Nyheter om La Liga


Koeman sparket som Barcelona-trener

Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld. Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted. Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren. Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.
Les mer om:

Carlo Ancelotti gjør det eneste rette med Hazard

Zidane støttet Eden Hazard gjennom perioder med dårlig form, gjentatte skader og fraværende prestasjoner på kamparenaen. Real Madrid hadde investert godt over milliarden for å bygge opp angrepet rundt en av Premier Leagues største stjerner, og utdelte Hazard VIP-kortet. Noe av det første Carlo Ancelotti gjorde var å inndra dette. 382 minutter på banen, det er status for Hazard under Carlo Ancelottis ledelse. Tyve poeng på ni La Liga kamper viser likevel at Real klarer seg fint uten den belgiske fotballartisten på banen.

Ny smell for Barcelona

Radamel Falcao ble matchvinner da Rayo Vallecano påførte Barcelona en nytt tungt tap i spansk fotball onsdag. Kampen endte 1-0. Tapet var Barcelonas tredje på de fire siste kampene i La Liga. Mot Rayo Vallecano onsdag kom scoringen som til slutt skilte lagene etter en halvtimes spill i første omgang.

Bale og Hazard er allerede glemt, har funnet frem en røff angrepstrio

I sommer var tanken til manager Carlo Ancelotti at Gareth Bale og Eden Hazard sammen med Karim Benzema skulle være kjernen i Real Madrid sitt angrep denne sesongen, men skader og manglende form sammen med noen gledelige overraskelser gjør at verden ser helt annerledes ut. Real Madrid har ikke tapt en enste kamp med angrepstrioen Karim Benzema, Vinicius Junior og Rodrygo Goes. President Florentino Pérez får det akkurat slik han ønsker unge talenter som briljerer sammen med veteraner.

Memphis Depay har fått tilbake ryggsekken fra Old Trafford

Nederlenderen var angrepssjefen hos Lyon med 76 scoringer og 55 assists på 178 kamper. Nå er 29-åringen i ferd med å få skylda for at Lionel Messi fortsatt savnes. Se La Liga direkte på UnibetTV Forventninger er en rar greie, og har ofte liten kontakt med virkeligheten. Barcelona mistet verdens beste angrepsspiller i sommer, Memphis Depay ble løftet frem som erstatteren som skulle ta over teten på poengstatistikken.

Sørloth med første Sociedad-mål

Norsk scoring bidrog til at laget fra San Sebastián tok over tabelltopp i La Liga.
Les mer om:

Alexander Sørloth gjorde jobben

Samtidig med at José Mourinho fikk seg en fotballeksjon i kulda på Aspmyra Stadion, tok Alexander Sørloth og Real Sociedad turen til Østerrike i Europaligaen. Sturm Graz og Real Sociedad hadde en god gammeldags stillingskrig der begge parter så ut til å være ute etter den ene avgjørende scoringen for å vinne kampen. Målløst til pause, så ble vår mann i La Liga satt inn på banen etter en time. Les: Dennis Johnsen fortsetter å ta båten på jobb Sørloth gjorde det han er hentet inn for av Ødegaards tidligere klubb, og skapte en ny dynamikk for La Liga-klubben.

Vil betale av egen lomme første overgang mellom Real Madrid og Barcelona på 14 år

Det er ikke uten grunn det går veldig lang tid mellom hver gang en spiller drister seg til å gå mellom de to rivalene Real Madrid og Barcelona. – Det er svært upopulært hos fansen som ofte gjør mer enn å lage nidviser. Isco som har vært Real Madrid spiller i nesten ni år er ikke spesielt imponert over situasjonen i klubben om dagen og ønsker å tvinge igjennom en overgang til Barcelona så snart eller helst før hans kontrakt går ut på dato neste sommer.

Her er FFK-spillerens ukjente jobb

Olav Øby (27) spiller ikke bare fotball, han er også fotballkommentator. – En kul utfordring som også gir meg mye kunnskap, sier FFK-spilleren som fleiper om at drømmen om La Liga er nærmere i kommentatorbua enn på banen.
Les mer om:

Det er bare en klubb som er aktuell for Robert Lewandowski

Den polske superstjernen og målmaskin ekstraordinær Robert Lewandowski er et sikkert kort for Bayern München, så også i gårsdagens overkjøring av Leverkusen. – Det har alltid versert rykter om overgang til mer «sexy klubber» og i år enda mer enn før, men som vanlig ble han værende i den tyske storklubben. Manchester City var definitivt på ballen og når de ikke snakket om Tottenham goalgetter Harry Kane var det Robert Lewandowski.

Viktig Barcelona-seier

Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket. Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.
Les mer om:

Sørloth involvert i viktig seier

Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad. Det skjedde til tross for at baskene spilte hele andre omgang med én spiller mindre. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga. Sørloth har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb etter overgangen fra Leipzig, men innhoppet er likevel et steg framover etter skadefravær.
Les mer om:

Barcelona bekrefter supertalent Pedri har signert ny avtale

Barcelona kom med en gladmelding til klubbens supportere i dag. Barcelona har avtalt med supertalentet Pedri om en ny kontrakt frem til sommeren 2026. – Han er en av de unge som skal redde et Barcelona lag som ikke har råd til å holde på sine etablerte stjerner. 18 år gamle Pedri slo stort igjennom i La Liga forrige sesong og har nylig også blitt en den av det spanske A -landslaget.

Selger Hazard for å kjøpe Haaland

Real Madrid rullet ut den røde løperen da de for to år siden kjøpte spilleren som har vært synonymt med Chelsea i en årrekke, 30 år gamle Eden Hazard. – Siden da har det vært skader og varierende form, men aldri toppformen man så uke inn og uke ut i Premier League. En av Premier Leagues beste er en stor skuffelse i La Liga. – Real Madrid manager Carlo Ancelotti var egentlig allerede lei før han overtok tømmene i sommer og er ikke innstilt på vente på at den belgiske superstjernen skal begynne å virke.

Den tidligere Juventus-bossen kommer nok aldri over tabben med Erling Haaland

Beppe Marotta er nå sjef for Inter Milan, men ledet rivalen Juventus frem til 2018. Når italieneren tar en oppsummering på det han har angret på i tiden hos Juve, kommer Erling Haaland øverst på lista. -Jeg har har mange ting jeg angrer på, det siste var Halland som kunne ha kommet til Juventus for to-tre millioner euro, forteller Marotta ifølge Football-Italia.

Karim Benzema er månedens La Liga spiller

Real Madrid -spissen Karim Benzema er kåret til den beste spilleren i september i Spanias beste fotballiga, La Liga. Fordelt på tre kamper i september har han scoret seks mål.

Noen som vil ha en verdensmester?

Høydepunktet for stopperen Samuel Umtiti var helt klart da han kunne vandre opp og kysse VM trofeet etter seieren i finalen mot Kroatia (4 – 2) i 2018. Han hadde allerede vært en del av Barcelona et par år og han trodde på det tidspunktet alt bare ville bli bedre og bedre. Det som fulgte må sies å være en av de største nedturene i fotballhistorien. – Den meget godt betalte superstjernen var utsatt for konstante skadeproblemer som eksperter i Spania mente han var delvis skyld i selv. Forebyggende trening, sa de, ble ikke utført i henhold til råd fra det medisinske apparatet.

Barcelona skylder fortsatt bøtter med cash for gjennomførte spillerkjøp

Barcelona skylder fortsatt 115 millioner euro (1,15 milliarder kroner) i ubetalte overføringsgebyrer for signeringene til Miralem Pjanic, Frenkie de Jong, Sergino Dest og Philippe Coutinho. Barça har fortsatt en svært stram økonomi etter å ha kastet penger i alle retninger de siste årene.

Brentford har fått blod på tann – gjør klart bud på rundt 150 millioner

Da Arsenal-spillerne ble sendt i dusjen med 2-0 tap mot Brentford i sesongåpningen var det stor ståhei på balløya. «Alle» unnet nykommeren suksess. Når vi har passert oktobermerket har supporterne hos Premier League-klubbene innsett at Brentford akter å skape problemer for alle. Da David Moyes måtte innse at West Ham hadde gitt fra seg alle poengene til Brentford, hadde biene posisjonert seg på 7. plass på tabellen. Foran West Ham, foran Tottenham.

Lukaku er totalt misforstått

Når du ser Romelu Lukaku ute på banen bringer det assosisasjoner til den perfekte targetman. Send ballen inn til belgieren og han fotballkriger seg til resten. Lukaku selv kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen. Antonio Conte skjønte å utnytte reportoaret til 28-åringen da han revitaliserte karrieren til belgieren hos Inter Milan. Tilbake til engelsk fotball har det blitt 4 scoringer på 9 kamper.

Getafe sparket treneren

Getafe har kvittet seg med hovedtrener Michel (58) etter null seirer på de åtte første kampene. Mandag ble det klart at den tidligere Real Madrid-spilleren med flere landskamper for Spania var ferdig i klubben. Getafe har tatt kun ett poeng av 24 mulige i sesonginnledningen og ligger plassert på sisteplass i La Liga.
Les mer om:

Michel fikk sparken noen timer etter Paco Lopez

Det tynnes ut blant managere nederst på La Liga tabellen. Tidligere i dag sparket Levante sin manager Paco Lopez, de ligger akkurat under den røde streken på 18.plass med bare 4.poeng. – Getafe har det enda verre.

Mundo Deportivo: Cavani åpner for La Liga i januar

Vi digget da United og Cavani ble enige om forlengelse etter forrige sesong. 10 scoringer på 26 Premier League-kamper og 6 mål i Europaligaen skulle bare være begynnelsen. Så kom en lengre pause, «tap» av draktnummer 7 og en unødvendig skade i treningskamp mot Stoke i september. Selv om det var Cavani som selv høytidelig skal ha overlevert draktnummeret til CR7, betyr ikke det at han er villig til å gi fra seg all spilletid også. Mot Everton denne helgen var det første kamp fra start.