Nyheter om A-laget


«Villmann-rykte» ødela for Premier League jobb

Premier League klubben Burnley som i mange år har hatt Sean Dyche ved roret, sparken den meget populære manageren Mike Jackson ansvaret for A-laget på midlertidig basis. Siden Dyche fikk sparken 15.april har klubben lett etter en ny manager som har evner til å bringe ut mye av et lag med begrensede resurser. President Alan Pace lot seg imponere av Bodø/Glimt sin reise i Conference League og spesielt overkjøringen av Roma på Aspmya.

Vincent Kompany nær en retur til Premier League

Burnley har målene på sin side i kampen mot nedrykk. – Med like poeng som Leeds på hver sin side av den røde streken og bare en kamp igjen blir de neste dagene svært spennende. Burnley tar imot Newcastle på søndag og Leeds reiser til Brentford. Leeds har allerede fått inn en erstatter for sparkede Marcelo Bielsa i amerikanske Jesse Marsch, mens Burnley fortsatt leter etter sin faste manager.

Dramatisk i 3. divisjon: Trenarar dukka opp mot klubben sin vilje – politiet kopla inn

Først sparka idrettslaget trenarane for A-laget. No har politiet starta etterforsking knytt til rekruttering av tre utanlandske spelarar.
Les mer om:

Dramatisk i 3. divisjon: Trenarar dukka opp mot klubben sin vilje – politiet kopla inn

Først sparka idrettslaget trenarane for A-laget. No har politiet starta etterforsking knytt til rekruttering av tre utanlandske spelarar.
Les mer om:

Getz lånes ut – Stensland hentes opp

Kasander Getz (21) skal spille for Ullern de neste månedene. Samtidig hentes 2004-modellen Filip Stensland opp for å hospitere med A-laget.
Les mer om:

Carlos Vicens forlater Manchester City

Det tok litt tid før forrige Pep Guardiola-assistent fikk ting til å flyte i ny jobb, men nå ser Mikel Arteta virkelig ut til å ha funnet ut av tingene i Arsenal. Arsenal med Mikel Arteta som manager ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. Pep Guardiola ble sett på som en av verdens beste managere lenge før han i 2016 overtok Manchester City. Han var ansvarlig for den beste perioden til Barcelona i «moderne tid» og leverte så det holdt for Bayern München også. Nå håper nok en klubb en av Pep sine assistenter har lært nok til å ta ansvaret i en klubb.

Mourinho og Roma finaleklare i serieligaen

José Mourinho er én kamp unna å ta Roma til klubbens første trofé på 14 år. Et hodestøt fra Tammy Abraham ga 1-0 over Leicester i conferenceligaen. Serie A-laget vant semifinalen 2-1 sammenlagt. Abraham stanget inn vinnermålet ti minutter ut i returoppgjøret på Stadio Olimpico. Det gjorde han på en presis corner fra Lorenzo Pellegrini. Leicester fant aldri en vei tilbake mot et godt organisert Roma-lag. De engelske gjestene hadde mye ufarlig balltrilling. Dermed er Roma i posisjon til å kunne ta sin første tittel siden Coppa Italia-triumfen i 2008.

Holøs tilbake til Sparta

Ishockeyspelar Jonas Holøs (34) skal spele i Sparta Sarpsborg dei neste tre sesongane. Klubben opplyser om det på sin eigen nettstad onsdag. Holøs gjekk gradene i Sparta og debuterte for A-laget tilbake i 2003. – Eg har vore i kontakt med andre norske klubbar, men det har ikkje vore aktuelt for meg. Eg har vakse opp på Brevik, og det ville kjennast feil å ta på seg ei anna norsk drakt. Eg har vore store delar av barndommen min i Sparta Amfi, og det ville vore rart å spele ein annan stad i Noreg.

Wold blir sportssjef i Frisk Asker

Vidar Wold gir seg som trener i Frisk Asker for å bli klubbens første fast ansatte sportssjef, skriver Budstikka. Den tidligere landslagskeeperen har vært involvert i Frisk Asker i flere tiår, senest som trener. Når klubben skal profesjonaliseres ytterligere ved å ansatte en sportssjef, ønsket Wold å ta jobben. – Å være trener er fantastisk gøy, men å være med på å påvirke klubbens sportslige valg er veldig spennende. Vi går en veldig spennende tid i møte med ny arena. Det gir Frisk nye muligheter.

Ni mål av Novak

Kristina Sirum Novak (21) skaut Nord-Makedonia i senk og meldte seg på for fullt hos de norske handballjentene. Noreg vann 32–27. Sola-spelaren landslagsdebuterte denne veka. Søndag scora ho sine første mål for A-laget til Noreg. Og det stoppet ikkje før etter ni fulltreffarar på ti forsøk. Ei lang rekke norske stjernespelarar hadde fått fri frå kampane denne veka. Mange av dei skal ut i avgjerande meisterligakamp (kvartfinale) om få dagar. Nokre få av dei urutinerte spelarane som fekk sjansen mot Nord-Makedonia kan blande seg inn i EM-uttaket når det kjem i oktober.
Les mer om:

Skikkelig dårlig timing for Bayern München at Erik ten Hag tar over hos Manchester United

Erik ten Hag ble denne uken bekreftet som ny Manchester United-manager fra neste sesong. For Bayern München kan dette bety at en signering de har jobbet for aldri kommer seg over målstreken. Ten Hag har ledet Ajax til en ny storhetstid, der klubben i stor grad har basert seg på egne talenter som sammen har utgjort en verdifull del til lagmaskineriet. På sommerens overgangsmarked kommer ten Hag til å markere retningen for Manchester United. Det vil bil en stor utskifting i United-troppen, der nederlenderen garantert vil ha inn noen av sine favorittspillere før neste sesong.

Feide inn på A-laget. Nå er Victor (17) klar for seriestart

– Plutselig gikk ting veldig fort og jeg var på A-laget. Men jeg syns jo dette er veldig moro! sier Victor Halvorsen (17) fra Kjelsås.
Les mer om:

Bayern München enig med Ajax-talent Erik ten Hag «har lovet» Manchester United

Det er helt tydelig vi nærmer oss sommeren og det som mange mener kommer til å bli tidenes overgangsmarked. Manchester United, som visstnok har bestemt seg for å ansette Ajax sin suksessrike manager Erik ten Hag er intet unntak, tvert imot, når neste sesong blåses i gang vil det være mange nye fjes på Old Trafford. En som Manchester United har fulgt med på en stund og som Erik ten Hag var sikker på ville bli med på lasset var 19 år gamle Ajax-midtbanespiller Ryan Gravenberch. Bayern München og har selv bekreftet interesse fra Bundesliga-giganten.

Ekspert om utmattelseskrigen: Lenge før ny russisk storoffensiv

Vladimir Putin må sette reservestyrker fra hele Russland inn i Ukraina: – A-laget begynner å ta så stor slitasje at han må ta inn B-laget, sier Palle Ydstebø.
Les mer om:

Seagulls Elite slår seg konkurs og legger ned A-laget

Haugesund Seagulls berget plassen i 1. divisjon til ingen nytte. Klubben er i ferd med å melde oppbud og legger ned A-laget.

Radio Kiss Kiss Napoli er redd for å miste sin stjernespiss til Tottenham

Det er liten tvil om at Tottenham sin manager Antonio Conte har en svært høy stjerne hjemme i Italia! – Ikke bare brakte han Inter Milan til seriegull sist sesong, han var også landslagssjef i en periode hvor de trengte en boost. Nå som Spurs-sjef har ikke ting løsnet helt og hvis ikke noe drastisk skjer haver de utenfor topp fire.

Unge Vindbjart-spillere banker på A-lagsdøra

Med en snau måned igjen til seriestart er ei stor gruppe unge venndøler i vannskorpa til A-laget.
Les mer om:

Har aldri smakt en dråpe alkohol: Beskjeden til lagkameratene er klar

Ruben Yttergård Jenssen (33) følte presset om å drikke alkohol da han kom opp på A-laget som ung gutt. Men lot seg ikke friste.
Les mer om:

Håkon Sjåtil (19) med klar tale: – Vi som spillere må vise at vi bryr oss

Til tross for sin unge alder har Håkon Sjåtil klart å spille seg inn på A-laget til Lyn. Fra sin back-posisjon har Sjåtil imponert mange, og ting kan tyde på at vi kan forvente å se mye mer til unggutten de kommende årene.
Les mer om:

Smitte i Rosenborg

Rosenborg melder på sine nettsider at de har tre bekreftede smittet i a-stallen og støtteapparatet. – Som i resten av samfunnet har vi fått smitte i og rundt a-laget. Vi forventer flere positive prøver i tiden som kommer, sier RBK-lege Olav Aas i pressemeldingen. Rosenborg skriver at matchen mot Flora Tallinn går foreløpig som planlagt på fredag.
Les mer om:

Isak (19) synes han burde fått TIL-debuten tidligere: - Jeg var veldig skuffet over det

Isak Vik (19) var frustrert over at han ikke fikk minutter for A-laget i fjor, men samtidig ga det han enda mer motivasjon til å overbevise trenerteamet.
Les mer om:

Da moren ble syk, satte Mads (19) Glimt-drømmen på pause. Nå er han tilbake

– Målet er å ta steget opp til A-laget, sier den talentfulle 19-åringen.
Les mer om:

Segregeringen i skolen og barnehagene øker

Unggutt tatt opp på A-laget – keeper blir med videre
Les mer om:

Etter OL i Kina kan vi tro på endringer

Unggutt tatt opp på A-laget – keeper blir med videre
Les mer om:

Adama Traoré er hjemme igjen

Det er liten tvil om at Barcelona, til tross for alle problemene de siste årene fortsatt er milevis mer sexy enn Wolverhampton. – Etter Nuno Espírito Santo forlot klubben for å ta over roret i Tottenham var det som å stikke hull på motivasjonen til Adama Traoré, det var bare et tidsspørsmål før kraftvingen også stakk ut portene på Molineux Stadium.

Mest lest siste uke