Nyheter om Kvia


Glede etter at regjeringen fant penger til å fjerne giftig masse i Jøssingfjord

– Totalentereprenøren Kvia AS har gjort en fantastisk jobb med byggetomten, men måtte stanse da det dukket opp giftig masse. Nå kan de starte opp igjen, sier prosjektleder for Jøssingfjord Vitenmuseum, Bess Grastveit.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Kvia AS og Eigersund skal snakkes til uken

Mandag 4. november var dagen da kommunestyret skulle få rapport om skandalen nye Eigerøy skole. Torsdag satt formannskapet i lukket møte med rådmannen. Nå kan det gå mot en løsning.
Les mer om:

Ingen har spilt flere kamper for Viking, snart er det slutt

Sett bortsett fra et utlån til Bryne har André Danielsen vært Vikingspiller hele sitt liv, det vises på statistikken, på søndag spilte 34 åringen sin kamp nr 551 for klubben, noe er er samme antall kamper som Svein Kvia. Det er fortsatt noen kamper igjen av sesongen så vi får regne med at Viking, til tross for at de ikke ønsker å forlenge etter endt sesong lar sin veteran i det minste få en kamp til.

André Danielsen legger opp

Viking-spiller André Danielsen får ikke ny kontrakt og legger derfor opp etter sesongen. Det skriver Stavanger Aftenblad. Søndag spilte 34-åringen sin kamp nummer 551 for klubben og har dermed flest kamper for Viking sammen med Svein Kvia.

Eigersundrådmannen: – Som kunde opplevde vi at vi ikke fikk det vi hadde bestilt

Rådmann Gro Anita Trøan skriver i dette e-postintervjuet at kommunen ikke kunne fortsette i samme spor. Eigersund ville i så fall risikere å overta en skole med feil og mangler fra Kvia as.
Les mer om:

Kontrollutvalget kan vurdere om de skal se på kommunens valg av prosjektleder

Mange har spurt hvor politikerne står i den betente saken om sparking av Kvia as fra bygging av Eigerøy skole. Nå kommer de på banen. Kontrollutvalget fremskynder sitt første møte.
Les mer om:

Kontrollutvalget skal se på kommunens valg av prosjektleder

Mange har spurt hvor politikerne står i det betente saken om sparking av Kvia as fra bygging av Eigerøy skole. Nå kommer de på banen. Kontrollutvalget fremskynder sitt første møte.
Les mer om:

Eigerøy skole-skandalen: Bedrifter ber kommunen strekke ut ei hånd til Kvia

Det står om millioner, mange millioner; arbeidsplasser, omdømmet til bedrifter og ikke minst omdømmet til Eigersund kommune. Nå strekker Kvia-siden ut ei hand og ber om å få lov til å bygge ferdig skolen.
Les mer om:

Prosjektlederen har vært i hardt vær før

Det finnes to forklaringer på problemene som førte til at Kvia ble sparket som totalentreprenør for bygging av Eigerøy skole. Kvia er problemet, sier kommunen. Nei, den innleide prosjektlederen er problemet, svarer Kvia.
Les mer om:

Kommunen vil ikke snakke direkte med Kvia

Eigersund kommune har gitt Kvia as frist til fredag 11. oktober. Innen denne datoen må byggeplassen til nye Eigerøy skole være forlatt og ryddet.
Les mer om:

Kommunen stoppet skoleutbygging og satte inn vektere for å holde entreprenøren ute

EIGERSUND (NRK): Entreprenøren Kvia svarer med å kreve 40 millioner kroner av Eigersund kommune. Dette etter at kommunen hevet kontrakten med Kvia om bygging av en ny skole.
Les mer om:

Først sparket Eigersund Kvia as, nå vurderer kommunen erstatningskrav mot entreprenøren

Eigersund kommune vil ikke la Kvia as få bygge ferdig Eigerøy skole. Onsdag ble det klart at saken trolig havner i retten. Samtidig peker flere på at det ikke er Kvia som er problemet, men prosjektlederen.
Les mer om:

Kvia as vil kreve 40 millioner i erstatning fra Eigersund etter opphevet kontrakt

Eigerøy skole har vært en tikkende bombe. Mange har ment at byggingen lenge har vært ute av kontroll. Denne uken smalt det da kommunen hevet kontrakten med totalentrepenøren Kvia AS.
Les mer om:

Supporterne mener Viking bør servere ham klubbrekord: – Jeg ønsker ikke ta den med veldedighet

Han er bare tre kamper bak klubbrekorden til legenden Svein Kvia. Men André Danielsen (34) er ikke interessert i innhopp kun for statistikkens skyld.
Les mer om:

Supporterne mener Viking bør servere ham klubbrekord: – Jeg ønsker ikke ta den med veldedighet

Han er bare tre kamper bak klubbrekorden til legenden Svein Kvia. Men André Danielsen (34) er ikke interessert i innhopp kun for statistikkens skyld.
Les mer om:

Ny undertøysbutikk gir full pupp på åpningsdag: – Vi har alt fra blonder til frekt undertøy

– Se alle disse menneskene da, sier Anette Kvia og peker begeistret bort til den lange kassakøen.
Les mer om:

«Ingen» vil selge – nå må to av tre bønder leie matjord

Leieprisene på matjord stiger over hele landet. I Rogaland er prisene nå rekordhøye. Bonde Frank Kvia (43) betaler opp mot 900 kroner for målet.
Les mer om:

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

Menneskerettighetsprisen legges ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Menneskerettighetsprisen Nord-Jæren ble innstiftet i 1998 av Sola kommune og Sparebank 1 SR-bank, etter et initiativ fra Sola ungdomsskole. I flere år har det vært få aktuelle kandidater eller søkere til prisen. Den ble heller ikke gitt ut for 2018 på grunn av mangel på kandidater.Prisen skal deles ut til en «institusjon, organisasjon eller enkeltperson med tilknytning til Nord-Jæren regionen.

Farlig avfall kan stanse Jøssingfjord vitenmuseum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I mars startet gravearbeidet på tomta som skal huse Vitenmuseet i Jøssingfjord. Det er Dalane Folkemuseum som står for prosjektet. Tomta leier de av Titania.- Kvia AS, som står for gravingen, oppdaget mistenkelig masse på tomta. De slo alarm. Etter å ha konferert med folk fra Titania kontaktet en kommunen, som helt korrekt bestemte at arbeidet måtte stoppe til en hadde fått undersøkt dette nærmere, sier Leif Dybing.

Befaring på Eigerøy skole: - Ligger bak framdriftsplanen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arbeidene på skoletomta "ligger bak foreliggende framdriftsplan fra totalentreprenør," het det i presentasjonen kommunens eksterne prosjektleder Jannicke Bergh holdt for planteknisk utvalg. Hun ønsker ikke å kommentere saken nærmere overfor Dalane Tidende, men henviser til bygg- og eiendomssjef Eirik Saltrø i kommunen.

- Vi sendte en snap til Erling Håland, som ga penger med én gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gullbøssa for å ha samlet inn mest mulig penger til aksjonen gikk til Bryne-russen nok en gang 335.000 kroner til «Krafttak mot kreft» er resultatet av et stort engasjement, og det har nærmest blitt en vane at avgangselevene ved Bryne vidaregåande skule hevder seg i både fylkes- og landstoppen.- Dere er helt unike. Sentralt i Kreftforeningen er dere viden kjent. Dere har all mulig grunn til å være stolte.

Nærbø G18 startet landsserien fredag kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sluttspillet i G18-landsserien startet i Drammenshallen fredag kveld. Sandefjord - Nærbø 29-27 (17-15)Drøyt fem minutter før full tid, var stillingen 25-24. To tominutter bidro til å gjøre sluttminiuttene vanskelige for Nærbø-laget som vant G16-landsserien for to år siden.