Nyheter om Kypros


Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

Russland advarer Kypros mot å huse USA

Russland varsler at de kommer til å reagere dersom Kypros assisterer amerikanske styrker.
Les mer om:

Holder alle muligheter åpne og ber Lillestrøm hoste opp mer penger

Det er klart man skal ta hva en spilleragent sier med en klype salg, men vi er enige i at Islendingen Arnor Smárason er knallgod og sikkert har mange valg når fremtiden skal bestemmes.

Supertrekning: Norge kommer lett til EM

Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta.  Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM. Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn «Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal.

Norge klatret på FIFA-rankingen

Borteseieren mot Kypros og uavgjortresultatet mot Slovenia gir Lars Lagerbäcks norske landslag et løft på den siste FIFA-rankingen. 46.-plass er fasiten.
Les mer om:

Norge klatret på FIFA-rankingen

Borteseieren mot Kypros og uavgjortresultatet mot Slovenia gir Lars Lagerbäcks norske landslag et løft på den siste FIFA-rankingen. 46. plass er fasiten.
Les mer om:

Norge klatrer på FIFA-rankingen

Borteseieren mot Kypros og uavgjortresultatet mot Slovenia gir Lars Lagerbäcks norske landslag et løft på den siste FIFA-rankingen. 46.-plass er fasiten.
Les mer om:

Norge opp to plassar

Uavgjort mot Slovenia og sigeren over Kypros sende Norge opp frå 48. til 46.-plass på FIFA-rankingen for november. Den plassen deler Norge med nasjonsliga-motstandar Bulgaria. Belgia toppar framfor Frankrike, som i oktober. Danmark er nr 10 og Sverige 14.

King tilbake fra skade med kremmerhus: – Rett og slett nydelig

(Bournemouth − Arsenal 1-2) Han gikk glipp av landskampene mot Slovenia og Kypros og har ikke spilt en kamp på over en måned, men Joshua King (26) har ikke mistet teften for mål mens han har vært skadet. Det var imidlertid ikke nok til å hindre Bournemouths tredje strake 1–2-tap.
Les mer om:

Gasskrangel mellom Tyrkia og Kypros forverres

ISTANBUL (VG) Krangelen om gass i Middelhavet fornyer gammelt fiendskap. Støttet av hver sin supermakt legger Tyrkia og Kypros planer om konkurrerende boring.
Les mer om:

Nå er seedingen for Norge klar

Seedingnivå kan bety være eller ikke være for et landslag. Nå ligger rangeringen klar før trekningen til EM-kvalifisering, 2. desember. Det er plasseringen i Nations League som var avgjørende for hvordan Norge og de andre landene ble rangert. Det blir ti EM-grupper, hvorav fem med seks lag og fem med fem lag.

Landslagsspissen bannet i månedsvis uten å vite det - får gjennomgå av lagkameratene

Ole Selnæs og Markus Henriksen strålte i intervjusonen etter kampslutt mot Kypros. Det gikk utover en stakkars lagkamerat.
Les mer om:

Elyounoussi slipper å sone før 2020

Mohamed Elyounoussi fikk rødt kort i mandagens 2-0-seier mot Kypros, men slipper å sone før høsten 2020.
Les mer om:

Moi må sone karantene om to år

Mohamed Elyounoissi må sone karantene for det røde kortet han pådro seg mot Kypros først når Nations League-gruppespillet høsten 2020 spilles, får VG bekreftet av UEFA.
Les mer om:

Røde «Moi» slipper med skrekken – må sone om to år

NIKOSIA (VG) Mohamed «Moi» Elyounoussi (24) ble utvist mot Kypros. Men Norge slipper å klare seg uten en av sine viktigste spillere på veien til EM i 2020.
Les mer om:

Elyounoussi fikk injeksjon før skjebnekampen: - Jeg pusher og pusher

Tarik Elyounoussi (30) har slitt med en lårskade under hele samlingen, men maktet å starte både mot Slovenia og Kypros. Nå venter etterlengtet hvile.
Les mer om:

Henriksen hyller konen etter fødselen: – Hun er tøff i skallen

Markus Henriksen (26) var lykkelig, stolt og imponert på vei hjem fra Kypros.
Les mer om:

Sørloth gremmet seg over missene

Alexander Sørloth hadde to enorme sjanser til å øke Norges seiersmargin mot Kypros. Etterpå var han ikke særlig interessert i å snakke om det.
Les mer om:

Måltørken fortsetter

Norge vant komfortabelt borte mot Kypros i går, og det kunne fort blitt mer enn 2-0 til Norge. Det vet Crystal Palace-spissen Alexander Sørloth som bommet på to gigantsjanser. Sørloth har fått lite spilletid i Premier League og ble egentlig vraket av Lars Lagerbäck til kampen, men ble hentet inn på grunn av skaden til Joshua King. Sørloth fikk to muligheter på åpent mål, men misset grovt på begge avslutningene. Dermed fortsetter måltørken og trønderen har ikke scoret på 82 dager, siden ligacup-kampen mot Swansea i august. Hjelper lite å henge med hodet.

– Vondt å se på

Det vil seg bare ikke foran mål for Alexander Sørloth. Mot Kypros brente Crystal Palace-spissen to eventyrlige muligheter. Nå er det 84 dager siden forrige gang han scoret.
Les mer om:

Henriksen fikk en datter

Markus Henriksen ble far for tredje gang under kampen mot Kypros mandag. Han fikk den gledelige beskjeden på telefon like etter kampen.
Les mer om:

Nå lever EM-drømmen!

To mål av Ola Kamara og 2-0-seier over Kypros betyr at Norge vinner sin gruppe i Nations League. Dermed tar våre beste menn med seg fordeler på veien mot EM i 2020. Norge er nå to runder unna bakdøren til det neste store mesterskapet. Først er to kamper i en semifinale og deretter finale. Norge møter en av de tre andre gruppevinnerne i divisjon C. Foreløpig er bare Finland klar av dem. De andre blir enten Israel eller Skottland, og sannsynligvis Serbia. Vinnerne av de to semifinalene møtes i en finale der vinneren går til EM sommeren 2020. Kampene spilles 26.-31.
Les mer om:

Beste sesong på 89 år

Med 2-0 over Kypros har Norges landslag avsluttet sin beste sesong siden 1929. På ti kamper har laget et poengsnitt på 2,50. I 1929 var snittet 2,60, men da spilte Norge bare 5 kamper. 2,50 er tangering av 1934-sesongen.
Les mer om:

Kamara skjøt Norge til 2-0 over Kypros og gruppeseier i nasjonsligaen

Ola Kamara scoret begge mål da Norge avsluttet landslagsåret med en overbevisende 2-0-seier over Kypros og sikret gruppeseier i nasjonsligaen.
Les mer om:

VG-børsen: Slik spilte Norge mot Kypros

NIKOSIA (VG) (Kypros - Norge 0–2) Ola Kamara (29) ble helten med to mål da Norge slo Kypros, og sikret seg gruppeseier i Nations League.
Les mer om: