Nyheter om KvitsøyFylkespolitikerne på lynvisitt til Kvitsøy: -Jeg vil ikke ta synspunkter basert på en 45 minutters befaring særlig seriøst

Den uavhengige fylkespolitikeren Torfinn Ingeborgrud kritiserer at det er satt av kun 45 minutter når Fylkesutvalget skal på befaring til Kvitsøy 19. august. Ordføreren i landets minste kommune er enig.
Les mer om:

Avdekket storstilt ulovlig fiske ved Kvitsøy

Sjøtjenesten i Fiskeridirektoratet gjennomførte i helgen kontroll av fiskeredskap ved Kvitsøy. Inspektør Knut Morten Bauge er skremt av resultatet og mener kvitsøybuen har et holdningsproblem.

Fredelig sameksistens med grågåsa er mulig på Kvitsøy

DEBATT: I fjor vår ble 59 grågjess felt på Kvitsøy. 95 prosent av gjessene var eldre, potensielle hekkefugler. Dette kan ha tatt ut fugler i ca. 50 par.
Les mer om:

Aftenbladet mener: Flere kommuner må slå seg sammen

LEDER: Hallo, Kvitsøy og Bokn. Hallo Sokndal, Lund og Hjelmeland! De neste fire årene bør dere bruke på å tenke godt gjennom hvordan dere har det.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Fikk deler av det som trolig er et fly fra andre verdenskrig i trålen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Da fisker Kåre Husebø drog trål ute ved Kvitsøy i forrige uke fikk han langt mer enn han håpet på i nettet. Ved de søre holmene ved øya stoppet maskineriet nesten helt opp. Da trålen kom opp i dagslyset oppdaget Husebø at nettet var fylt av aluminiumsbiter - restene av et fly. - Det er et flyvrak som vi har visst om fra før, et fly som datt ned under krigen.

I år kan du følge med på Bryne, Klepp, Holmenkollstafetten - og veldig mye mer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De to siste årene har du kunnet se alle seriekampene til Klepp (Toppserien) og Bryne (2. divisjon) på jbl.no. I tillegg har vi hatt noen andre direktesendinger fra lokale arrangement, som Nordsjørittet og Romjulsturneringen i Klepphallen og Kåsenhallen.I 2019 har Jærbladet blitt en del av Amedia, noe som blant annet innebærer en betydelig satsing på direktesendt sport.

Varmere enn normalt!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennomsnittstemperaturen for hele landet lå 1,2 grader over normalen i mars. Det er dermed tolvte måned på rad at temperaturen i Norge har ligget over normalen.Målestasjonen på Eik i Hovsherad i Lund hadde en gjennomsnittstemperatur på 3,4 grader, mot normalt 1,1. I mars i fjor var gjennomsnittstemperaturen minus én grad - og det falt bare 35,6 millimeter nedbør.

Kommunestyret sa ja til hotellutbygging på Kvitsøy

Landets minste kommune kan få omstridt hotell.
Les mer om:

Nei til monsterhotell på Kvitsøy!

DEBATT: Base Property snur på utsagnet mitt ved å kalla hotellsatsing på Kvitsøys vakraste og mest spektakulære område for «røvartokt», til heller å karakterisera det som «å gi Kvitsøy moglegheiter».
Les mer om:

Hotellet er en mulighet for Kvitsøy

DEBATT: I et innlegg i Aftenbladet 20. mars bruker Kjersti Greibesland sterke ord når hun argumenterer mot hotellet Base Gruppen har foreslått å bygge på Kvitsøy.
Les mer om:

Kvitsøy: - Dette føles som David mot Goliat

Faren for kutt i hurtigbåttilbudet i Rogaland er overhengende. Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø frykter at Norges minste kommune kommer til å tape slaget.
Les mer om:

Korleis forvalte Kvitsøys særeigne naturressursar?

DEBATT: Kva ynskjer Kvitsøy å satse på framover, og kven skal legge premissane for kvar og når det i tilfelle skal skje?
Les mer om:

Ydstebø og Base Property på røvartokt på Kvitsøy

DEBATT: Alfred Ydstebøs plan er å byggje eit monsterhotell på vestsida av Kvitsøy, ytst mot storhavet på det mest spektakulære, ville, unike, urørte og vakraste området på Kvitsøy, landets minste kommune i areal.
Les mer om:

Norled vant Finnøy-sambandet

Etter å ha tapt kampen om Kvitsøy og privat ferje over Høgsfjord, smaker det godt for Norled å bli innstilt som vinner av Finnøy-sambandet.
Les mer om:

Video: Slik oppleves det å bli hentet opp fra havet med helikopter

Våre fotografer Rune Vandvik og Jon Ingemundsen har vært med på øvelse i havet vest av Kvitsøy.
Les mer om:

Oljefolkets redningsline

To grader pluss i lufta. Et par grader mer i sjøen. Regn kommer med kuling fra nordvest og pisker alt som er i havet vest av Kvitsøy. Her øver de som gjør offshoreansatte trygge på jobb.
Les mer om:

Suldal ein av 14 kommunar i Rogaland med nedgang i folketalet

Den prosentvise nedgangen i Suldal er dei to siste åra på 1,4 prosent. Same nedgang som også nabokommunane Sauda og Hjelmeland opplever. Det viser tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB). Fleire rogalendingar Innbyggjarar-talet i Rogaland har auka med 0,4 prosent det siste året, frå 473 526 til 475 654 innbyggjarar. Størst auke i fylket opplever kommunane Sandnes og Sola, med 1,2 prosent vekst. Studerer ein folketalet i dei åtte ryfylkekommunane, peikar pilene nedover.

Manglende bevilgning til Hestmanden

Det er med stor skuffelse Kvitsøy FrP ser hvordan krigsseilermuseumsskipet DS Hestmanden, som drifter det eneste fartøyet Norge har som har seilt gjennom to verdenskriger, og venneforeningen blir behandlet.
Les mer om:

Ny runde om kommunestruktur: - Altfor tidlig å ta dette opp igjen

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa har på ny fått i oppdrag å ha dialog med kommunene om ny kommunestruktur. I forrige runde var Sola, Randaberg, Hjelmeland, Kvitsøy og Sokndal blant de heteste ekteskapskandidatene.

Ny runde om kommunestruktur:- Altfor tidlig å ta dette opp igjen

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa har på ny fått i oppdrag å ha dialog med kommunene om ny kommunestruktur. I forrige runde var Sola, Randaberg, Hjelmeland, Kvitsøy og Sokndal blant de heteste ekteskapskandidatene.

Ordføreren har «vedtatt» som favorittord og Jesus som forbilde

Ordføreren på Kvitsøy eier flere båter, men er mest opptatt av skoleskipet «Gann».
Les mer om:

Ungdommen på Kvitsøy trenger hurtigbåten

DEBATT: La oss få beholde hurtigbåten til Kvitsøy slik at ungdommene her ute har et reelt valg i forhold til utdanning.
Les mer om: