Nyheter om La Liga


Mallorca har ansatt ny manager

Det foregår en stol lek mellom klubber som har rykket ned fra La Liga. RCD Mallorca havnet nest sist denne sesongen, men likevel beholdt de sin manager Vicente Moreno. – Han sa fra seg jobben etter han ble tilbud stillingen som manager for Espanyoul som havnet aller sist.

Tapte Joao Felix racet i fjor, har bedre startposisjon i år

På samme måte som Jadon Sancho er det store navnet sammen med Lautaro Martinez i år ble det brukt mye tid på å spekulere omkring Joao Felix overgang i fjor. – Den nå 20 år gamle Benfica spilleren var linket til en rekke klubber, han endte opp med å velge med «hjertet» og havnet i La Liga klubben Atletico Madrid. Manchester City manager Pep Guardiola er en stor beundrer av Felix og skal ifølge The Athletic sette inn et ekstra gir i sommer for å sikre seg supertalentet.

Smekker en 3 milliarder kroner utkjøpsklausul på nykjøpt spissvidunder

Man trenger ikke være en fotballekspert med flere år bak seg i kommentatorstolen hos TV 2 for så skjønne at Barcelona har tenkt å beholde Sao Paulo spissvidunder Gustavo Maia lenge. I dag har klubben annonsert overgangen og en utkjøpsklausul som beviser at de har lært av Neymar fadesen.

Kan gå mot en sjokk overgang for James Rodriguez

James Rodriguez ser ut til å ikke ha en fremtid i Real Madrid og har blitt koblet til de fleste toppklubbene rundt om i Europa. De siste sesongene har James Rodríguez vært mye ut å inn av Real Madrid, forrige sesong fikk han bare åtte kamper i La Liga, og før det var han på et sesonglangt lån i den tyske storklubben Bayern München.

Får napp på Samuel Umtiti tilbud etter Chris Smaling retur

Ting henger sammen også i fotballen, Barcelona har hatt problemer med å få midtstopper Samuel Umtiti tilstrekkelig motivert til å gjøre jobben på Camp Nou, dessuten har han ikke akkurat et nær og personlig forhold til manager Quique Setién. Med ikke alt noe mye positiv presse har Barcelona hatt problemer med å få napp hos noen som er interessert i å betale hans imponerende lønning.

Bekreftet: Nekter å gi seg – tilbake som manager i La Liga

Pablo Manchin var egentlig på vei til Quingdao Huanghai og den Kinesiske Superligaen, men så kom tilbudet om å ta nok en runde i La Liga. Det er riktignok bare en ettårs-kontrakt, men likevel. Manchin har hatt litt av en berg-og-dalbane karriere som manager. Han ble berømt for bragden med å lede Girona i 2017 til deres første sesong i La Liga ever, ledet klubben til en imponerende førstesesong på riktig halvdel av tabellen, noe som fikk Sevilla på banen.
Les mer om:

Igang med sin sjette manager på litt over et år

Espanyol vil komme tilbake i La Liga under Vicente Moreno ledelse, kunngjør det nedrykkede laget. – Med alt kaoset som du finner i klubben er det ingen overraskelse de ikke klarte å beholde plassen i La Liga. Du kan selv tenke deg hvordan det er når du får en ny sjef «hver gang» noe negativt skjer. – Espanyol hyrer inn Vicente Moreno som ny manager, hans oppdrag er enkelt, dra klubben tilbake til La Liga eller få sparken. Les: Skandalegolfer John Daly tilbake på banen sammen med Junior Moreno har erfaring fra å rykke ned, han ledet Real Mallorca ned i Segunda.

Iker Casillas legger opp

Den spanske keeperen har vunnet EM, VM, mesterligaen og La Liga. De siste årene har han spilt for Porto, der han har to seriemesterskap. Nå er karrieren over. Han fikk hjerteinfarkt på trening i mai 2019, og har ikke vært på banen siden.
Les mer om:

Keeperlegende Iker Casillas takker for seg

Det er en ekte legende som nå avslutter en mildt sagt imponerende karriere. Real Madrid keeper Iker Casillas har gjennom 20 sesonger spilt hele 177 kamper i Champions League. «Inviterer til ekstraomganger» Den 39 år gamle keeperen melder at nå er det slutt, ihvertfall på toppnivå, dog skal det sies at Inter Miami eier David Beckham gjør sitt for å friste Casillas som han har beundret (og fryktet som aktiv) i flere tiår.

Resultatet av Barcelona raidet ble som fryktet

Leganes har funnet erstatningen for Javier Aguirre, som de sa farvel til etter klubben rykket ned til Segunda. Barcelona nødspiss Martin Braithwaites tidligere klubb Leganes skiltes med hovedtrener Javier Aguirre i juli etter å ha rykket fra La Liga. – Klubben kunne ha god nytte av sin danske spiss, mange medier mener det var feil av La Liga å godkjenne Barcelonas raid uten å la dem hente en erstatter selv. Les: Alexis Sanchez avtale i boks Det kostet Aguirre jobben og Leganes plassen i La Liga. – Nå er erstatter på plass Josep Lluis Marti, holdt sist roret til Girona.

Serie A oppstarten er berammet til denne datoen

Serie A-lagene får 48 dagers hvile fra serieslutten søndag til seriestarten for 2020/21-sesongen. Den italienske fotballigaen sier, i en uttalelse mandag kveld, at  Football-Italia . Serien skal starte 19. september og avsluttes 23. mai. I mellomtiden skal både Atalanta og Juventus spille mesterligasluttspillet, mens Inter skal møte Getafe i Europa League, mens Roma møter Sevilla. Les: Antonio Conte er langt fra fornøyd Om noen av klubbene tar seg til en finale, så betyr det bare at de klubbene kun får en uker med ferie, før en ny sesong starter opp.

Forlenger etter nok en god La Liga sesong

Alt er relativt, det som ville vært en krisesesong for storklubbene i La Liga er fantastisk for den lille spanske klubben Eibar, de er så fornøyde med sin 14.plass at de har forlenget kontrakten med manager Jose Luis Mendilibar. Mendilibar vil dermed fortsette i klubben i minst ett år, da kontrakten er gyldig for hele neste sesong. Les: Leeds tvinger frem hektisk møtevirksomhet hos Manchester United Mendilibar 2⃣0⃣2⃣1⃣ pic.twitter.com/NSV1Xb9auf — SD Eibar (@SDEibarEN) July 31, 2020 59 år gamle Mendilibar har vært hovedtrener for Eibar siden 2015 og har i alle sesonger klart å

Rimelig sikker du snart vet hvem AZ Alkmaar keeper Marco Bizot er

17 kamper uten baklengs i den øverste nederlandske serien har ifølge Mundo Deportivo vekket interessen til en rekke klubber i Spania. – Ofte tar det litt tid for keepere å få nødvendig erfaring til å ta det siste skrittet opp i toppen, det er det den 29 år gamle AZ Alkmaar keeperen Marco Bizot er i ferd med å gjøre. Som en av de beste keeperne i Nederland er han nå på vei til La Liga hvor lag som Valencia, Sevilla og Celta Vigo viser en «spesifikk interesse» for Bizot.

Pau Torres har spilt seg inn på radaren til Ole Gunnar Solskjær

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær benyttet anledningen sist han snakket med pressen til å takke lagets speidere for å ha levert prospekter helt utenom det vanlige. – Han sa at deres arbeid ville bidra sterkt til suksessen fremover. En som ble «oppdaget» er Villarreals forsvarsspiller Pau Torres. – Da 23 åringen kom tilbake fra utlån hos Malaga etablerte han seg raskt på førstelaget til Javier Calleja.

Manchester United planlegger tredobbelt kupp

Etter en imponerende snuoperasjon i vår landet Manchester United på tredjeplass i Premier Laegue, søndagens 2 -0 seier over Leicester var det som utgjorde den store forskjellen, både selvtillit og økonomi fikk et boost. Nå vil manager Ole Gunnar Solskjær styrke troppen ytterligere, og nei vi snakker ikke om Jadon Sancho, men tre spillere som det er mulig å gjøre en meget god deal på, nærmest et tredobbelt kupp. Les: Angel Gomes i sluttforhandlinger med ny klubb Foot Mercato melder at Manchester United er i ferd med å kapre Napolis mål Gabriel Magalhaes for 30 millioner euro.

Barcelona-spiller nekter å møte opp til Champions League

Dette er egentlig en trist sak. Brasilianske Arthur har vært en del av troppen til Barcelona siden 2018 og har gjort jobben for klubben i 72 kamper. Så ble det bestemt at veien går videre til Juventus etter denne sesongen, kontrakt signert, albuer klakket og alt skulle være klappet og klart for neste kapittel. Så ender det hele med at Barcelona kjører en sak mot 23-åringen, noen uker før han forlater Camp Nou for godt. La Liga er unnaspilt og sesongens siste kraftanstrengelse for Barcelona er Champions League i august.

Det tok nesten et år før tidligere Watford manager Javi Gracia landet ny toppjobb

Valencia har nettopp annonsert sin nye manager, og valget har falt på 50 år gamle Javi Gracia, som ble sparket av Premier League-klubben Watford i september. – Watford var den første store klubben han ledet og den første i England. Nå trenger han ikke å gå arbeidsledig lenger, Javi har skrevet under en avtale for de neste tre årene med La Liga klubben Valencia.

Bekreftet: Villarreal har ansatt Unai Emery

Tidligere Arsenal, Paris Saint-Germain manageren Unai Emery er ansatt som ny manager La Liga-klubben Villarreal. Villarreal bekreftet Unai Emery ansettelsen for litt siden. Les: BBC: «Først Jandon Sancho og så to til» Welcome @UnaiEmery_! https://t.co/IkLXttcwVa pic.twitter.com/tUui5ChDCP — Villarreal CF English (@Eng_Villarreal) July 23, 2020 Den tidligere Arsenal-manageren har avtale med Villarreal frem til 2023.

Barcelona nær genial manager som virkelig kan kunsten å slappe av

Den tidligere landslagssjefen for Frankrike Laurent Blanc blir sett på som en det er umulig å lande en avtale med. Siden han forlot den Paris Saint-germain i 2016 han en rekke klubber forsøk å hente han over, inkludert Sevilla og Galatasaray, men Blanc ønsket å slappe av og hvile på sine laurbær. Til og med da Arsenal var i prosess med å finne en ny manager og landet på Unai Emery var Le Président hyperaktuell, men han var bare sånn passe interessert.

Nordmann med i uefa-kåring

Martin Ødegaard var med i listene når UEFA-presenterte La Liga-ellever av spillere som fikk gjennombrudd denne sesongen. Den norske landslagsspilleren har hatt en imponerende sesong på utlån hos Real Sociedad, hvor han hajp klubben med å kvalifisere seg til Europa League kommende sesong. På denne listen figurere han blant sammen med Barclonas stortalent Anus Fati (17), samt en rekke andre spillere med gjennombrudd inneværende sesong.

Ronaldo historisk i Juventus-seier

Med to scoringer i 2-1 seieren over Lazio sørget Cristiano Ronaldo både for at Juventus har god kontroll på serietittelen og han skrev seg inn i historiebøkene nok en gang. Det var portugiserens 50. og 51. mål for Juventus i Serie A, og ingen har nådd 50. mål i den italienske toppdivisjonen raskere enn storscoreren. 35-åringen klarte bragden på 61 kamper. Ronaldo ble og historisk som den eneste spilleren med 50 scoringer i Premier League, La Liga og Serie A.

Korona skaper opp- og nedrykkskrøll

Kampen i spansk Segunda Division mellom La Coruna og Fuenlabrada er utsett fordi fleire av Fuenlabradas spelarar er smitta av Covid-19-viruset. Det er siste serierunde, og kampen er viktig for begge lag. Fuenlabrada kjempar om den siste playoff-plassen om opprykk til La Liga, og La Coruna må vinne for å ikkje rykke ned. Det er ikkje fastsett ny dato for kampen. Cadiz og Huesca er klare for opprykk til La Liga, medan Extremadura og Santander rykkjer ned.
Les mer om:

Bekreftet: Xavi henter tidligere Premier League-stjerne

Litt vel hemmelighetsfull, men vi syntes tittelen ble fengende. Her er kortversjonen: Tidligere Arsenal-stjerne Santi Cazorla hentes inn av en gammel kjenning i spansk fotball. Cazorla er ingen hvem som helst selv om han velger å svinge utenom europeisk toppfotball de kommende årene. 35-åringen forlater Villareal etter en sesong med imponerende 15 scoringer og 11 assists på 40 kamper.

Unai Emery drar til «den gule ubåt»

Andre-Frank Zambo Anguissas første mål i Villarreals 4-0-seier over Eibar på søndag etterlot et tydelig bilde på Estadio de la Ceramica. Etter at ballen suste inn i nettet, gikk Villarreal- spillerne over for å feire med sin manager, Javi Calleja. Etter en så imponerende sesong med ansvar for Yellow Submarine (den gule ubåt) , der han har ledet dem til Europa League , melder Marca at Calleja ser ut til å forlate klubben i sommer til tross for at han har avtale ut neste sesong.

Santi Cazorla er ferdig med Villareal

Etter flere år med skader og elendighet hos Arsenal returnerte spanjolen til gamleklubben Villareal for å få orden på karrieren sin. Trekket var riktig, og storspill i La Liga førte til en gledelig retur til det spanske landslaget for den 34-årige playmakeren. Nå meldes det om at Villareal og Cazorla avslutter arbeidsforholdet. På lørdag offentliggjorde Villareal nyheten om at 34-åringen forlater klubben etter sesongens siste hjemmekamp mot Eibar.