Nyheter om Langeland


Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Makteliten – svar til Langeland

Langeland ber meg utdype. Ja, vi har representativt demokrati, men det er ikke den eneste form for demokrati.
Les mer om:

Senterpartiet får både ordføraren og varaordføraren

Etter vel to ein og halv time med forhandlingar var det i går kveld klart at Senterpartiet tar både ordførar og varaordførar, og at altså Ap mister varaordførar-vervet. Formannskapsfordelinga som i dag Fordelinga av dei sju plassane i formannskapet blir mellom partia som i dag. Sp får tre, mens Venstre, Ap, Krf og Høgre får ein kvar. Kven som skal sitja rundt bordet, blir avgjort 17.september. MDG inn i LMT-utvalet Senterpartiet får også leiaren for LMT-utvalet (landbruk, miljø og teknikk).

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Har Eliteserien innen rekkevidde, forsterker med venstreback

Om noen timer tar Start imot Sogndal på Sparebanken Sør Arena og hvis de fortsetter trender med annenhver uavgjort og seier kan vi forvente uavgjort.  -Den site tiden har klubben klart å klatre opp på andreplass og direkte opprykk, men det er med like poeng som heller ikke liker å tape.  Start og Jerv er enige om en overgang for venstreback Kristoffer Tønnessen. 21-åringen  er spilleklar allerede til dagens kamp mot Sogndal. Les: Ajax henter hjem Chelsea-spiller – Det er ingen hemmelighet at vi har hatt Kristoffer Tønnesen på ønskelista i ganske lang tid og derfor er det ekstra stas at vi ende

Vil bruke millioner på «skjult perle»

Eirik Dåstøl Langeland (Ap) mener Marvika burde vært et attraktivt turområde, og vil knytte det tettere til Bertesbukta.
Les mer om:

LESARBREV: Fire nye år i politikken. Noen utfordringar!

Valet nærmer seg og alle, både parti og enkeltpersonar har lyst å markera seg med revolusjonerende ting som me skal prøva å få til i neste valgperiode. Eg har tidlegare sagt at det vil eg vera forsiktig med, men noen tankar om dei neste fire år kan ein no gjera seg. Me må ta innover oss at me er heldige og bur i ein kommune med gode tenester. Det vil alltid vera noe å forbetra , nye tiltak som ein kan prøva ut.

LESARBREV: Svar om næringspolitikk

I førre utgåve av Suldalsposten, så vel som på nett, har det kome fleire kommentarar til innlegget vårt om tilsetjing av ein nærings- og samfunnsutviklar i kommuneadministrasjonen. Suldal Venstre meiner me drar strikken vel langt når me argumenterer for ei sterkare kommunal involvering i næringspolitikken basert på regjeringas (og då Venstres) stortingsmelding om «Berekraftige byer og sterke distrikt». Vel, det står nå i alle fall at: «Kommuneorganisasjonen har eit særleg ansvar og rolle i utviklingsarbeidet.

Kommunen sier Start ikke har betalt stadion­leie: – Et brudd på leieav­talen

Kommunen sier de mangler to kvartalers stadionleie fra IK Start. Arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, mener at klubben har fått innvilget betalingsutsettelse.
Les mer om:

Kommunen sier Start ikke har betalt stadionleie: – Et brudd på leieavtalen

Kommunen sier de mangler to kvartalers stadionleie fra IK Start. Arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, mener at klubben har fått innvilget betalingsutsettelse.
Les mer om:

Ror frå Sandane til Bergen i nybygd færing

SANDANE (NRK): Knut Langeland brukar delar av sommaren på å ro frå Sandane til Bergen. Turen har han gledd seg til lenge.
Les mer om:

Fotballradioen: Varsler helt ny retning for Start

Starts arbeidende styreleder Christopher Langeland gjester Fotballradioen.
Les mer om:

Fotballradioen: Varsler helt ny retning for Start

Starts arbeidende styreleder Christopher Langeland gjester Fotballradioen.
Les mer om:

Start-sjefen: – Rent sportslig har vi ikke kommet noen vei

Arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, måtte sende en unnskyldning til supporterne på vegne av Start etter det ydmykende 0–3-tapet hjemme for Notodden lørdag.
Les mer om:

Start-sjefen: – Rent sportslig har vi ikke kommet noen vei

Arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, måtte sende en unnskyldning til supporterne på vegne av Start etter det ydmykende 0–3-tapet hjemme for Notodden lørdag.
Les mer om:

Fascinert av den kalde krigen(pluss)

Vidar Langeland er ikke så opptatt av sammenslåingen av Troms og Finnmark. Han vil legge ned begge fylkeskommunene uansett.
Les mer om:

Marlon Langeland om «Skam»-vennens bryllup: – Jeg visste ikke engang at hun hadde kjæreste

Marlon Langeland (19) ble like overrasket som alle andre da han plutselig så brudebilde av skuespillerkollega Iman Meskini (22).

– Jeg måtte bare gå ut, for jeg var så flau

Start-sjef Christopher Langeland ble mektig irritert på en resepsjonist i London da han var på tur sammen med kompisen Jesper Mathisen.
Les mer om:

Ordkunstner fra Kristiansand

Morten Langeland vil ikke lage kjedelig kunst. Avgjørelsen bekreftes med denne spennende diktsamlingen.
Les mer om:

Kristofer Hivju som tvillinger i norsk serie – se traileren!

Blir TWIN på NRK høstens beste norske serie? Nykommeren kan iallfall bli en av årets store snakkiser, både i inn- og utland. Kristofer Hivju spiller nemlig ikke bare én hovedrolle – han har to. Det varer dog ikke særlig lenge, skal vi tro traileren. Vi skal ikke avsløre hvorfor, men hvis du ser snutten nedenfor, så skjønner du hva vi mener. TWIN blir Oslo-skuespillerens første serie etter Game of Thrones. Tidligere har den skjeggete superstjernen spilt i blant annet norske Birkebeinerne (2016) og Kraftidioten (2014), svenske Beck (2016-2018) og Turist (2014) og amerikanske Fast & Furious 8 (20

Seks eiendommer i sentrum til salgs for over 100 millioner

Flere eiendommer i sentrum ligger nå ute for salg - med Holgersen-kvartalet som den dyreste til rundt 40 millioner kroner. Investor Anne Langeland Espedal vil at færre skal eie mer i den innerste bykjernen.
Les mer om:

Mener Ap legger opp til omkamp

Knut Fangberget mener Ap legger opp til omkamp i jernbanesaken. Thomas Langeland Jørgensen svarer at det i så fall er regjeringen som har lagt opp til dette.

Her er Senterpartiet sitt program

Folka Det var tidleg klart at ordførar Gerd Helen Bø igjen toppar laget til Senterpartiet. Men under er det utskiftingar, og det er fleire nye fjes å sjå. På andre plass står Mangne Langeland som også sit i kommunestyret i dag, mens på tredjeplass står ein nykommar i suldalspolitikken, Hege Flesjå Eide, som i lag med mannen driv garden og reiselivsbedrifta Træ Gården, i Sandsbygda.

Start håper på opp mot 8000 solgte billetter til kampen mot Jerv

Etter labert oppmøte så langt denne sesongen, er billettsalget stigende til 16. mai-kampen mot Jerv ifølge Start-sjef Christopher Langeland.
Les mer om: