Nyheter om Landa


No er Braathens-flyet pensjonert

Det har vore ein langsiktig draum å få flyet på norsk jord, men tysdag skjedde det. Braathens-flyet av typen DC 6 B letta frå Fairbanks, Alaska og landa på Sola for aller siste gong. Det hadde ikkje vore mogleg å få det hit utan passasjerane.
Les mer om:

Endeleg har flyet landa

Etter år med fram og tilbake har endeleg det 63 år gamle flyet av typen DC6B landa på Sola flyplass. Reisa frå Fairbanks, Alaska blei den aller siste før Sola Flymuseum tek over.
Les mer om:

Europeiske land opnar grenser og strender

Tyskland og Luxembourg opna natt til laurdag grensa mellom dei to landa for alminneleg ferdsel etter to månaders stenging. Laurdag opnar Hellas stengde strender

Dei baltiske landa har gjenopna grensene seg imellom

Litauen, Latvia og Estland dannar den første «reisebobla» i Europa. Med det kan innbyggjarane i dei tre baltiske statane reise fritt til kvarandre.
Les mer om:

Over 4 300 koronadødsfall i Norden

Etter 59 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet er talet på dødsfall som følgje av koronapandemien, i Norden onsdag morgon 4 353. Med eit samla befolkningstal i Noreg, Sverige, Danmark, Finland og Island på 27,3 millionar svarer det samla talet på døde til 16,1 koronadødsfall per 100 000 innbyggjarar. Slik fordeler dødsfalla seg mellom landa, med dødsfall per 100.000 innbyggjarar i parentes: Sverige: 3.313 døde (32,4), Danmark: 527 døde (9,1), Finland: 275 døde (4,9), Noreg: 228 døde (4,2) og Island: 10 døde (2,7)

– Fotballstarten blir uten publikum

– Uansett når fotballen vil starte opp igjen, vil det bli utan publikum på tribunene, seier Alberto Colombo. Han er leiar for organisasjonen for dei største fotballigaene. – Men det er framleis umogeleg å ha noko meining om når det kan spelast ligakampar igjen, seier han til BBC. – Det er heilt opp til regjeringane i dei ulike landa. Fotballen er sett på vent på ubestemt tid i så godt som alle land på grunn av korona-epidemien.
Les mer om:

Det blir Korona med sukker og fløyte til sommaren

Sjølv om Gjerde er veldig usikker på årets sesong, jobbar han nå i jordbæråkeren og følgjer vanleg oppskrift. Mykje er usikkert Jordbærbonden har fått råd frå bransjen han driv i om å prøva som normalt, og det er det han gjer nå. Den siste månaden har han hatt fire arbeidarar frå Litauen i arbeid. Dei hjelper han med å setja opp plasttunellane og tabletop, dei plantar og lukar. – Men dei er ikkje plukkarar, og det er noko av det som uroar meg mest.

Vil ha La Liga annakvar dag

Om spansk fotball kjem i gong igjen frå 14. mai vil La Liga-presidenten Javier Tebas at klubbane skal spele seriekampar annakvar dag for å bli ferdig innan 30. juni. Spania er eit av landa som er hardast råka med 20.412 smitta og 1.041 døde.
Les mer om:

– Som å rydde opp i et forhold

Det sier Ivar Nikolaisen, som overtok mikrofonen i Kvelertak i 2018. Velopplagt gliser han, tross i dobbelt arbeidspress som hardtarbeidende rockefrontmann. For fredag slapp Kvelertak sitt første album etter at vokalist Erlend Hjelvik takket for seg – midt under Metallica-turneen der de var oppvarmere.

Fleirtal for delt løysing og kjøkken på Sand, men overlet stordebatten til kommunestyret

Framtidas omsorg er ei stor sak, men den var på ingen måte den einaste under gårsdagens formannskapsmøte og på ingen måte først på sakskartet. Seks timar hadde dei folkevalde bak seg med saker og debatt, før det rundt klokka 15 var tid for å begynna på ei sak der det nå ikkje manglar på alternativ, men der lokaliseringsspørsmålet er eitt av dei heitaste. To for levekårsutvalets innstilling Som kjent har eit samrøystes levekårsutval lansert eit heilt nytt alternativ etter forslag frå Mads Drange og Ap, og dette

Rådmannen går for samlokalisering på Sand

Rådmannens innstilling til dei folkevalde er klar. Går den gjennom betyr det at vedtaket om eit demenssenter er historie, og at framtidas institusjonsplassar blir liggjande på Sand. Dette alternativet har eit kostnadsestimat på 287 millionar kroner, og er dermed det dyraste, investeringsmessig.

Styret i Suldal Bad jobbar med ungdomspris

Ting tyder på at ungdomsrådets ønske om ein ungdomspris for alle ungdommar i Suldal kan gå vegen. Rådet er opptatt av at lokale ungdommar i vidaregåande-alder skal bli likebehandla med ToppVolley-elevane, og at ein ungdomspris for dei over 16 år, vil bidra til at fleire brukar badet. Endring kan tre i kraft frå i sommar Styreleiar i Suldal Bad Publikum as, Torbjørn Guggedal, fortel i ei tekstmelding til avisa at styret vil føreslå ei endring, og at dei ser føre seg at den kan tre i kraft frå 1.
Les mer om:

– Folk landa på månen og snakka med jorda, men vi kan ikkje snakke med nokon

– Eg har køyrt rundt åtte kilometer kvar dag for å kunne ringe ut, fortel Solbjørg Teige som bur i den vesle grenda Kråkenes ytst mot havet i Kinn.
Les mer om:

Sykkelstjerne påkjørt under treningsøkt

Mikel Landa hadde en skummel opplevelse under en treningsøkt lørdag morgen.
Les mer om:

Sykkelstjerne påkjørt under treningsøkt

Mikel Landa hadde en skummel opplevelse under en treningsøkt lørdag morgen.
Les mer om:

– Beste løysinga vi fann i Volda(pluss)

– I Volda var det denne løysinga vi landa på. Og vi meiner det er den mest framtidsretta løysinga.
Les mer om:

Politiet vil undersøka trampolinepark etter at 14-åring blei alvorleg skadd

Krimteknikarar frå politiet skal undersøka ein trampolinepark i Åsane etter at ein tenåring hoppa og landa forkjært.
Les mer om:

Tryggingskjelde: USAs ambassade i Bagdad ramma av rakettangrep

Fleire rakettar landa nær tryggingssona i Iraks hovudstad Bagdad søndag. Det er fleire ambassadar i området. Det er ikkje meldt om skadde eller døde.
Les mer om:

– Mange filmar skuffa i 2019. Heldigvis ser det heilt annleis ut for 2020(pluss)

For første gong på fleire år nådde ikkje kinotala i Ørsta over 20.000 besøkande, men landa på 19.557.
Les mer om:

Bånn gass for Suldal Bad

Parkeringsplassen utanfor badet har mange av dagane blitt for liten. Også grytidleg på dagane med morgonbading, har plassane blitt fylte fort opp av folk som vil starta dagen i bassenget. Bratt læringskurve, men kjekt – Det har vore bånn gass frå dag ein, men nå har me landa litt. Men utruleg kjekt, seier dagleg leiar Bonolo Ramphomane-Aandahl, som kallar det ein pangstart sidan opninga første laurdagen i desember. Av dei litt over 5000 gjestane, utgjer 600 av desse skuleelevar.

Jan ville legge ned etter 16 år. Da overtok dattera og flyttet butikken til gågata.

Etter å ha drevet butikken Villmarksglimt i 16 år fant naturfotografen Jan Thomassen ut at det var på tide å legge ned. Men dattera Camilla Landa ville det annerledes.
Les mer om:

Tobias (18) i full fart mot VM

– Eg er dritnervøs, smiler han nå, men han veit at når han først set utfor tar konsentrasjonen over og han suser nedover i si eiga verd, fokusert på oppgåvene han har å gjera det neste minuttet. DEI ER TRE utøvarar som representerer Norge i junior-VM i Kappl, siste veka i januar. Tobias, ein utflytta røldøl og ein frå Oppdal. – Det er eit stort press, VM er stort, og eg er jo sendt ned for å representera Norge.

Skuffa over tingretten sitt skjønn i oreigningssaka

Tingretten sitt skjønn landa på takstar som for fleire av grunneigarane sin del er lågare enn dei 23 kronene per kvm kommunen tilbaud i 2017. – Eg er skuffa, men ikkje så overraska, seier grunneigar Knut Inge Bjørnebøle.
Les mer om:

Pallen glapp for Norge

Det vart den sure 4.-plassen for dei norske hopparane i tyske Klingenthal. Johansson kniva mot japanske Ryoyu Kobayashi som hoppa 135,5 meter i siste hopp. Johansson landa på 130 meter. Polen vann lagkonkurransen suverent, medan Austerrike sikra seg 2.-plassen. – Det må vi bite i oss, for vi er eit bra lag. Mest overraska over at siste hoppet ikkje gå lengre. Det kjendest betre ut, seier Robert Johansson. Johann André Forfang, som var henta inn som reserve for Daniel-André, leverte to svake hopp. Han kalla seg sjølv det svakaste leddet etter konkurransen.

Johansson nest best i Ruka

Robert Johansson ble nr to i kvalifiseringa i finske Ruka. Han landa på 142 meter i sitt hopp, og var 2,3 poeng bak slovenske Timi Zajc. Alle dei seks norske hopparane er kvalifiserte for rennet laurdag, men kom langt ned på lista. Nest beste nordmann var Robin Pedersen på 18.-plass. Johan André Forfang blei nr 29,Thomas Aasen Markeng 38 og Marius Lindvik 39. Daniel AndréTande, som vann sesongopninga i Wisla for ei veke sidan, mislykkast ig blei nummer 43.