Nyheter om Landa


Ogne og Gunnhild øverst på lista(pluss)

– Vi har landa på vår første og andrekandidat, og vi er fornøyde med at vi har blitt enige så fort, sier Sissel Eide Fremstad i nominasjonskomiteen for Ørland Arbeiderparti. Ogne Undertun er innstilt på førsteplassen og Gunnhild Tettli er innstilt som nummer to.
Les mer om:

20 sommarspørsmål

Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Sol, varme og lukta av grillmat, det høyrer med. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Viss eg hadde fått slikt besøk, så hadde eg tatt dei med og vist dei naturen her i øvre Suldal, som til dømes Nipe, Bleskestadmoen og Finnabu. Din favoritt-sommarmat – Det må bli flintsteik på grillen. Saman med fløytegratinerte poteter og ein god salat. Føretrekkjer du fjord eller fjell om sommaren? – Fjell. Det er fjell eg er oppvaksen med.

Vedtok sekretariatsordninga også i Øystre Slidre

Det skal ikkje vera enkelt. Det som såg ut til å vera ei enkel sak, vart til ein lang debatt for politikarane. Men, dei landa på at Lukkeleik AS får sekretariatsfunksjonen òg i Øystre Slidre kommune.
Les mer om:

Italia krev omlegging av asyl- og innvandringspolitikken i EU

Den nye regjeringa ønsker at EU skal opprette senter i landa flyktningane kjem frå, og behandle sakene deira der. Forslaget får støtte frå Frankrike.
Les mer om:

Suldalsmannskap hjelpte til i Ombo-brannen

Lukta og røyken frå pågåande skogbrannen på Ombo kan kjennast heilt til Suldal, og torsdag var fire brannfolk frå Suldal på øya for å hjelpa til i det tøffe sløkningsarbeidet. Denne gjengen hadde ein svært varm dag på Ombo i går. f.v. Tormod Hoftun, John Heggelund, Torbjørn Aarhus og Leif Trevland.Denne gjengen hadde ein svært varm dag på Ombo i går. f.v. Tormod Hoftun, John Heggelund, Torbjørn Aarhus og Leif Trevland.

Suldal byr på to utstillingar

Under Ryfylkedagane er det opning av to populære sommarutstillingar. Ny fotoskatt På veggane i Mimrestova i Gata heng 60 svartkvittbilde. Det er bror Arne Karlsen som har lånt ut bildenegativa til sogelaget, og Terje Bråtveit har gjort utvalet, skrive ut og ramma inn. Som tidlegare år, er det gamle fotoblinkskot som ikkje den gjengse suldøl har sett før, som blir viste fram. Malar og sjømann 500 bilde har Bråtveit kikka gjennom, før han landa på bilda som heng på veggane. – Olav var malar, sjømann og dreiv med fotografi.

Rykket ut til stort bål

Det ble slått full alarm da forbipasserende meldte om åpne flammer i området Landa i Øvre Vats natt til lørdag.
Les mer om:

To kunstnere, en utstilling og mye tull

Solveig Landa og Åsmund Haukelidsæter skal vise frem sine egne tolkninger av naturen. Men selv etter flere tiår som kunstnere blir de aldri helt fornøyde. Det tror de er en god ting.
Les mer om:

Krafthjartet Suldal 

Ære være dei som har bidratt til at Suldal si rolle som kraftprodusent får prime time-tv ein måndag kveld, som tilfellet var då Norge Nå rigga seg til med studio på Nesflaten. Der fekk lokale aktørar visa fram kva verdiskaping som skjer her og kva kulturelle skattar som har følgt med. Krafthistoria vår er stor og sterk, men er på langt nær så eksponert og løfta som det den fortener. Potensialet for eit nytt krafteventyr i Ryfylke og Rogaland var tema for Ryfylke IKS sitt seminar på Spahotellet på Hjelmeland nyleg.

Stein smalt i bil i Rødsliane

Onsdag kveld opplevde Jarle Halgunset at ein stein på 27 kilo smalt i bilen hans. Halgunset kom frå hendinga utan fysiske skadar. Verre er det med bilen, som mest sannsynleg blir kondemnert. Uheldig i Rødsliane Det var i 20-tida onsdag kveld at Halgunset var på veg frå Sand til Erfjord. Cirka 100 meter ovanom den øvste tunellen i Rødsliane kom det ned ein stein i stor fart like framfor bilen. – Eg rakk ikkje bremsa før det smalt. Det skramla og ramla i bilen og rann vatn frå den. Kva gjer eg nå?
Les mer om:

Gullglis og gullkyss då skøyteheltane landa i heimbyen

FLESLAND (NRK): Med gullmedaljane rundt halsen blei Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen hylla under heimkomsten måndag kveld.

Gullglis og gullkyss då skøyteheltane landa i heimbyen

FLESLAND (NRK): Med gullmedaljane rundt halsen blei Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen hylla under heimkomsten måndag kveld.

Norges aller første OL-gull i laghopp

Då Robert Johansson landa på 136 meter i konkurransens aller siste hopp, kunne han og lagkameratane juble hemningslaust over den historiske sigeren.
Les mer om:

Norges aller første OL-gull i laghopp: – Berre eit virvar av kjensler

PYEONGCHANG/OSLO (NRK):Då Robert Johansson landa på 136 meter i konkurransens aller siste hopp, kunne han og lagkameratane juble hemningslaust over den historiske sigeren.
Les mer om:

Stjerneskotet frå Stavanger på plass i Berlin

BERLIN: Fredag formiddag landa Eili Harboe frå Stavanger i Berlin. Dei neste fire dagane skal ho presenterast for den europeiske filmbransjen, som eitt av ti unge stjerneskot på årets Berlinale.
Les mer om:

«Norges eldste landsby» kan bli lagt ned

Fortidslandsbyen Landa Park i Forsand har akutt behov for oppgradering. Dersom «Vikingane 2-landsbyen» ikkje får støtte til arbeidet, trugar eigarane med å legga ned drifta etter årets sesong.
Les mer om:

Har opna «hotline» mellom Nord- og Sør-Korea

Nord- og Sør-Korea har opna ei direkte telefonlinje mellom dei to landa. Målet er å dempe spenninga på den koreanske halvøya.
Les mer om:

– Det var stort då Jack landa på månen(pluss)

Harrison «Jack» Schmitt gjekk på månen i 1972. Kvart år sender han julekort til Eiksund.
Les mer om:

–Det var stort då Jack landa på månen(pluss)

Harrison «Jack» Schmitt gjekk på månen i 1972. Kvart år sender han julekort til Eiksund.
Les mer om:

«Gardermoens far»​​​​​​​, Kjell Opseth, døydde i dag

Han blir rekna som den fremste pragmatikaren i norsk politikk etter krigen og han fekk landa vedtaket om å byggje ut Gardermoen. I dag døydde Kjell Opseth, 81 år gamal.
Les mer om:

Plasseringa er landa

Hareid Framstegsparti fekk ikkje fleirtal for utsetjingsforslaget sitt.
Les mer om:

Bil hamna på sida etter smell i autovernet

Ein ung sjåfør slapp frå det med mindre kuttskadar då bilen han køyrde gjekk i autovernet og landa på sida på fylkesveg 55 like utanfor Høyanger fredag morgon.
Les mer om:

Personlig preg

Åse Helen Alnes har flytta så mye med fotballmannen Aksel Berget Skjølsvik at hun har blitt en mester i å skape et lunt og personlig hjem på rekordtid. Nå har de - og interiøret som har fulgt med dem - landa i Rauma igjen.
Les mer om:

Utfor på Ørskogfjellet - fører til sjukehus

Bil av veien, landa på taket.
Les mer om:

Utforkjøring på Ørskogfjellet

Bil av veien, landa på taket.
Les mer om: