Nyheter om Ledelse


Festkultur og dårlig ledelse i Downing Street, slår rapport fast

– Svikt i ledelsen og dårlig dømmekraft ved statsministerens kontor, konkluderer den endelige granskningsrapporten etter «Partygate»-skandalen. Boris Johnson sier han har lært leksen sin, men vil ikke trekke seg.
Les mer om:

Nato-topp i Oslo: Tror på rask Tyrkia-løsning

Natos ledelse i Brussel tror det er mulig å komme rundt Tyrkias protest mot Sveriges og Finlands medlemskap i Nato i løpet av de neste ukene. Den norske regjeringen har mandag formelt godkjent Nato-utvidelsen.

Hauger på 12. plass: – Frustrerende

Dennis Hauger kjørte inn på en 12. plass i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Barcelona. Han startet sprintløpet i 14. startposisjon og klatret noen plasser på grunn av rivaler som fikk problemer eller kjørte ut. Nordmannen klarte imidlertid ikke å prege løpet. Han slet med dårlig grep på venstre bakdekk. – Det var et veldig frustrerende løp for min del. Jeg hadde dårlig grep fra start, sa Hauger. Felipe Drugovich fra Brasil vant løpet, foran japanske Ayumu Iwasa og amerikanske Logan Sargeant. – Det var et meget godt løp av Drugovich.

Hovland på par halvveis på fredagens runde

Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par. Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par. Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde. Hovland fikk sin birdie på 4. hull.

«Villmann-rykte» ødela for Premier League jobb

Premier League klubben Burnley som i mange år har hatt Sean Dyche ved roret, sparken den meget populære manageren Mike Jackson ansvaret for A-laget på midlertidig basis. Siden Dyche fikk sparken 15.april har klubben lett etter en ny manager som har evner til å bringe ut mye av et lag med begrensede resurser. President Alan Pace lot seg imponere av Bodø/Glimt sin reise i Conference League og spesielt overkjøringen av Roma på Aspmya.

Ukrainske myndigheter: Russland blokkerer mer enn 1.000 biler fra å evakuere til Zaporizjzja

Mer enn 1.000 biler med ukrainer er blitt hindret i å ta seg inn i ukrainsk-kontrollert territorium i Zaporizjzja, ifølge regionens militære ledelse.
Les mer om:

18-åringens to scoringer kostet klubben millioner

Se for deg den danske 1.divisjonsklubben Esbjerg som i onsdagens playoff-kamp mot Fremad Amager var på god vei til å sikre overlevelse i nestøverste divisjon. Så satte motstanderne innpå en 18-åring som snudde kampen helt og kostet Esbjerg millioner. Med 2-1 ledelse til Esbjerg etter første omgang hadde klubben etablert et overtak som skulle sikres inn i andre omgang. Etter pause satte Fremad Amager inn 18-åringen Henrik Meister, som skulle få seg spilletid i en kamp der det virkelig koker.

Olsen ble tomålsscorer i viktig Norge-seier

Etter en målrik kamp klarte Norge å dra i land seieren mot Østerrike i ishockey-VM. 5-3-seieren betyr tre sårt trengte poeng for Norge, som kun stod med to poeng før denne kampen. Etter seieren tyder også mye på at plassen i elite-VM også er sikret for neste år. Kampen fikk en dårlig start for Norges del. Etter nærmere syv minutter av første periode, mens Norge var i undertall, satte Dominique Heinrich inn 1-0 for Østerrike. Men Norge slo tilbake ikke lenge etter.

Hardt ut mot russiske ledere

Russland led kraftige tap i forsøket på å krysse elven Siverskyj Donets. Nå har flere pro-russiske militærbloggere fått nok av det de kaller inkompetent ledelse.
Les mer om:

Opplever fordommer: – Jøss, du er ikke så blond og dum som du ser ut

MIDT-TELEMARK/KRISTIANSAND: Som ung og blond har Marthe Fremgård blitt møtt av fordommer tidlig i arbeidslivet i hennes lederroller. – Er jeg nødt til å skaffe meg tykkere hud og breie albuer bare fordi jeg er jente med ambisjoner om ledelse? Eller har jeg bare vært uheldig i starten av mitt arbeidsliv? spør hun.

Baerbock: Reservasjoner mot å gi kampfly til Ukraina

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock tror ikke det er klokt av Vesten å forsyne Ukraina med kampfly, slik landets ledelse har bedt om.
Les mer om:

Nedslående nyheter for Klopp

Liverpool fikk det tøft i kamp på Villa Park tirsdag, og var nære på tape poeng i kamp Villa tok en tidlig ledelse, men skaden på Liverpools midtbanespiller Fabinho var nok Klopps største bekymring etter kampen. Han ble tvunget av banen med en skade i første omgang i møte med Aston Villa på tirsdag. LEGENDE: Gir seg etter 17 år i klubben Det så ut til at brasilianeren tok seg til baksiden av låret før han haltet av banen i det 30. minutt.

Perisic avgjorde da Inter vant cupen

Inter lå under mot slutten av cupfinalen mot Juventus, men et omstridt straffespark ga ekstraomganger. Der avgjorde Ivan Perisic med to mål. Dermed kunne Inter juble for sin første cuptittel på 11 år, og den åttende totalt. Juventus har rekorden, som fortsatt er på 14. Milano-laget startet best, og Nicolo Barolo sendte Inter i ledelse i det 7. minutt. Ledelsen sto seg omgangen ut. Juventus vendte kampen etter pause. Alex Sandro utlignet med et langskudd, før Dusan Vlahovic ble spilt gjennom og overlistet keeper Samir Handanovic i annet forsøk.

Rapport om Fornebubanen kaster nytt lys over kostnadssprekken

En konsulentrapport om Fornebubanen peker på usikkerhet knyttet til organisering og ledelse, og anbefaler å sette av en stor buffer til uforutsette kostnader.
Les mer om:

En av Liverpools viktigste spillere risikerer å miste finalen

Liverpool fikk det tøft i kveldens kamp på Villa Park, og var nære på tape poeng i kamp Villa tok en tidlig ledelse, men skalden på Liverpools midtbanespiller Fabinho er nok Klopps største bekymring etter kampen. han ble tvunget av banen med en skade i første omgang i møte med Aston Villa på tirsdag. Ryktes bort: Liverpool klare til å forhandle med Mané Brasilianeren gikk ut i det 30. minutt og ble erstattet av Jordan Henderson. Fabinho leaves the pitch injured. Liverpool still have the FA Cup and Champions League finals to play this season.

Fotballpresidenten, jublende bergensere og total kollaps for KFUM/Oslo. Se bildene her

Fra årets beste drøm til sesongens verste mareritt. KFUM/Oslo hadde storklubben Brann på gaffelen med 1–0 ledelse til pause, så gikk alt skeis etter hvilen. En megatabbe, rødt kort og fem baklengsmål ødela festen for gutta fra Ekeberg. Brann-supporterne kunne juble, og gjengen fra vest var med på å bidra til den nye publikumsrekorden på 2 385 tilskuere. Se bilder fra kampen og tribunen her.

Elverum vant den første semifinaleduellen mot Nærbø

Elverum slo Nærbø 32-26 hjemme og tok det første stikket i semifinalen i sluttspillet i håndball fredag. Thomas Solstad var sentral for Elverum. Landslagsspilleren scoret sju mål og var svært sterk for vertene som til tider fikk det tungt mot Nærbø. Likevel var det til slutt Elverum som viste seg sterkest og med det sikret seg den første kampen i semifinaleserien. Lagene spiller best av fem kamper. Lagene fulgte hverandre i store deler av kampen, men i midten av 2. omgang økte Elverum tempoet og skaffet seg en god ledelse.

Arendal tok første stikk i semifinaleduellen mot Drammen

Magnus Søndenå ledet an da ØIF Arendal slo Drammen 34–29 i den første semifinalen i håndballsluttspillet fredag. Arendal-profilen Søndenå sto bak sju scoringer og sørget for at sørlandsklubben fikk en drømmestart på semifinaleduellen som spilles best av fem kamper. Lagene fulgte hverandre som skygger innledningsvis i kampen. Med drøye fire minutter igjen av første omgang var stillingen 13–13.

Kantorstriden: – En stor belastning

Fire år etter oppsigelsen av daværende kantor Tormod Lindland i Mandal blusser striden opp igjen. I et leserbrev mener han seg utsatt for løgn fra menighetens ledelse.
Les mer om:

Årets mest geniale signering

Da Liverpool litt under radaren hentet inn Diogo Jota fra Wolverhampton, skapte det ikke akkurat en voldsom entusiasme. Så feil det gikk an å få. Så da Luis Diaz ble hentet til Anfield i januar var vi forberedt, dette var en spiller som Liverpool visste også ville akklimatisere seg perfekt og på kort tid. På tirsdag sjokkerte Unai Emery og Villareal Liverpool-spillerne med å spise opp 2-0 forspranget fra forrige kamp i løpet første omgang. Mot alle odds hadde La Ligas 7. beste klubb kontroll på veien mot Champions League-finalen.

Haaland inne blant topp til på Gullstøvel-lista

Med forrige helgs hattrick er Erling Braut Haaland inne i topp ti på lista over kandidatene til Gullstøvelen i europeisk fotball – og beste nordmann. Antall seriemål i en sesong multipliseres med en faktor basert på ligaens relative styrke. Helt fram til sist helg var både Ohi Omoijuanfo og Thomas Lehne Olsen foran Haaland på lista, takket være henholdsvis 27 mål for Molde og 26 for Lillestrøm i fjor. Eliteserien er blant ligaene som har en faktor på 1,5 i utregningen, mens Haaland spiller i en av de få ligaene som har maksimale 2.

Til politisk ledelse fra en som ikke er fullt så taus

Kommentar til Jon Jacobsen om øredøvende taushet.
Les mer om:

Ansettelsesfest hos lokalbanken – utlyser 10 nye stillinger

SpareBank 1 Hallingdal Valdres satser, og utlyser 10 nye stillinger innen blant annet regnskapsføring, rådgivning og ledelse.
Les mer om:

Talksport: Christian Eriksen dropper Brentford

Det har egentlig ligget i kortene at den danske superstjernen, som er på korttidskontrakt med Brentford velger et lag som har en reel sjanse til å spille i Champions League. – Det er et vanskelig valg, han har nemlig et svært godt forhold til Brentford og manager Thomas Frank. Dessuten er han svært takknemlig de tok sjanse på han som første klubb etter hjertestansen i Parken i Danmarks første kamp i sist sommers EM.

Berisha herjet i ny Viking-seier: Beste Eliteserie-start på 21 år

(Viking – FK Haugesund 5–1) Selv med ledelse til pause, var Veton Berisha (28) forbannet. I den andre omgangen fullførte han karrierens andre hat trick og hjalp Viking til klubbens beste seriestart i Eliteserien siden 2001, men han avviste gullprat etter kampen.

Mest lest siste uke