Nyheter om Lånerente


Disse bankene gir deg best lånerente nå

Selv om renten er på vei oppover, viser Dine Pengers renteoversikt i juni at det fortsatt er gode muligheter for å sikre seg en boliglånsrente på under 3 prosent.

La bankene konkurrere om din lånesøknad

Å søke lån gjennom en låneformidlingstjeneste kan gi fordeler som lavere lånerente og bedre vilkår, og er en effektiv måte å sammenligne lånetilbud på. 
Les mer om:

Disse bankene gir deg best lånerente akkurat nå

Norges Bank har begynt å heve styringsrenten, og det påvirker også lånerenten til norske boligeiere. Da er det ekstra smart å følge med på hvilke banker som gir deg de beste lånebetingelsene.

Lønnsfest i «folkebanken»: De 15 øverste sjefene tjente til sammen 56 millioner kroner i 2017

Toppene i Sparebanken Nord-Norge får høy lønn, lavere lånerente, gunstig spareordning, gratisaksjer og i tillegg en ekstraordinær erstatning for mulig tapt førtidspensjon. Likevel mener bankens styreleder at det er banksjefene som har vært storsinnet.

Fylkesrådmannen innstiller på nei til forskottering av Rødsliane

Det er innstillinga til dagens møte i samferdsleutvalet i fylket. Det var i juni fylkestinget bad administrasjonen utgreia moglegheita for at Rogaland fylkeskommune kan gå inn og ta økomisk ansvar for at den planlagde tunnelen mellom Lovraeidet og Sand kan framskundast. I gjeldande Nasjonal Transportplan (NTP) ligg den inne med 820 millionar kroner, men først i siste del av planperioden som er 2024-2029.

Ikke godta høyere boliglånsrente

Betaler du tre prosent lånerente, bør du ikke godta høyere rente, mener Finansportalens redaktør Elisabeth Realfsen. Denne kommentaren er skrevet før Norges Bank i dag satte opp styringsrenten.

Slik får du lavere lånerente i banken

Pussig nok kan banken ringe deg i etterkant og «plutselig» et bedre tilbud, skriver Gjerrigknarken.
Les mer om:

Eurolandene: Senker renten

Den europeiske sentralbanken (ESB) senker innskuddsrenten ytterligere, fra minus 0,2 til minus 0,3 prosent. Styringsrenten (bankenes lånerente i sentralbanken) holdes uendret på rekordlave 0,05 prosent.