Nyheter om Langeland


Start-sjefen ut mot flere norske klubber: – Bør gå i seg selv

Start-investor Christopher Langeland reagerer på at flere eliteserieklubber velger å holde treninger på anleggene sine.
Les mer om:

Start-sjefen ut mot flere norske klubber: – Bør gå i seg selv

Start-investor Christopher Langeland reagerer på at flere eliteserieklubber velger å holde treninger på anleggene sine.
Les mer om:

Raser mot klubbers treningspraksis: – Helt forkastelig

Noen av eliteserieklubbene trener på feltet. Det får Start-topp Christopher Langeland og Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin til å reagere.
Les mer om:

Sandnes Ulf forsterker med Start forsvarer

Espen Hammer Berger ble 26 år i dag og har, som en slags bursdagsgave selv om det sikker var tilfeldig signert med ny klubb. -Midtstopperen oppdaget han ikke var en del av Start sine fremtidsplaner da klubben av sportslige årsaker ikke tok han med på treningsleir til Marbella. Nå er han hentet inn for å forsterke Sandnes Ulf i OBOS-Ligaen. Les: Tapte Haaland, satser på Sørloth «Vi har god dekning i forsvar og derfor valgte vi å takke ja til tilbudet fra Sandnes Ulf.

LESARBREV: Framtidas omsorg, leiaren i Suldalsposten

Ser av leiaren i Suldalsposten at redaktøren har problem med å forstå Senterpartiet sitt standpunkt i saka om framtidas eldreomsorg når forslaget tar vare på partiet sine kjerneverdiar, desentraliserte tenester og levande bygder. Det er kanskje akkurat det me meiner det ikkje gjer. Framtidas eldreomsorg har vore arbeidd med i fleire år. Administrasjonen, fagpersonar, politikarar og brukarrepresentantar har vore med. Det har vore synfaringar, og det har vore teke omsyn til statlige føringar.

Det gode liv på Postmannsgarden

Magne Langeland grunngir i Suldalsposten 18. februar, avslaget frå LMT-utvalet på søknaden om å få skilja frå gardstunet på Postmannsgarden i Suldalsosen til bustadføremål, med omsyn til landbruksnæringa. Her tenkjer han jammen langt; dette skal bli til dyrka mark når alle bygningane er rotna ned. Det blir eit merkeleg argument spesielt når tunet ligg så nært inntil andre grannetun. Det er stor politisk semje i Suldal om å stø opp om landbruket, men i denne saka synes Magne å framstå «meir katolsk en paven».

Det gjekk ikkje vegen for Tongen-vegen

Det var Høgre og Sverre Underbakke som i sist formannskapsmøte fekk fleirtal for at den svært så omstridde privatiseringa av Tongen-vegen skulle på sakskartet i kommunestyret. – Har gjort feil – Kommunestyret har gjort ein feil, og me rettar ikkje opp ein feil med å gjera ein til, mana Underbakke.

Vedtok brøyting til vinterferien, men sett på vent grunna villreinen

Dei folkevalde vil ha vegen oppbrøytt til årets vinterferie. Strid om eigarskap I fleire vender har grendeutvalet i Øvre Suldal ønskt Vetrhusvegen opp til Moskar brøytt i førekant av vinterferien i februar, men ein av grunneigarane har vore sterkt i mot dette. Striden om kven som eig vegen, har halde på mellom grunneigar og kommunen i fleire år.
Les mer om:

Utvalsleiar i tvil om korleis svara heimflyttar-kandidat

Han lurte på om administrasjonen hadde gitt noko svar, før han viste til avsendar Walter Sandvik Vold sitt ønske om ei utdjuping av vedtaket, der Inge Hjorteland ikkje fekk dispensasjon til å skilja frå tunet på Postmannsgarden. Leiaren vrei seg litt i stolen og var usik- ker på korleis utvalet skulle svara Vold. Lesarinnlegg som svar Sjølv hadde Langeland starta på å skriva eit lesarinnlegg, kunne han fortelja. – Skal eg svara frå LMT?

LESARBREV: Magne Langeland skriv kommentar til heimflyttar-kandidat som ber folkevalde vakna.

Ser av Suldalsposten 5. februar at heimflyttar ber folkevalde vakna. Er nok av den meining at folkevalde er vakne. Ei sak har som oftast fleire sider. I den aktuelle saka som det vert vist til, skal det vurderast om det skal ta mest hensyn til eigar, som ynskjer å skilja frå eigedom, eller om det skal takast mest hensyn til framtida til aktivt landbruk. Landbruk er ei av Suldal sine viktige næringar.

Frustrerte LMT-politikarar gjekk inn for to nye år med brakkerigg i Bergekrossen

– Skal me skriva tja?, var forslaget til LMT-leiar Magne Langeland (Sp) om vedtak i saka. Å gi ein ny dispensasjon til Wexusgruppen for to nye år med brakkerigg i Bergekrossen, kom ikkje med eit klart ja. I utvalsmøtet i går, tysdag kom det fram at Langeland kjende seg både frustrert og lurt. Frustrert av ikkje å ha noko val, som han sa, og lurt av søkjar som ved første dispensasjonssøknad i 2018 alt då visste at anlegget leigetakarane er entreprenør på, ville vara i meir enn to år fram i tid.
Les mer om:

Omstridt og avskjediget: Profilert professor søker jobb på jernverksmuseet

Professor Nils Rune Langeland ble avskjediget fra Universitetet i Stavanger etter at han møtte beruset på jobb. Nå søker han stillingen som historiker ved Næs jernverksmuseum.

Stavanger sentrum: Espedal sikrer seg tradisjonsrikt mote-kvartal

Rolfsen-kvartalet i Stavanger sentrum skifter eier. Kjøper er Anne Langeland Espedal og investor-ektemann Harald Espedal.

Langeland: – På høy tid(pluss)

Skjervøy Frps Vidar Langeland har ventet lenge på Frps regjeringsavskjed.
Les mer om:

Langeland om Frps regjeringsbrudd: – På høy tid(pluss)

Skjervøy Frps Vidar Langeland har ventet lenge på Frps regjeringsavskjed.
Les mer om:

Dette er dei nye folkevalde sine verv utanom politikken

Ordførar Gerd Helen Bø seier det sjeldan oppstår problem eller feil i høve til habilitet, sjølv om også folkevalde i Suldal kan ha mange ulike bindingar. – Har god oversikt – Forholda i Suldal er så tette og oversiktlege at me har god oversikt over kva den enkelte er engasjert i.

Espen Børufsen går inn i sitt tredje tiår i Start

Espen Børufsen er blitt enig med Start om å fortsette samarbeidet også i 2020. 31-åringen går dermed inn i sitt tredje tiår som Start-spiller. Kontrakten hans gikk ut ved nyttår, men det er enighet om en ny avtale. En ankelskade har satt ham utenfor siden sommeren 2018, men nå er han i trening igjen og med håp om å kunne bidra på banen når Eliteserien starter i april. Les: Lillestrøm henter hovedtrener i Sarpsborg – Jeg er veldig glad for at vi er enige om en avtale videre.

Fotballradioen: – Har brukt mer penger enn vi trodde og håpet

Start-investor Christopher Langeland om dramaet på Åråsen, salget av Sigurdarson, avgjørelsene han angrer på og Starts fremtid.
Les mer om:

Fotballradioen: – Har brukt mer penger enn vi trodde og håpet

Start-investor Christopher Langeland om dramaet på Åråsen, salget av Sigurdarson, avgjørelsene han angrer på og Starts fremtid.
Les mer om:

Kommunestyrets budsjettvedtak: Handlingsrom for gode intensjonar

Suldal kommune går så det grin. Og sjølv om kraftskattutvalets innstilling er ei potensiell svært mørk sky, er den endå så langt ute i horisonten, at den på ingen måte legg nokon dempar på gleda over å kunna setja av pengar til gode føremål og intensjonar.

Start-sjefen har aldri vært med på lignende. Nå tror han opprykket kan bli et vendepunkt

– Det er nå jobben begynner, sier Christopher Langeland etter opprykket.
Les mer om:

Start-sjefen har aldri vært med på lignende. Nå tror han opprykket kan bli et vendepunkt

– Det er nå jobben begynner, sier Christopher Langeland etter opprykket.
Les mer om:

LESARBREV: Lakselobbyen styrer oppdrettsnæringa!

Det er Stortinget som avgjer korleis norsk politikk skal vera, likar mange av oss å tru. Og ja det er nasjonalforsamling som vedtek lovar og budsjett. Men for oppdrettsnæringa, er det Lakselobbyen som har hatt, og har makta. Siste døme på det var då leiar av Havbruksskatteutvalet professor i økonomi Karen Helene Ulltveit-Moe, la fram si innstilling frå utvalet, om overskotsbasert grunnrente på 40%. Før innstillinga ein gong er handsama, har Lakselobbyen sikra seg fleirtal på Stortinget mot forslaget!

10 grunner til at Jul i Blåfjell er ikonisk

I dag fyller Jul i Blåfjell 20 år! Vi har allerede tjuvstartet feiringen ved å fortelle litt om hva skuespillerne har gjort siden 1999. Men vi stanser ikke der. Jul i Blåfjell er dessverre ikke tilgjengelig for streaming, så vi bruker hukommelsen for å etter beste evne oppsummere hvorfor serien er så ikonisk. Her er 10 grunner til at Jul i Blåfjell er verdens beste julekalender:  1) Musikken  Kom Blåne, kom jente, kom gutt!  Soundtracket er et aldri så lite mesterverk. Året etter release ble musikken til Jul i Blåfjell hedret med en Spellemann i kategorien barnemusikk.

I løpet av åtte år har Monica Langeland (40) kvittet seg med 800 plagg

Fredag holder hun nettbutikken sin stengt i protest mot Black Friday.
Les mer om: