Nyheter om A-landslaget


Nå må du ta på deg Norge-lua, Erling ...

ULLEVAAL STADION/NYDALEN (VG) Treningen var slutt. Men Erling Braut Haaland (19) var ikke ferdig. I flere minutter sto han og Sander Berge (21) og diskuterte, gestikulerte og pekte: Frustrasjon og nysgjerrighet ble til en lang diskusjon, for Haalands del for å forstå hvordan A-landslaget spiller fotball.

King ba Lagerbäck om å forlenge med NFF: – Han signerer for to nye år

STORO (VG) Joshua King (27) har to fremtidsønsker for det norske A-landslaget: At Lars Lagerbäck (71) signerer for to nye år – og at han får formsterke Erling Braut Haaland (19) som makker på topp.

Solgt 11 000 billetter

Det er solgt 11 000 billetter til den siste hjemmekampen i kalenderåret 2019, opplyser mediesjef Svein Graff. A-landslaget møter Færøyene på Ullevaal fredag, før de avslutter EM-kvalifiseringen med kamp borte mot Malta.

Ødegaard-effekt gir uttelling for fotballandslaget

Interessen rundt A-landslaget i fotball har fått et løft blant annet etter suksessen til Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

Skjermer stjernene inn mot Spania-møtet: – Ville blitt smått kaotisk

KALBAKKEN (VG) Ingen fikk flere spørsmål enn Martin Ødegaard (20) og Joshua King (27) da A-landslaget var samlet igjen. Nå får stjerneduoen intervjufri frem til Spania-kampen.

David Beckham går etter Real Madrid-mål

David Beckham og gjengen har nok å gjøre før Inter Miami skal spille sin første kamp i 2020. Nå sikter den nye MLS-klubben seg inn mot et av de største talentene i Argentina.  Beckham har sikret seg de argentinske tenåringene Matias Pellegrini og Julian Carranza som første signeringer. Så fulgte tenåringen Christian Makoun fra Venezuela. Fremtiden til Inter Miamis sukesss ligger tydeligvis i beina til unge sør-amerikanske spillere.

To snørrvalper straffes på det italienske landslaget

19-åringen Moise Kean og 20-åringen Nicolo Zaniolo «bommet på datoen» og kom for sent til samlingen for det italienske U21-landslaget før EM i Italia/San Marino denne sommeren. Heldigvis skal A-landslagstrener Roberto Mancini lære dem å passe tiden. Mancini holder de to jyplingene utenfor A-landslaget som straff for det som skjedde i sommer. -Vi gav dem en stor mulighet, og vi håper at det her kan hjelpe dem med å utvikle seg. De er nødt til å lære å oppføre seg ordentlig.

Haaland etter uttak: – Jeg er stolt

Erling Braut Haaland ble tirsdag tatt ut i landslagstroppen til EM-kvalikkampene mot Malta og Sverige i neste uke. 19-åringen kan dermed få sin debut på det norske A-landslaget og sier til NRK at han så namnet sitt bli lest opp på direkten. – Jeg var på treningsarenaen til Red Bull Salzburg og så pressekonferansen med Lars Lagerbäck på direkten. Jeg ble veldig stolt da han annonserte at jeg er med i troppen. Jeg ser fram til min første landslagssamling. Men jeg tenker ikke på om jeg skal spille eller ikke. Mitt hovedmål er å bli bedre kjent med alle de gode spillerne på laget.

Braut Haaland på A-landslaget for første gang

Får med seg en til debutant til møtene med Malta og Sverige.

Iver Fossum har signert for AaB

Landslagsspelar Iver Fossum forlèt tyske Hannover og skreve under for den danske klubben AaB. Fossum har signert ein fireårskontrakt med laget frå Ålborg. 23-åringen har 12 landskampar for det norske A-landslaget og spelt tidlegare i Strømsgodset.
Les mer om:

Tuva Hansen tatt ut på A-landslaget: – Har vært målet mitt lenge

Tre lokale spillere med i troppen som skal spille EM-kvalik – blant dem Klepp-kaptein Tuva Hansen.
Les mer om:

Tuva Hansen tatt ut på A-landslaget: – Har vært målet mitt lenge

Tre lokale spillere med i troppen som skal spille EM-kvalik – blant dem Klepp-kaptein Tuva Hansen.
Les mer om:

Disse bør du se opp for under J19-EM: – Hun er et av de største talentene vi har

Martin Sjögren og Lise Klaveness tror mange av spillerne på U19-landslaget blir å se på a-landslaget om noen år.
Les mer om:

Disse bør du se opp for under J19-EM: – Hun er et av de største talentene vi har

Martin Sjögren og Lise Klaveness tror mange av spillerne på U19-landslaget blir å se på a-landslaget om noen år.
Les mer om:

Bekreftet: Antonio Conte henter nok en fra den gamle gjengen til Inter Milan

Det er ingen overraskelse at Antonio Conte gjør som de fleste andre managere. Du vil ha mennesker rundt deg som var nær deg i en suksessrik periode. For Conte var dette tiden som landslagstrener for Italia. Når 66-åringen Garbriele Oriali (Lele) i tillegg selv har spilt nesten 400 kamper for Inter, snakker vi om en god match. Lele Oriali Leaves National Team For #inter Lele Oriali is set to step down from his role with the Italian national team and reunite with new Inter Coach Antonio Conte.

To år etter marerittskaden er ho tilbake på A-landslaget

Stadig mindre dyrket mark blir nedbygd, og nydyrkinga når nye rekorder. Bondelaget mener at målene er for slappe.
Les mer om:

Rønnild sees på som en fremtidig kulturbærer - får fornyet tillit i hockeyforbundets prosjektgruppe

Martin Rønnild (23) er en av 15 spillere som ishockeyforbundet ser et potensial hos til å være kulturbærer på A-landslaget i OL om tre år.
Les mer om:

Kollaps-ansvaret hviler på Lagerbäck

For første gang siden Lars Lagerbäck overtok A-landslaget i mars 2017, må han ta store deler av skylden for at Norge har kollapset i de siste kampene.
Les mer om:

Vil løse mysteriet

Gode aldersbestemte landslag forplanter seg ikke til A-landslaget. Hvorfor? - Jeg tror dette handler om systembygging, sier U20-trener Pål Arne Johansen.
Les mer om:

Rossbach tatt ut til A-landslaget

Rune Almenning Jarstein er ute med skade, men Sondre Rossbach er med i den 24 mann store landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Færøyene.

Andreas Vilberg vil lede 15 hoppere i neste sesong

15 hoppere i Toppidrettssatsingen i 19/20-sesongen – Vilberg ny hovedtrener Seks nye hoppere blir en del av Toppidrettssatsingen i hopp i 19/20-sesongen. Andreas Varsi Brevik, Eirik Fystro, Rishi Sæther, Sander Vossan Eriksen, Christan Røste Solberg og Anders Håre blir en del av Toppidrettssatsingen. Andreas Vilberg blir ny hovedtrener. Les: Bale kommer med advarsel til unge fotballspillere: «Du mister livet ditt» – Alle de nye er spennende utøvere som har vist både gode prestasjoner og et bra potensial.

Ingebjørg er med - har tatt steget opp i A-landslagstroppen i 2020

Fire hoppere flyttes opp på A-landslagsnivå og flere unge hoppere får fast plass på A-landslaget i 2019/2020-sesongen. Blant dem er Ingebjørg Saglien Bråten (20) fra Etnedal skilag.

VM-komet inn på A-landslaget

Rasmus Windingstad er blant de seks utøverne som danner neste sesongs A status-landslag i alpint. De tidligere europacup- og verdenscupstatusene er byttet ut med A-, B- og C-status. Forskjellen mellom grupperingene går på rangering. Se laguttaket her.
Les mer om: