Nyheter om A-landslaget


Norske landskamper i ishockey avlyses

Denne ukens turneringskamper for Norge i ishockey for A-landslagene til menn og kvinner og U18-landslaget avlyses. Regjeringens nye koronatiltak for idretten får umiddelbart konsekvenser. Landslagstrener Petter Thoresen skulle ha samlet A-landslaget for menn og dratt til Sveits for å møte Slovakia og Sveits/Latvia i en turnering i Visp denne helgen. Den turen blir det ingenting av. Kvinnelandslaget skulle ha møtt Frankrike til kamper i Courchevel, mens U18-landslaget skulle tatt imot Ungarn, Slovakia og Danmark i en turnering i Gjøvik og Lillehammer.

Hannah flyttet fra Tromsø som 17-åring: – Om jeg skulle ta neste steg måtte jeg flytte til et større miljø

Hannah Elise Didriksen (18) var på samling med A-landslaget i sommer og stortrives i sin nye tilværelse som ishockeyspiller i Sverige.

Minoritetsløst kvinnelandslag

16-årige Mawa Sesay er én av få jenter med minoritetsbakgrunn på norske U-landslag i fotball. Strømsgodset-talentet skulle gjerne hatt forbilder å se opp til på A-landslaget.
Les mer om:

Skal forte seg med å sikre signatur til 21-åring foran PSG, Liverpool, Juventus og resten av banden

I høst prioriterte Chelsea heller en leieavtale med Saul fra Atletico Madrid, men i januar jobbes det igjen for å sikre det langsiktige franske midtbanemålet. Ifølge Teamtalk er Granovskaia og gjengen klar for å satse stort på å hente Aurelien Tchouameni når røyken fra nyttårsrakettene har lagt seg. Prisen på 21-åringen skal ha økt fra 30 millioner pund i sommer til 40 millioner, men dette er en spiller Chelsea virkelig ønsker seg.

TV 2: Roma har tatt oppfordringen og ringt Erik Botheim

Du trenger ikke være en kroppsspråksekspert for skjønne hva Bodø/Glimt helt Erik Botheim signaliserte etter sine mål mot Roma. – Nå forteller kilder til TV 2 to at Roma har fulgt oppfordringen og tatt kontakt. Bodø/Glimt er i ferd med å vinne Eliteserien for andre gang og etter å ha vunnet mot Roma hjemme på Aspmya og uavgjort på bortebare er den nordnorske klubber «hottere» enn noen gang. Botheim som scoret tre mål på to kamper i Conference League mot Roma feiret med å gjennomføre det internasjonale tegnet for «ring meg».

Grepene som gjorde ham til landslagsspiller: – Aldri tenkt at jeg kan sikte meg inn på det

LILLESTRØM (VG) Han traff Ståle Solbakken som 18-åring da et stipend fra HamKam ga et treningsopphold i FC København. Siden den gangen har Thomas Lehne Olsen (30) knapt trodd at A-landslaget kunne være noe for ham.

Kjetil Knutsen er blitt Solbakkens gode hjelper

ULLEVAAL STADION (VG) Det kunne fort vært seks, men tirsdag tok i hvert fall Ståle Solbakken ut sin femte Bodø/Glimt-spiller på A-landslaget. Og alt har skjedd på drøyt åtte måneder.

Først etter at hun ble mamma, kom hun på A-landslaget

En uheldig trend motiverte Maria Olsvik (27) ekstra mye.
Les mer om:

RBKs stjerneskudd har valgt Norge for godt: – Ståle følger ham veldig, veldig tett

DRAMMEN (VG) Han var i Norges landslagsvarme allerede før han fikk norsk pass og statsborgerskap. Det hjalp Noah Holm (20) til å bli enda tryggere på valget av nasjon – som han garanterer også vil gjelde for A-landslaget.

Norges nye stjerneskudd: – Folk er veldig sjokkerte

Han ble møtt med skepsis da han satte seg som mål å spille på A-landslaget innen noen få år. Nå er Marcus Holmgren Pedersen (21) allerede nødt til å sette seg enda mer hårete mål.
Les mer om:

Viljar (25) fikk drømmebeskjed

SKIEN/DRAMMEN: Viljar Røsholt Myhra (25) er tatt ut på a-landslaget i fotball.

Nektet landslagsspill etter betent konflikt – nå er Johnsen tilbake i varmen

ULLEVAAL (VG) Venezia-spiller Dennis Tørset Johnsen (23) nektet å spille på U21-landslaget under Leif Gunnar Smerud. Nå får han tillit på A-landslaget under Ståle Solbakken.

Solbakken tok ut Johnsen til tross for Smerud-konflikt: – Han kan slappe av

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken hevder han ikke har hørt om bråket mellom Dennis Johnsen (23) og U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Tirsdag tok han ut Johnsen på A-landslaget.

Effektiviteten må opp, Haaland

ULLEVAAL STADION (VG) Erling Braut Haaland (21) har alle tiders mulighet til å bli tidenes toppscorer på A-landslaget for herrer. Men da må – faktisk – effektiviteten opp. Det passer fint om det starter mot Gibraltar tirsdag kveld.
Les mer om:

Fotballforbundet om naturgressbaner: – Utrydningstruet

A-landslaget er klar for Gibraltar på et perfekt gressteppe på Ullevaal stadion. Samtidig slår toppfotballsjefen alarm om den stadig økende mangelen av naturgressbaner i norsk fotball.

Fotballforbundet om naturgressbaner: – Utrydningstruet

A-landslaget er klar for Gibraltar på et perfekt gressteppe på Ullevaal stadion. Samtidig slår toppfotballsjefen alarm om den stadig økende mangelen av naturgressbaner i norsk fotball.

Hvorfor det (alltid) må snakkes litt om Martin Ødegaard ...

LILLESTRØM (VG) Det var etter 64 minutter det skjedde, det som gjør at jeg godt forstår diskusjonen rundt Martin Ødegaard, rollen hans, om han viser nok til å skulle være en sentral spiller på det norske A-landslaget for herrer – eller ikke.

Dæhli fikk gullklokka

Mats Møller Dæhli fikk gullklokka for 25 landskamper etter innhoppet mot Nederland. Det tok ham nesten åtte år å nå det magiske tallet. – Jeg har hatt en spesiell landslagskarriere. Jeg fikk mange kamper før jeg fylte 20 år, men så kom det opp mange gode unge spillere, og jeg har måttet kjempe meg i posisjon igjen. Jeg er veldig stolt. 25 kamper er utrolig stort, sa han etter treningen på Lillestrøms treningsfelt torsdag. Dæhli debuterte som 18-åring i en av Per-Mathias Høgmos første kamper som landslagssjef og var fast i startoppstillingen i ett år fra mars 2016.

Fosning tatt ut på A-landslaget(pluss)

Landslagstrener Martin Sjögren har funnet plass til tre debutanter i Norge-troppen som møter Armenia og Kosovo i VM-kvalifiseringen i fotball i midten av september. Der er fosningen Rugile Maria Rulyte.

Fosning tatt ut på A-landslaget: – Jeg er veldig sjokkert!(pluss)

Landslagstrener Martin Sjögren har funnet plass til tre debutanter i Norge-troppen som møter Armenia og Kosovo i VM-kvalifiseringen i fotball i midten av september. Der er fosningen Rugile Maria Rulyte (19).

På A-landslaget før første gang: – Har internasjonale kvaliteter

Anna Jøsendal ble i dag tatt ut på A-landslaget før første gang.
Les mer om:

Solbakken tar en «Kennedy» med Haaland

ULLEVAAL STADION (VG) «Ikke spør hva landet ditt kan gjøre for deg – men hva du kan gjøre for landet ditt,» sa USAs president John F. Kennedy i innsettelsestalen sin i 1961. Det kan faktisk overføres til hvordan det er å spille for det norske A-landslaget for herrer.

Aursnes inn for Berge

Fredrik Aursnes er henta inn og tek over Sander Berges plass på landslaget i dei viktige septemberkampane i VM-kvalifiseringa. Det opplyser Norges Fotballforbund på Twitter. Berge er uaktuell for landslagsspel etter at han testa positivt på koronaviruset. Det stadfesta NFF søndag kveld. Sheffield United-proffen er i ti dagars isolasjon. Aursnes står med ein kamp for A-landslaget. Den kom då midtbanespelaren slapp til som innbytar i 1-2-tapet for Hellas i juni. 25-åringen blei i sommar seld frå Molde til Feyenoord. Norge møter Nederland på Ullevaal stadion onsdag.

Sjokkert Botheim om Haaland-hjelp, utskjelling og RBK: – Alle hadde ledd av meg

Et halvt år etter at kontrakten hans med Rosenborg ble terminert, gjør Erik Botheim (21) seg klar til å møte Nederland med det norske A-landslaget.

Tatt ut på A-landslaget

Per Kristian Bråtveit er blant Ståle Solbakkens utvalgte på A-landslaget.
Les mer om: