Nyheter om La Liga


«Jeg har vært trener i Sevilla, PSG og Arsenal og jeg har aldri sett en midtstopper som Pau Torres»

Overøser Pau Torres med skryt! Unai Emery som nå er manager for Villarreal, en jobb han fikk i sommer bare noen dager etter han fikk sparken fra Arsenal vet han sitter på gull, samtidig som klubben han nå leder er for liten til å holde på spillere med alvorlige ambisjoner og evner. Hans tidligere arbeidsgiver er ute etter stopperen Pau Torres, en spiller som har imponert stort denne sesongen. Forholdet mellom Arsenal og Unai Emery skal være fattet, så den relasjonen som er det vil ikke være noen fordel for sjefene på Emirates når kappløpet starter.

Bekrefter at Barcelona nektet den misfornøyde brasilianeren exit i januar

Ser vi bort fra Lionel Messi, har det vært mest fokus hos Barcelona på hvem som skal dyttes ut i tillegg til Suarez, Vidal og gjengen som måtte gå i sommer. På søndag kunne Koeman bekrefte at han var i ferd med å miste én han faktisk ikke hadde tenkt å slippe. For noen dager siden kom ryktet om at Arsenal har bestemt seg for å la islendingen Runar Alex Runarsson slippe rollen som første-backup for Bernd Leno.

Zidane gir Hazard det motsatte av «The Bale-treatment»

På torsdag var Eden Hazard tilbake fra start for Real Madrid. Da Real Madrid-supporterne var vitne til at Athletic sendte dem med 2-1 ut av semifinalen i Supercopa, var det lett å peke på en syndebukk til godt over milliarden. Dere kjenner historien til Eden Hazard. Den største i Premier League, så og si usynlig i La Liga.

Sky Sports: Arsenal jobber med nødløsning fra Barcelona

Mikel Arteta vet at klubben ikke vinner i det lange løp uten en av verdens beste keepere.

Phil Foden bestemte seg for at United ikke skulle bli ensomme på toppen

Overskriften ble inspirert av situasjonen i Serie A, der Milano-klubben okkuperer topp-to plassene, i La liga er det hovedstaden Madrid som hersker. På balløya gikk United til topps, mens City tok et solid trepoengs sprang, ett poeng (med én kamp færre spilt) bak andreplasserte Liverpool. I teorien betyr dette at byen Manchester ruler på balløy. På tirsdag var det Brighton som skulle ødelegge planen til Guardiola om å plassere seg á poeng med Leicester og Everton.

Lyon sender Moussa Dembélé på utlån og sikrer seg erstatter fra toppen av Premier League

Beklager den dramatiske vendingen i tittelen, men vi syntes «trekantdramaet» har et visst underholdningsnivå. Det er ikke hver dag vi inkluderer toppklubber fra tre ligaer i samme historie. Så til saken: På onsdag kom bekreftelsen på at United-målet fra i sommer, Moussa Dembélé, leies ut fra Ligue 1s beste klubb. Mottaker er Diego Simeone som mistet/sendte ut Diego Costa rundt nyttår. Les: Jaktet av Manchester United i sommer – endte opp hos Atletico Madrid Atletico Madrid troner øverst i La Liga og trenger én som har bevist at han finner mål uansett hvilken klubb han spiller for.

Jaktet av Manchester United i sommer – endte opp hos Atletico Madrid

Moussa Dembélé startet det hele på balløya hos Fulham. Celtic skjønte at det var noe helt spesielt med senterforwarden og hentet ham over grensen i 2016. 51 scoringer på 94 kamper hadde Dembélé vokst seg ut av Scottish Premiership. 45 scoringer på 108 kamper hos topplaget Lyon taler om at 24-åringen har fortsatt utviklingen. Dette har fått flere Premier League-klubber til å kretse rundt franskmannen, som er mindre kjent enn sin navnebror hos Barcelona, men har levert varene for alle sine arbeidsgivere.

Gamleklubben til Dan Eggen har fått nok

Vi har passert 20-års markeringen for dagen den tidligere norske landslagsspilleren gikk ut på banen i Alaves-drakt, men husker fortsatt at det virket stort på den tiden å ha «vår mann» i magiske La Liga. Hos Alaves anno 2021 er det alt annet enn harmoni. Bare tre poeng unna nedrykksgjørma ble manager Pablo Machin på tirsdag bedt om å putte personlige eiendeler i en pakkeske og forlate Mendizorrotza Stadium.
Les mer om:

Messi har skrudd på lyset

Alle piler peker ikke nedover for Barcelona. Når Lionel Messi har startet kalenderåret med et smell, må det jo gå mot lysere tider for gjengen fra Camp Nou. Mens vi venter på presidentvalget hos Barca, der vinneren skal redde stumpene til en av verdens største klubber og styre inn på en sikker vei mot glory, har Messi skrudd på lyset på banen. Les: Erling Haaland er spilleren som avgjør Premier League for United På lørdag ble det to scoringer mot Granada i La Liga, noe som sendte argentineren opp i fire scoringer før vi rakk å si 10. januar.

Nok en Real Madrid-spiller på vei til verdens tøffeste liga

Det er ikke noe lenger noe uvanlig at Real Madrid-spillere trekker til Premier League og verdens tøffeste liga. Etter at virus nr. 10 la sitt grep over verden, har de engelske toppklubbene vist at de står rustet til å seile gjennom stormen.

Takefusa Kubo trengte ikke flytte inn i sitt garderobeskap på Santiago Bernabéu

Kritikere har tråkket kraftig til ovenfor Real Madrid etter de i sommeren 2019 hentet japanske stortalentet Tekefusa Kubo fra FC Tokyo på en gratis overgang. Høyrevingen er ikke en del av manager Zinedine Zidane sine planer denne sesongen og nå sendes han ut på sitt tredje låneopphold. Frem til nyttår spilte han for Villarreal og imponerte manager Unai Emery såpass at de ønsket en overgang, før det var Kubo lånt ut Mallorca. 19 åringen begynner å bli lei av låneopphold og ønsker seg en klubb som tenker langsiktig.

Det mest hårete om Liverpool er uvirkelig og fantastisk

Ryktet høres helt uvirkelig ut, samtidig helt fantastisk. Når vi får tygd litt på det, virker den potensielle overgangen som en heidundranes løsning for spiller og klubb. Okay, nok tåkelegging. Sergio Ramos holder som kjent igjen på signaturen og skviser klubben i sitt hjerte til å forlate prinsippene sine for hvordan de skal behandle 30+ spillere.

Stolte Wigan Athletic skulle reddes i helgen, så kom det spanske mildværet

Wigan ble stiftet i 1932 og invitert inn i Football League i 1978. Den stolte klubben måtte ned i økonomisk knestående i sommer og ble satt under administrasjon. Staffen for å ikke ha hatt orden på økonomien førte til dumping fra Championship etter en straff på 12 minuspoeng. I helgen skulle en spansk redningsmann kjøpe klubben. Felipe Moreno eier fra før Segunda Division-klubben Leganes, klubben som ligger åtte poeng fra toppen og potensielt opprykk til La Liga. I helgen satt investoren i forhandlinger med Wigan om et kjøp av klubben.

Sparket og ansatte manager på samme dag

Det må ha vært en prosess som har pågått noen måneder hos Athletic Bilbao. På søndag var det over og ut for Gaizka Garitano som hadde ledet den baskiske klubben til niendeplass i La Liga. Senere på søndagen kom beskjeden om at det var enighet med 55-åringen Marcelino. Mandag kveld var det formelle på plass, og den tidligere Valencia -, Villareal-, og Sevilla-manageren skal inn og sikre at Athletic ikke ender nede på en intetsigende 11. plass som forrige sesong.

Vil ha Real Madrid kapteinen gratis

Real Madrid sine forhandlinger med sin kaptein Sergio Ramos går ikke spesielt bra, klubb og spiller er ikke enige om lønn. Sergio Ramos har vert lojal og viktig helt siden han kom til klubben sommeren 2005. Planen var å forhandle frem en ny avtale på slutten av 2020, men nå er vi allerede i 2021 og Sergio Ramos står fritt til å snakke med hvem han vil i og med at hans kontrakt går ut til sommeren.

Matchvinner

Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid for andre gang på fem dager da Alaves ble slått 2–1 i La Liga søndag. Med seieren tok Atletico tilbake tabelltoppen i La Liga fra Martin Ødegaard og Real Madrid. I tillegg har Suárez & co. to kamper mindre spilt enn byrivalen. Matchvinnermålet var Suárez' niende scoring i ligaen siden overgangen fra Barcelona i fjor sommer. 33-åringen deler dermed toppscorerlisten sammen med Villareals Gerard Moreno og Celta Vigos Iago Aspas.

Suárez matchvinner for serieleder Atletico – sliteseier for Barcelona

Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid for andre gang på fem dager da Alaves ble slått 2-1 i La Liga søndag. Barcelona kjempet seg til 1-0 mot Huesca.
Les mer om:

Hadde bestemt seg for å sparke Gaizka Garitano før dagens seier

Athletic Club manager fikk ganske nøyaktig to år i managerstolen før kan fikk sparken, tidligere i dag vant de 1 -0 over Elche og klatret med det opp til niendeplass i La Liga, en plassering som er helt ok, med tanke på klubbens budsjett. Ledelsen i klubben hadde bestemt seg allerede før kampen å gi sin manager sparken. Les: Jimmy Floyd Hasselbaink tilbake for å redde klubben der det hele startet Garitano ledet laget til åttendeplass i sin første halve sesong, mens han i forrige sesong førte dem til en 11.
Les mer om:

24 toppspillere som nå kan starte forhandlinger med andre klubber

Vinterens overgangsmarked er ikke ment for de helt store overgangene. Få klubber er villig til å slippe sine største stjerner midt i sesongen, men denne gangen kan mye skjer. 24 toppspillere går ut av nyttårsfeiringen med vissheten om at de har kontraktsuløp i sommer.

Tuttosport: Juventus har fått tilbudet

En av Arsenals mest kreative spillere (på en god dag) har gradvis blitt dyttet helt ut i glemselen hos London-klubben. Det ryktes om en tilbaketrekning til MLS eller asiatisk fotball, men skal vi tro Tuttosport, sikter Özil høyere enn dette. Mye høyere. Det har også vært snakk om interessen fra Tottenham og Fenerbahce, men nå kommer scenariet som virkelig må skape entusiasme i Özil-leiren. Selv om midtbanespilleren ikke har spilt siden han hadde en assist, 7.

Messi misser årets siste kamp

Ein ankelskade set Lionel Messi ut av laget som skal møte Eibar i La Liga tysdag, i årets siste kamp for Barcelona. Men skaden er ikkje verre enn at Messi er venta tilbake på treninga før helga, når Barcelona møter Huesca. Messi har spela 18 kampar og scora 10 mål for klubben denne sesongen, men han har mista to i desember. Sist helg scora han sitt mål nummer 644 for Barcelona, og slo dermed Pelés 643 for Santos.

Juks på italiensk språkeksamen stanset Juventus overgang

Da det ble klart at det Luis Suarez ikke lenger var ønsket av Barcelona var Juventus raske med å ta kontakt og prøve å hente han over. – 33 åringen var nærme en overgang til Torino i september, men for å komme innenfor «kvoten for nasjonale spillere i Serie A» måtte den uruguayanske superstjernen bli italiensk først. Der eneste hindret for å bytte statsborgerskap og dermed sikre en overgang til Juventus var en italiensk eksamen, årsaken til at det var mulig for Suarez er det faktum han er godt gift med en italiensk kone.

Mens andre sparer er Chelsea klar for å sette verdensrekord

Real Madrid har satt på alle de økonomiske bremsene som finnes, men sier de vurderer å løse litt på grepet etter en elendig start på sesongen. – Nå glir det vesentlig bedre og La Liga tittelen er definitivt innen rekkevidde. Faktisk går det bedre for Barcelona som virkelig var ute å kjøre en stund. Real Madrid har som vane å skaffe seg minst en Galácticos i løpet av en sesong, i sommer ble det ingen og den siste som faktisk kom (Eden Hazard) har til gode å levere.

Utestengt i ti uker

England-profilen Kieran Trippier er utelukket fra all fotball i ti uker etter brudd på FAs spillregler. Han er også bøtelagt med 825.000 kroner. Trippier må sone straffen selv om høyrebacken til daglig spiller for spanske Atlético Madrid i La Liga. FA opplyser at utestengelsen er verdensomspennende. Regelbruddene som Tripper er suspendert for, skjedde i juli i fjor, samme måned han forlot Tottenham til fordel for Atlético. 30-åringen har spilt 25 landskamper.

Messi forteller oss hvordan det egentlig står til

Presidentvalget i Barcelona (klubben) kommer til å avgjøre Messis fremtid, sies det. Og mens La Liga-giganten lar kandidatene drive valgkamp hvor de kaster inn navnene til Guardiola, Xavi, Neymar og Messi for å illustrere hva som er løsningen for O store Barcelona, jobber City og PSG med å stå klare for det som nesten skjedde i sommer. Det sies og skrives mye om Messis vei videre. Endelig tilbake blant topp-fem i La Liga og videre i Champions League, kan argentineren se at alt ikke går strakt til fotballhelvete for klubben i hans hjerte.