Nyheter om La Liga


Atlético beholder førsteplassen etter målfest

Atlético Madrid slo knallhardt tilbake etter to poengtap og beholder førsteplassen i La Liga etter å ha knust Eibar 5-0 søndag.
Les mer om:

Manchester United løser ut midtbanespiller foran nesa på Barcelona og Bayern München

Det er et ord som blir mye brukt av spansk presse når de skal beskrive Atletico Madrid midtbanespiller Saul Niguez er dynamisk. – Årsaken er hans unike evne til å raskt få frem et angrep og finne kombinasjoner som overrasker og skaper farlige situasjoner. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær mener han passer unik bra sammen med Bruno Fernandes i og med at han også er «dynamisk».

Kevin de Bruyne har vekket La Liga-stjernene

Peps mann i fotballkrigen har satt en ny standard for lønnsforhandlinger. Forrige uke ble klart at belgieren hadde forhandlet seg til en forlengelse til 2025 med 30 % lønnsforhøyelse. Når dette skjer i sesongen med tomme tribuner og null i stadionomsetning, sier det mye om 29-åringens posisjon i klubben. Og forhandlingsteknikk. Ifølge Diario AS har De Bruynes fremgangsmåte fått stor interesse blant La Liga-stjerner. Les: Som vi syntes synd på Frank Lampard De Bruyne sto selv for forhandlingene sammen med senior, advokaten og to medlemmer av byrået RocNation.

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

Atlético Madrid casher inn på sin dyreste noensinne

For et par år siden tok Atlético Madrid innersvingen på alle og brukte mer penger enn de noen gang hadde brukt på en spiller, ca 130 millioner euro. Da prisen på den nå 21 år gamle spissen Joao Felix passerte 100 millioner euro, regnet klubber med dypere lommer den evige treer ville falle fra. I begynnelsen tenkte de fleste at Joao Felix kjøpet best kunne beskrives med den berømte katta i sekken, men ikke nå lenger. – Spissen leverer og blir bare bedre og bedre. Spansk presse trekker allerede sammenligninger til de aller største.

De største Europeiske fotball-ligaene

Selv om det finnes nærmere 40 ligaer i Europa, er det «the big five» de aller fleste følger med på når de følger fotball i Europa. Det er i disse ligaene de store personlighetene spiller og det er uten tvil her de beste oddsene og sponsorpengene ligger. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på de fem mest populære ligaene i Europa. Premier League Med fans fra hele verden er det lite overraskende at Britiske Premier League er den fremste fotball-ligaen i Europa.

Luis Suárez lover å ikke bite noen hvis de tar han tilbake

Det er bare en spiller som Liverpool har fått solgt dyrere enn Luis Suárez, det var Philippe Coutinho som også ble solgt til Barcelona. (Du ser liste nederst i artikkelen) – Det kan godt tenkes topplisten over de dyreste salgene i Liverpool sin historie ville sett annerledes ut hvis ikke det var for Suárez sin berømte biteepisode. Etter han ble brent i Barcelona og «mistet» samspillet med sin gode venn Lionell Messi har faktisk mot alle eksperter sine forventninger Luis Suarez bevist han fortsatt er i verdenstoppen.

Real Madrid taper 150 millioner på fire dager

Hvis du fortsatt lurer på hvordan en klubb som Real Madrid kan tilby de høyeste lønningene og tiltrekke seg de beste spillerne i verden – i et normalår, hør hva klubben gikk glipp av på to kampdager. Det er spanske Marca som har regnet seg frem til inntektstapet hovedstadsklubben må ta i to av sesongens største hjemmekamper. Først mot Champions League-rivalen Liverpool på tirsdag, så El Clasico på lørdag. Les: Vinner United, taper Tottenham Harry Kane 1⃣1⃣ of our players have already scored in #ElClásico! Watch the GOALS!

Bild: Det står mellom Premier League og La Liga for Boateng

Denne uken kom bekreftelsen fra Bayern München om at Boateng-kapitlet blir ferdig skrevet til sommeren. 32-åringen skal ut av den «trygge tilværelsen» han har hatt de siste ti årene, og skal utnytte posisjonen som free agent til å sikre seg noen saftige lønnsbetingelser de siste årene av karrieren. Bare noen måneder før Boateng gir fra seg Bayern-drakten til materialforvalteren, er det fortsatt uvisst om neste stoppested.

Sky Sports: Atletico Madrid styrer inn mot benken til Tottenham

25-åringen Harry Winks tok sine første spark i Tottenham-drakt da han begynte på barneskolen. Styreleder Daniel Levy liker sine homegrown players og vil aller helst skryte av å ha Winks i troppen også neste sesong. Utfordringen blir når manageren ikke helt deler den samme fascinasjonen for Spurs-produktet når det nærmer seg kampdag. Med bare 10 Premier League-kamper på banen, har Winks ikke kommet gjennom nåløyet hos Gareth Southgate. Veid for lett hos Spurs, veid for lett hos de Tre Løvene.

Valencia gikk av banen – hevder Diakhaby ble utsatt for rasisme

Cádiz slo Valencia 2-1 i La Liga søndag, men kampen vil bli husket for at Valencia-spillerne i første omgang gikk av banen i protest mot rasisme.
Les mer om:

Nederlandsk stjerne kan presse Martin Braithwaite ut av Camp Nou

Den danske «nødspissen» Martin Braithwaite sine dager på Camp Nou er talte, han får nyte de 10 siste rundene av La Liga med Barcelona for etter alle solemerket er det slutt når overgangsvinduet åpner i sommer. Årsaken er manager Ronald Koeman favoritt Memphis Depay. Sport skriver i dagens utgave at det er slutt nesten uansett hva som skjer, men i hvert fall hvis den tidligere nederlanske landslagssjefen Ronald Koeman får hentet en favoritt fra landslagstiden Memphis Depay. – Alt ligger til rette for en overgang, Depay sin avtale med Lyon tikker mot slutten.

Real Madrid har erstatteren til Zidane klar

Før jul gikk det knapt en uke uten at spansk media hevdet Real Madrid-ledelsen var centimenter fra å ta fra franskmannen nøkkelkortet. I begynnelsen av april er det ikke tvil om at Zinedine Zidane har reddet seg for sesongen. Dette betyr likevel ikke at det er en selvfølge at de to partene fortsetter fotballekteskapet etter sommeren. For det handler om å bygge opp et nytt Real Madrid. Da Cristiano Ronaldo forlot San Bernabeu, markerte dette også en skifte. Real var ikke lenger så dominerende i Champions League.

Ser mørkt ut for Coutinho

Det er noe trist med hele Philippe Coutinho-historien. Fallet fra Premier League-toppen har vært laaaang og voldsom. Denne sesongen skulle alt løsne. Koeman hadde gitt brasilianeren en rolle i Barca-laget, og klatreturen tilbake til toppen for Coutinho var i gang. Så smalt det til med en ny kneskade i desember. Les: Dortmund forlenger med ringrev 29. desember var den siste forestillingen for Barcelona. Da ble Coutinho hjulpet av banen i 1-1 kampen mot Eibar. Barcelona og Koeman var skikkelig ute å kjøre, men har siden reist seg i La Liga.

Goal: Arsenal har alternativet klart hvis Ødegaard glipper

Ian Wright mener Martin Ødegaard er The One for Arsenal. Etter å ha sett hvilken påvirkning nordmannen har på hele laget, er nok Mikel Arteta av samme oppfatning. Men dessverre står London-klubben sjanseløse hvis Zidane og gjengen trykker på retur-nå-knappen til sommeren. Derfor er det ikke overaskende at Arsenal jobber med en Plan B der Ødegaard verken kan kjøpes for en halv milliard eller leies for kommende sesong.

Real Madrid dumper Eden Hazard!

Real Madrid tok frem det store sjekkheftet og sikret seg Mr Chelsea Eden Hazard for 115 millioner euro, en pris som av eksperter sommeren 2019 ble sett på som billig. – Konservative Transfermarkt hadde en verdivurdering på 150 millioner euro på det tidspunktet. Eden Hazard sin drømmeovergang ble til et fullstendig mareritt, det har vært en rekke skader, dårlig kommunikasjon med ledelsen i Real Madrid og medspillere og generelt elendig form. – Selv om leveransen på banen er dårlig er lønna fortsatt imponerende, den belgiske stjernen drar inn 13 millioner euro i året.

Vil skrape sammen 1,8 milliarder for Haaland

Summene det snakkes om begynner å bli heftige for Borussia Dortmund sin norske gullkalv Erling Braut Haaland. – For hver gang 20 åringen setter i gang et mål raid i Bundesliga eller Champions League øker prisen. RAC1-journalisten Gerard Romero kan fortelle at Barcelona har planer om å kjøpe Haaland til tross for stram økonomi. Man kan lure på hvordan det er mulig. – Vel planen er å selge både Antoine Griezmann og Philippe Coutinho. Det er noen utfordringer med planen foruten å skaffe pengene. Det er en haug med andre klubber med dype lommer som ønsker seg den norske spissen.

Spansk media: Manchester United har blinket ut Pogba-erstatter til 800 millioner kroner

Denne sesongen har Gary Neville og gjengen på Sky Sport-galleriet til tider skreket etter forsterkninger i midtforsvaret og helt på topp. Manchester Uniteds plassering på en 2. plass, 8 poeng over West Ham på 5., taler om at Solskjær klarer seg bra med den eksisterende troppen, men United samler som kjent ikke på andreplasser. Derfor blir sommerens overgangsmarked ekstremt spennende. Forrige sommer og høst opplevde vi et United som hadde bestemt seg for Jadon Sancho, fikk ikke viljen sin – og endte opp med noen i siste-liten-overganger.

Vil fiske ut enda en Manchester United spiller, har allerede Marcos Rojo

I 2020 sendte Manchester United Marcos Rojo som hadde vært en del av klubben i seks år på utlån til Estudiantes i Argentina, tidligere i år gikk veien videre på en permanent avtale til Boca Juniors. – Nå vil den argentinske storklubben hente enda en! Denne gangen dreier det seg om Manchester United sin tredjekeeper Sergio Romero, en meget solid keeper som i de ville være førstevalget i de aller fleste klubber.

Philippe Coutinho sjekkes ut av Qatars beste leger

Philippe Coutinho er i Qatar for medisinsk kontroll i forbindelse med meniskskaden han har og for å få hjelpt til å komme tilbake i aksjon i neste måned. Den brasilianske superstjernen er ferdig operert og var forventet å være ute av spill i tre måneder. – Ser vi på kalenderen skulle vi se på en oppstart i begynnelsen av april. Når det er sagt, er det lite sannsynlig at vi ser 28-åringen tilbake på banen før slutten av april.

Luis Suarez sender en oppløftende melding til Solskjær og United-supporterne

Da Amad Diallo ble hentet til Manchester i januar ble han umiddelbart satt i arbeid. Først noen oppvarmingskamper på U23, så inn til førstelagskamper og for sin første scoring. 19-åringen Pellistri har fulgt en annen rute, utenfor den gedigne kameralinsen som til enhver tid rettes mot Uniteds kamper. Men heldigvis har vi Luis Suarez som sender oss en rapport. Solskjær har hele tiden sett at Pellistri trengte mer kamptrening før han blir kastet inn på førstelaget, og ble sendt på utleie til Alaves og La Liga. Og kamptrening har det blitt på urugayaneren.

Det er bare å kaste hatten i støvet for Luis Suarez sin vanvittige målteft

Vi kommer aldri til å skjønne hva som foregikk i hodet på sjefene i Barcelona da de i fjor sommer lot Luis Suarez som har scoret 198 mål for klubben gå til Altetico Madrid som om han var en flopp. – Vel Atletico Madrid leder La Liga mye takket være en av tidens største målmaskiner. Luis Suarez scoret sitt 500. karrieremål da Atletico Madrid slo Alaves 1-0 på søndag! Målet kom i tillegg på hodet, han headet inn i mål etter et innlegg fra Kieran Trippier som for øvrig er ønsket av det som finnes av engelske klubber.

Perfekt timing for Zidane

Kvartfinale i Champions League, «Bare» seks poeng bak Atletico Madrid på toppen i La Liga. Ikke mange hadde trodd at Zidane skulle klare å komme seg helskinnet gjennom denne sesongen. Etter en horribel start har Zidane reddet seg selv, sin legacy og klubben fra en totalt ydmykelse. Det er derfor ikke overraskende om Zidane fortsetter som manager hos Real neste sesong. Ifølge franske Telefoot er det allerede bestemt hos Los Blancos at Zidane fortsetter som el jefe.

Barcelona med storseier i toppkamp

Vingbacken Sergiño Dest viste scoringsform for Barcelona da de maltrakterte Real Sociedad i La Liga søndag kveld. Amerikaneren som kom fra Ajax før sesongen la på til 2-0 og 3-0 etter Griezmann hadde sendt katalanerne i ledelsen i slutten av første omgang. Utover i andre omgang rant målene inn.

Strafferedning redda Atletico

Atleticos keeper Jan Oblak redda ein straffe fire minutt før full tid, og serieleiaren kunne bokføre 1-0 over nedrykkstrua Alavés i La Liga. Luis Suarez scora vinnarmålet etter 56 minutt. Atletico har dermed seks poeng ned til nummer to, Real Madrid. Barcelona er sju poeng bak, men skal møte Sociedad seinare i kveld.