Nyheter om Kvinesdal


Brann i terrenget

Brannvesenet rykket søndag ettermiddag ut for å slukke en brann i terrenger på Eikelands i Kvinesdal.

Jobber med å slukke terrengbrann

Brannvesenet i Kvinesdal jobber med å slukke brann i terrenget på Eikeland.

Omkjøring og lange køer på E 39 i Vest-Agder

Mandag klokka 09.00 stengte E 39 i begge kjøreretninger ved Feda i Kvinesdal. Bilistene må framover belage seg på kø og kolonnekjøring.
Les mer om:

Omkjøring og lange køer på E 39

Mandag klokka 09.00 stengte E 39 i begge kjøreretninger ved Feda i Kvinesdal. Bilistene må framover belage seg på kø og kolonnekjøring.
Les mer om:

Nye folketall: Se utviklingen i din kommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ble Kvinesdal som hadde den sterkeste folkeveksten i Lister i 2017. Lyngdal gikk ned i folketall for første gang på mange år. I Dalane gikk Sokndal frem og Lund tilbake.Befolkningstallene for hele 2018 viste at både Sokndal, Lund, Sirdal Farsund og Hægebostad hadde synkende folketall. Flekkefjord stod helt på stedet hvil, mens Kvinesdal gikk frem med 24 og Lyngdal med 38.Tallene fra 1.

Hytter til «Farmen»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trond Dugan og Svein Hermansen i firmaet Utsikt Sør AS skal leie ut hyttene til produksjonsselskapet Strix.Firmaet Utsikt Sør AS ble etablert i april og allerede nå er produksjonen i gang av småhytter. To av disse skal brukes i neste sesong av Farmen.SMÅHYTTER: Hermansen forteller til Agder at firmaet skal produsere småhytter til lands og til vanns.- Jeg ville egentlig hatt med i luften også, men da satte Trond foten ned.

Kvindøl antatt omkommet

Den 61 år gamle Karl Sverre Egeland fra Kvinesdal er antatt omkommet etter at hjullasteren han kjørte havnet i vannet.
Les mer om:

Sammenslåing i Heimevernet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Heimevernet (HV) skal være en hurtig mobiliseringstyrke for Forsvaret og et viktig bindeledd til en rekke beredskapsaktører. Agder og Rogaland heimevernsdistrikt (HV-08) styres fra Vatneleiren ved Sandnes på vegne av sjef for Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH).HV har nylig gjennomgått en omorganisering ut fra Stortingets vedtak om at fremtidens HV skal bestå av 40.000 mannskaper og befal fordelt over 11 HV-distrikt.

Fjotland brøt tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fjotland feiret tradisjonen tro med start ved kirka. Gunhild Eftestøl (80) Eftestøl holdt tale for dagen og fortalte om sin far som satt på Grini under krigen, en beretning som gav frysninger nedover ryggen og forteller at fred og frihet ikke er selvsagt. Etter tale for dagen flyttes feiringa til Fjotland heimen der korpset spilte og ordfører Per Sverre Kvinlaug overrakte blomster bl.a.

Lunken til filmstøtte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Smaabyen ønsker å lage en rekke filmer som kan legges ut på sosiale medier og på kommunens, næringslivets og Smaabyens websider. - Det er planlagt en hovedfilm og flere småfilmer. Det er lagt opp til filmer med en litt annen profil enn det mange andre kommuner har valgt. En bys attraksjon avhenger av mer enn arbeidsplasser og gode sentrumsfunksjoner.

Savnet etter at hjullasteren havnet i vannet

61 år gamle Karl Sverre Egeland fra Kvinesdal er savnet etter at hjullasteren han kjørte havnet i vannet.
Les mer om:

Se bilder fra feiringen i Kvinesdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I Kvinesdal var det storstilt feiring, som startet med skoletog på morgenkvisten, via gudstjeneste i kirken - og en lang dag med lek, moro og litt alvor. Det blåste friskt i Kvinesdal, samtidig var det få som klaget på været. Ikke en dråpe regn forstyrret all is- og pølsespisingen. Vi ønsker våre lesere en god 17. mai-kveld.
Les mer om:

17. mai på Gran Canaria

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17 mai har blitt feiret blant annet på den norske skolen på Gran Canaria. 3-4 klasse og 5-6 klasse på skolen deltok i den nasjonale nysgjerrigper konkurransen og vant 2. plass. Begge klassene mottok en gevinst på 10.000 kroner hver. I tillegg fikk elevene utdelt hver sin sølvmedalje og diplom. Iris Aagesen fra Kvinesdal er lærer for 5-6 klassen. Sønnen Isak går i 4. klasse. Isak og Iris Aagesen Foto: Inger Marie Egeland

Fikk slått ned krattbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politi og brannvesen fikk melding om krattbrann på Øyestranda i Kvinesdal i 12.30-tiden på 17. maiDet er ca et halvt mål som har brent og det var mye vind i området. Det var ikke fare for bebyggelse. Brannvesen meldte at det var begrenset omfang. Politiet dro da ikke til stedet. Flere branner Klokken ti rykket politiet ut sammen med brannvesen til krattbrann i tettbygd strøk i området Oftebroveien i Lyngdal.

Mann fra Kvinesdal savnet etter at hjullaster havnet i vannet onsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Hør den sterke appellen fra minnesmarkeringen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver 17. mai legges det krans på minnesstøtta like ved kirken i Liknes. I den sammenheng holdes også en appell, og i år var det rektor på Kvinesdal ungdomsskole Bjørn Arild Frestad som delte sine tanker.Han talte om urett og fremtiden. Om verdien av barna - vår fremtid. Om hvor farlig det er å følge ideologier blindt.Hør hele talen øverst i saken.

De minste sjarmerte i tog

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter at første og kanskje andre runde med is, pølser og brus var unnagjort, var det på tide med barnetoget. I lang rekke fulgte barnehagene ordfører Per Sverre Kvinlaug og komitéleder Jan Rob. Det var et sjarmerende syn med de små barna - som på mange måter er hovedpersonene på denne dagen.17. mai handler både om fortid og fremtid, og det er barna som er nasjonens fremtid.Se direktesendingen fra skoletoget i Kvinesdal her.

Krattbrann i Kvinesdal

Klokka 12.32 ble det meldt om gress- og krattbrann i Kvinesdal.
Les mer om:

DIREKTE: Vi følger 17. mai-toget i Kvinesdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vi følger feiringen av 17. mai i Kvinesdal. Slik går toget som starter klokken 10:00. 09:45 SKOLETOGET FRA LIKNES BARNESKOLE Oppstilling: 1. Lensmann 2. Flaggborg 3. Austerdalen skole 4. Vesterdalen skole 5. Kvinesdal musikkorps 6. Liknes Barneskole 7. Kvinesdal Ungdomskole 8. Kvinesdal Voksenopplæring 9.

FFK knuste naboene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I kveld viste Agder kampen mellom Flekkefjord FK og Kvinesdal IL direkte på vår nettsiden. Sendingen startet et kvarter før kamp, og kveldens kommentatorer er Lars Frøsland og Per Erik Røgenes. Kampen, som endte 4-0 til FFK blir mulig å se i opptak øverst i saken.Røgenes følger KIL svært tett og han var for første gang med som kommentator for Agder TV.

Klare for fotballkrig på 16. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare noen dager til 17. mai - vår nasjonaldag der man feirer Norge i rødt, hvitt og blått. Stort sett alle smiler på dagen som samler hele Norge i gatene... Alle bortsett fra laget som har tapt kampen mot naboen dagen før. Ingen vil være dét laget. Ingen vil stille seg i borgertoget vel vitende om at naboen fikk med seg full pott og roper hipp, hipp, hurra både for Norge og seieren 16.

Millionarv og gave til Jorunn Hamre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vel 40 utsendinger fra kommunene Flekkefjord, Sirdal, Kvinesdal, Lund og Sokndal var samlet til Felleslagets årsmøte i Bø menighetssenter i Sokndal i helgen.Da ble det opplyst at Olav Berg Biktjørn (1919-97) og hustru Olga Biktjørn (1934-2019) hadde testamentert eiendommene sine til bruk for NLMs arbeid her i området.Det endelige beløpet blir ikke klart før eiendommene er solgt.

Nå kjører jeg «me ved»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jeg kan starte med å avsløre en ting: Jobber man som journalist går det ikke lang tid mellom hver sms, epost, telefon eller pling fra Facebook. Når man i tillegg er musiker, som skal avtale øvinger og konserter, får automatiske gitarvarsler fra Finn.no og attpåtil er med i en svært så aktiv chattegruppe knyttet til en liten sidejobb som fotballjournalist...

Snur i saken om medielinje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skoletilbudet på de videregående skolene har vært på høring og det kom sterke reaksjoner på at det ble foreslått kutt i kunst, design/ arkitektur og medier og kommunikasjon ved Flekkefjord videregående skole.Flekkefjord videregående skole med totalt 600 elever, er fordelt på studiested i Flekkefjord og Kvinesdal.

«Et endelig vedtak står fast»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har mulighet til å stoppe dette nå. Hvis vi sier nei må det bestilles en ny konsekvensanalyse, sa initiativtager Jostein Emil Urstad for protestmarsjen mot Skorveheia vindkraftverk til Agder søndag.Det viser seg imidlertid at det som det nå er mulig å påvirke er utformingen av miljø, transport og anleggsplanen og søknaden om endring av effekt.