og markedssjef på Amfi Valdres, Bente Kristin Anti, har jobbet intenst de siste dagene med å forsøke å redde Notabene på Leira.
Les mer om:

Nå er oljefyren ute, Amfi Valdres har invester 3.6 mill i varme og kjølesentral

Det er en stolt og fornyd Bård Slette som forteller om investeringen som er gjort i et helt nytt anlegg for varme og kjøling og ventilasjon i senteret på Leira.
Les mer om:

Notabene på Leira legges ned. Konkurssalget er i full gang

– Vi skal drive på til jul. Etter det har vi tre ansatte ikke noe jobb. Det er veldig trist, sier Tonje Hålien
Les mer om:

Brua stengt på grunn av flom

Lørdag morgen ble brua over Leira ved Leirsund stengt fordi vannet flommer over veibanen. Også i Lørenskog får store vannmengder følger for framkommeligheten.
Les mer om:

Sjokkmelding for de tre fast ansatte på Leira om at Notabene er slått konkurs

– Vi har fått beskjed i dag om at Notabene er slått konkurs. Det var et sjokk å motta meldinga, sier Tonje Hålien som jobber ved Notabene på Leira.
Les mer om:

64 mottok fag- og svennebrev på Valdres vidaregåande skule fredag kveld

Månostogo var pynta til fest, og nærmere 160 personer var til stede under årets utdeling av fag- og svennebrev på Leira.
Les mer om:

Hallingdølane luktar på kunstgrashall. Har fått smaken av Valdres Storhall på Leira

Lenge har fotballmiljøet i Hallingdal drøymt om ein kunstgrashall for å betre treningsforholda i vinterhalvåret. No har styret i HFK starta planleggingsarbeidet.
Les mer om:

– Dette blir det skiløyper av!

– Vi håper å få inn 15.000 kroner. Flaskekonteinerne våre står på Leira og langs stølsvegen, sier Håkon Bakkene, som frivillig har påtatt seg pantejobben, i håp om å få inn ekstra penger til løypelaget.
Les mer om:

53 kjø­re­tøy had­de tek­nis­ke mang­ler i kon­trol­ler i Vald­res tirs­dag og ons­dag

53 kjø­re­tøy had­de tek­nis­ke mang­ler da Sta­tens veg­ve­sen gjen­nom­før­te kon­troll på Bruflat i Etnedal tirs­dag og på Kalplassen ved Leira ons­dag. Fire av kjø­re­tøy­ene ble av­skil­tet og én fikk kjø­re­for­bud.
Les mer om:

Cateringtilbud i Fagernes og gründerkosulent på Leira

Siste nytt fra næringslivet i Valdres uke 44, 27. oktober til 2. november.
Les mer om:

Guro og Ola hang opp klær i natt som alle kan forsyne seg av

Natt til 1. november er kjent som aksjonsnatta i bygdeungdomslaget, der vi fokuserer på et gitt tema. I år var årets tema gjenbruk, og vi i Valdres Bygdeungdomslag var selvsagt med og aksjonerte. Vi har hengt opp klær på utsiden av REMA 1000 Leira og på Fagernes bru, som vi oppfordrer alle til forsyne av, i et forsøk på å redde verden litt, forteller Guro Lajord og Ola Sjåvik.

Disse fikk møte selskapet til Hongkongs rikeste mann

– Vi fikk det vi håpet på: at noen med en veltrent bullshit-detektor scannet budskapet vårt, sier Thomas Stendahl Leira i oppstartsselskapet Vake.
Les mer om:

Norske start-ups møtte selskapet til Hongkongs rikeste mann

– Vi fikk det vi håpet på: at noen med en veltrent bullshit-detektor scannet budskapet vårt, sier Thomas Stendahl Leira i oppstartsselskapet Vake.
Les mer om:

Drømmen er gått i oppfyllelse, og nå er urmaker Vilde på plass på Leira

Etter flere år uten mulighet til å få reparert klokkene lokalt, har Valdres igjen fått urmaker. Vilde Odden Berg har starta opp hos O K Hagen.
Les mer om:

Flere fisjoner, ny frisør på Leira og nytt treningssenter i Fagernes

Siste nytt fra næringslivet i Valdres uke 43, 20. oktober til 26. oktober.
Les mer om:

Elkjøp på Leira er plaget av tjuveri av elavfall – avventer om det skal innføres 24-timers tovegs overvåking

Elkjøp-kjeden er plaget av tjuveri av elavfall. Dette har ført til at de nå oppretter tovegs 24-timers overvåking av elavfallet.
Les mer om:

Vant sin klasse i halvmaraton i Wien

Laila Aaberg (58) fra Leira idrettslagvant sin klasse (kvinner 50-59 år) i halvmaraton under helgas høstmaraton i Wien i Østerrike.
Les mer om: