Nyheter om Lada


Læring servert på eit brett

– Eg trudde eg hadde lada læringsbrettet mitt, men så stod ikkje kontakten heilt i. Nå er den gått i svart, kjem det. Læringsbretta, som me andre kallar iPad’ar, er nye verktøy for skule-elevane i Suldal denne hausten. Nyhende på skeiva Timen startar med litt drøs på engelsk. Elevane fortel kva dag og dato det er og korleis vêret er ute, før det blir alvor. Dei har jobba i grupper og er klare til å visa resultata på smartskjermen framfor tavla.

Får dårlegare ferjetilbod fordi el-ferjene må lada: – Dette vil rasera lokalsamfunnet

«Ferjetilbodet i Sunnhordland er redda», jubla Senterpartiet i valkampen. Men no slår fylkesrådmannen fast at det både blir for dyrt og juridisk vanskeleg å få rutetilbodet tilbake.
Les mer om:

Discovery skal lage norsk «Top Gear»

– Fenger ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini, sier programdirektør.
Les mer om:

Discovery skal lage norsk «Top Gear»

– Fenger ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini, sier programdirektør.
Les mer om:

Discovery skal lage norsk «Top Gear»

– Fenger ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini, sier programdirektør.
Les mer om:

Skal lage norsk versjon av «Top Gear»

Nå skal «Top Gear» få en helnorsk avlegger, i et samarbeid mellom BBC og Discovery. En ny avtale sikrer at lokale versjoner av det berømte bilprogrammet skal lages både i Norge, Sverige og Danmark. Norske programledere blir TV-profilen Petter Schjerven, Esben «Dansken» Selvig og Fredric Aasbø, Sistnevnte bor i USA og lever av å være profesjonell racersjåfør og ble i 2015 verdensmester i drifting, som altså er kontrollert sladding. LES OGSÅ: Duell på festningen. Den norske versjonen skal vises på Dplay og TVNorge i 2020, melder Discovery i en pressemelding mandag. – Magien med Top Gear er p

– Ein draum viss vi vinn i kveld(pluss)

Medlemmane i Ufokusert har lada opp på konsert med yndlingsbandet før finalen i Musikkprisen 2019.
Les mer om:

Får ikkje lada bilen sin i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kay Nilsen har ein el-bil av typen Renault Zoe. Denne bilen får han ikkje lada på ladestasjonane i Egersund sentrum. Det vil seia: Han kan lada bilen, men det vil ta 12-15 timar å lada han opp.Skal han lada bilen på veg til eller frå Eigerøy, må han kjøra innom Ogna eller Helleland.

Han har fleire skruer i kroppen enn han orkar telja. Kristian er bare takksam for at han overlevde.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fire til sju minutt. Det er om lag det du har på deg når hovudpulsåra ryk.Kristian Køhn har akkurat byksa over golvet frå sofaen til kjøkkenet. Venstre fot er stødig planta i golvet. Den andre stoppar ein heil del centimeter over golvet, rett under hofta. Høgre skulder er så full av skruer at han gav opp å telja på røntgenbiletet.- Eg var heldig.

Johaug: – Comebacket kosta krefter

– Veka etter Kuusamo har vore nokså kjenslelada. Det merka eg då eg kom heim att og tenkte på det som hadde skjedd og det som eg presterte. Det hadde kosta litt krefter, sa Therese Johaug på Lillehammer, framfor verdscuprenna i helga. Ho har fått lada opp i Oslo og kom til Lillehammer onsdag kveld. – No er eg klar for å gå i gang med ein minitour. Lillehammer er trass alt heimebane, sa ho.

Lada med forsmak på ny Niva

Det er lenge siden vi ble lovet en ny Niva. I Moskva er nå konsept-versjonen avduket.
Les mer om:

Ness Tjo Edel imponerte i Sverige

– Dette er stort, seier eigar John Ragnvald Ness. Det største Derbyet i Østersund er det største ein kan vera med på i Sverige, og i går konkurrerte alle dei beste fire-åringane frå Sverige og Norge. – Berre det å vera blant dei tolv beste som går til finalen er stort, seier Ness på veg heim til Suldal. Suveren Han fortel at Ness Tjo Edel var i ein klasse for seg sjølv og kom i mål 100 meter før nummer tre. Vinnaren blei svenske Stjärnblomster. Med andreplassen innkasserte eigaren 225 000 svenske kroner. Her kan du sjå sølv-løpet.

Har bygd 16 nye ladestasjonar som folk ikkje får bruke

STAVANGER: Kommunale ladestasjonar står ubrukte og med avskrudd straum på Storhaug. Samtidig har privatpersonar problem med å få lada elbilen på lovleg vis.
Les mer om:

– Null lønn fra KGB – må selge min kjære Lada

Bileieren hevder KGB ikke har betalt lønna, så nå må han selge sin kjære Lada. Men lover bil med sjel!
Les mer om:

Tour des Fjords: Klart for kontrollert og kjekt kaos

«Kaos» er negativt lada, så det er eit ord dei eigentleg ikkje liker å bruka. For den lokale Tour des Fjords-komiteen meiner bestemt å ha kontroll på det som skal skje i forbindelse med sykkel- og folkefesten neste veke.
Les mer om:

Her blir elbilane lada opp av vegen

Sist veke opna «eRoadArlanda», den første vegen i verda der elektriske bilar blir lada opp under køyring ved hjelp av ei elektrisk skjene i vegbana. Systemet kan bli aktuelt også her i landet.
Les mer om:

BMW spøkte med det – Lada bare gjorde det

Dette er en av årets særeste bil-oppdateringer.
Les mer om:

BMW spøkte med det – Lada bare gjorde det

Dette er en av årets særeste bil-oppdateringer.
Les mer om:

Helene (17) påkøyrd av snøskuter under Finnmarksløpet

Helene Sørensen (17) hadde lada opp til Finnmarksløpet i over eitt år, men midt i løpet vart ho påkøyrd av ein snøskuter. Politiet er framleis på jakt etter føraren.
Les mer om:

«Kommunistbilen» som alltid er Lada(pluss)

Thomas Håheim (29) på Nås i Eide kjører rundt i sin fjerde Lada. Russeren fra 1978 er så strøken innvendig at bikkja ikke får sitte på. – Lada er eksotisk og historisk, sier eieren.
Les mer om:

Toppscorer i returoppgjøret

Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde var to av de store forskjellene på Vipers og Lada i det som må kalles et returoppgjør i EHF-cupen. For lørdag kveld foran 1040 tilskuere i Aquarama ble det nimålsseier mot et av Europas…
Les mer om:

Kvartfinaledrømmen lever for Vipers

Etter lørdagens seier mot russiske Lada er det fortsatt mulig for Vipers å nå en kvartfinale i Europacupen.
Les mer om:

Best mot Lada

Jeanett Kristiansen ble toppscorer i bortekampen mot Lada i EHF-cupen med sju fulltreffere. God innsats var det også av Kari Brattset og Malin Aune i en kamp der Vipers faktisk tok ledelsen. Men det holdt ikke helt inn og dermed…
Les mer om:

Tøff gruppe for Vipers

Vipers får et gjensyn med laget som slo dem ut av EHF-cupen i fjor når gruppespillet av årets EHF-cup starter like over nyttår. Det er klart etter formiddagens trekning av gruppespillet. Vipers havnet i gruppe B og møter Lada fra…
Les mer om:

Her lader kronprinsen opp til surfe-EM på Borestranden

Kronprinsfamilien lada opp til surfe-EM på Jæren med å teste ut bølgjene på Stadtlandet tidlegare i haust.
Les mer om: