Nyheter om Langeland


Fem søkere på direktørstillingen ved Kulturhistorisk museum

Nåværende direktør Håkon Glørstad er en av søkerne til sjefsstillingen ved Kulturhistorisk museum. Blant utfordrerne er historiker Nils Rune Langeland.
Les mer om:

Fem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum

Nåværende direktør Håkon Glørstad er en av søkerne til sjefsstillingen ved Kulturhistorisk museum. Blant utfordrerne er historiker Nils Rune Langeland.
Les mer om:

Svar til Anders Langeland på innlegg

Agder fylkeskommune er via forumet Jernbaneforum Sør tett på utviklingen av jernbanetilbudet gjennom landsdelen.
Les mer om:

En ny Lilletun i politikken

Karin Lilletun Langeland har blitt KrF-politiker - akkurat som pappa Jon Lilletun var i en årrekke.
Les mer om:

Datoen for kvalikkampen kan bli endret. Det får Start-sjefen til å reagere

– Det er ganske komisk at vi holder på slik i norsk fotball, sier Christopher Langeland.
Les mer om:

Datoen for kvalikkampen kan bli endret. Det får Start-sjefen til å reagere.

– Det er ganske komisk at vi holder på slik i norsk fotball, sier Christopher Langeland.
Les mer om:

Beruset 14-åring stanset

Søndag morgen stanset politiet en stjålet bil på Langeland i Stord. Det var en beruset 14-åring som satt bak rattet. Bileier er varslet om hendelsen.
Les mer om:

LESARBREV: Kommentar til leiar i Suldalsposten 23. oktober

Ser av leiaren i Suldalsposten at underteikna med si erfaring og fartstid i politikken overkjører ferske politikarar. Dersom dette medfører riktighet er det sterkt å beklaga. Målet mitt med å vera leiar i utvalet, har alltid vore å skapa delaktighet, og det målet har eg endå. Terskelen for å reisa på synfaring har vore, og skal vera låg. Før sakene vert sendt ut til medlemmene har underteikna og administrasjonen ein samtale der me går gjennom sakene, og der me vurderer eventuell synfaring.
Les mer om:

Start-sjefen om valget av Hardarson: – Jeg tror vi trenger en ro og stabilitet rundt klubben

Start-leder Christopher Langeland sier de hadde «utrolig» mange kandidater til den ledige trenerjobben. Joey Hardarson trakk det lengste strået.
Les mer om:

Ting er snudd på hodet for Start-treneren: - Det har skjedd ting jeg ikke så for meg

Start-leder Christopher Langeland sier de hadde «utrolig» mange kandidater til den ledige trenerjobben. Joey Hardarson trakk det lengste strået.
Les mer om:

Ting er snudd på hodet for Start-treneren: - Det har skjedd ting jeg ikke så for meg

Start-leder Christopher Langeland sier de hadde «utrolig» mange kandidater til den ledige trenerjobben. Joey Hardarson trakk det lengste strået.
Les mer om:

LEIAR: Om sylferske folkevalde, ansvar og makt

Den to kilometer lange ski- og turløypa som politikarane nå har gitt grønt lys til i sørenden av Mosvatnet, er omdiskutert. For somme er nokre ekstra rundar med prepart løype, sjølve himmelen.

Heisen start for ferske folkevalde om heie-sak

Rett i førekant av at saka kom opp i LMT-møtet (utval for landbruk, miljø og teknikk) tysdag, spurde Elmies etter moglegheita for synfaring i heia. Synfaring av kommunen Han fekk svar frå utvalsleiar Magne Langeland (Sp) og kommunalsjef Torbjørn Guggedal at det berre er gjort ei administrativ synfaring. – Det går an å føreslå ei utsetjing på grunn av ei synfaring, var svaret frå Guggedal. Sidekvinna til MDG-representanten, Marita Husevåg Hellesen (KrF), støtta også ønsket om få komma ut i terrenget for å sjå.

FREDAGSFJAS! Philip Emilio vil våkne med sitt livs kjærlighet

Nok en fredag og ny fredagsfjas!  Denne gangen brekker Philip Emilio ned sitt favorittfjas, og gir oss et lite innblikk i debutalbumet Iris. Albumet består utypisk nok av både låter og samtaler med flere kjente fjes. – Iris er et album hvor jeg ville synge om ting som betyr noe for meg, deler Philip til 730. Med på det musikalske laget har han Natnael, Kapteinen og Cherrie.  – Det er et album som handler om litt av hvem jeg er. Samtalene er en bonus da jeg og den andre personen dypdykker inn et av temaene på låtene.

Største aksjonær konkurs - styreleder avviser at det får betydning for det store boligprosjektet

SKIEN: Prestejordet Eiendom AS har store planer for den gamle tomta til Skien videregående skole. Styreleder Nils Olav Langeland forsikrer at prosjektet skrider fram som planlagt, på tross av at hovedaksjonæren har gått konkurs.
Les mer om:

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Makteliten – svar til Langeland

Langeland ber meg utdype. Ja, vi har representativt demokrati, men det er ikke den eneste form for demokrati.
Les mer om:

Senterpartiet får både ordføraren og varaordføraren

Etter vel to ein og halv time med forhandlingar var det i går kveld klart at Senterpartiet tar både ordførar og varaordførar, og at altså Ap mister varaordførar-vervet. Formannskapsfordelinga som i dag Fordelinga av dei sju plassane i formannskapet blir mellom partia som i dag. Sp får tre, mens Venstre, Ap, Krf og Høgre får ein kvar. Kven som skal sitja rundt bordet, blir avgjort 17.september. MDG inn i LMT-utvalet Senterpartiet får også leiaren for LMT-utvalet (landbruk, miljø og teknikk).

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Har Eliteserien innen rekkevidde, forsterker med venstreback

Om noen timer tar Start imot Sogndal på Sparebanken Sør Arena og hvis de fortsetter trender med annenhver uavgjort og seier kan vi forvente uavgjort.  -Den site tiden har klubben klart å klatre opp på andreplass og direkte opprykk, men det er med like poeng som heller ikke liker å tape.  Start og Jerv er enige om en overgang for venstreback Kristoffer Tønnessen. 21-åringen  er spilleklar allerede til dagens kamp mot Sogndal. Les: Ajax henter hjem Chelsea-spiller – Det er ingen hemmelighet at vi har hatt Kristoffer Tønnesen på ønskelista i ganske lang tid og derfor er det ekstra stas at vi ende

Vil bruke millioner på «skjult perle»

Eirik Dåstøl Langeland (Ap) mener Marvika burde vært et attraktivt turområde, og vil knytte det tettere til Bertesbukta.
Les mer om:

LESARBREV: Fire nye år i politikken. Noen utfordringar!

Valet nærmer seg og alle, både parti og enkeltpersonar har lyst å markera seg med revolusjonerende ting som me skal prøva å få til i neste valgperiode. Eg har tidlegare sagt at det vil eg vera forsiktig med, men noen tankar om dei neste fire år kan ein no gjera seg. Me må ta innover oss at me er heldige og bur i ein kommune med gode tenester. Det vil alltid vera noe å forbetra , nye tiltak som ein kan prøva ut.

LESARBREV: Svar om næringspolitikk

I førre utgåve av Suldalsposten, så vel som på nett, har det kome fleire kommentarar til innlegget vårt om tilsetjing av ein nærings- og samfunnsutviklar i kommuneadministrasjonen. Suldal Venstre meiner me drar strikken vel langt når me argumenterer for ei sterkare kommunal involvering i næringspolitikken basert på regjeringas (og då Venstres) stortingsmelding om «Berekraftige byer og sterke distrikt». Vel, det står nå i alle fall at: «Kommuneorganisasjonen har eit særleg ansvar og rolle i utviklingsarbeidet.

Kommunen sier Start ikke har betalt stadion­leie: – Et brudd på leieav­talen

Kommunen sier de mangler to kvartalers stadionleie fra IK Start. Arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, mener at klubben har fått innvilget betalingsutsettelse.
Les mer om: