Nyheter om Løge


Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Heit debatt enda med strakspengar til nye skulestolar

Etter ein svært fredsæl årsmeldingsdebatt i kommunestyret, blei det andre bollar då Høgres Sverre Underbakke i går kveld ville ha med dei folkevalde på å løyva 500 000 kroner for å skaffa elevane betre stolar. – Må vera ombodsmenn også Stolane på Sand skule har versert som tema i lang tid og er blitt diskutert i både foreldreutval og samarbeidsutvalet, der Underbakke sit. – Eg veit ikkje om dette er rett måte å gjera det på, men av og til må me vera ombodsmenn og ikkje så formelle, sa Underbakke, som unders

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

For få lærarar: Kristin, Jorunn og Bjarte er mangelvare

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For få vel å utdanna seg til ein jobb som lærar for dei yngste elevane. Utdanningsinstitusjonane rapporterer óg om for lite søking til denne utdanninga. Dette gjer at mellom anna Vigrestad barneskule har slitt med å rekruttera kvalifiserte lærarar.- Grunnen til at utfordringa har vore større på Vigrestad, er at dette er ein rein skule for 1. til 4.

Nærbø G18 startet landsserien fredag kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sluttspillet i G18-landsserien startet i Drammenshallen fredag kveld. Sandefjord - Nærbø 29-27 (17-15)Drøyt fem minutter før full tid, var stillingen 25-24. To tominutter bidro til å gjøre sluttminiuttene vanskelige for Nærbø-laget som vant G16-landsserien for to år siden.

To Nærbø-lag på gulljakt på Østlandet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)At guttehåndballen på Nærbø har gullutfordrere i både G16- og G18-landsserien, er ikke overraskende, men veldig imponerende. Begge lagene kvalifiserte seg til sluttspillet med stil, og nå venter store utfordringer. Akkurat slik guttene vil ha det.G16 møter gullkandidat Nærbøs G16-lag skal til Stange utenfor Hamar, og prøve å bli det tredje Nærbø-laget som vinner G16-landsserien.

Slik gikk det da Klepp møtte Varhaug i serieåpningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp - Varhaug 1-2 (0-1)Mål: 0-1 Gabriel Håland (18), 1-1 Dardan Shabi (76), 1-2 Sondre Dvergsdal (str. 80)Serieåpningen på Klepp stadion ble som ventet jevn. Begge lagene skapte sjanser i først eomgang, der Varhaug alt i alt kanskje var bittelitt bedre enn vertene. Den eneste scoringen sørget Gabriel Håland for. Han så at ballen lå på 30 meter og at keeper var langt ute.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Samferdselsutvalet vil vurdera ekstratur

I ei ekstra orienteringssak til utvalet, fremja av KrF og Ap, fekk forslaget fleirtal mot stemmene til H og Frp. Skuleskyssen I vedtaket som nå går vidare til fylkestinget 30. april, heiter det blant anna at rutene og tidsplanen for skuleskyssen må vera kjent i god tid før søknadsfristen til skulane går ut 1.

Det blir femdagars skuleveke

Kommunestyrefleirtalet sa i kveld ja til å delegera avgjerda om femdagarsveka for alle skulane i Suldalt til levekårsutvalet. Der er det klart fleirtal for å innføra femdagarsveke for samtlege skular, og dermed er det klart at denne ordninga blir innført frå hausten av. Vedtaket blei fatta mot stemmene til Berit F. Haugsland, Endre Kvæstad, Øyvind Lovra Tveitane, Gerd Helen Bø og Albrigt Stokka, alle Sp og Jarle Haugsland og Svanhild Løge Skålheim frå KrF. Meir frå debatten i neste papiravis.
Les mer om:

Indrebø er ny listetopp for KrF

Det er for lengst kjent at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, og dermed har Krf måtta finna seg ny listetopp før haustens val. Nykommar på tredjeplass Og nå er det klart at Torbjørn Indrebø (f.1969) toppar lista. Han er busett på Suldalsosen og stod ved sist val på femteplass.

Himmel og helvete for postordrekonge

Investor Ivar Løge traff fantastisk på lakseaksjene sine i fjor. Men gevinstene druknet i kursfallet i forbruksbankene.
Les mer om:

Kva skjer med Tunet?

Arbeidet har stoppa opp på grunn av pengemangel, forklarar leiar i laget, Njål Eide. Bankpengar til oppussing I fjor haust fekk ungdomslaget 30 000 kroner av SR-Bank til oppussing, og tidlegare har dei òg fått 25 000 kroner frå Sparebanken Vest. Då var laget alt i gong med å rydda ut rot som hadde samla seg på Tunet gjennom åra. Ifølgje Njål Eide blei det lagt ned rundt 100 dugnadstimar på dette arbeidet. Ein fekk også sponsa eit nytt el-skap av Ryfylke Elektro. Lita givarglede Men å få Tunet skikkeleg oppussa ute og inne vil kosta fleire hundre tusen kroner.

Disse tre starter nytt eiendsomsmeglerfirma på årets første arbeidsdag

Etter samlet sett 20 års erfaring som eiendomsmeglere, vil Bjørn Rune Salte, Stian Løge og Aleksander Grødem stå på egne bein.
Les mer om:

Her er byassen som blei bonde, 
og som ikkje kunne tenkt seg eit anna liv.

- Alt saman er hobbyen min. Eg får gjera akkurat det eg har lyst til, seier Willy Finnbakk, bonde på Løge i Time.
Les mer om:

Stemte for eitt sentralkjøkken og fusjon av Suldal Elverk

Etter ein lang diskusjon om Framtidas omsorg, der det meste også i går kveld dreidde seg om valet mellom eitt eller to kjøkken, enda fleirtalet for å gå for rådmannens innstilling om vidare arbeid med oppretting av eitt sentralkjøkken på Sand. Fleirtalet ønskte eitt kjøkken Fleirtalet stemte for levekårets innstilling, med unntak av kjøkkenspørsmålet. Tone Mari Sand (SV) sitt forslag om å gå for rådmannens innstilling om sentralkjøkken på Sand fekk 13 stemmer.

Samrøystes i hurtigbåt-saka og om forskottering til Rødsliane

Fylkestinget gjekk i dag, tysdag, samrøystes inn for samferdselsutvalets fellesforslag både om hurtigbåten og forskottering til Rødsliane. Ikkje berre ordførarens oppgåve Under debatten før avrøystinga var det brei politisk semje om at punkt fem i hurtigbåtsaka, at fylkesordføraren på ny skal ta kontakt med Kommunal- og moderniseringsdepartementet om dei nye kostnadsnøklane som råkar Rogaland hardt, var viktig. Men dei folkevalde var også klare på at alle måtte jobba inn mot eigne stortingsgrupper for å påverka.

Fylkespolitikararen vil ha spleiselag for Rødsliane og hurtigbåtrutene ut på høyring

Per Kåre Foss (KrF) sette fram eit fellesforslag, på vegner av Ap, H, Sp, SV, V og KrF, som vart samrøystes vedtatt. I det vedtatt forslaget er fylkestinget positive til å bidra til ei forskottering og ber fylkesrådmannen, i lag med Suldal kommune, gå i forhandlingar med Statens vegvesen om å få ein mogleg forskotteringsavtale. Meir press på fylket Ordførar Gerd Helen Bø informerte formannskapet om vedtaket. Medlem i ut- valet, Svanhild Løge Skålheim (KrF), for- talde at eit samla utval var overgidde over fylkesrådmannens forslag.

Suldal KrF med sterk støtte til Hareide

Det store fleirtalet av dei femten KrF-medlemmane som i går møtte til partilagets ekstraordinære årsmøte i går kveld, støttar partileiar Knut Arild Hareides ønske om å samarbeide med venstresida i norsk politikk. Har ikkje fått kred Det fortel partiets listetopp og kommunestyrerepresentant, Svanhild Løge Skålheim, som også sjølv støttar partileiaren sin. – Dette er inga enkel sak. Men me har vore skadeavgrensar overfor Høgre og Frp, meir enn pådrivar for eigen politikk. Me har bidratt til å gjera høgrepolitikk meir spiseleg, men har ikkje fått kred eller fleire veljarar av det.

Ut av suldalspolitikken, prioriterer fylket

Endå ein profilert suldalspolitikar varslar at ho ikkje er aktuell som listetopp ved neste års val. Svanhild Løge Skålheim (KrF) vel å bruka sitt politiske engasjement på fylket. 6.plass hjå Rogaland KrF Sandbuen har fått tillit frå Rogaland Krf og er nominert til ein sjetteplass på Rogaland KrF si liste til neste års fylkestingsval.
Les mer om:

Ei ferje på deling i nord

Det er duka for nye ferjeruter i Ryfylke-bassenget frå 2021, og kampen om anløpa og det beste tilbodet har vore noko av eit sjøslag. Sist saka var til behandling hjå fylkespolitikarane blei den utsett, men i går vedtok fylkestinget framtidas opplegg. Utan at det gir nordre del av sambandet, som er Hebnes, Jelsa, Foldøy og Nedstrand, heilt klare svar på framtidas ferje-tilbod. Desse fire stoppestadane blir frå 2021 droppa frå Finnøysambandet, som skal trafikkerast av to ferjer, og som vil få eit betre tilbod enn dagens.
Les mer om:

Suldal Bad på budsjett-smell

Suldals nye badestorstove blei av eit splitta kommunestyre vedtatt med ei totalramme på 130 millionar.

Presenterte flyperle etter 30 år med restaurering

I 1988 reiste Gunnulv Løge til Danmark for å se på en dansk Catalina flybåt, som lå å rustet på tomten til en bonde. Nå er forvandlingen komplett.
Les mer om:

Helge (50) sykler Lysebotn-Bryne for 24. gang

Kun tre ganger har Helge Løge (50) stått over styrkeprøven som går 1000 meter rett opp. Kun to personer har syklet rittet flere ganger.
Les mer om: