Nyheter om Kvitsøy


Ida og Kenneth fra Kvitsøy ble uventet foreldre til årets nyttårsbarn

Nyttårsfeiringen ble ikke helt som ventet for Ida og Kenneth som fikk sin andre sønn til verden i natt, en uke før termin.
Les mer om:

Dette skjedde i natt: Nyttårsbarn fra Kvitsøy

En gutt fra Bodø ble Norges nyttårsbarn. Tre timer seinere kom Rogalandsbabyen, en gutt fra Kvitsøy. Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 1. januar 2020.
Les mer om:

Full storm på Obrestad mandag morgen

Vindkast på 25–26 sekundmeter på Obrestad og liten storm ved Kvitsøy skaper stans i store deler av ferjetrafikken mandag morgen.
Les mer om:

Redd Kvitsøy kan miste sjøtrafikksentralen

I et forslag som er på intern høring i Kystverket er det foreslått å omorganisere dagens fem trafikksentraler til en eller to. På Kvitsøy ruster de seg til kamp for nærmere 30 arbeidsplasser.
Les mer om:

Fra 19.45: Se Mastra-Kvitsøy her

Kan Kvitsøy redde plassen i 5. divisjon?
Les mer om:

Fra 19.45: Se Mastra-Kvitsøy her

Kan Kvitsøy redde plassen i 5. divisjon?
Les mer om:

Aftenbladet sender Mastra – Kvitsøy

Torsdagens bunndrama blir neste lokalfotballkamp.
Les mer om:

Aftenbladet sender Mastra – Kvitsøy

Torsdagens bunndrama blir neste lokalfotballkamp.
Les mer om:

Bjørsvik blir ordfører på Kvitsøy, Frp får varaordføreren

Stian Giil Bjørsvik fra Felleslisten Krf/frie borgerlige blir ny ordfører på Kvitsøy, mens Stein Flom Jakobsen fra Frp blir ny varaordfører.

Seilbåt tar inn vann utenfor Kvitsøy

Ferja MF Fjordveien bistår seilbåten, forteller redningsleder Erik Willasen.
Les mer om:

Seilbåt tok inn vann utenfor Kvitsøy

Kystvakten melder de har kontroll på stedet.
Les mer om:

Tresnekke tok inn vann utenfor Kvitsøy

Kystvakten melder de har kontroll på stedet.
Les mer om:

Disse 15 skal styre Kvitsøy

Stian Bjørsvik fikk flest stemmer på Felleslisten, som stilte alfabetisk valgliste på Kvitsøy.
Les mer om:

Kvitsøy: Rødgrønn allianse ble størst

Ap-Sp-Kvitsøylista vant valget i Norges minste kommune i areal.
Les mer om:

Fylkespolitikerne på lynvisitt til Kvitsøy: -Jeg vil ikke ta synspunkter basert på en 45 minutters befaring særlig seriøst

Den uavhengige fylkespolitikeren Torfinn Ingeborgrud kritiserer at det er satt av kun 45 minutter når Fylkesutvalget skal på befaring til Kvitsøy 19. august. Ordføreren i landets minste kommune er enig.
Les mer om:

Avdekket storstilt ulovlig fiske ved Kvitsøy

Sjøtjenesten i Fiskeridirektoratet gjennomførte i helgen kontroll av fiskeredskap ved Kvitsøy. Inspektør Knut Morten Bauge er skremt av resultatet og mener kvitsøybuen har et holdningsproblem.

Fredelig sameksistens med grågåsa er mulig på Kvitsøy

DEBATT: I fjor vår ble 59 grågjess felt på Kvitsøy. 95 prosent av gjessene var eldre, potensielle hekkefugler. Dette kan ha tatt ut fugler i ca. 50 par.
Les mer om:

Aftenbladet mener: Flere kommuner må slå seg sammen

LEDER: Hallo, Kvitsøy og Bokn. Hallo Sokndal, Lund og Hjelmeland! De neste fire årene bør dere bruke på å tenke godt gjennom hvordan dere har det.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Fikk deler av det som trolig er et fly fra andre verdenskrig i trålen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Da fisker Kåre Husebø drog trål ute ved Kvitsøy i forrige uke fikk han langt mer enn han håpet på i nettet. Ved de søre holmene ved øya stoppet maskineriet nesten helt opp. Da trålen kom opp i dagslyset oppdaget Husebø at nettet var fylt av aluminiumsbiter - restene av et fly. - Det er et flyvrak som vi har visst om fra før, et fly som datt ned under krigen.

I år kan du følge med på Bryne, Klepp, Holmenkollstafetten - og veldig mye mer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De to siste årene har du kunnet se alle seriekampene til Klepp (Toppserien) og Bryne (2. divisjon) på jbl.no. I tillegg har vi hatt noen andre direktesendinger fra lokale arrangement, som Nordsjørittet og Romjulsturneringen i Klepphallen og Kåsenhallen.I 2019 har Jærbladet blitt en del av Amedia, noe som blant annet innebærer en betydelig satsing på direktesendt sport.

Varmere enn normalt!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennomsnittstemperaturen for hele landet lå 1,2 grader over normalen i mars. Det er dermed tolvte måned på rad at temperaturen i Norge har ligget over normalen.Målestasjonen på Eik i Hovsherad i Lund hadde en gjennomsnittstemperatur på 3,4 grader, mot normalt 1,1. I mars i fjor var gjennomsnittstemperaturen minus én grad - og det falt bare 35,6 millimeter nedbør.

Kommunestyret sa ja til hotellutbygging på Kvitsøy

Landets minste kommune kan få omstridt hotell.
Les mer om: