Nyheter om Lam


En sesong uten bjørn: Slik ser tallene ut(pluss)

Etter en lang beitesesong er tapstallene for sau og lam på Fosen nå i ferd med å komme på plass.
Les mer om:

– De er slitne, kalde og sultne

100 demonstranter og studenter forskanser seg fremdeles inne på Hongkongs tekniske universitet. Hongkongs leder Carrie Lam sier flere av dem har fått nok og vil overgi seg.
Les mer om:

Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg

Om lag 100 personer forskanser seg fremdeles på Hongkongs tekniske universitet. Leder Carrie Lam sier demonstrantene ikke har annet valg enn å overgi seg.
Les mer om:

Serverer suldølen sauekjøt

Jon Egil Østerhus sit ved det eine kafébordet på Kulp og har nettopp fått servert saueburgar laga av kjøt frå eigen sau. Silje Katrin Lunde nikkar med sambuaren. Sauebøndene frå Østerhus i Erfjord forstår lite av dei som baksnakkar kjøt av sau, både dei som hevdar det smakar ull, eller meiner det beste er å koka og gi det til hundane.

Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr

Antallet søknader for sau og lam til rovdyr går ned for sjette år på rad. Jerven er det dyret som utløser flest erstatningssøknader.
Les mer om:

Heli-Team deltok i berging av sauer ned fra vinterfjellet(pluss)

I nesten to uker har ei søye og henne sto lam stått fast i fjellet på Kvaløya på grunn av den store snømengden. Lørdag ble dyrene henta ned ved hjelp av helikopter fra dyktige Heli-Team i Harstad.
Les mer om:

Sebastian (27) brakk nakken på fotballbanen: – Det går ikke an å beskrive, men du visste at du var lam

Han var redd han skulle bli lam for livet da han brakk nakken i en fotballduell i 2015. Nå er Sebastian Kommisrud (28) fra Oppsal på beina igjen, med samboer, jobb og trenerrolle.
Les mer om:

Tre sauer sitter fast i fjellet - skal reddes med helikopter

En søye med to lam har stått fast i fjellet på Kvaløya i Tromsø i over to uker. Lørdag skal de bli forsøkt reddet med helikopter.
Les mer om:

Sauene som står fast på et fjell i Tromsø lever fortsatt - blir reddet av helikopter

Søya og hennes to lam har stått fast på fjellet på Kvaløya i Tromsø i over to uker nå. Lørdag blir de reddet ned med helikopter.
Les mer om:

SecureLink Norway øker staben med tre mann

Ansetter Idar Lund, Trond Johnsen og Johnny Lam.
Les mer om:

Prokinesisk politiker såret i knivangrep i Hongkong

En mann er arrestert for å ha angrepet politiker Junius Ho i Hongkong onsdag. Ved siden av leder Carrie Lam er Ho en av Hongkongs mest forhatte personer.
Les mer om:

Kinas president ga støtte til Hongkongs leder

Kinas president Xi Jinping sier han har «høy grad av tillit» til den svært upopulære lederen Carrie Lam i Hongkong.
Les mer om:

Slit med «mystisk» ryggsmerte: – Med mindre eg blir lam så hoppar eg

MIDTSTUEN/LILLEHAMMER (NRK): For kvart hopp Anna Odine Strøm (21) gjere i bakken så aukar smertene i ryggen. Både legar og ekspertar har slitt med å gi klare svar, men den ferske bronsevinnaren frå NM nektar å gi seg.

Åtte lam og ni deltakarar på parteringskurs i Vang

Ni deltakarar lærte seg å forvandle eit lam til fornuftige delar for både kvardagsmiddag og fest under parteringskurs i Vang onsdag.
Les mer om:

Små dingser kan løse store landbruksproblemer

En elektronisk bjelle som kan stanse svinnet av lam på beite. En temperatur- og fuktmåle-staur som kan si nøyaktig hvor mye du må vanne og når du bør så. Det var noen av nyhetene på årets Agrovisjon 2019 i Stavanger.
Les mer om:

Eirin (22) ble bitt av hest og alvorlig skadd – nå skal hun bli travtrener

Eirin Sørmo (22) ble alvorlig skadet og var nær ved å bli lam da hesten angrep henne. Nå har hun kommet seg opp av rullestolen og tar utdannelse som travtrener.
Les mer om:

Åtte lam og ni del­ta­ka­rar på par­te­rings­kurs i Vang

Ni del­ta­ka­rar lær­te seg å for­vand­le eit lam til for­nuf­ti­ge de­lar for både kvar­dags­mid­dag og fest un­der par­te­rings­kurs i Vang ons­dag.
Les mer om:

Tre menn dømt til åtte og seks års fengsel etter Holmlia-skyting - anket på stedet

Tre av seks tiltalte ble i dag dømt til åtte og seks års fengsel for medvirkning til forsøk på drap på Holmlia i 2017 . Som følge av hendelsen ble den fornærmede 23 år gamle mannen lam fra brystet og ned etter å ha blitt skutt i nakken.
Les mer om:

Ung mann lam etter nakkeskudd – gjengmedlemmer dømt for drapsforsøk

Tre menn i 20-årene er dømt til fengsel i seks og åtte år for medvirkning til drapsforsøk etter at en 23-åring ble lam etter et nakkeskudd på Holmlia i 2017.
Les mer om:

Ung mann lam etter nakkeskudd – gjengmedlemmer dømt for drapsforsøk

Tre menn i 20-årene er dømt til fengsel i seks og åtte år for medvirkning til drapsforsøk etter at en 23-åring ble lam etter et nakkeskudd i 2017.
Les mer om:

Ung mann ble lam – nå er de gamle vennene hans dømt til lange straffer

Tre menn i 20-årene er dømt til fengsel i seks og åtte år for medvirkning til drapsforsøk etter at en 23-åring ble lam etter et nakkeskudd i 2017. De tre andre tiltalte er frifunnet for drapsforsøk, men er dømt for vold.
Les mer om:

Aktor: – Det store spørsmålet er – hvordan havnet vi her?

Bonden opplevde at 16 sauer døde. Så kom Mattilsynet og tok livet av resten – ytterligere 51 sauer og 17 lam.
Les mer om:

Vil endre loven - men det hjelper trolig ikke politimannen Bjørn

Politioverbetjent Bjørn Rist holdt på å bli lam og sliter med varige mén etter en politiøvelse som gikk galt. Likevel fikk han ikke yrkesskadeerstatning. Nå vil justisministeren endre loven.
Les mer om:

Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder

Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder, Carrie Lam, med en midlertidig leder, melder Financial Times.
Les mer om:

Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder

Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder, Carrie Lam, med en midlertidig leder, melder Financial Times.
Les mer om: