Nyheter om Lam


Mann (23) skutt i hodet i boligområde – nå er han lam. «Ingen» snakker med politiet

Det har tatt 18 måneder å gjøre ferdig etterforskningen etter et drapsforsøk i den kriminelle gjengen Young Bloods. Årsaken til at det har tatt så lang tid, er de strenge kodeksene i miljøet, ifølge politiet.
Les mer om:

Smartbjella skal gjøre hverdagen enklere(pluss)

Årlig slippes rundt to millioner sauer og lam på utmarksbeite i Norge. Peter Asle Mona håper at minst 15.000 av dem går med den nyutviklede smartbjella rundt halsen.
Les mer om:

Elsa (2) synger nattasang

- Vi prøver å variere repertoaret, så det ikke blir bare "Bæ bæ lille lam".
Les mer om:

Norske hockeyprofiler om svensk lagkamerat som ble lam: – Jeg får tårer i øynene

BRATISLAVA (VG) Foran VM-kampen mot Sverige blir assisterende trener Sjur Robert Nilsen og flere av Norges spillere påmint skjebnen til sin svenske klubbkamerat Tobias Forsberg (31), som ble lam fra brystet og ned etter et uhell i en ishockeykamp.
Les mer om:

Travle tider i sauefjoset

Bladfyken kikkar spørjande på sauebonde Nina Vikeså. – Joda, visst er det både travelt og kjekt, men det er nå veldig greit når det er ferdig og, smiler Nina medan me går inn i sauefjoset. Dette er hennar arena. Det skal mykje til før ho ber om forsterkningar frå mannen Leidulf i lemminga. Tryggleiken og meistringskjensla kom gradvis. Og det er ei god kjensle.
Les mer om:

Vårens vakreste eventyr er i full gang hos Randi og Eirik: - Mye jobb, lite søvn, men aller mest glede

Det er travle tider på gården til sauebøndene Randi Rogne og Eirik Kolbjørnshus, når drøye 350 lam ser dagens lys i løpet av en knapp måneds tid.
Les mer om:

Først fikk søya tre lam. Etter noen dager kom det jammen tre til ...

Gardbruker Anders Owren (59) i Vingrom har drevet med sau siden midt på 80-tallet. Under årets lamming opplevde han noe helt spesielt.
Les mer om:

Glad for at liv ikke gikk tapt i storbrannen i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gården familien Mydland bor på ligger idyllisk ned mot elva som renner ned fra Blåfjell og som skiller Åmodt og Bjånes. Tirsdag formiddag sitter Irene Søsæther Mydland i hagen og nyter stillheten.- Det var en sånn flott dag. Alt var så fint og stille på tross av at det blåste en del, smiler hun.Lukta av røyk Men så går det ikke mange timene før hun kjenner lukta av røyk og hun ser at det ryker fra Hellershei-området.

Oda Emilie (28) og datteren Lerke (5) tar seg av lammene som har fått den tøffeste starten på livet

«Hvis du ikke tar deg av dette lammet, så kommer det til å dø.» Det er beskjeden Oda Emilie Huth har fått når lam har fått en tøff start på livet. Hver gang har Oda valgt livet for de små ulldottene.
Les mer om:

– Jeg føler at det er jeg som har fått straffen

Inghard Fardal og kona Synnøve var på vei til et selskap da de ble påkjørt av en 21 år gammel mann som kjørte for fort og var uoppmerksom. Synnøve døde og Inghard ble lam. 21-åringen ble dømt til fem måneders fengsel.
Les mer om:

Sjulingfødsel vekker oppsikt

HAMAR (NRK): Søya til bonde Øystein Knutsen fødte hele syv lam første påskedag. Utrolig nok overlevde både mor og unger.
Les mer om:

– Jeg føler at det er jeg som har fått straffen

Inghard Fardal og kona Synnøve var på vei til et selskap da de ble påkjørt av en 21 år gammel mann som kjørte for fort og var uoppmerksom. Synnøve døde og Inghard ble lam. 21-åringen ble dømt til fem måneders fengsel.
Les mer om:

Langfredag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Langfredag er en spesiell dag i kirkeåret. Ved korsfestelsen oppfylte Jesus blant annet profetien i Jesaja 53,3.5; «Men han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.»Jesu lengste dag Langfredag markerer i kristen tradisjon dagen da Jesus Kristus døde på korset. Den markeres fredag før påske.

Dette spiser vi i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Bruk påsken til å oppdage nye smaksopplevelser. På vei til påskefjellet kan du finne fantastiske norske matspesialiteter i lokale butikker, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.100 tonn grillpølser 81 prosent av forbrukere sier de gjerne vil prøve ut nye produkter fra lokale matprodusenter. Nesten halvparten av oss synes at lokale mat- og drikkeopplevelser er viktige når vi reiser som turist i Norge.

Bernt ventar over 1400 lam

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vår betyr lemming for mange bønder på Jæren. På Jæren varierer sauetlalet hjå bøndene mykje. Medan andre ventar nokre få, ventar bonde Bernt Undheim på Herikstad i Hå meir enn 1400 lam. Han er ein av dei største sauebøndene i Rogaland. Foto: Jorunn Erga Steinsland Kort avstand til sauene - Her bur eg.Bernt Undheim (65) opnar døra inn til sauehuset og viser inn i eit lite rom. Rommet har store vindauge ut mot sauene.

Torstein forsøkte å holde den kåte væren unna: – Men det er jo umulig. Den hoppet over gjerdet

KRAGERØ: For tiden løper over 50 glade lam rundt på Stråholmen. – Villsauene er viktige for miljøet på øya og gjør en fantastisk jobb, sier Torstein Kiil, som reddet et fastklemt lam i fjor vinter. 
Les mer om:

Med Mikkel i kamerasøkeren - i vinterfjellet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Travel påske i sauhuset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tone Gjedrem skal verken gå på ski eller eta appelsinar i solveggen i påsken; ho ska ta imot lam i sauhuset. Dei første lamma kom i slutten av mars. Dei siste kjem i slutten av juni. Men hovudtyngda av lamma kjem nå.Lemminga har alltid blitt lagt til påsken på garden. I fjor kom påsken såpass tidleg at det hadde vore mogleg å venta med lemming til etter påske.

Groruddalstinget om kampen mot gangster-rekruttering: Ingen klarer jobben alene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette kan bli det viktigste møtet vi har hatt. For bare noen få timer siden var det slåsskamp med våpen på Lindeberg. Dette skjer nå og da må vi ta tak i det nå. Slik åpnet Jan Bøhler Groruddalstinget om hvordan man skal hindre rekrutteringen av barn og unge til rus og kriminelle miljøer.

Hjalp tre lam til verden

April er lammetid. Søsknene Sara (6 år), Daniel (4 år) og Benjamin Mckiernan (9,5 år) tok imot trillinger lørdag under lammingen på gården til Solvår og Torgrim Storstein.
Les mer om:

Maggi Gausel og Aron Espeland gir deg sine beste påskelam-oppskrifter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg ser virkelig verdien av å bruke lokale råvarer. Grønnsaker er nydelig tilbehør til påskelammet. Foto: Maggi Gausel 39-åringen står ved kjøkkenbenken i familiens nye hus på Dalheim gard på Hognestad. Drømmen var et lite småbruk på landet, og familien flyttet inn hit like før jul. For noen få dager siden flyttet også to nyfødte lam inn i kjelleren på låven som hører til den fem mål store eiendommen.

Sauen ble funnet utmagret etter en hel vinter på fjellet - så etter noen dager kom den største overraskelsen

TINN: I høst slapp sauebonden Per Lilleland som vanlig de 50 sauene sine på sommerbeite i fjellet innerst i Husvolldalen. Men da flokken skulle hentes utpå høsten, manglet to sauer og et lam.
Les mer om:

- Det var en situasjon der jeg havnet på sykehuset, fordi jeg krasjet. Jeg kunne ikke bevege beina mine, og trodde jeg var blitt lam.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MOTORSPORT: Det er et trist bakteppe som danner oppstarten for årets sesong for Rege Racing. Det blir den første sesongen uten Leidulf Nilsen. Nilsen gikk brått bort 7. oktober 2018. Han ble 59 år.Og om det er noe han var opptatt av, så var det at barnebarna skulle fortsette med sporten han var så begeistret for, og som så på mange måter ble en måte å samle familien på.

Vineksperten meiner folk går for kjedelege vinar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det viktigaste er at folk finn noko dei liker. Men påsken har sine matrettar, og den mest kjende er lam. Då er det raudvin som passar best. Det finst mykje forskjellig, men eg har lett for å tenkja spansk viss eg skal velja. Det er trygt, seier Nils Nærland.Bonden med gard på Nærland i Hå, har lang fartstid som medarbeidar på Vinmonopolet i Stavanger og er aktivt styremedlem i Stavanger Vinforum.

Advarer mot å si opp samarbeidsavtalene med helseforetaket

Feier Ove Welvang brakk ryggen og kunne ha blitt lam på jobb. Nå endrer Trøndelag brann- og redningstjeneste sikkerhetskravene.
Les mer om: